Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

66ο Ελληνικό Ντέρμπι 2012: Το «προφίλ» των πρωταγωνιστών και προτάσεις για το στοίχημα


Σοβαρή υποψηφιότητα από αρκετούς διεκδικητές για τον τίτλο του «χρυσού ίππου της χρονιάς»

Αγαπητοί φίλοι των «Ιπποδρομιών»,

Πιστοί στην «παράδοση» αποφασίσαμε τελικά να δημοσιεύσουμε και φέτος τις δικές μας προτάσεις για την ιπποδρομία του Ντέρμπι, τους δύο πιθανότερους κατά την γνώμη μας υποψήφιους διεκδικητές της πολύτιμης νίκης. Εκτός αυτού, πάντως, ετοιμάσαμε μία συνοπτική παρουσίαση (ανάλυση και σχολιασμός) όλων των συμμετεχόντων ίππων με την συνοδεία videos από χαρακτηριστικές τους εμφανίσεις, ώστε να έχετε συγκεντρωμένο πλούσιο υλικό που ευελπιστούμε πως μπορεί να σας βοηθήσει σημαντικά στη δική σας μελέτη!


66ο Ελληνικό Ντέρμπι 2012: Το «προφίλ» των πρωταγωνιστών


ΒΕΡΤΙΚΑΛ ΓΟΥΕΪ 

Ο 3ετής ξανθός εκτομίας των Στάβλων Κουίνς Γουέι που είναι και προϊόν του Ιπποφορβείου Κουίνς Γουέι προέρχεται από τον Harmonic Way και την Snowdrift, προπονείται από τον κύριο Χρήστο Λύμπουρα και θα ιππευτεί από τον αναβάτη Κώστα Καποδίστρια.
                                                                                                             
(αρ. ιπ/μίας: 197, Έπαθλο Κυψέλης 2012)

Στη μέχρι τώρα αγωνιστική του σταδιοδρομία έχει διαγωνιστεί συνολικά δέκα φορές, όπου κατάφερε να αποσπάσει μόλις μία νίκη, χωρίς καμία άλλη διάκριση. Η συγκεκριμένη επιτυχία του σημειώθηκε στις 2 Απριλίου σε ιπποδρομία 3ετών ίππων μέδεν στην απόσταση των 1.400 μέτρων, στην οποία πραγματοποίησε διαδρομή ημιαναμονής και έφτασε με καθαρό τρόπο στη νίκη, αφήνοντας μάλιστα πίσω του μερικούς από τους αντιπάλους του στην κούρσα του φετινού Ντέρμπι, όπως οι ίπποι ΟΠΤΙΜΟΥΣ και ΣΑΪΝΤΑΟΥΝ. Η τελευταία του εμφάνιση στις 21 Μαΐου, σε όμιλο νικητών μίας ιπποδρομίας στα 1.200 μέτρα δεν ικανοποίησε, αφού τερμάτισε μόλις 5ος. Παρόλα αυτά, ο προπονητής του απέδωσε αυτήν την μέτρια εμφάνισή του στο γεγονός ότι του ταιριάζει μεγαλύτερη απόσταση από τα 1.200 μέτρα, κάτι που τελικά έγινε δεκτό και από τους Ελλανοδίκες που εξέτασαν την διαφοροποιημένη επίδοσή του ίππου ΒΕΡΤΙΚΑΛ ΓΟΥΕΪ. Σε κάθε περίπτωση, δεν μπορεί να υποστηριχτεί με σιγουριά ότι ο ίππος ΒΕΡΤΙΚΑΛ ΓΟΥΕΪ θα «σηκώσει» ευχάριστα τα 2.400 μέτρα και επιπλέον μας «προβληματίζει» το γεγονός ότι στην κούρσα του Γκραν Πρι Διετών στα 1.800 μέτρα η οποία διεξήχθη στις 23 Δεκεμβρίου του περασμένου έτους, τερμάτισε τελευταίος, χωρίς να παίξει κανένα απολύτως ρόλο και μάλιστα υποσκελίστηκε από ίππους που συναντά εκ νέου, όπως οι ίπποι ΚΙΝΓΚ ΜΠΙΛ, ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΑΕΤΟΣ, ΓΚΑΜΠΥ και ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ. Έκτοτε πάντως παρουσίασε σημαντική αγωνιστική άνοδο, ώστε δεν μπορεί να αποκλειστεί πλήρως το ενδεχόμενο να εμφανιστεί με αξιώσεις διάκρισης στο Ντέρμπι. Παρότι δηλαδή εκτιμούμε πως είναι κάπως δύσκολο να διεκδικήσει τη νίκη, εν τούτοις δεν μπορούμε να τον αποκλείσουμε τελείως, αφού θεωρούμε πως με καλές προϋποθέσεις ίππευσης και διαδρομής μπορεί να κάνει αισθητή την παρουσία του στην άφιξη.

ΒΙΚΤΟΡΙΟΥΣ ΓΟΥΕΪ 

Άλλος ένας 3ετής ξανθός εκτομίας των Στάβλων Κουίνς Γουέι, προϊόν του Ιπποφορβείου της Ιπποτούρ, από τον Αποθέωσις και την Μάραθων Μπάνερ, ο οποίος προπονείται από την κυρία Ειρήνη Κεράτσα και θα ιππευτεί από τον αναβάτη Μάριο Χριστοφή.




(αρ. ιπ/μίας: 204, Κύπελλο Ηνιόχου 2012)
 

Ο ίππος ΒΙΚΤΟΡΙΟΥΣ ΓΟΥΕΪ στις επτά μέχρι σήμερα εμφανίσεις του έχει σημειώσει μία νίκη, ενώ έχει καταλάβει τέσσερις φορές τη 2η θέση και άλλες δύο φορές την 3η θέση στον τερματισμό, αποτελώντας σαφώς ένα «υπόδειγμα σταθερότητας», αφού μέχρι σήμερα δεν έχει λείψει ποτέ από την άφιξη! Η τελευταία του συμμετοχή μάλιστα ήταν στο Κριτήριο Τριετών στις 4 Μαΐου και στην απόσταση των 1.800 μέτρων, εκεί όπου με διαδρομή ημιαναμονής απέδωσε εξαιρετικά και σημειώθηκε 2ος πίσω από τον εντυπωσιακό νικητή (και ένα εκ των υποψηφίων για την νίκη στην κούρσα του φετινού Ντέρμπι) ίππου ΜΠΙΓΚ ΧΑΡΤ, του οποίου σημειωτέον έχει προηγηθεί καθαρά στις αναμετρήσεις που συμμετείχαν οι δυο τους στα 1.400 μέτρα, ενώ και στην αναμέτρηση του Κυπέλλου Ηνιόχου που διεξήχθη στις 5 Απριλίου (και πάλι στην απόσταση των 1.800 μέτρων) ο ίππος ΒΙΚΤΟΡΙΟΥΣ ΓΟΥΕΪ είχε προηγηθεί του ΜΠΙΓΚ ΧΑΡΤ με διαφορά 5 περίπου μηκών. Ασφαλώς ο ίππος ΜΠΙΓΚ ΧΑΡΤ επέδειξε μετέπειτα εντυπωσιακή αγωνιστική άνοδο στην κούρσα του φετινού Κριτηρίου Τριετών, παρόλα αυτά ο ίππος ΒΙΚΤΟΡΙΟΥΣ ΓΟΥΕΪ πιστοποίησε με τις δύο τελευταίες ειδικότερα εμφανίσεις του πως κατά πάσα πιθανότητα θα ανταποκριθεί με επιτυχία στην επίπονη απόσταση των 2.400 μέτρων, η άνοδός του από κούρσα σε κούρσα είναι μεγάλη και ασφαλώς χωρίς αμφιβολία θα πρέπει να τοποθετηθεί στο τιμ των πιθανών πρωταγωνιστών.

ΓΚΑΜΠΥ

Ο 3ετής ξανθός κήλωνας ανήκει στην ιδιοκτησία του κυρίου Χριστόφορου Τσαντούλα, αποτελεί προϊόν του Ιπποφορβείου του κυρίου Αντώναρου, από τον Majestic Monarch και την Μυθωδία, προπονείται από τον κύριο Ιωάννη Σωτόπουλο και θα ιππευτεί από τον αναβάτη Νίκο Μιχαηλίδη.

 

(αρ. ιπ/μίας: 702, Έπαθλο Αμοργού 2011)

Στις έξι συμμετοχές του στην μέχρι τώρα αγωνιστική του σταδιοδρομία ο ίππος ΓΚΑΜΠΥ απέσπασε μία νίκη και άλλες δύο φορές διακρίθηκε στην 3η θέση της άφιξης. Στην κούρσα του Κριτηρίου Τριετών στις 4 Μαΐου τερμάτισε 5ος, σε απόσταση βεβαίως από τους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης. Σε σχέση πάντως με την συμμετοχή του στην περσινή κούρσα του Γκραν Πρι Διετών στα 1.800 μέτρα (όπου είχε καταλάβει και πάλι την 5η θέση) φαίνεται πως από τότε έχει ήδη βελτιωθεί αισθητά. Αποτελεί βεβαίως «ερωτηματικό» αν αυτή η αγωνιστική άνοδος που έχει σημειώσει μέχρι τώρα είναι ικανή για να του επιτρέψει να συμμετάσχει με βλέψεις διάκρισης στο Ντέρμπι, εν τούτοις εκτιμούμε πως θα είναι κάπως δύσκολο κάτι τέτοιο και συνεπώς θεωρούμε ότι ο ίππος ΓΚΑΜΠΥ έχει μικρές ομολογουμένως πιθανότητες νίκης και λογικά θα πρέπει να ελπίζει να «φιγουράρει» στις τιμητικές θέσεις. 

ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΑΕΤΟΣ

Ο 3ετής ξανθός εκτομίας που ανήκει στην ιδιοκτησία του κυρίου Άγγελου Τουλουπάκη, είναι ένα προϊόν του Ιπποφορβείου του κυρίου Δημήτρη Παρασκευόπουλου, από τον Majestic Monarch και τη Hamaskin, προπονείται από τον κύριο Αλέκο Γιατρά και θα ιππευτεί από τον αναβάτη Μάριο Μηνά.

 

(αρ. ιπ/μίας: 330, Έπαθλο Πλαταιών 2012)



Από τους λιγότερο «τρεγμένους» ίππους που θα συμμετάσουν στο φετινό Ντέρμπι, ο ίππος ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΑΕΤΟΣ έχει διαγωνιστεί συνολικά πέντε φορές μέχρι σήμερα και έχει να επιδείξει μόλις δύο διακρίσεις στην 4η θέση της άφιξης. Η μία από τις δύο φορές που τερμάτισε 4ος ήταν στο περσινό Γκραν Πρι Διετών (σε αρκετή απόσταση πάντως από τους βασικούς πρωταγωνιστές της διαδρομής) ενώ η άλλη επιτεύχθηκε σε εξαιρετικά ολιγομελή όμιλο και με μέτρια επίδοση. Γενικά, ο ίππος ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΑΕΤΟΣ έχει δείξει στις λίγες μέχρι τώρα συμμετοχές του πως πρόκειται για ένα δρόμωνα ο οποίος κατά την γνώμη μας δεν διαθέτει την απαραίτητη «ποιότητα» για να αντιμετωπίσει επί ίσοις όροις την πλειοψηφία των αντιπάλων του στην κούρσα του Ντέρμπι και συνεπώς εκτιμούμε πως η συμμετοχή του στην σπουδαιότερη ιπποδρομία της χρονιάς θα πρέπει να έχει μάλλον «τυπικό χαρακτήρα». Με άλλα λόγια, πιστεύουμε πως θα πρέπει να επιδείξει εντυπωσιακή αγωνιστική άνοδο προκειμένου να μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλό και παράλληλα να υστερήσουν ορισμένοι εκ των βασικών του αντιπάλων. Ως εκ τούτου, η τύχη στην κούρσα του Ντέρμπι πρέπει να είναι περιορισμένη.


ΜΠΙΓΚ ΧΑΡΤ

Ο 3ετής ορφνός εκτομίας αποτελεί προϊόν του Ιπποφορβείου του κυρίου Χρήστου Σταύρου, από τον Intikhab και την Pesumed, ανήκει επίσης στην ιδιοκτησία του και προπονείται από τον ίδιο ενώ θα ιππευτεί από τον αναβάτη Δημήτρη Δρόσο.

 

(αρ. ιπ/μίας: 263, Κριτήριο Τριετών 2012)

Μετά από τον απρόσμενο τραυματισμό του ίππου Γουάιλφρεντ που είχε ως αποτέλεσμα την απόσυρσή του από την διεκδίκηση του φετινού Ντέρμπι και την εκπληκτική νικηφόρα εμφάνιση του ίδιου στο Κριτήριο Τριετών που διεξήχθη στις 4 Μαΐου στην απόσταση των 1.800 μέτρων, ο ίππος ΜΠΙΓΚ ΧΑΡΤ θα πρέπει να προβάλλει πλέον ως το πιθανότερο φαβορί του κοινού και του Ιπποδρομιακού Τύπου για την κατάκτηση του 66ου Ελληνικού Ντέρμπι.Η επικράτησή του ίππου ΜΠΙΓΚ ΧΑΡΤ στην κούρσα του Κριτηρίου Τριετών, πέραν του εντυπωσιακού σε τρόπο επίτευξης και επίδοσης, αποτελεί παράλληλα την μοναδική του μέχρι τώρα επιτυχία, καθώς σε οκτώ συνολικά συμμετοχές έχει να επιδείξει ακόμα δύο 2ες θέσεις και μία διάκριση στην 4η θέση της άφιξης. Την 4η αυτή θέση μάλιστα κατέλαβε στο φετινό Κύπελλο Ηνιόχου, επίσης στην απόσταση των 1.800 μέτρων, σε μία αναμέτρηση όπου υποσκελίστηκε καθαρά από τον ίππο Βικτόριους Γουέι, ο οποίος αποτελεί εκ νέου βασικό του αντίπαλο. Έκτοτε πάντως και σε διάστημα μόλις ενός μήνα παρουσίασε τέτοια αγωνιστική πρόοδο ώστε ομολογουμένως εξέπληξε τους πάντες με την σαρωτική επικράτησή του στο Κριτήριο Τριετών και έδειξε πως κατά πάσα πιθανότητα θα ανταποκριθεί με απόλυτη επιτυχία και στα επιπλέον μέτρα αυτή τη φορά. Παρόλους λοιπόν τους όποιους ενδοιασμούς μπορεί ενδεχομένως να δημιουργεί η απειρία στην απόσταση όλων ανεξαιρέτως των διαγωνιζομένων ίππων, εν τούτοις ο τρόπος που έφτασε ο ΜΠΙΓΚ ΧΑΡΤ στην επιτυχία στα 1.800 μέτρα φανερώνει ίππο με ιδιότητες μεγάλων αποστάσεων και συνεπώς θα πρέπει ασφαλώς να τοποθετηθεί κατά την γνώμη μας στην πρώτη γραμμή των υποψηφίων για την κατάκτηση του φετινού Ντέρμπι. 


ΟΠΤΙΜΟΥΣ

Ό 3ετής ξανθός εκτομίας που αποτελεί ένα προϊόν του Ιπποφορβείου του κυρίου Θεόδωρου Νάνου, από τον Allied Forces και την Ηνιόχη, ανήκει στους Στάβλους Θεόδωρου Νάνου, προπονείται από τον κύριο Χρήστο Θεοδωράκη και θα ιππευτεί από τον αναβάτη Παναγιώτη Δημητσάνη.

(αρ. ιπ/μίας: 330, Έπαθλο Πλαταιών 2012)



Στις έξι συνολικά συμμετοχές του ο ίππος ΟΠΤΙΜΟΥΣ κατάφερε μόλις πρόσφατα να σημειώσει την παρθενική του νίκη, ενώ έχει καταλάβει ακόμα δύο φορές την 2η θέση και άλλη μία φορά την 3η θέση στην άφιξη. Στην αναμέτρηση του Κριτηρίου Τριετών τερμάτισε 6ος σε σημαντική απόσταση από τους πρωταγωνιστές της αναμέτρησης και εκ νέου προσεχείς αντιπάλους του στο φετινό Ντέρμπι (ΜΠΙΓΚ ΧΑΡΤ, ΒΙΚΤΟΡΙΟΥΣ ΓΟΥΕΪ, ΣΑΪΝΤΑΟΥΝ) ώστε είναι λογικό να μας προβληματίζει ιδιαίτερα η απόδοσή του και ειδικότερα αν θα μπορέσει να ανταποκριθεί με επιτυχία στην ακόμα μεγαλύτερη απόσταση, λαμβάνοντας επίσης υποψη ότι έδειξε αν μη τι άλλο να μην αρέσκεται ιδιαίτερα στα 1.800 μέτρα (αυτό τουλάχιστον αποκομίσαμε εμείς ως αίσθηση από την συμμετοχή του στο Κριτήριο Τριετών). Επειδή πάντως ανήκει σε κορυφαία προπόνηση με πολύ μεγάλη «παράδοση» σε κλασσικά έπαθλα, δεν μπορούμε να αποκλείσουμε εντελώς την πιθανότητα να παρουσιαστεί τελικά αξιόμαχος και να διεκδικήσει κάτι καλό στην κούρσα του Ντέρμπι. Ως εκ τούτου, προτείνουμε να μην αγνοηθεί πλήρως.


ΟΥΡΑΓΚΟΝ ΚΑΪΛ

Ό 3ετής ξανθός εκτομίας αποτελεί κι αυτός ένα προϊόν του Ιπποφορβείου του κυρίου Θεόδωρου Νάνου, από τον Αθήνιαν Πρινς και την Σουήτ Γκερλ, ανήκει επίσης στους Στάβλους Θεόδωρου Νάνου, προπονείται από τον κύριο Χρήστο Θεοδωράκη και θα ιππευτεί από τον αναβάτη Γιώργο Συρινίδη.



(αρ. ιπ/μίας: 752, Έπαθλο Αυλίδας 2011)




Ο έτερος τριετής τρόφιμος του κυρίου Θεόδωρου Νάνου έχει στο ενεργητικό του μόλις μία νίκη και άλλη μία 2η θέση σε σύνολο έξι συμμετοχών στην αγωνιστική του καριέρα. Η διάκρισή του μάλιστα ήρθε στο Κύπελλο Παναθηναίων στις 9 Μαρτίου 2012, ενώ η μοναδική του συμμετοχή σε μεγάλη απόσταση (Κύπελλο Ηνιόχου, 1.800 μέτρα) που πραγματοποιήθηκε στις 5 Απριλίου 2012 ήταν απογοητευτική, καθώς τερμάτισε στις τελευταίες θέσεις χωρίς να μπορέσει να «παίξει ρόλο» στην κούρσα. Για το λόγο αυτό λοιπόν διατηρούμε σοβαρότατες επιφυλάξεις για την τύχη του στο Ντέρμπι, επισημαίνοντας πως κατά την δική μας εκτίμηση κάπως μεγαλύτερη τύχη δείχνει να έχει ο ομόσταβλός του ίππος ΟΠΤΙΜΟΥΣ.

ΣΑΪΝΤΑΟΥΝ 

Ό 3ετής ξανθός κήλωνας αποτελεί ένα προϊόν του Ιπποφορβείου του κυρίου Αθανάσιου Μαργαρίτη, από τον Two Point Takedown και την Ντον, ανήκει επίσης στους Στάβλους του κυρίου Αθανάσιου Μαργαρίτη, προπονείται από τον κύριο Άρη Μυκονιάτη και θα ιππευτεί από τον αναβάτη Παναγιώτη Κεράτσα.


(αρ. ιπ/μίας: 238, Έπαθλο Μάρνης 2012)

 
Η 3η θέση που κατέλαβε προ καιρού στο φετινό Κριτήριο Τριετών, πίσω από τους βασικούς του αντιπάλους ΜΠΙΓΚ ΧΑΡΤ και ΒΙΚΤΟΡΙΟΥΣ ΓΟΥΕΪ είναι ασφαλώς απολύτως ενδεικτική της δυναμικότητας του ίππου ΣΑΪΝΤΑΟΥΝ, ο οποίος καίτοι «άγουρος» μπόρεσε να πιστοποιήσει τις μεγάλες δυνατότητές του και να δώσει παράλληλα πολύ θετικά δείγματα σε ο, τι αφορά στην αποδοτικότητά του σε μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις. Ο ίππος ΣΑΪΝΤΑΟΥΝ μπορεί να χαρακτηριστεί κατά την δική μας εκτίμηση ως «η πλούσια πιθανότητα της διαδρομής». Παρότι στα «μειονεκτήματά του» συγκαταλέγεται η μειωμένη αγωνιστική του εμπειρία (έχει διαγωνιστεί μόλις τέσσερις φορές, στις τρεις πάντως από τις οποίες διακρίθηκε αισθητά ή και πρωταγωνίστησε) η πεποίθησή μας είναι ότι πρόκειται για έναν ίππο με σημαντικά (ίσως και ουσιαστικά) περιθώρια βελτίωσης των επιδόσεών του. Από κούρσα σε κούρσα άλλωστε έδειξε μέχρι στιγμής πως ανεβάζει την απόδοσή του και παρότι δεν ξεκινά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από την αφετηρία, η μαραθώνια απόσταση σε συνδυασμό με τον – κατά κανόνα – πιο «γλυκό» ρυθμό που επικρατεί, θα του επιτρέψουν να πλασσαριστεί έγκαιρα σε μία καλή θέση στον όμιλο ακόμα και αν έχει κάποιες αρχικές μικρο-ατυχίες. «Ρισκάροντας» λοιπόν, θα δώσουμε στον ίππο ΣΑΪΝΤΑΟΥΝ την πρώτη τύχη στις προτάσεις μας για παιχνίδι, ελπίζοντας πως θα είναι αυτός τελικά που θα περάσει πρώτος την γραμμή του τερματισμού και θα στεφθεί «χρυσός ίππος της χρονιάς»!


ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ

Ό 3ετής ξανθός κήλωνας αποτελεί προϊόν του Ιπποφορβείου του κυρίου Δημήτρη Παρασκευόπουλου, από τον Potent Heir και την Cote D'Indie, ανήκει στην ιδιοκτησία του κυρίου Χριστόφορου Τσαντούλα, προπονείται από τον κύριο Παναγιώτη Κάσση και θα ιππευτεί από τον αναβάτη Εντιόν Τσελά.

(αρ. ιπ/μίας: 349, Έπαθλο Πύλου 2012)


Στις έξι συμμετοχές του μέχρι σήμερα δε έχει γευθεί ακόμα την χαρά της νίκης, αλλά έχει καταφέρει να αποσπάσει μία 2η θέση στην τελευταία συμμετοχή του και να φιγουράρει άλλες δύο φορές στην 3η θέση της άφιξης (η μία εκ των οποίων πάντως σε εξαιρετικά ολιγομελή όμιλο). Έχοντας διαγωνιστεί σε δύο από τις σπουδαίες κούρσες της ηλικίας τους (στο Γκραν Πρι Διετών στις 23 Δεκεμβρίου 2011 και στο φετινό Κριτήριο Τριετών στις 4 Μαΐου) που διεξήχθησαν και οι δυο τους στην απόσταση των 1.800 μέτρων τερμάτισε σε αμφότερες πάρα πολύ πίσω και με επίδοση που δεν του επιτρέπει να ελπίζει σε κάτι αξιόλογο κατά την συμμετοχή του στην ιπποδρομία του Ντέρμπι. Ο ίππος ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ δείχνει κάπως κατώτερος αυτή την εποχή έναντι βασικών του αντιπάλων και συνεπώς διατηρούμε ορισμένες επιφυλάξεις για το αν και κατά πόσο θα μπορέσει τελικά να φανεί ανταγωνιστικός στην εξαιρετικά απαιτητική αναμέτρηση του Ντέρμπι. Επειδή πάντως στην τελευταία του συμμετοχή έδειξε σημαντική άνοδο (καίτοι είχε ατυχίες κατά τη διαδρομή και δεν συνάντησε τις καλύτερες συνθήκες) δεν μπορούμε να αποκλείσουμε μία διακριτική εκ μέρους του εμφάνιση. Δεν αγνοείται.

ΧΑΝΤΣΑΜ ΜΠΟΪ

Ό 3ετής ορφνός εκτομίας αποτελεί προϊόν του Ιπποφορβείου Ελιάς ΑΕ, από τον War Deputy και την Atheer, ανήκει στο Ιπποφορβείο Ελιάς ΑΕ, προπονείται από τον κύριο Αλέκο Γιατρά και θα ιππευτεί από τον αναβάτη Μιχάλη Ξυνό.



(αρ. ιπ/μίας: 227, Έπαθλο Λυκόβρυσης 2012)

Στις πέντε μέχρι στιγμής συμμετοχές του ο ίππος ΧΑΝΤΣΑΜ ΜΠΟΪ έχει σημειώσει μία νίκη (στην οποία μάλιστα υποσκέλισε καθαρά – δύο μήκη διαφορά - τον εκ των φαβορί ίππο ΜΠΙΓΚ ΧΑΡΤ), μία φορά κατέλαβε την 3η θέση και στις υπόλοιπες διακρίθηκε στην 4η θέση της άφιξης, αποτελώντας και αυτός με την σειρά του ένα υπόδειγμα αγωνιστικής σταθερότητας, ενώ παράλληλα θα πρέπει να τονιστεί ιδιαίτερα πως από κούρσα σε κούρσα έχει καταφέρει και αυτός να ανεβάζει την απόδοσή του (ανήκει σε ένα πολύ μικρό τιμ ίππων που έχουν επιτύχει κάτι ανάλογο). Η τελευταία του συμμετοχή ήταν στο φετινό Κριτήριο Τριετών στις 4 Μαΐου, στην οποία απέδωσε εξαιρετικά τερματίζοντας 4ος, μόλις μισό μήκος από τον 3ο στην άφιξη ίππο ΣΑΪΝΤΑΟΥΝ (τον οποίο θυμίζουμε πως εμείς εκτιμούμε ως τον πιθανότερο διεκδικητή του φετινού Ντέρμπι). Μία περαιτέρω βελτίωση του ίππου ΧΑΝΤΣΑΜ ΜΠΟΪ θα πρέπει να θεωρείται ως απολύτως αναμενόμενη και συνεπώς με καλές προϋποθέσεις ίππευσης και διαδρομής εκτιμούμε πως θα τον δούμε με μεγάλες αξιώσεις στο ίσωμα. Θα πρέπει συνεπώς και αυτός κατά την γνώμη μας να τοποθετηθεί μεταξύ των υποψήφιων πρωταγωνιστών.

Οι προτάσεις των «Ιπποδρομιών» για την ιπποδρομία του 66ου Ελληνικού Ντέρμπι 2012:




ΣΑΪΝΤΑΟΥΝ ή ΒΙΚΤΟΡΙΟΥΣ ΓΟΥΕΪ



Ευχόμαστε να απολαύσουν όλοι οι φίλιπποι μία άκρως συναρπαστική αναμέτρηση στο 66ο Ελληνικό Ντέρμπι 2012 (κάτι που εκτιμούμε βάσιμα ότι θα συμβεί) και στο τέλος να κερδίσει ο καλύτερος!


«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»