Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

2010 – 2015: Πέντε χρόνια «Ιπποδρομίες»


Αγαπητοί φίλοι των «Ιπποδρομιών»,

Χρόνια Πολλά!

Σαν σήμερα, στις 14 Νοεμβρίου του 2010 (ανήμερα της εορτής του Αποστόλου Φιλίππου) οι «Ιπποδρομίες» έκαναν για πρώτη φορά την εμφάνισή τους στο Διαδίκτυο με το editorial της σελίδας. Από τότε μέχρι σήμερα, έχουν συμβεί τόσα πολλά γεγονότα στον Ιππόδρομο, που αν επιχειρούσε να τα εξιστορήσει κάποιος, θα έγραφε αρκετά βιβλία!

Πέντε χρόνια προσφοράς στους φιλίππους, με στόχο την προσπάθεια – στον βαθμό που μας αναλογεί – για την ανάκαμψη και πρόοδο των Ελληνικών Ιπποδρομιών, την επικοινωνία του αθλήματος με όλη την κοινωνία, τον έλεγχο των πεπραγμένων των δύο Ιπποδρομιακών Αρχών και της Πολιτείας με τους Φορείς της σε ο, τι έχει να κάνει με το σπορ, την ανάδειξη της ζωοφιλίας, της οικολογίας, του σεβασμού στο περιβάλλον, της δια βίου μάθησης (για θέματα σχετικά με το άλογο και τις Ιπποδρομίες), της δημιουργίας μίας «νέας κουλτούρας» που θα έχει εμπεδωμένη την ιπποδρομιακή σκέψη και την ιπποδρομιακή συνείδηση.

Δεν χρειάζονται πολλά λόγια ούτε πανηγυρισμοί και διθύραμβοι την ώρα που ο Ελληνικός Ιππόδρομος δίνει εδώ και καιρό καθημερινή μάχη επιβίωσης, επομένως θα αρκεστούμε να ευχαριστήσουμε όλους εσάς, τους φίλους – φιλίππους – αναγνώστες των «Ιπποδρομιών», οι οποίοι μας τιμάτε με επισκεψιμότητα όλα αυτά τα χρόνια και παράλληλα «δίνετε ψήφο εμπιστοσύνης» στις «Ιπποδρομίες» με την αγάπη σας, την οποία νοιώθουμε
διαρκώς να μας περιβάλλει!
 

http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/
Οι «Ιπποδρομίες» έχουν καταφέρει να «ανεβάσουν τον πήχη ψηλά» στο διάστημα της λειτουργίας τους και να προσφέρουν στο αναγνωστικό κοινό τους μία άλλη «αισθητική άποψη» για τις Ιπποδρομίες και για το πώς αυτές προσεγγίζονται, είτε συζητούμε για το θέαμα, το παικτικό σκέλος τους ή και για τα δύο. Δεν είμαστε ποτέ ικανοποιημένοι και ούτε θα μπορούσαμε να ισχυριστούμε ότι έχουμε φτάσει εκεί που ονειρευόμασταν σε σχέση με τις «Ιπποδρομίες». Προσπαθούμε να έχουμε στο μυαλό μας ότι «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο» και – αν μη τι άλλο – να το εφαρμόζουμε όσο γίνεται στην πράξη, με τη διαρκή εισαγωγή καινοτόμων ιδεών και εφαρμογών, ώστε η ιστοσελίδα να εξελίσσεται στο πέρασμα του χρόνου και να γίνεται πιο εύχρηστη, πιο γρήγορη και πιο «φιλική» στον μέσο χρήστη της.

Όλες οι γιορτές πάντοτε «συνοδεύονται» με «κέρασμα», έτσι και φέτος, δεν θα μπορούσε να μην τηρηθεί το έθιμο! Παρακολουθήστε λοιπόν ένα μικρό video clip με στιγμιότυπα από κούρσες του παρελθόντος (Ελληνικές και αλλοδαπές) και «ντυμένα» με μουσική επένδυση. Στα πέντε χρόνια που πέρασαν, εμείς που καταθέτουμε δημόσια την άποψή μας και εσείς όλοι που συμμετέχετε ενεργά στη διαδικασία μετεξέλιξης και αναβάθμισης της σελίδας ως φίλιπποι και αναγνώστες, από το ξεκίνημα λοιπόν της λειτουργίας των «Ιπποδρομιών», όλοι «συνδεόμαστε» μεταξύ μας με κοινά στοιχεία και επιδιώξεις: μας ενώνει το πάθος μας για δύναμη, για συναγωνισμό, για μάχη στα όρια της αντοχής, για την επικράτηση.
Αυτά είναι που αποτελούν τα «δομικά συστατικά» που συνθέτουν μία ιπποδρομία, εκείνα είναι που «ανεβάζουν την αδρεναλίνη στα ύψη» και κάνουν όποιον είχε κάποια στιγμή την τύχη να παρακολουθήσει από κοντά μία κούρσα, να «κολλήσει» μια για πάντα με το άθλημα!
 

Αντί επιλόγου, να προσθέσουμε πως τα στιγμιότυπα του video clip έχουν επιλεγεί μεταξύ ιπποδρομιακών αναμετρήσεων από Γαλλία και ΗΠΑ (με τίποτα δε θα μπορούσε να λείψει η αγαπημένη της ιστοσελίδας, η Zenyatta!), η Ελληνική ιπποδρομία είναι το περσινό Ντέρμπι (το τελευταίο υπό τον ΟΔΙΕ, τιμής ένεκεν) ενώ το τραγούδι που ακούγεται κατά τη διάρκεια του σποτ έχει τίτλο «Είναι μακρύς ο δρόμος για την κορυφή» (It’s A Long Way To The Top).

Χρόνια Πολλά σε όλους!


Πέντε χρόνια «Ιπποδρομίες»

«Ιπποδρομίες»

Σημ. «Ιπποδρομιών»: Κατά ευτυχέστατη συγκυρία, η «πρεμιέρα» των «Ιπποδρομιών» στο Διαδίκτυο έγινε σαν σήμερα, πριν από πέντε χρόνια, ανήμερα της εορτής του Αποστόλου Φιλίππου. Αφού ευχηθούμε λοιπόν Χρόνια Πολλά σε όλους τους Φιλίππους (αλλά και σε όλους τους φιλίππους!), προτρέπουμε όλους σας, όταν μιλάτε με κάποιον για το άλογο και τις Ιπποδρομίες, με κάποιον που δεν έχει ακόμη «επαφή» με το άθλημα, να χρησιμοποιείτε το Ευαγγελικό «έρχου και ίδε!» που αναφώνησε  και ο ίδιος ο Απόστολος Φίλιππος, όπως διαβάζουμε στο Ευαγγέλιο της ημέρας (Κατά Ιωάννη Ευαγγέλιο, α’ 44 – 52).

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»