Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Επιλογές TV: «Shergar» (the movie)




Αγαπητοί φίλοι των «Ιπποδρομιών»,

Η ταινία που προστίθεται σήμερα στο Video Club των «Ιπποδρομιών» έχει τίτλο: «Shergar» και πρόκειται για μία ακόμα ταινία καθαρά ιπποδρομιακού περιεχομένου, εμπνευσμένη από αληθινά γεγονότα. Δυστυχώς δεν κατέστη εφικτή μέχρι στιγμής η ανεύρεση Ελληνικών υποτίτλων για το συγκεκριμένο φιλμ, η προσπάθειά μας πάντως συνεχίζεται αμείωτη και στην περίπτωση που τελικά βρεθούν, θα ενσωματωθούν κανονικά στην υπο-ενότητα με τους υποτίτλους του Video Club των «Ιπποδρομιών» και – φυσικά – θα ενημερωθείτε όλοι με σχετική ανακοίνωση!


Λίγα λόγια για το έργο:

Η ταινία «Shergar» είναι ένα δραματικό έργο που γυρίστηκε το 1999 (σε σενάριο και σκηνοθεσία του Dennis C. Lewiston) και βασίζεται στην πραγματική ιστορία ενός πρωταθλητή δρόμωνα ίππου, του περίφημου Shergar, ο οποίος απήχθη από τρομοκράτες που ανήκαν στην οργάνωση του IRA, για να διασωθεί τελικά από ένα ορφανό αγόρι.

Με τους: Ian Holm, Mickey Rourke, Alan Barker, Billy Boyle, Stephen Brennan, Andrew Connolly, Julian Fellowes.

Σκηνοθεσία: Dennis C. Lewiston.


Μερικά στοιχεία για την πραγματική ιστορία του ίππου Shergar:

Shergar (1981 Epsom Derby)
Ο ίππος Shergar που γεννήθηκε το 1978 – και παραμένει μέχρι σήμερα άγνωστη η χρονολογία θανάτου του – ήταν ένας πολύ σπουδαίος, εγνωσμένης αξίας Ιρλανδικός δρόμωνας, ο οποίος σημείωσε στην αγωνιστική του καριέρα μερικές εντυπωσιακές νίκες, όπως αυτή στο 1981 Epsom Derby, το οποίο κατέκτησε σαρωτικά και με διαφορά δέκα μηκών («σβήνοντας» μάλιστα τον ρυθμό του στα τελευταία μέτρα!), ενώ το εύρος αυτής της επικράτησης εξακολουθεί να αποτελεί ένα ακατάρριπτο ρεκόρ στην μακρόχρονη ιστορία της συγκεκριμένης αναμέτρησης! Η εκπληκτική εμφάνιση του ίππου Shergar που συνδυάστηκε με την θριαμβευτική κατάκτηση του 1981 Epsom Derby κατέταξε την συγκεκριμένη κούρσα – σύμφωνα με την εφημερίδα «The Observer» - στις 100 περισσότερο αξέχαστες αθλητικές στιγμές του εικοστού αιώνα! Την ίδια χρονιά μάλιστα (1981) ο Shergar στέφθηκε «Ίππος της Χρονιάς» στην Ευρώπη και μετά από λίγο καιρό – τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους – αποσύρθηκε οριστικά από την ενεργό δράση.

Δύο χρόνια αργότερα, στις 8 Φεβρουαρίου 1983, ο Shergar εκλάπη από το Ιπποφορβείο Ballymany Stud στην Ιρλανδία από ομάδα ενόπλων μασκοφόρων, ενώ πρέπει να σημειωθεί πως το σώμα του δε βρέθηκε ποτέ. Το περιστατικό της απαγωγής του στάθηκε αφορμή για να εκδοθούν πλήθος βιβλίων και ντοκιμαντέρ για τον ίππο Shergar αλλά και για να γυριστεί η ομώνυμη ταινία που θα παρακολουθήσουμε σήμερα.


Σε αυτό το σημείο, ας απολαύσουμε σε video τον θρίαμβο του περίφημου Shergar στο 1981 Epsom Derby:

1981 Epsom Derby


Καλή διασκέδαση σε όλους!


Κάντε κλικ στην φωτογραφία για να παρακολουθήσετε την ταινία :

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»