Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Τι πρόκειται να συμβεί αν…


Οι φόβοι που εκφράσαμε όλες τις προηγούμενες ημέρες επαληθεύτηκαν πλήρως, πήραν «σάρκα και οστά» δια στόματος του Υφυπουργού Οικονομικών κυρίου Φ. Σαχινίδη.
Ο κύριος Σαχινίδης, που φιλοξενήθηκε χθες στην τηλεοπτική εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» διατύπωσε ρητά και κατηγορηματικά σε ο, τι αφορά στις ΔΕΚΟ πως δεν επιτρέπεται εφεξής με κανέναν τρόπο να μην είναι ισοσκελισμένα τα έσοδα με τα έξοδα και πως αν παρ’ ελπίδα κάτι τέτοιο συμβεί τότε θα πρέπει οι ΔΕΚΟ αυτές να βρουν και να εφαρμόσουν αντισταθμιστικά μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.
Η δήλωση αυτή αφενός δείχνει την αποφασιστικότητα του Οικονομικού Επιτελείου για την απαρέγκλιτη εφαρμογή των δημοσιονομικών μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών και μάλιστα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, σύμφωνα με τις επιταγές του Μνημονίου. Το ζήτημα που προκύπτει από την άλλη είναι τι θα συμβεί με όσες από τις ΔΕΚΟ δεν επιτύχουν τους στόχους και συνεχίζουν να λειτουργούν ζημιογόνα. Ο Υφυπουργός απέκλεισε (προς το παρόν τουλάχιστον) το κλείσιμο αυτών των ΔΕΚΟ, παρόλα αυτά δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια δράσεων σε μία τέτοια απευκταία περίπτωση. Εστιάζοντας αποκλειστικά στον ΟΔΙΕ,  οι μόνες ενέργειες προς αυτήν την κατεύθυνση αφορούν στο «ψαλίδισμα» των λειτουργικών εξόδων του ή/και στην αύξηση των εσόδων του. Αυτά μπορούν να επιτευχθούν με κάποιες από τις παρακάτω ενέργειες:

- Περαιτέρω μείωση των αποδοχών των υπαλλήλων του ΟΔΙΕ
- Μειώσεις προσωπικού του ΟΔΙΕ
- Μειώσεις των διανεμόμενων ποσοστών στους επαγγελματίες από την γκανιότα (συμπεριλαμβανομένων και των πρακτόρων)
- Αύξηση της γκανιότας

Την πιθανότητα αύξησης των πωλήσεων δεν την συζητούμε καν, δεδομένου ότι ο στόχος όλων των εγχώριων εταιριών που δραστηριοποιούνται στα τυχερά παιχνίδια (και μάλιστα παρουσιάζοντας κερδοφορία) είναι η σταθεροποίηση των εσόδων τους για φέτος, λόγω της συρρίκνωσης της αγοραστικής δύναμης και της κάμψης ζήτησης που παρατηρείται γενικά. Άλλωστε, ειδικά για τον ΟΔΙΕ, τα στοιχεία και οι αριθμοί είναι απόλυτοι και απεικονίζουν την ζοφερή ιπποδρομιακή πραγματικότητα.
Οι «Ιπποδρομίες» εκτιμούν πως ο Ελληνικός Ιππόδρομος έχει εισέλθει πλέον στο τελευταίο στάδιο ύπαρξής του με την σημερινή του δομή και μορφή. Επιπλέον, όλα τα δεδομένα σήμερα «δείχνουν» πως ο ΟΔΙΕ θα εξακολουθήσει στο μέλλον να βαίνει ελλειμματικός και συνεπώς εκ των πραγμάτων θα υποχρεωθεί από την Πολιτική Ηγεσία να προβεί στην ανάληψη κάποιων (ή και όλων) από τα παραπάνω μέτρα. Το επακόλουθο της λήψης των μέτρων θα είναι η πλήρης απορρύθμιση του Οργανισμού (είτε λόγω απεργιών και άλλων κινητοποιήσεων των επαγγελματιών και των εργαζομένων, ή λόγω συρρίκνωσης του αριθμού των παικτών και λόγω πλήρους καθίζησης των εσόδων του σε ενδεχόμενη αύξηση της γκανιότας) που δεν θα μπορεί πλέον να αντιδράσει στο παραμικρό. Το μέλλον του συνεπώς (λαμβάνοντας υπόψη πως ο κύριος Σαχινίδης απέκλεισε το ενδεχόμενο κλεισίματος των ζημιογόνων ΔΕΚΟ) φαίνεται να «κλειδώνει» και δεν είναι άλλο από την μετάβασή του σε άλλου τύπου ιδιοκτησιακό καθεστώς.

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»