Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Ε.Ε.: Πρόθεση δημιουργίας ενιαίου πλαισίου λειτουργίας των τυχερών παιχνιδιών


Τη στιγμή που το Υπουργείο Οικονομικών και η Ε.Ε.Ε.Π. ετοιμάζονται να «φουρνίσουν» τις ριζικές αλλαγές στον Ν. 4002/2011, μετά την αδυναμία προσέλκυσης των προσδοκόμενων εσόδων, κυρίως σε τμήματα του Νόμου που αφορούν το κομμάτι της επαναρρύθμισης της online αγοράς των τυχερών παιχνιδιών, αυτή την εβδομάδα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συγκεντρώνει για πρώτη φορά τους ευρωπαίους παρόχους του κλάδου των τυχερών παιχνιδιών προκειμένου να αξιολογήσουν τη διάθεσή τους να συνεργαστούν στενότερα για την ανάπτυξη κοινών κανόνων που θα διέπουν το στοίχημα και τα τυχερά παιχνίδια.

Η συνάντηση των ρυθμιστικών αρχών των κρατών-μελών της Ε.Ε. και των ειδικών, που θα λάμβανε χώρα χθες, Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου, αποτελεί ουσιαστικά την πρώτη ευκαιρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να παρουσιάσει τα συμπεράσματά της από την περσινή συμβουλευτική διαδικασία για την «Πράσινη Χάρτα» των τυχερών παιχνιδιών και τις ειδικές επιτροπές όπου οι πάροχοι τυχερών παιχνιδιών ελπίζουν πως θα οδηγήσουν σε μια πιο συντονισμένη προσέγγιση κοινών ρυθμιστικών κανόνων για ολόκληρη την Ευρώπη.

«Χαιρετίζουμε αυτήν την πρώτη συνάντηση υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τους εθνικές ρυθμιστικές αρχές των χωρών της Ευρώπης, και έχουμε υψηλές προσδοκίες από αυτή τη διαδικασία,» δήλωσε η Σίγκριντ Λιγκνέ, γενική γραμματέας της European Gaming and Betting Association (EGBA).

Η θέση της EGBA είναι πως η έλλειψη δομημένης διακρατικής συνεργασίας μεταξύ των εθνικών κυβερνήσεων και των εθνικών ρυθμιστικών αρχών είχε ως αποτέλεσμα το... υπάρχον μωσαϊκό από διαφορετικούς νόμους και ερμηνείες, ρυθμίσεις και κανονισμούς που διέπουν σήμερα την ευρωπαϊκή νομοθεσία των τυχερών παιχνιδιών έχει οδηγήσει σε πολυδάπανες δικαστικές διαμάχες τους online παρόχους και τα κράτη-μέλη, ενώ ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά αναποτελεσματικό και καταστροφικό για τους καταναλωτές.
  
Στις 27 Φεβρουαρίου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε για πρώτη φορά την ευκαιρία να:

- Παρουσιάσει τα συμπεράσματά της από τις 260 συνεισφορές στη συμβουλευτική της Πράσινης Χάρτας για τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια και τα 5 εξειδικευμένα εργαστήρια που έλαβαν χώρα μέσα στο 2011.

- Να δοκιμάσει τη διάθεση των εθνικών παρόχων να συνεργαστούν και να αναπτύξουν κοινούς κανόνες για την ΕΕ.

«Επιζητούμε την ύπαρξη κανόνων σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ώστε να εξασφαλιστεί επαρκής προστασία για τους καταναλωτές, και την ίδια στιγμή να διασφαλίζει δίκαιες και διάφανες συνθήκες αδειοδότησης για τους παρόχους εντός της Ευρωπαϊκής Ενωσης», υπογραμμίζει η Σίγκριντ Λιγκνέ, προσθέτοντας  «Με το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο να τραβά ξεκάθαρες ‘κόκκινες γραμμές’ για τις ρυθμίσεις σε εθνικό επίπεδο, έχουμε ελπίδες ότι η ραγδαία πρόοδος μπορεί να επιτευχθεί με την καλύτερη συνεργασία και την ανάπτυξη κοινών κανόνων για την ΕΕ».

Όταν το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υιοθέτησε το «Report on Online Gambling in the Internal Market» το Νοέμβριο του 2011, ο Γάλλος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς και Υπηρεσιών Μισέλ Μπαρνιέ δεσμεύτηκε να αναλάβει δράση μέσω επαφών με όλα τα μέρη, η οποία προαναγγέλθηκε για τα μέσα του 2012, ενώ επιβεβαίωνε, ακόμα ότι η Κομισιόν θα διασφαλίσει τη συμμόρφωση των εθνικών νόμων που αντέβαιναν των Συνθηκών της Ε.Ε.

Υπενθυμίζουμε ότι, αναφορικά με την ελληνική νομοθεσία για τα τυχερά παιχνίδια, η Κομισιόν απέστειλε 41 ερωτήματα στις ελληνικές αρχές αναφορικά με τις δύο συμβάσεις του ΟΠΑΠ με το ελληνικό Δημόσιο για την επέκταση του μονοπωλίου για 10 χρόνια και την απόκτηση άδειας λειτουργίας VLTs, ενώ ζητά να ενημερωθεί για τους λόγους που δεν πραγματοποιήθηκαν διεθνείς διαγωνισμοί για τις δύο ανωτέρω συμβάσεις, για την επέκταση του δικαιώματος πρώτης άρνησης στα νέα παιχνίδια που διαθέτει ο ΟΠΑΠ και για τον υπολογισμό του τιμήματος των δύο συμβάσεων.

Πέραν αυτού, το Συμβούλιο της Επικρατείας, στο πλαίσιο εκδίκασης προσφυγής των εταιριών Stanleybet και William Hill, δεν απεφάνθη αλλά απέστειλε προδικαστικά ερωτήματα στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ενωσης (ΔΕΕ), ουσιαστικά θέτοντας εμμέσως υπό αμφισβήτηση το μονοπώλιο του Οργανισμού, που ως σήμερα έχει το αποκλειστικό δικαίωμα διεξαγωγής, διαχείρισης, οργάνωσης και λειτουργίας τυχερών παιχνιδιών στη χώρα.

Και, την ίδια στιγμή, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως επιβεβαίωσε με επιστολή της, συνεχίζει να επιβάλει το ημερήσιο πρόστιμο που ορίστηκε με την απόφαση (C109/08), καθώς η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιστεύει ότι ο Ν.4002/2011 δεν ικανοποίησε την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου στην υπόθεση (C65/05), μιας και διατηρούνται απαγορεύσεις-εμπόδια στην ελεύθερη κυκλοφορία των ψυχαγωγικών τεχνικών παιγνίων, που έχουν ως αποτέλεσμα, από πλευράς Ελληνικού Δημοσίου, την καταβολή προστίμου ύψους 31.536 ευρώ ημερησίως στον λογαριασμό «Ιδιοι Πόροι της Ευρωπαϊκής Κοινότητας»!

Πηγή: www.calcio.gr
 «Ιπποδρομίες»

Καμία αλλαγή στην πολιτική χρήσης του Lasix στο Breeders' Cup


Οι διοργανωτές του Breeders' Cup δεν σχεδιάζουν καμία απολύτως αλλαγή σε ο, τι αφορά στην πολιτική θεραπευτικής φαρμακευτικής αγωγής για την φετινή διοργάνωση που θα διεξαχθεί στο Ιπποδρόμιο Santa Anita, παρά την αναστροφή της Αμερικανικής Επιτροπής AGSC (American Graded Stakes Committee) την περασμένη εβδομάδα, να απαγορεύσει τελικά την χρήση του φάρμακου Lasix για όλες τις διαβαθμισμένες Ιπποδρομίες (Graded races) των νεαρών δρομώνων ίππων. (Σημ. «Ιπποδρομιών»: Το «Lasix» είναι η εμπορική ονομασία του φαρμάκου που έχει ως δραστική του ουσία την φουροσεμίδη, ή αλλιώς furosemide. Η φουροσεμίδη ανήκει στα διουρητικά της αγκύλης, αποτελεί ένα ισχυρό διουρητικό το οποίο εμποδίζει την επαναρρόφηση χλωριούχου νατρίου και ύδατος στο ανιόν σκέλος της αγκύλης του Henle με ταχεία δράση – περίπου σε μια ώρα από το στόμα, και μισή ώρα ενδοφλεβίως που διαρκεί περί τις έξι ώρες – και χρησιμοποιείται στην Κτηνιατρική για την θεραπεία της πνευμονορραγίας στους ίππους).

Στις πέντε συνολικά φετινές αναμετρήσεις των διετών ίππων στο Breeders' Cup η χρήση του Lasix θα είναι απολύτως ελεύθερη, ενώ στα σχέδια των υπευθύνων είναι το μέτρο να επεκταθεί σε όλες ανεξαιρέτως τις αναμετρήσεις του συγκεκριμένου μίτινγκ από την επόμενη χρονιά. 

Η οδηγία αυτή είχε αρχικά υποστηριχτεί και από την AGSC τον περασμένο Αύγουστο, όμως μετά από την αντίδραση των επαγγελματιών αναγκάστηκε να αναθεωρήσει τις απόψεις της, μολονότι η διοργανώτρια Αρχή του Breeders' Cup παραμένει προσηλωμένη στους αρχικούς της σχεδιασμούς, σύμφωνα και με πρόσφατες σχετικές δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της.
 
«Ιπποδρομίες»

Το σχόλιο της ημέρας


Ημέρα για διεθνή κυρίως ενημέρωση, μιας και υπάρχει – φαινομενικά τουλάχιστον – ησυχία στο εσωτερικό, προς το παρόν…

Καλημέρα αγαπητοί φίλοι των «Ιπποδρομιών»! Καλό μήνα!

Πρώτη Μαρτίου και εισήλθαμε στην «τελική ευθεία», όπου εκπνέει η προθεσμία που έλαβε ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΔΙΕ προκειμένου να ρυθμίσει τις οφειλές του Οργανισμού. Με μεγάλη αγωνία λοιπόν αναμένουμε τις εξελίξεις, οι οποίες θα είναι οπωσδήποτε ραγδαίες, μέσα στις επόμενες ημέρες, αν όχι ώρες…

Αφού πάντως – προς το παρόν βεβαίως, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται και στον εισαγωγικό τίτλο – τα πράγματα φαίνεται να κυλούν σχετικά ήρεμα στο εσωτερικό, ας δούμε κάποιες διεθνείς ειδήσεις που παρουσιάζουν ενδιαφέρον:

Η αρχή γίνεται σήμερα με την αναδημοσίευση ενός άρθρου που αφορά και στην Ελλάδα και εστιάζει στις πρόσφατες ενέργειες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που στόχο έχουν την ρύθμιση της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών, ενός «φλέγοντος θέματος» που σαφέστατα «ακουμπά» και τον ΟΔΙΕ…

Η επόμενη είδηση αφορά στις ΗΠΑ και στην απόφαση της διοργανώτριας Αρχής του Breeders’ Cup να επιτρέψει την ελεύθερη χρήση του αιμοστατικού Lasix, ένα γεγονός που την έφερε σε ευθεία αντίθεση με την Αμερικανική Επιτροπή Διαβαθμισμένων Ιπποδρομιών…

Και σήμερα υπάρχουν για όλους τους αναγνώστες των «Ιπποδρομιών» μερικά καινούργια videos από διεθνείς Ιπποδρομίες, σήμερα «φιλοξενούμε» δύο αναμετρήσεις από τις ΗΠΑ και άλλες τέσσερις από την Λατινική Αμερική. Μπορείτε λοιπόν να παρακολουθήσετε σε video (εκτός από το μενού στα αριστερά της ιστοσελίδας όπου βρίσκονται ήδη καταχωρημένες, μπορείτε επίσης να κάνετε κλικ στον αντίστοιχο τίτλο αν θέλετε να μεταβείτε άμεσα) τις εξής Ιπποδρομίες:







Προς το απόγευμα θα δημοσιευτούν οι προτάσεις για τις αλλοδαπές κούρσες που έχει εντάξει στο πρόγραμμά του ο ΟΔΙΕ την Παρασκευή 02-03-2012, ενώ για οτιδήποτε έκτακτο προκύψει θα υπάρξει γρήγορη και συνεχής ροή πληροφοριών.

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»