Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Απόψεις: Περικλής Δημητρίου: «Απορώ με όλα αυτά που συμβαίνουν στον Ιππόδρομο»


Ο ιπποδρομιακός συντάκτης και τηλεοπτικός παρουσιαστής της εκπομπής «Ιππόδρομος» του HIGH TV, κύριος Περικλής Δημητρίου, ευρύτατα γνωστός στους φιλίππους και ως «Danger», επιχειρεί με τον δικό του τρόπο να μας δώσει τη δική του οπτική γύρω από τις εξελίξεις που αφορούν στο μέλλον του Ελληνικού Ιπποδρόμου.

ΑΠΟΡΩ ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ


Περικλής Δημητρίου
Δεν μπορώ να καταλάβω τι συμβαίνει στ’ αλήθεια εκεί στον ιππόδρομο. Δεν γίνεται να κοιμούνται όλοι τους είτε ξαπλωτοί, είτε όρθιοι, με ένα χαζό χαμόγελο στα χείλη τους. Παρεΐτσες, αγκαλιές και φιλάκια και ύφος 100 καρδιναλίων για τον καθένα, με προοπτική βεβαίως να θεωρηθούν παράγοντες υψηλού επιπέδου των ιπποδρομιών σε ένα παρτάκι, που ήταν ευγενική προσφορά της ιπποδρομιακής εταιρίας. Αυτή ήταν η εικόνα στις ανοικτές σουίτες στον ιππόδρομο το Σάββατο κατά την ώρα της τέλεσης του ιπποδρομιακού προγράμματος.

Το υψηλό ζητούμενο δεν είχε καμία δύναμη να χαλάσει την ευδαιμονία των παρτυζιαζομένων. Το υψηλό ζητούμενο που είναι η σοβαρή αύξηση του ιπποδρομιακού στοιχήματος που θα φέρει έσοδα τόσο στην εταιρία αλλά κυρίως στους ανθρώπους που εργάζονται για τις ιπποδρομίες και που εξαρτώνται άμεσα από τον τζίρο του στοιχήματος. Στον ΟΠΑΠ φαίνεται πως αυτήν την στιγμή έχουν αποφασίσει να αποφύγουν τις γκρίνιες των καθ’ επάγγελμα κλαψιάρηδων και έχουν θέσει σε δεύτερη επιλογή την αύξηση των εσόδων της εταιρίας. Όμως εδώ οδηγούμαστε σε συγκεκριμένο αδιέξοδο που θα κόψει τους επαγγελματίες με «αλυσοπρίονο» και το παράδειγμα του ΟΔΙΕ δεν είναι μακρινό. Η διαφορά είναι πως οι του ΟΔΙΕ ήθελαν αλλά δεν μπορούσαν, στην σημερινή κατάσταση δεν ξέρουμε αν θέλουν, διότι σίγουρα μπορούν να κάνουν ενέργειες για την προώθηση και ανάπτυξη του ιπποδρομιακού προϊόντος.

Ο καθένας για το δικό του συμφέρον θέλει να τα έχει καλά με τον ΟΠΑΠ και η εταιρία δεν έχει λόγο να μην είναι ευχαριστημένη απ’ αυτό, αφού έχει καταφέρει να επαναλάβει το θαύμα του Χριστού. Με ένα ψωμί ταΐζει χιλιάδες κόσμο και όλοι δείχνουν χορτάτοι!!

Όμως τα θαύματα δεν διαρκούν για πάντα και όσοι δεν το ξέρουν αυτό, κάποιο πρωινό που θα ξυπνήσουν θα το καταλάβουν με τον πιο οδυνηρό τρόπο. Έτσι γίνεται όταν αντί να δουλέψουμε σε μια κατεύθυνση που θα βάλει τα πράγματα σε μια σωστή σειρά, με πραγματικές προοπτικές ανάπτυξης, χάνουμε χρόνο με ανούσιες φιέστες και σαλιαρίσματα μεταξύ των παραγόντων που στηρίζουν το οικοδόμημα των Ελληνικών ιπποδρομιών.

Μια υπενθύμιση θέλω να κάνω στους έχοντες την τύχη των ιπποδρομιών στα χέρια τους. Πριν αρχίσουμε να ρίχνουμε τα μπετά, να βάζουμε τα τούβλα, πόρτες, παράθυρα, τέντες και λουλουδάκια στο μπαλκόνι πρέπει να έχουμε κάνει τα πιο γερά θεμέλια. Τώρα το ότι εσείς έχετε ξεκινήσει να χτίζετε από τον τελευταίο όροφο προς τα θεμέλια είναι απορίας άξιον και το αποτέλεσμα του εγχειρήματος καταδικασμένο εξ αρχής. Ελπίζω αυτό να το καταλάβετε και είναι πολύ εύκολο αφού αρκεί να ρίξετε μια ματιά στο καθημερινό ταμείο που κάνετε.

DANGER
 
Σημ. «Ιπποδρομιών»: Το συγκεκριμένο άρθρο καθώς και όλα όσα ενδεχομένως πρόκειται να ακολουθήσουν με την «υπογραφή» του κυρίου Δημητρίου, μπορείτε να τα βρίσκετε εύκολα και γρήγορα, καθώς έχει ήδη δημιουργηθεί ειδική ετικέτα για τον σκοπό αυτό.

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»