Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011


Διαβάστε την Τετάρτη 23-02-2011 στις «Ιπποδρομίες»:


Το σχόλιο της ημέρας

Αφιέρωμα των «Ιπποδρομιών» στο 2011 February Stakes

Δελτίο αποτελεσμάτων της Τρίτης 22-02-2011

Αποτελέσματα και αποδόσεις των Ελληνικών ιπποδρομιών της Τρίτης 22-02-2011

Αποτελέσματα και αποδόσεις των Γαλλικών ιπποδρομιών της Τρίτης 22-02-2011


Συνεχής ενημέρωση για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας


«Ιπποδρομίες» - ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών


Το σχόλιο της ημέρας

Στην τηλεοπτική ιπποδρομιακή εκπομπή «Ιππόδρομος» του HIGH TV παρέστη τελικά την Κυριακή ο κύριος Δημήτρης Παρασκευόπουλος, ενώ για τον κύριο Βάσο Οδυσσέως (για τον οποίο υπήρχε επίσης η προαναγγελία πως επρόκειτο κι αυτός να παραβρεθεί) δεν αναφέρθηκε ο λόγος της απουσίας του. Εν πάσει περιπτώσει, στο λιγοστό χρόνο που είχε ο κύριος Π. Δημητρίου στη διάθεσή του για να «βγάλει κάποιες ειδήσεις» δεν μπόρεσε τελικά να μεταφέρει μερικά από τα ερωτήματα που του αποστείλαμε, παρόλα αυτά από τις αποκρίσεις του κυρίου Παρασκευόπουλου λάβαμε εν μέρει κάποιες απαντήσεις στα ερωτήματά μας.


Η γενική αίσθηση που αποκομίσαμε από τη συνέντευξη ήταν πως ο κύριος Παρασκευόπουλος επέλεξε να κινηθεί «ήπια» σε ο, τι αφορά στα θέματα της Φιλίππου Ενώσεως και παράλληλα να ασκήσει δριμεία κριτική στην Ηγεσία του ΟΔΙΕ. Χωρίς να σημαίνει πως οι ισχυρισμοί του δεν ήταν αληθείς, θα αρκεστούμε να επισημάνουμε πως η Ιδιοκτησία έχει πάρει σαφή και ξεκάθαρη στάση για σειρά θεμάτων που απασχόλησαν πρόσφατα την ιπποδρομιακή οικογένεια (πχ το θέμα των ποσοστών των επαγγελματιών, όπου τόσο η ΕΙΔΙΕ όσο και ο ΕΛΣΙΙΠ τάχθηκαν αναφανδόν υπέρ των προπονητών) ώστε η «υπαναχώρηση» που διαφάνηκε στο λόγο του οφείλουμε να ομολογήσουμε πως μας προβλημάτισε. Όταν για παράδειγμα επιμένει για «ατζέντα» και «διάλογο» ενώ παράλληλα αγνοεί πως υπάρχει η βούληση (και η διαβεβαίωση) του Υπουργείου για σειρά θεμάτων προς τις ιπποδρομιακές τάξεις, ουσιαστικά διαχωρίζει τη θέση του τόσο από την Ιδιοκτησία (η οποία τήρησε ενιαία και μαχητική γραμμή) όσο και από την Πολιτική Ηγεσία (όπου οι διαβεβαιώσεις του Υπουργείου είναι προφανές πως «έρχονται σε ρήξη» με τις πρόσφατες εξαγγελίες της ΦΕΕ). Σε συνδυασμό με το γεγονός πως «η κινητικότητα ήδη άρχισε» από το «στρατόπεδο» της ΦΕΕ (με τον ορισμό τριμελούς Επιτροπής για διαβούλευση) δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε τη στάση που επέλεξε να κρατήσει ο – κατά τα άλλα – συμπαθής και ευγενής μεγαλο-ιδιοκτήτης και ιπποπαραγωγός, πάντως ίσως να εξηγείται τώρα η απουσία του κυρίου Οδυσσέως από την εκπομπή.

 

Ανάμεσα στα «highlights» της εκπομπής «σταχυολογήσαμε» κάποιες φράσεις του κυρίου Παρασκευόπουλου που «έκαναν αίσθηση»



 «… Μας προσβάλλει η σημερινή εικόνα του Ιπποδρόμου…»

 «… Έπρεπε να κατέβει ο ίδιος ο Υπουργός στον Ιππόδρομο και μάλιστα έχει ηθική υποχρέωση να σταθεί δίπλα στα προβλήματά του…»

«… Χρειάζεται ισχυρό manager ο ΟΔΙΕ…» (Σημ. «Ιπποδρομιών»: Πιο «ευθεία βολή» κατά του κυρίου Ζαχαρή δε γίνεται)

«… Κάποιοι ιδιοκτήτες δεν πληρώνουν τους προπονητές…» (Σημ. «Ιπποδρομιών»: Ένας εκ των κορυφαίων ιδιοκτητών προέβη κατά τη διάρκεια μίας ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής σε μία πολύ σοβαρή καταγγελία. Η ΦΕΕ θα παρέμβει άραγε προκειμένου να του ζητήσει εξηγήσεις για το θέμα, μαζί βεβαίως με τα σχετικά στοιχεία;)

«… Αν δε λυθούν τα προβλήματα, ο Ιππόδρομος θα κλείσει πάρα πολύ γρήγορα!…»



Η  συνολική εκτίμηση που πηγάζει από την προχθεσινή παρουσία του κυρίου Παρασκευόπουλου στην ιπποδρομιακή εκπομπή του HIGH TV είναι ότι «γνωρίζει περισσότερα από όσα ανέφερε». Επιπλέον, πιθανολογούμε πως πολύ σύντομα θα έχουμε «αναζωπύρωση» της έντασης και ευχόμαστε να διαψευστούμε (για αυτό το ζήτημα θα αναφερθούμε αναλυτικότερα αύριο).


Για να περάσουμε τώρα και στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ημέρας, στο στοιχηματικό μενού του ΟΔΙΕ περιλαμβάνονται σήμερα 6 Ελληνικές ιπποδρομίες με ώρα έναρξης στις 15:00 (ενώ ακολουθούν 6 Γαλλικές ιπποδρομίες αμέσως μετά το πέρας των Ελληνικών). Δεν είναι ασφαλώς από τα καλύτερα προγράμματα που έχουμε δει πρόσφατα (σε ο, τι αφορά στον αριθμό των συμμετοχών κυρίως) παρόλα αυτά δε λείπει το στοιχηματικό ενδιαφέρον. Ασφαλώς την «ποιοτική αιχμή του προγράμματος» αποτελεί η 5η ιπποδρομία (Έπαθλο Φοινίκωναπόσταση: 1.800 μέτρα) όπου η επάνοδος του ΘΩΡΑΚΑ μετά τη συμμετοχή του στο Κύπελλο Φιλίππου Ενώσεως αναμένεται να «συγκεντρώσει τα βλέμματα των φιλίππων», πολύ περισσότερο μάλιστα αφού έχει να αντιπαρέλθει και τις «αντίξοες» (τουλάχιστο για τον ίδιο) καιρικές συνθήκες, οι οποίες μπορούν να διαμορφώσουν – ακόμα και σε καθοριστικό βαθμό – την τελική έκβαση αρκετών διαδρομών! Όσοι επιλέξετε λοιπόν να στοιχηματίσετε καλό θα είναι να λάβετε υπόψη και την κατάσταση της πίστας (η οποία δεν είναι η καλύτερη δυνατή), ενώ θα πρέπει να προσθέσουμε πως σήμερα υπάρχει αυξημένο ενδιαφέρον στο ΣΚΟΡ6, αφού στην προηγούμενη συγκέντρωση της Παρασκευής 18-02-2011 σημειώθηκε τζακποτ και έτσι μεταφέρθηκε για σήμερα το ποσό των 16.722,94 €. Οι «Ιπποδρομίες» προτείνουν στις «επιλογές της ημέρας» την 3η ιπποδρομία (Έπαθλο Φιλίππουαπόσταση: 1.800 μέτρα) και την 5η ιπποδρομία (Έπαθλο Φοινίκωναπόσταση: 1.800 μέτρα), ενώ όπως πάντα θα βρείτε υποδείξεις για ΣΚΟΡ και σύνθετα σε όλες τις διαδρομές, μαζί με τον πίνακα των διαγωνιζόμενων ίππων σε σχέση με την κατάσταση του στίβου!

«Ιπποδρομίες»

Οι προτάσεις των «Ιπποδρομιών» για τις Ελληνικές ιπποδρομίες της Τρίτης 22-02-2011

3η ιπποδρομία
Ίππος
Αναβάτης
Κιλά
Προπονητής
1
ΓΚΡΗΚ ΤΑΪΚΟΥΝ
Ξυνός
64
Θεοδωράκης Χ.
2
ΜΑΝΤΖΑΜ
Δρόσος
59.5
Πέτρου Χρ.
3
ΙΝΣΑΪΝΤ ΤΡΑΚ
Μερσινιάς
56
Μυκονιάτης Αρ.
4
ΠΑΡΙΖΙΑΝ ΑΡΤ
Ανδρέου
52
Θεοδωράκης Χ.
5
ΠΕΡΙΦΗΤΗΣ
Λαζαρίδης
50
Θεοδωράκης Χ.
6
ΜΕΪΚ ΙΤ ΜΠΙΓΚ
Λάος
49.5
Θεολόγου Παν.


Η πρώτη κούρσα που επιλέξαμε σήμερα για να σας προτείνουμε είναι η 3η ιπποδρομία του Ελληνικού προγράμματος (Έπαθλο Φιλίππου, ίπποι 4 ετών και άνω ΒΗΕ – απόσταση: 1.800 μέτρα).


Εκ πρώτης όψεως μας φαίνεται πως θα δούμε «οικογενειακή» μονομαχία για τη νίκη. Ο λόγος γίνεται για τους ομόσταβλους ΠΕΡΙΦΗΤΗ και ΓΚΡΗΚ ΤΑΪΚΟΥΝ, οι οποίοι έχουν το προβάδισμα κατά την εκτίμησή μας και μάλιστα είναι αρκετά πιθανό να συνθέσουν το 3ο δίδυμο. Η προτίμησή μας θα στραφεί περισσότερο στον ΠΕΡΙΦΗΤΗ ο οποίος με τα «πουπουλένια» βάρη που διαθέτει μπορεί να εξασφαλίσει διαδρομή κοντά στους πρώτους (ή ακόμα και επικεφαλής) και να απλοποιήσει τα πράγματα. Ο ΓΚΡΗΚ ΤΑΪΚΟΥΝ προέρχεται από εκπληκτικές εμφανίσεις και η φόρμα δείχνει να βρίσκεται σε κορυφαίο σημείο ώστε με δυναμική ίππευση μπορεί να φανεί απειλητικός στο ίσωμα, τονίζοντας ωστόσο πως η μεγάλη διαφορά βαρών από τον ΠΕΡΙΦΗΤΗ αναμένεται να «δυσκολέψει» κάπως το έργο του. Από τους υπόλοιπους εκτιμούμε πως ο ΙΝΣΑΪΝΤ ΤΡΑΚ με σωστή διαδρομή και ίππευση είναι σε θέση να εκμεταλλευτεί τυχόν μειωμένη επίδοση ενός εκ των δύο αντιπάλων του και να  απειλήσει να «σπάσει» το «συγγενικό δίδυμο».

Συνοπτικά, οι προτάσεις μας για την 3η ιπποδρομία είναι:


2ο σύνθετο: 3Χ5 (βασικός συνδυασμός), 3Χ1 – 2Χ5 – 2Χ1 (καλύψεις)
2ο σύνθετο-δίδυμο: #1 – 2 – 3 Χ #1 – 3 – 5
2ο σύνθετο-forecast 2#1 – 3 Χ 1# 3 – 5, 2#1 – 3 Χ 5# 1 – 3, 3#1 – 2 Χ 1# 3 – 5, 3#1 – 2 Χ 5# 1 – 3
3ο δίδυμο: 1Χ5 (βασικός συνδυασμός), 3Χ5 – 1Χ3 (καλύψεις)
3ο φορκάστ: 5Χ1 (βασικός συνδυασμός), 5Χ3 – 1Χ5 – 1Χ3 (καλύψεις)
3ο σύνθετο: 5Χ4 (βασικός συνδυασμός), 5Χ1 – 5Χ5 – 1Χ4 – 1Χ1 – 1Χ5 (καλύψεις)
3ο σύνθετο-δίδυμο: #1 – 3 – 5 Χ #1 – 4 – 5
3ο σύνθετο- forecast: 1#3 – 5 Χ #1 – 4 – 5, 5#1 – 3 Χ #1 – 4 – 5
3ο  τρίο: (δε διεξάγεται)
3ο τρικάστ:  (δε διεξάγεται)  
3ο τετραπλό: (δε διεξάγεται)


5η ιπποδρομία
Ίππος
Αναβάτης
Κιλά
Προπονητής
1
ΜΑΝΙΠΙΟΥΛΕΪΤ
Δρόσος
62.5
Θεοδωράκης Χ.
2
ΘΩΡΑΞ
Λαζαρίδης
57.5
Σταύρου Χρ.
3
ΜΙΣ ΓΙΟΥ ΝΑΪΤΣ
Καντιώ
50.5
Σιατούνης Ηλ.
4
ΣΟΥΠΕΡΜΠ ΛΑΪΤ
Μερσινιάς
53
Μυκονιάτης Αρ.
5
ΣΕΒΑΛΙΕ
Λάος
50
Κεράτσα Ειρ.
6
ΓΟΥΟΚΙΝΓΚ ΤΟΚΙΝΓΚ
Χάμντι
49
Μυκονιάτης Αρ.
7
ΗΣΤΕΡΝ ΕΜΠΕΡΟΡ
Εντιόν
48.5
Μυκονιάτης Αρ.


Η δεύτερη κούρσα που επιλέξαμε σήμερα για να σας προτείνουμε είναι η 5η ιπποδρομία του Ελληνικού προγράμματος (Έπαθλο Φοινίκων, ίπποι 7 ετών και άνω ΒΗΕ – απόσταση: 1.800 μέτρα).


Στην καλύτερη ποιοτικά ιπποδρομία της ημέρας συμμετέχει ο ΘΩΡΑΞ ο οποίος αναμένεται να κατέβει ως το λογικό και μεγάλο φαβορί της κούρσας. Ως βασικό του αντίπαλο αναμένεται να έχει… τον καιρό και το λασπωμένο στίβο! Χωρίς υπερβολή, αυτός φαίνεται να είναι ο «υπ’ αριθμόν ένας κίνδυνος» που αντιμετωπίζει σήμερα, δεδομένης της απαρέσκειάς του στη βρεγμένη πίστα. Στην περίπτωση τώρα που ο ΘΩΡΑΞ επηρεαστεί τόσο σημαντικά από τις καιρικές συνθήκες τότε ο ΓΟΥΟΚΙΝΓΚ ΤΟΚΙΝΓΚ (ο οποίος κατά τη δική μας εκτίμηση δεν ιππεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στην τελευταία συμμετοχή του και μπορεί να αποδώσει βελτιωμένα σήμερα) και ο ΜΙΣ ΓΙΟΥ ΝΑΪΤΣ (ο οποίος σημείωσε πρόσφατα εντυπωσιακή νίκη με στίβο ελαφρά λασπώδη και δείχνει να βρίσκεται σε τρομερή κατάσταση) έχουν τον πρώτο λόγο, ενώ από τους υπόλοιπους ο «προειδοποιητικός» στην τελευταία του συμμετοχή ΗΣΤΕΡΝ ΕΜΠΕΡΟΡ καθώς επίσης και ο σταθερός αλλά και πολύ φορμαρισμένος ΜΑΝΙΠΙΟΥΛΕΪΤ μπορούν με τη σειρά τους να εμφανιστούν με βλέψεις διακριτικής παρουσίας τους στην άφιξη.

Συνοπτικά, οι προτάσεις μας για την 5η ιπποδρομία είναι:


4ο σύνθετο: 4Χ2 (βασικός συνδυασμός), 1Χ2– 5Χ2 – 4Χ6 – 4Χ3 – 1Χ6 – 1Χ3 – 5Χ6 – 5Χ3 (καλύψεις)
4ο σύνθετο-δίδυμο: #1 – 4 – 5 Χ #2 – 3 – 6
4ο σύνθετο- forecast: #1 – 4 – 5 Χ #2 – 3 – 6
5ο δίδυμο: 2Χ6 (βασικός συνδυασμός), 2Χ3 – 3Χ6 (καλύψεις)
5ο φορκάστ: 2Χ6 (βασικός συνδυασμός), 2Χ3 – 6Χ2 – 3Χ2 – 6Χ3 – 3Χ6 (καλύψεις)
5ο σύνθετο: 2Χ2 (βασικός συνδυασμός), 2Χ4– 2Χ10 – 6Χ2 – 3Χ2 – 6Χ4 – 3Χ4 – 6Χ10 – 3Χ10 (καλύψεις)
5ο σύνθετο-δίδυμο: #2 – 3 – 6 Χ #2 – 4 – 10
5ο σύνθετο- forecast: #2 – 3 – 6 Χ #2 – 4 – 10
5ο τρίο: 2Χ3Χ6 (βασικός συνδυασμός), 2Χ6Χ7 – 2Χ3Χ7 – 1Χ2Χ6 – 1Χ2Χ3 – 3Χ6Χ7 – 1Χ3Χ6 (καλύψεις)
5ο τρικάστ: 2 – 3 – 6 /2 – 3 – 6/ 1 – 2 – 3 – 6 – 7
5ο τετραπλό: (δε διεξάγεται)


Τέλος, για τους φίλους που παίζουν σύνθετα και ΣΚΟΡ, προτείνουμε να προσέξετε ιδιαίτερα τους: (τα νούμερα των ίππων αναφέρονται με αριθμητική σειρά και όχι με σειρά προτίμησης όταν πρόκειται για προτάσεις που αφορούν στα ΣΚΟΡ)


1η ιπποδρομία: Νο  4 (ΓΚΟΥΝΤΕΡΙΑΝ), Νο  6 (ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ) και Νο 7 (ΚΑΚΙΚΟΥΪΝΙ)
2η ιπποδρομία: Νο  2 (ΝΤΑΚΟΤΑ ΧΙΛΣ) και Νο 3 (ΙΚΑΔΙΟΣ)
3η ιπποδρομία: Νο  1 (ΓΚΡΗΚ ΤΑΪΚΟΥΝ) και Νο 5 (ΠΕΡΙΦΗΤΗΣ)
4η ιπποδρομία: Νο  1 (ΙΛΑΣ ΝΤΙΛΑΪΖ), Νο  4 (ΚΕΡΒΕΡΟΣ) και Νο 5 (ΚΑΡΝΙΒΑΛ ΤΑΪΜ)
5η ιπποδρομία: Νο  2 (ΘΩΡΑΞ), Νο  3 (ΜΙΣ ΓΙΟΥ ΝΑΪΤΣ) και Νο 6 (ΓΟΥΟΚΙΝΓΚ ΤΟΚΙΝΓΚ)
6η ιπποδρομία: Νο  2 (ΜΑΤΖΕΣΤΙΚ ΦΡΑΑΜ) Νο  4 (ΤΡΟΥΛΥ ΕΪΖΙΑ) και Νο 10 (ΤΑΜΑΜ)


Καλή επιτυχία στις επιλογές σας!
 «Ιπποδρομίες»

Πίνακας των συμμετεχόντων ίππων σε σχέση με το λασπώδη στίβο


Σημ. «Ιπποδρομιών»: Ο πίνακας περιέχει τις  εκτιμήσεις των «Ιπποδρομιών» για τους συμμετέχοντες ίππους των σημερινών Ελληνικών ιπποδρομιών. Όσοι ίπποι βρίσκονται στην αριστερή στήλη και αναγράφονται με κόκκινο χρώμα εκτιμάται πως δεν μπορούν να αποδώσουν σύμφωνα με τις πραγματικές τους δυνατότητες σε βρεγμένη πίστα (δεν ευνοούνται ιδιαίτερα) , ενώ όσοι ίπποι βρίσκονται στη δεξιά στήλη και αναγράφονται αντίστοιχα με πράσινο χρώμα εκτιμούμε πως αποδίδουν καλά ή ιδιαίτερα καλά (ευνοούνται) σε βρεγμένη πίστα.

Άλλη μία προσφορά των «Ιπποδρομιών» προς τους αναγνώστες μας στο «δρόμο προς το ταμείο»!

 


Πίνακας ίππων σε σχέση με την αποδοτικότητά τους σε βρεγμένη πίστα (για τις ιπποδρομίες της Τρίτης 22-02-2011)

ιπ/μία
Ίπποι που δεν ευνοούνται σε βρεγμένη πίστα
Ίπποι που ευνοούνται σε βρεγμένη πίστα
1
-
-
2
-
ΜΑΓΟΥΑΣΕΜ


ΝΤΑΚΟΤΑ ΧΙΛΣ


ΝΤΟΥΜΠΙΤΑΝΤ
3
-
ΙΝΣΑΪΝΤ ΤΡΑΚ


ΜΑΝΤΖΑΜ


ΠΑΡΙΖΙΑΝ ΑΡΤ


ΠΕΡΙΦΗΤΗΣ
4
-
ΚΑΡΝΙΒΑΛ ΤΑΪΜ


ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΛΑΥΔΙΟΣ
5
ΘΩΡΑΞ
ΓΟΥΟΚΙΝΓΚ ΤΟΚΙΝΓΚ


ΜΑΝΙΠΙΟΥΛΕΪΤ


ΜΙΣ ΓΙΟΥ ΝΑΪΤΣ


ΣΕΒΑΛΙΕ
6
ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ
ΤΡΟΥΛΥ ΕΪΖΙΑ

























 «Ιπποδρομίες»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΔΙΕ (21-02-2011)

21/2/2011

ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ

Η Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε. ενημερώνει ότι το ιπποδρομιακό στοίχημα με γαλλικό πρόγραμμα ιπποδρομιών της Τετάρτης 23 Φεβρουαρίου 2011, δεν θα διεξαχθεί λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων στην απεργία που έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ.
Γραφείο Τύπου Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ (22-02-2011)

21 Φεβρουαρίου 2011

21/2/2011
ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΚΟ ΗΛΙΑ ΧΑΤΖΗΧΡΗΣΤΟ.

Την 8η Φεβρουαρίου 2011 εκλήθη ο προπονητής Κος Ηλίας Χατζηχρήστος του Θεοφάνη και της Αναστασίας ΠΡΟΣ ΠΑΡΟΧΗ ΕΞΗΓΗΣΕΩΝ/ΑΚΡΟΑΣΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ ΤΗΣ ΦΕΕ κατά τη συνεδρίαση της 15.02.2011, δυνάμει του υπ’ άρθ. 6 ν. 2690/99 προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για την παραβίαση των Γενικών Διατάξεων με ερωτήματα της παραβάσεως των διατάξεων περί της ευζωίας των ίππων, όπως αυτά προβλέπονται στο παράρτημα των Γενικών Διατάξεων με τον τίτλο ‘Κανονισμός για την προστασία των Αλόγων’ και συγκεκριμένα με ερώτημα για ποίο λόγο ίππος προπονήσεως/επιστασίας του και συγκεκριμένα ο ίππος ‘ΠΡΙΓΚHΠΙΣΣΑ ΜΟΥ’, ευρέθη κατά την επιθεώρηση των χώρων σταύλου ευθύνης του αδελφού του Όμηρου (συγκρότημα Κ49 και Κ50 εντός του Ιπποδρόμου Μαρκόπουλου) σε κακή θρεπτική κατάσταση.
Ο προπονητής, παρά την κλήση δεν εμφανίστηκε την 11η Φεβρουαρίου 2011 προς παροχή οιασδήποτε εξηγήσεως, αντιθέτως επέδειξε πλήρη αδιαφορία για την κατάσταση του ίππου του, ο ίππος μέλλει να απομακρυνθεί με ενέργειες τρίτου και ειδικότερα της συγγενούς του Κας Άννας Δήμου, η οποία δεσμεύτηκε ενώπιον της Επιτροπής για την απομάκρυνσή του.
Η Επιτροπή Ιπποδρομιών της ΦΕΕ εν συνεχεία λαβούσα υπόψη :
-Τον Κώδικα Ιπποδρομιών, τις Γενικές Διατάξεις με το ειδικό τους παράρτημα περί ‘Κανονισμού Προστασίας Αλόγων’, τον ελληνικό Ποινικό Κώδικα και την αντίληψη περί μέσης ηθικής και συναλλακτικών ηθών
-Την ολική αδράνεια του κληθέντος προς επανόρθωση ή διόρθωση της διαδραμούσας καταστάσεως.
Αποφάσισε τα εξής :
Ο προπονητής δεν παρουσίασε καμία βάσιμη αιτιολογία για την κατάσταση υποσιτισμού ενός ίππου και συγκεκριμένα του ‘ΠΡΙΓΚΗΠΙΣΣΑ ΜΟΥ’. Η εξέλιξη αυτή είναι βεβαίως απαράδεκτη για τον μέσο άνθρωπο και ανήκουστη για προπονητή δρομώνων ίππων, μοναδική εργασία του οποίου οφείλει να είναι η ενασχόληση με τους ίππους προπονήσεώς του, ειδικώς δε υποχρέωση του δυνάμει άρθ. 71 Κώδικα Ιπποδρομιών είναι ‘η σωστή περιποίηση’(§1) και ‘η διατροφή…., ιπποκομία…. ασφάλεια αυτών’ (§ 2). Παρά τα ανωτέρω επώδυνα ευρήματα καμία ενέργεια του προπονητή ήρθε σε γνώση της Επιτροπής, δεδομένο που αποτελεί αλγεινό αποτέλεσμα και εντυπώσεις στον ιπποδρομιακό χώρο, ταυτίζοντας σε τέτοιες περιπτώσεις την ιπποδρομιακή δραστηριότητα με την κακοποίηση των ίππων.
Επειδή με τα ανωτέρω συμπεράσματα ο κληθείς σε εξηγήσεις έχει παραβιάσει Γενικές Διατάξεις και ιδίως τον Κανονισμό περί προστασίας των Αλόγων και τις διατάξεις του άρθ. 71 Κ.Ι.
Επειδή οι ως άνω πράξεις με την κατά περίπτωση αιτιολογία τους την οποία η παρούσα απόφαση επαναλαμβάνει και στην οποία κατά περίπτωση αναφέρεται, κρίνει ότι πράγματι συνεπληρώθησαν οι προϋποθέσεις για την στοιχειοθέτηση της παραβάσεως από τον καλούμενο των Γενικών Διατάξεων για την προστασία Αλόγων σε συνδυασμό με τις διατάξεις του άρθ. 71 του Κώδικα Ιπποδρομιών, ήτοι της μη αρμοζουσών συνθηκών διαβιώσεως ίππων, κακής καταστάσεως θρέψεως και κινδύνου υγείας με την επιπλέον επιβαρυντική περίσταση της ολικής αδράνειας για την διαδραμούσα κατάσταση και δύναται να επιβληθούν σε βάρος του οι ποινές που με τις διατάξεις αυτές επισείονται (έως και οριστικής αφαίρεσης της αδείας προπονητή)
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ
Και δυνάμει του άρθ. 10 του Κώδικα Ιπποδρομιών.
Η Επιτροπή Ιπποδρομιών ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ στον προπονητή Ko Ηλία Χατζηχρήστου του Θεοφάνη και της Αναστασίας αφαίρεση της αδείας προπονητή επί ένα (1) έτος.
Η αφαίρεση αυτή έχει την έννοια του αποκλεισμού των διατάξεων του άρθ. 4 § 10 του Πίνακα Πειθαρχικών Ιπποδρομιακών Παραπτωμάτων και Αδικημάτων του Κώδικα Ιπποδρομιών.
Γίνεται μνεία ότι η απόφαση ελήφθη ομόφωνα από τα μέλη της Ε.Ι.
Γίνεται μνεία ότι υφίσταται η δυνατότητα άσκησης έφεσης εντός τεσσάρων (ημερών ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου της Φιλίππου Ενώσεως της Ελλάδος.
Ο τιμωρηθείς καλείται να παραλάβει αντίγραφο της παρούσης από την γραμματεία της Επιτροπής Ιπποδρομιών εντός τριών ημερών από της άνωθι ημερομηνίας εκδόσεως της προς γνώσιν του και για τις νόμιμες συνέπειες. Σε περίπτωση μη προσελεύσεως η παρούσα θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της ΦΕΕ και στον πίνακα ανακοινώσεων έξωθεν των γραφείων της Επιτροπής Ιπποδρομιών, οπότε και η απόφαση τεκμαίρεται κοινοποιηθείσα κατ’ άρθ. 11 Κ.Ι.

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ
N.KANEΛΛΟΠΟΥΛΟΣ- Κ. ΚΟΝΤΟΣ–Ι. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΟΔΙΕ (21-02-2011)

21/2/2011
 
ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ
 
Η Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε. ανακοινώνει ότι οι εγγραφές της Τετάρτης 23/02/2011, που αφορούν την ιπποδρομιακή συγκέντρωση της Τρίτης 01/03/2011, θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 24/02/2011.
Γραφείο Τύπου Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε.

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»