Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011


Οι «Ιπποδρομίες» προτείνουν στους φιλίππους: «The Cup» (the movie)



Μία νέα ταινία με θέμα της τις Ιπποδρομίες και πιο συγκεκριμένα το περίφημο Melbourne Cup δημιουργήθηκε και πρόκειται να παρουσιαστεί στους επόμενους μήνες στις κινηματογραφικές αίθουσες. Ο τίτλος της είναι «The Cup» και σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες η πρεμιέρα της αναμένεται γύρω στην άνοιξη του 2012.

«The Cup» -Official Movie Trailer

Λίγα λόγια για την ταινία:

Η ιπποδρομία Melbourne Cup για τους Αυστραλούς είναι πραγματικά «η κούρσα που κάνει ένα ολόκληρο έθνος να σταματά», αφού χωρίς υπερβολή όταν διεξάγεται – αλλά και αρκετό καιρό νωρίτερα θα λέγαμε – απασχολεί σύσσωμο τον Αυστραλιανό Τύπο (ιπποδρομιακό και μη) και όλοι «ζουν στον παλμό» της σπουδαίας αναμέτρησης που διεξάγεται κάθε πρώτη Τρίτη του Νοεμβρίου! Από το πρώτο Melbourne Cup κιόλας και μέχρι σήμερα πολλές σπουδαίες ιστορίες «αναδύθηκαν» εξαιτίας του, ίσως όμως η ιστορία που είχε την πιο μεγάλη επίδραση στον κόσμο να είναι αυτή που αφορά στην κούρσα του Melbourne Cup του 2002.


«The Cup» -Σκηνές από την ταινία


Στον απόηχο των βομβιστικών ενεργειών στο Bali τρεις εβδομάδες πριν από το 2002 Melbourne Cup, οι Αυστραλοί «αναζήτησαν καταφύγιο» σε μία από τις πιο λατρεμένες τους παραδόσεις: το Κύπελλο («The Cup»). Αν σε αυτό το γεγονός προσθέσουμε το κουράγιο ενός αναβάτη, του Damien Oliver, ο οποίος παρά το θρήνο του για το χαμό του αδερφού του λίγες μόλις μέρες πριν από τη μεγάλη  κούρσα του Melbourne Cup σε ένα ιπποδρομιακό δυστύχημα που έλαβε χώρα στο Ιπποδρόμιο του Perth (σημ. «Ιπποδρομιών»: σε ιπποδρομιακό δυστύχημα είχε σκοτωθεί 27 χρόνια νωρίτερα και ο πατέρας του Damien Oliver) όχι μόνο διαγωνίστηκε τελικά αλλά κατόρθωσε να πάρει και τη νίκη με τον ίππο Media Puzzle, όλα αυτά μαζί μπορούμε να πούμε πως έδωσαν στους Αυστραλούς κάτι παραπάνω από μία μεγάλη κούρσα εκείνη τη χρονιά.

Έτσι λοιπόν, σύμφωνα με την άποψη των παραγωγών της, η ταινία «The Cup» δεν είναι απλώς άλλη μία ταινία που αναφέρται στις Ιπποδρομίες αλλά επιπλέον αποτελεί έναν «θρίαμβο» του ανθρώπου κόντρα στις αντιξοότητες και τις δυσκολίες της ζωής καθώς και έναν «ύμνο» στις εσωτερικές ψυχικές δυνάμεις που όλοι μας διαθέτουμε.

Ας παρακολουθήσουμε τέλος την ιπποδρομία 2002 Melbourne Cup, με αφορμή την οποία γυρίστηκε η συγκεκριμένη ταινία:

2002 Melbourne Cup

Παρακολουθήστε περισσότερα σχετικά με την ταινία «The Cup» (κάντε κλικ στο σύνδεσμο):

- «The Cup» - official site

«Ιπποδρομίες»

Αυξάνεται το κατώτατο όριο ηλικίας των ίππων στο Grand National

 

 

 

Μετά από επανεξέταση των όρων της ιπποδρομίας John Smith's Grand National από τη Βρετανική Ιπποδρομιακή Αρχή (BHA) το κατώτατο όριο ηλικίας για τη συμμετοχή των ίππων στην κούρσα θα αυξηθεί από τα έξι – που ήταν μέχρι πρότινος – στα επτά έτη.

Μετά από το θάνατο δύο ίππων στην περσινή κούρσα και κατόπιν μελέτης που εκπονήθηκε με αφορμή αυτό το γεγονός, το Κυβερνόν Σώμα της BHA εστίασε την προσοχή του σε 30 συστάσεις που υπάρχουν μέσα στη συγκεκριμένη εργασία. Κάποια τμήματα αυτής της επιστημονικής προσπάθειας είχαν δημοσιευτεί ήδη από τον περασμένο Αύγουστο, παράλληλα με την προαναγγελία πως επρόκειτο να πραγματοποιηθούν ορισμένες αλλαγές σε κάποια από τα εμπόδια της διαδρομής καθώς επίσης και στη συνολική «χάραξη» της κούρσας (σε ο, τι αφορά στη «γεωγραφία» της), ενώ ολόκληρη η ανάλυση δόθηκε στη δημοσιότητα την περασμένη εβδομάδα.


Τα κυριότερα συμπεράσματα αυτής της έρευνας «δείχνουν» ως τις πιο σημαντικές προϋποθέσεις για την άρτια συμμετοχή ενός ίππου στο Grand National το να έχει συμπληρώσει τουλάχιστον τα επτά έτη (από έξι που ήταν μέχρι πρότινος) και επιπλέον να έχει διακριθεί (στην 4η θέση ή και πιο ψηλά στην άφιξη) σε αποστάσεις από 4.800 μέτρα (3 miles) και πάνω.


Σύμφωνα με δηλώσεις, προσεχώς θα υπάρξουν ακόμα περισσότερα και πιο στοχευμένα «κριτήρια καταλληλότητας» για τους συμμετέχοντες ίππους στο Grand National όπως και στις κούρσες προετοιμασίας για αυτό, ενώ στο μέλλον πρόκειται να αναθεωρηθούν πολλά από τα στοιχεία των σημερινών διαδικασιών που αφορούν τόσο πριν όσο και μετά από τη διεξαγωγή της ιπποδρομίας.


Μέρος των πρωτοβουλιών που αναλήφθηκαν το προηγούμενο διάστημα περιελάμβαναν διαβουλεύσεις με το Ιπποδρόμιο του Aintree (όπου διεξάγεται η κούρσα του Grand National), με την Ένωση Αναβατών και την Εθνική Ομοσπονδία Προπονητών. Από τις συνομιλίες αυτές εξάχθηκε τελικά το συμπέρασμα πως δε φαίνεται να υπάρχουν αυτή τη στιγμή επαρκή στοιχεία που να συνηγορούν στη μείωση των διαγωνιζομένων ίππων σε κάτω από τους 40, καθώς και για τη μετάθεση του σημείου εκκίνησης μετά από το πρώτο εμπόδιο (όπως είναι «χαραγμένη» η πίστα σήμερα).


Σε δηλώσεις του τέλος, ο κύριος Paul Roy, νυν Πρόεδρος της BHA, ανέφερε χαρακτηριστικά πως η επιτροπή που ανέλαβε το έργο της αναθεώρησης των κανόνων που διέπουν τη συγκεκριμένη ιπποδρομία έκανε κάποιες προτάσεις οι οποίες αναμένεται να βελτιώσουν την ασφάλεια και την ευζωία ίππων και αναβατών που θα λαμβάνουν εφεξής μέρος στο Grand National, τονίζοντας παράλληλα πως δε θα αφαιρεθεί απολύτως τίποτα από τη «μαγεία» της αναμέτρησης, που κάνει τη συγκεκριμένη ιπποδρομία να είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά, πιο πολυαγαπημένα και περισσότερο απαιτητικά – από πλευράς αντοχής – αθλητικά γεγονότα στον κόσμο.

«Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Patinack Farm Classic

Νικητής ίππος: Black Caviar

Black Caviar
Σημ. «Ιπποδρομιών»: Η περίφημη Black Caviar ξεπέρασε πλέον το ρεκόρ του θρυλικού Phar Lap και συνεχίζει ακάθεκτη, τουλάχιστον όσο θα συναγωνίζεται παραπλήσιας δυναμικότητας αντιπάλους!

Ασφαλώς θα έχει εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε τη Black Caviar κάποια στιγμή γραμμένη σε μία σπουδαία διεθνή ιπποδρομία κόντρα σε πανίσχυρους αντιπάλους, ώστε να αντιληφθούμε το πραγματικό εύρος των δυνατοτήτων της, χωρίς να παραγνωρίζουμε ωστόσο το μέγεθος της μέχρι τώρα επιτυχίας της.


2011 Patinack Farm Classic
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»