Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012


Υποθέσεις και… Ιππο – θέσεις

άρθρο του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη

Πριν από λίγες μέρες ήρθε στο φως της δημοσιότητας μία επιστολή του ΟΔΙΕ με την οποία απαντούσε στην επερώτηση των βουλευτών του ΛΑΟΣ και στην οποία αναφέρονταν οι προτεραιότητες της Ηγεσίας του Οργανισμού. Μεταξύ των άλλων υπήρχε και μία αναφορά για την «…επανασύσταση και λειτουργία του ιπποδρομιακού λαχείου ΣΟΥΪΠΣΤΕΪΚ (SWEEPSTAKE) σε όλη την Ελλάδα με χιλιάδες σημεία πώλησης και διανομής…».

Μία τέτοια ενέργεια έχει ως προφανή της στόχο αφενός μεν την προσπάθεια για την προσέλκυση νέων πελατών – φιλίππων (το ΣΟΥΪΠΣΤΕΪΚ αποτελεί ένα «ιπποδρομιακό λαχείο» που ξεφεύγει κατά κάποιον τρόπο από τα υπόλοιπα κλασικά ιπποδρομιακά παιχνίδια) καθώς και για την τόνωση των εσόδων του, σε μία εξαιρετικά κρίσιμη περίοδο για το μέλλον του Οργανισμού γενικότερα.

Η εξαγγελία αυτή πάντως είναι βασισμένη σε ένα καθαρά θεωρητικό μοντέλο, αφού όλες οι ενδείξεις επί του παρόντος σχετικά με το «μέλλον» του ΣΟΥΪΠΣΤΕΪΚ κάθε άλλο παρά ευοίωνες είναι…

Οι λόγοι είναι απλοί:

Ο πρώτος λόγος για τον οποίο εκτιμώ βάσιμα πως δεν θα επιτύχει ουδόλως το εγχείρημα της επανένταξης – αυτή την χρονική περίοδο – του ΣΟΥΪΠΣΤΕΪΚ είναι μάλλον προφανής: σήμερα, όπου οι φίλιπποι που στοιχηματίζουν στις Ιπποδρομίες είναι ελάχιστοι σε σχέση με το παρελθόν και σε συνδυασμό με την γενικότερη τάση του τζίρου του ιπποδρομιακού στοιχήματος η οποία είναι πτωτική, οι ελπίδες ότι ένα «νέο προϊόν» (αν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «νέο») θα κατάφερνε πιθανώς να «αναζωπυρώσει» το ενδιαφέρον του φιλίππου κοινού είναι μάλλον φρούδες. Πολύ περισσότερο μάλιστα όταν όλοι ανεξαιρέτως αυτή την εποχή πλήττονται από την δεινή οικονομική κρίση και  την συνεχή συρρίκνωση των εισοδημάτων τους, γεγονός που αποτυπώνεται ξεκάθαρα σε όλες τις μετρήσεις της αγοράς. Επομένως, ο Ιππόδρομος δεν θα μπορούσε «να ξεφύγει από το πεπρωμένο του» σε αυτή την περίπτωση και έτσι σχεδόν νομοτελειακά θα λέγαμε πως καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η επανασύσταση και η λειτουργία του ΣΟΥΪΠΣΤΕΪΚ στην δεδομένη χρονική στιγμή δεν θα μπορέσει σε καμία περίπτωση να αποφέρει τα προσδοκώμενα οικονομικά αποτελέσματα.

Ο δεύτερος λόγος – εξίσου πολύ σημαντικός με τον προηγούμενο – είναι η πλήρης αδυναμία προβολής και προώθησης του προϊόντος του ΟΔΙΕ, που δεν είναι άλλο φυσικά αυτές καθαυτές τις Ιπποδρομίες. Με μηδενική διαφήμιση, με την τηλεοπτική μετάδοση να «απευθύνεται μονότονα» σε λιγοστούς μόνο φιλίππους (αφού είναι γνωστό πως η προβολή των Ιπποδρομιών σήμερα δεν γίνεται σε ελεύθερη συχνότητα, ώστε η εικόνα τους να είναι προσβάσιμη σε όλους), με την διαδικτυακή κάλυψη των Ιπποδρομιών – όποτε αυτή επιτυγχάνεται – να γίνεται «μετ’ εμποδίων» και με σημαντικά τεχνικά προβλήματα σε εικόνα και ήχο, με την ιστοσελίδα του ΟΔΙΕ να παραμένει σε… «δοκιμαστική λειτουργία» και με την παντελή έλλειψη «αμφίδρομης επικοινωνίας» με τους φιλίππους (φανταστείτε ότι δεν υπάρχει ούτε φόρμα επικοινωνίας αλλά ούτε καν ένα e-mail επικοινωνίας στην σελίδα του ΟΔΙΕ και εμείς πραγματευόμαστε αυτή την ώρα… την διαφήμιση και την προώθησης του προϊόντος του…) η παραμικρή σκέψη για την υλοποίηση μίας επιτυχημένης διαφημιστικής καμπάνιας του ΣΟΥΪΠΣΤΕΪΚ αυτή την εποχή κρίνεται εν πολλοίς επιεικώς ουτοπική.

Συνοψίζοντας λοιπόν τα στοιχεία, μπορούμε να παρατηρήσουμε τα εξής:

Είχαμε πρόσφατα την εξαγγελία του ΟΔΙΕ για τον σχεδιασμό επαναφοράς ενός παλαιού προϊόντος που θα παρουσιαστεί και πάλι στους φιλίππους ως κάτι το «νέο». Οι φίλιπποι σήμερα είναι εντυπωσιακά λιγότεροι πια, ενώ από την άλλη οι οικονομικές τους δυνατότητες είναι εξαιρετικά μειωμένες σε σχέση με το παρελθόν. Έχοντας λοιπόν ως δεδομένο ένα προϊόν που εκ των πραγμάτων πρόκειται να απευθυνθεί σε μία «ισχνή και αδύναμη πελατεία» χωρίς καμία ουσιαστική πιθανότητα διεύρυνσής της (εξαιτίας τόσο της απουσίας των απαραίτητων μέσων και των πόρων για κάτι τέτοιο, όσο και της αδυναμίας διαχείρισης και αξιοποίησης όλων των διαθέσιμων «εργαλείων» που διαθέτει ο ΟΔΙΕ) ποιος σώφρων άνθρωπος θα «τολμούσε» να ισχυριστεί πως ένα τέτοιο προϊόν θα «περπατούσε» σήμερα στην αγορά και θα έφερνε τα επιθυμητά αποτελέσματα;

Η δική μου – προσωπική – εκτίμηση δίνει περίπου τρεις «μήνες ζωής» στο «νέο» ΣΟΥΪΠΣΤΕΪΚ και η άποψή μου είναι πως καλό θα ήταν ο Οργανισμός να ξανασκεφτεί καλά την χρονική στιγμή που θα επιλέξει για να επανεισάγει το παιχνίδι στο στοιχηματικό μενού του (αν και εδώ που τα λέμε, πολλές είναι οι φορές κατά το παρελθόν που ακούσαμε για σχεδιασμούς και εξαγγελίες του Οργανισμού, από τις οποίες όσες πραγματοποιήθηκαν κάποια στιγμή, αυτό έγινε τελικά με πολύ σημαντική καθυστέρηση). Το ΣΟΥΪΠΣΤΕΪΚ είναι ένα καλό προϊόν και μπορεί σίγουρα υπό προϋποθέσεις να προσελκύσει αρκετούς νέους παίκτες στο ιπποδρομιακό στοίχημα – άλλωστε σε δική μου εργασία που απέστειλα δύο φορές (!) από το 2008 (!) προς το Υπουργείο Πολιτισμού και προς τον ΟΔΙΕ είχα προτείνει την επαναλειτουργία του συγκεκριμένου παιχνιδιού –, αρκεί το όλο εγχείρημα να γίνει μεθοδευμένα, συγκροτημένα και κυρίως με πλάνο και στρατηγική. Μία «ξερή ανακοίνωση» που απλώς προαναγγέλλει ένα τέτοιο γεγονός δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση τον ενδεδειγμένο τρόπο προβολής και προώθησής ενός νέου παιχνιδιού. Με άλλα λόγια, όλες οι ενδείξεις «δείχνουν» την αποτυχία – από πλευράς αποδοχής του κόσμου αλλά και εσόδων – του «πειράματος».

Όλα αυτά βεβαίως τα έγραψα όχι για να παραστήσω τον «μάντη κακών ειδήσεων» ούτε για να φανώ «έξυπνος» σε μία οπωσδήποτε πολύ πιθανή περίπτωση αποτυχίας του ΣΟΥΪΠΣΤΕΪΚ. Απεναντίας, έσπευσα να αναφερθώ στο θέμα και να εκθέσω τις απόψεις μου πριν από την κυκλοφορία του λαχείου ΣΟΥΪΠΣΤΕΪΚ στην αγορά μήπως αυτή την φορά «ακούσουν» επιτέλους όλοι αυτοί που πρέπει και αναβάλλουν το εγχείρημα μέχρις ότου να διαμορφωθούν εκείνες οι κατάλληλες συνθήκες για μία επιτυχή έκβαση. Σε διαφορετική περίπτωση, θα «καεί» δυστυχώς άλλο ένα από τα λιγοστά πλέον «χαρτιά» του Οργανισμού. Και πιστέψτε με, δεν έχουν απομείνει πολλά πια…

Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης

Σύστημα Ιπποδρομιών Pattern Races – Συνοπτική παρουσίαση

Το σύστημα ιπποδρομιών pattern races είναι ένα σύστημα διαδικασιών διοργάνωσης των ιπποδρομιών που ισχύει διεθνώς σε όλες τις χώρες οι οποίες έχουν οικειοθελώς ενταχθεί σε αυτό. Με απλά λόγια, το σύστημα pattern races για τις Ιπποδρομίες είναι ο, τι το σύστημα πιστοποίησης ISO για την παραγωγή ενός προϊόντος (ή υπηρεσίας). Δηλαδή, το σύστημα pattern races απλώς πιστοποιεί μία σειρά από συγκεκριμένες διαδικασίες διοργάνωσης και τέλεσης των ιπποδρομιών, επομένως περιγράφει μόνο τις προϋποθέσεις και δεν παρέχει σε καμία περίπτωση κανένα εχέγγυο ποιότητας.
Η ανάγκη για την εφαρμογή του εν λόγω συστήματος προέκυψε γύρω στο 1970, όταν οι Ιπποδρομιακές Αρχές της Γαλλίας, της Μεγάλης Βρετανίας αλλά και της Ιρλανδίας αποφάσισαν να αξιολογήσουν και να κατατάξουν σε ειδικές κατηγορίες (Groups) τους ίππους που ελάμβαναν μέρος στις Ιπποδρομίες των χωρών αυτών, προκειμένου να μπορέσουν εφεξής να εκτιμούν τόσο τις επιβαρύνσεις όσο και τις ελαφρύνσεις που δικαιούνται οι ίπποι, με τέτοιο τρόπο ώστε να μην χρειάζεται καθόλου να λαμβάνεται πλέον υπόψη το ύψος των επάθλων.
Έτσι, λοιπόν, το έτος 1971, όλες οι προϋποθέσεις που υιοθετήθηκαν από κοινού από τις χώρες αυτές δημοσιεύτηκαν σε μία έκδοση με τίτλο: «European Pattern Book», με την Ιταλία (το 1971) και την Γερμανία (το 1972) να προσχωρούν λίγο αργότερα με την σειρά τους στο συγκεκριμένο σύστημα διοργάνωσης των ιπποδρομιών.
Το σύστημα pattern races αποτέλεσε θα λέγαμε έκτοτε και με την πάροδο των ετών ένα παγκόσμιο πρότυπο διαδικασιών για όλες τις ανεπτυγμένες ιπποδρομιακά χώρες του κόσμου. Με την κατάσταση έτσι όπως διαμορφώθηκε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το σύστημα patternraces (European Pattern Committee) αποφάσισε το 1979 να καθορίσει μία κοινή πολιτική για τις Ιπποδρομίες που έχουν ενταχθεί στο εν λόγω σύστημα θεσπίζοντας Διατάξεις που αποτελούνται από συγκεκριμένους και απόλυτα εξειδικευμένους κανόνες (που φέρουν την ονομασία «Ground Rules») και οι οποίοι αναθεωρούνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και όποτε φυσικά οι περιστάσεις και οι ανάγκες το επιβάλλουν.
Οι τελευταίες μεταβολές στο σύστημα pattern races πραγματοποιήθηκαν το 2003, κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής (European Pattern Committee) που έλαβε χώρα στην Στοκχόλμη, ενώ οι μεταβολές ίσχυσαν από την 1η Ιανουαρίου κιόλας της ίδιας χρονιάς. Στην Επιτροπή αυτή συμμετέχουν οι πέντε προαναφερθείσες Ευρωπαϊκές χώρες που μέχρι το 1972 είχαν ενταχθεί στο σύστημα pattern races (Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ιρλανδία, Ιταλία και Γερμανία) με τις Ανώτατες Ιπποδρομιακές Αρχές τους (France Galop, British Horseracing Board, Horse Racing Ireland, Unione Nazionale Incremento Razze Equine και Direktorium für Vollblutzucht und Rennen) και έχουν όλες δικαίωμα ψήφου, ενώ κάθε άλλη χώρα η οποία εν των μεταξύ έχει εντάξει – ή πρόκειται να το πράξει – κάποιες από τις Ιπποδρομίες της στο σύστημα pattern races θεωρείται συνεργαζόμενο μέλος και μπορεί συνεπώς να εκπροσωπείται στις ετήσιες διεργασίες της Επιτροπής ως απλό μέλος – παρατηρητής (χωρίς δικαίωμα ψήφου).
Η αντίστοιχη Ανώτατη Ιπποδρομιακή Αρχή στην Ελλάδα είναι η Φίλιππος Ένωση της Ελλάδας, η οποία με βάση τους ισχύοντες Κανόνες και Διατάξεις είναι η καθ’ ύλην αρμόδια για την τέλεση των Ιπποδρομιών – με την επαγγελματική τους μορφή – σε ολόκληρη την Ελλάδα (Κώδικας Ιπποδρομιών, Βασικές Διατάξεις – ΦΕΕ, Α.Ν. 399/68 – Άρθρο 2 περίπτωση α’), για την κατάρτιση και για την τροποποίηση του Κώδικα Ιπποδρομιών (Κώδικας Ιπποδρομιών, Βασικές Διατάξεις – ΦΕΕ, Α.Ν. 399/68 – Άρθρο 3 περίπτωση γ’) καθώς και για την αναθεώρηση και την τροποποίηση των Γενικών Διατάξεων που διέπουν τις Ελληνικές Ιπποδρομίες (Κώδικας Ιπποδρομιών, Άρθρο 2 περίπτωση στ’). Ως εκ τούτου, η μόνη Ιπποδρομιακή Αρχή στην χώρα που ορίζει και τροποποιεί τους κανόνες και τις προϋποθέσεις τέλεσης των Ιπποδρομιών στην Ελλάδα είναι η Φίλιππος Ένωση της Ελλάδας.
Ακολουθεί ένα απόσπασμα από την επίσημη ιστοσελίδα της Διεθνούς Ομοσπονδίας Ιπποδρομιακών Αρχών (IFHAInternational Federation of Horseracing Authorities, μέλος της οποίας είναι και η Φίλιππος Ένωση της Ελλάδας), όπου περιγράφονται συνοπτικά κάποια ιστορικά στοιχεία καθώς και μερικές από τις βασικές διατάξεις που αφορούν στο σύστημα διοργάνωσης ιπποδρομιών pattern races:

EUROPEAN PATTERN COMMITTEE (EPC)
In 1970, the Racing Authorities of France, Great Britain and Ireland decided to introduce European Pattern Races classified by groups, to assess penalties and allowances which will no longer depend on prize money.
Each country agreed to put forward about 90 of its main races and to divide them into three groups :
- the first to comprise the Classic races for which there was no restrictive clause,
- the second for races which formed the trial for the Classics,
- the third for smaller (consolation) races.
Since 1971, the conditions of these races are published annually in the " European Pattern Book ".
Italy joined in 1971 and Germany in 1972.
European Pattern races became a worldwide model for the Grading of the major races in all great racing and breeding countries. In view of this, the European Pattern Committee decided in 1979 to define a policy on Pattern Races establishing Ground Rules which were periodically reviewed.


At its annual meeting in January 2003, in Stockholm, the European Pattern Committee agreed on the following Ground Rules :
AIMS
    1. The European Pattern Committee (the Committee) aims to assist, by applying its Ground Rules, the provision, within the member and associate member countries as a whole, of a co-ordinated programme of quality races in each age, sex and distance category.
    2. The Committee will also aim to achieve a balance of Group races within the European Pattern, so that there are more Group 3 races than Group 2 and more Group 2 races than Group 1, and the total number of Group 3 races exceeds the total combined number of Group 1 and Group 2 race.
MEMBERSHIP AND ADMINISTRATION

- The Committee includes five member countries: France, Germany, Great Britain, Ireland, and Italy, represented by their respective racing authorities: France Galop, the Direktorium für Vollblutzucht und Rennen, the British Horseracing Board (BHB), Horse Racing Ireland (HRI), and the Unione Nazionale Incremento Razze Equine (UNIRE). Any other European country which stages a race which has been granted Group status by the Committee is regarded as an associate member and may be represented at the Annual Meeting with observer status and without a vote.
- The Secretariat will be provided by the BHB on terms to be agreed from time to time.
- The Committee will have available to it the annual classifications produced by the International Classifications Committee (ICC) of the International Federation of Horseracing Authorities (IFHA). The Committee will nominate two members of the ICC including a co-Chairma
 
GROUND RULES
(Effective from 1st January 2003)

1. GENERAL RULES FOR RACES IN THE EUROPEAN PATTERN
Every race in the European Pattern must conform to the following rules:-

- It should have no indigenous conditions.
- It must have a permanent element in the title, to which a prefix or suffix may be added.
- It must justify its grouping by the quality of its runners, assessed primarily by its Pattern Race Rating.
- A Pattern Race Rating is the average of the Annual Ratings achieved by a race over a three-year period. The Annual Rating is the average of the official ratings, as agreed by the ICC, of the first four horses to finish plus, in respect of all races restricted to fillies, an allowance of 3lb for races restricted to 2 year olds and 5lb for all other races. 

The Pattern Race Ratings below are the standard which a race should achieve to justify Pattern status:
2-y-o
All other races
Group 1
Group 2
Group 3
Group 1
Group 2
Group 3
110
105
100
115
110
105
5. Group 1 races must be run with no penalties or allowances other than a sex allowance, and a weight-for-age allowance where applicable.
6. Geldings may be eligible for all Pattern races except those Group 1 races confined to 2yo's or 3yo's.

2. DEFINITION OF CHANGES TO THE EUROPEAN PATTERN
For the purposes of the Ground Rules, changes are defined as:-
1.      Any change of Group of a Pattern race.
2.      Any change to the conditions or date of a Pattern race.
3.      Any change to the permanent element in the name of a Pattern race.
4.      A change of more than 50% in the total value of a Group 2 or Group 3 Pattern race.
5.      The introduction of a new Pattern race.
6.      The deletion of an existing Pattern race.

3. RULES GOVERNING EUROPEAN PATTERN RACE CHANGES
(a) The following rules shall apply to the upgrading of Pattern races by Group and admission of new races to the Pattern, and shall be waived only in exceptional circumstances and with a unanimous vote:-
In the case of a majority vote, the country submitting the proposal shall not have a vote. In the event of a tie the proposal shall be rejected.
1. To qualify for upgrading or admission to the Pattern a race must have been run with similar conditions and comparable prize money, and on the same date, for at least the last three years.
2. Upgrading or admission of a race must be justified by the quality of the runners, assessed by both the Pattern Race Rating and the last Annual Rating.
Upgrading of Existing Pattern Races
3. No race shall be eligible for upgrading to Group 1 or Group 2 if such an upgrade would involve a clash liable to have adverse effects on an existing Group 1 or Group 2 race.
4. An existing Pattern race satisfying the requirements for upgrading may be upgraded by only one Group in any one year.
5. There will be no restriction on the number of races that can be upgraded within the Pattern in any one year.
6. The upgrading of any race already in the Pattern will be subject to a unanimous vote by the Committee.
Creation of New Pattern Races
7. A Listed race satisfying the requirements for admission to the Pattern must be introduced as a Group 3 race.
8. A Listed race shall be eligible for promotion to Group 3 if the race in question achieves an average rating, both as an average for the last three years and for the most recent year, in excess of the applicable Group 3 parameter and subject to a majority vote.
9. The number of new races to be admitted into the Pattern for each country in any one year will be limited to a number equating to 10% of the total number of Pattern races in that country, providing that the country concerned has no more than 10% of its Pattern races with a Pattern Race Rating below the required parameter. A country with more than 10% of its Pattern races with a Pattern Race Rating below the required parameter may apply for no more than one new Pattern race in any one year, but only if none of its existing Group 3 races has a Pattern Race Rating which is more than 3lb below the required parameter. (Note: In calculating the figure equating to 10% no 'rounding-up' of the total number of races eligible for admission into the Pattern will be permitted.)
10. Any country deleting a race, or races, from its Pattern may introduce an equivalent number of new Pattern races in the year of the deletion providing that the race(s) fulfils the requirements for admission and is agreed by a majority vote.
11. Applications for new races to be admitted into the Pattern from associate members, or from any other country wishing to become an associate member, will be considered by the Committee on their individual merits and decided by majority vote.
(b) The following rules shall apply to the downgrading/deletion of Pattern races:-
1. The Secretariat shall send formal warning letters to the relevant Racing Authorities in respect of those races whose Pattern Race Rating has fallen below the agreed tolerance level of 3lbs. Any downgrades/deletions shall be decided by a majority vote if those races are, for the second consecutive year, below the tolerance level set by the Committee.
2. Any Group 1 race with an Annual Rating more than 5lb below the parameters for each of the last three years will be subject to a formal warning letter to the relevant Racing Authority and will then be automatically downgraded if it is still more than 5lb below the parameters for the fourth year. Any other Pattern race with an Annual Rating more than 3lb below the parameters for each of the last two years will be subject to a formal warning letter and will then be automatically downgraded if it is still more than 3lb below the parameters for the third year.
(c) In assessing upgrades, admissions, downgrades or deletions of races to the Pattern, the Committee may additionally take account of:-
1. The ratings of the four highest rated horses in any race as well as the first four to finish.
2. The effect on the shape of the Pattern in the country concerned and/or the effect on the shape of the entire European Pattern (for example, races which are regarded in each individual country as a Guineas, Derby, Oaks or St Leger, when open to three year olds only).
3. The effect of the fillies' weight allowance.

4. NOTIFICATION OF CHANGES
  1. All Pattern race proposals for the following year must be notified to the Secretariat by December 1st for immediate circulation to all member countries. This requirement shall be observed strictly so as to ensure time for proper consideration of the proposals before the Annual Meeting of the Committee.
  2. Proformas for upgrades/promotions must be completed in full and returned to the Secretariat as soon as all the information is available. The Committee may reject any Pattern race proformas returned with incomplete information
5. IMPLEMENTATION OF CHANGES
Changes shall be implemented for the immediate season if accepted according to the Ground Rules.

6. INTRODUCTION OF VALUABLE NEW RACES OUTSIDE THE PATTERN
Any proposed new weight-for-age race of higher value than the average value of Group 2 races in the country concerned in that year must obtain the unanimous approval of the Committee before it is introduced or it will be unable to obtain Pattern status in the future.

7. LISTED RACES
Each country should set and publish minimum rating parameters for their Listed races and ensure that those races meet those rating requirements. The Committee will be informed of the total number of Listed races in each country and any proposed increase in the number of Listed races will be discussed by the Committee prior to the additional Listed status being granted by the country concerned. The Committee will also review the quality of all Listed races in the last complete year for which handicap ratings are available. However, no country will have any right of veto on any proposal from another country.

8. WEIGHT-FOR-AGE AND SEX ALLOWANCES
The Committee shall aim to achieve greater standardisation of weight-for-age and sex allowances in all member countries.

9. PUBLIC STATEMENTS
Until agreement has been reached by the Committee, there must be no official statement to the media of any proposed changes to the Pattern.



«Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2012 Marshua's River Stakes

Νικητής ίππος: Heavenly Landing

Heavenly Landing

2012 Marshua's River Stakes
 «Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2012 California Derby

Νικητής ίππος: Russian Greek

Russian Greek
 
2012 California Derby
 «Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2012 Longines Master Moon Phases Handicap
Νικητής ίππος: Jamr

Jamr

 
2012 Longines Master Moon Phases Handicap
 «Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2012 Gran Premio Jose Pedro Ramirez

Νικητής ίππος: Alcazar

Alcazar

2012 Gran Premio Jose Pedro Ramirez
   «Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»