Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Το σχόλιο της ημέρας


 Νεότερα από το… «μέτωπο» του Ιντερνετικού τζόγου

Καλημέρα αγαπητοί φίλοι των «Ιπποδρομιών»!

Σε «υποτονικούς ρυθμούς» θα βαδίσουμε και σήμερα και ελπίζουμε πως από αύριο η κατάσταση θα εξομαλυνθεί. Άλλωστε βαδίζουμε σε μία… «φαινομενικά ήρεμη» περίοδο, όπου πολλά βρίσκονται σε εξέλιξη αλλά τίποτα δεν είναι ανακοινώσιμο…

Σήμερα λοιπόν «φιλοξενούμε» ένα πολύ ενδιαφέρον δημοσίευμα που αφορά στον Διαδικτυακό τζόγο, στο οποίο περιέχονται σημαντικές πληροφορίες…

Πέραν αυτού, «φιλοξενούμε» άλλα δέκα καινούρια videos με διεθνείς Ιπποδρομίες από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη (Γαλλία) και την Λατινική Αμερική. Μπορείτε λοιπόν να παρακολουθήσετε σε video (κάντε κλικ στον αντίστοιχο τίτλο για να μεταβείτε άμεσα) τις εξής αναμετρήσεις:











Οι προτάσεις για τις σημερινές αλλοδαπές Ιπποδρομίες έχουν ήδη δημοσιευτεί από χθες το απόγευμα, προτάσεις για τις αλλοδαπές Ιπποδρομίες της Παρασκευής  16-03-2012 θα δημοσιευτούν σήμερα το απόγευμα, ενώ για οτιδήποτε έκτακτο θα υπάρχει συνεχής ενημέρωση.

Να έχετε όλοι σας μία όμορφη ημέρα!
«Ιπποδρομίες»

Στροφή 180 μοιρών για τον διαδικτυακό τζόγο - Ανοίγει η πόρτα για τους μεγάλους παίκτες


 Έρχεται τροποποίηση της διάταξης που...έμπαζε και κρατούσε τους μεγάλους παίκτες έξω. Στη δεύτερη φάση ο διαγωνισμός για τα λαχεία.

Μετά την παταγώδη αποτυχία ρύθμισης της αγοράς του ηλεκτρονικού στοιχήματος, βάσει της οποίας οι δραστηριοποιούμενες εταιρείες θα έπρεπε να καταβάλλουν το 30% επί των μικτών κερδών τους, ενώ επέβαλλε και φόρο 10% επί των κερδών του παίκτη, το οικονομικό επιτελείο φαίνεται να...ανακρούει πρύμναν. Έτσι, σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες του "R" έρχεται μέσα στον μήνα τροποποίηση της επίμαχης διάταξης, η οποία θα επιτρέψει στους μεγάλους παίκτες της αγοράς, όπως η Sportingbet, η William Hill και η Bet365 να κάνουν και επισήμως πια το «μπάσιμο» στην ελληνική αγορά τυχερών παιχνιδιών.

Η αποτυχία της άλλωστε αποτυπώνεται στο γεγονός ότι οδήγησε σε παράπλευρες απώλειες τόσο από πλευράς εταιρειών όσο και από πλευράς παικτών: Αφενός τα φορολογικά έσοδα που έφερε, βάσει της αναδρομικής φορολόγησης των εταιρειών ήταν μηδενικά, καθότι και οι 17 εταιρείες που προσήλθαν προς νομιμοποίηση δεν είχαν δραστηριότητα τα προηγούμενα δύο έτη, και αφετέρου οι έμπειροι παίκτες συνεχίζουν να αναζητούν εναλλακτικά κανάλια στοιχηματισμού, όπως ανταγωνιστικές αγορές στο εξωτερικό ή τεχνικά «παραθυράκια» που η τεχνολογία τους παρέχει. Ορισμένες μάλιστα από τις παραπάνω εταιρείες απέκτησαν τζάμπα, καθότι η υπουργική απόφαση του Δεκεμβρίου δίνει νομιμότητα και άδεια στις εταιρείες κατά τη μεταβατική περίοδο μέχρι να αποφασιστεί η διαδικασία αδειοδότησης να λειτουργούν ίντερνετ-καφέ και φρουτάκια.

Στο τραπέζι έχει τεθεί η μείωση της μικτής φορολόγησης των εταιρειών από το 30% στο 15-20%, η απόσυρση του φόρου επί των κερδών των παικτών αλλά και της αναδρομικής φορολόγησης των εταιρειών που θεωρείται από παράγοντες του κλάδου ανεφάρμοστη.

Στο μεταξύ, η καθυστέρηση της εκκίνησης του διαδικτυακού στοιχήματος από τον ΟΠΑΠ, η οποία βρίσκεται στη φάση επιλογής εταίρου ανάμεσα στις Lottomatica, Playtech, την 888 Holdings και την Intralot, στερεί από τον Οργανισμό μεγάλο κομμάτι από την πίτα των σχεδόν 7 δις.ευρώ του παράνομου στοιχήματος. Αρχικά, εκτίμηση ήταν πως με την είσοδο του στην αγορά του διαδικτυακού στοιχήματος, ο ΟΠΑΠ θα κέρδιζε ένα μερίδιο κοντά στο 40% ενώ το ποσοστό αυτό έχει αναθεωρηθεί κοντά στο 25%, το οποίο άνθρωποι με άριστη γνώση της αγοράς θεωρούν επίσης ουτοπικό, βάσει του ανταγωνισμού και των ελκυστικών αποδόσεων ανταγωνιστικών εταιρειών.

Πρόσφατη έρευνα άλλωστε του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Επιχειρείν (ELTRUN) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών έδειξε πόσο μεγάλη, αλλά και διαρκώς διογκούμενη, είναι η πίτα του εγχώριου ηλεκτρονικού τζογαρίσματος. Σύμφωνα με αυτή, περίπου 400.000 Έλληνες, περισσότεροι δηλαδή κατ' αντιστοιχία από το 1/10 του ενεργά απασχολούμενου πληθυσμού, ασχολούνταν το 2011 με τον διαδικτυακό τζόγο. Ο αριθμός αυτός είναι κατά 25% μεγαλύτερος από τις 310.000 που ήταν ο αριθμός στην αντίστοιχη έρευνα του 2010. Μάλιστα, ένας στους τέσσερις Έλληνες χρήστες του Διαδικτύου που στοιχηματίζουν online το κάνουν σε τακτική βάση.

 

Και οι τρεις για τα λαχεία


Στο μεταξύ, και οι τρεις μνηστήρες προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού για τα Κρατικά Λαχεία. Οι τρεις υποψήφιοι είναι:
 
Η αυστριακή Osterrei-chische Lotterien Gesel-lschaft,η σύμπραξη της ιταλικής Sisal, και των Damco Energy και Damlot, καθώς και η κοινοπραξία του ΟΠΑΠ με την ιταλική Lotto-matica, την Intralot Lotteries και την αμερικανική Scientific Games.

Κατά τη β' φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας, οι τρεις ενδιαφερόμενοι θα κληθούν να προχωρήσουν στην κατάθεση δεσμευτικών οικονομικών προσφορών και την έκδοση δωδεκαετούς αδείας.

Οι Credit Suisse Securities (Europe) Ltd και η Eurobank EFG Equities ενεργούν ως χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι του Ταμείου για τη συγκεκριμένη διαγωνιστική διαδικασία. Οι δικηγορικές εταιρείες Μπαχάς, Γραμματίδης & Συνεταίροι και Καρατζάς και Συνεργάτες είναι οι νομικοί σύμβουλοι επί θεμάτων ελληνικού δικαίου, και η δικηγορική εταιρεία Allen and Overy είναι ο νομικός σύμβουλος του Ταμείου επί θεμάτων ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου.

Πηγή: www.reporter.gr
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»