Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Τυχερά παιχνίδια: Προς ενιαία ψηφιακή αγορά βαδίζει η Ευρωπαϊκή Ένωση


Ιστορική καμπή για μια πραγματικά ενιαία ψηφιακή αγορά - Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει ενιαία ψηφιακή αγορά στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών

Η EGBA (European Gaming and Betting Association) χαιρετίζει τη δημοσίευση της στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Κομισιόν) για μια ενιαία ψηφιακή αγορά. Η Ε.Ε. έχει απόλυτη ανάγκη από ένα κατάλληλο πλαίσιο για να καρπωθεί τα οφέλη που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες που μεταμόρφωσαν ριζικά τις οικονομίες μας και τη συμπεριφορά των καταναλωτών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δημοσίευσε την πολυαναμενόμενη στρατηγική της για μια ψηφιακή ενιαία αγορά, με στόχο να θεσπίσει ένα κατάλληλο πλαίσιο που αρμόζει στην οικονομία του 21ου αιώνα. Σύμφωνα με την Επιτροπή, οι ψηφιακές αλλαγές «θα φέρουν τεράστιες ευκαιρίες για καινοτομία, την ανάπτυξη και την απασχόληση. Επίσης, θα εγείρουν ζητήματα για τις δημόσιες αρχές, τα οποία απαιτούν συντονισμένη δράση της Ε.Ε. Όλα τα κράτη μέλη παλεύουν με παρόμοια προβλήματα, αλλά σε εθνικό επίπεδο, το οποίο είναι πολύ περιορισμένο για να τους επιτρέψει να αξιοποιήσουν όλες τις ευκαιρίες και να αντιμετωπίσουν όλες τις προκλήσεις αυτού του μετασχηματισμού». Η EGBA δεν θα μπορούσε να συμφωνήσει περισσότερο.

Ο τζόγος στο διαδίκτυο αυτή τη στιγμή καλύπτεται από πολλές οδηγίες της Ε.Ε. (προστασία των καταναλωτών), αλλά οι περισσότεροι από τους ισχύοντες κανονισμούς είναι εθνικοί. Ως εκ τούτου, οι φορείς εκμετάλλευσης τυχερών παιχνιδιών έρχονται αντιμέτωποι με 28 διαφορετικά σύνολα κανόνων, καθιστώντας ουσιαστικά τις υπηρεσίες τους λιγότερο ανταγωνιστικές και ελκυστικές για τους καταναλωτές σε σχέση με την «ελεύθερη» αγορά της Ασίας.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχει υπολογιστεί ότι μια ενιαία ευρωπαϊκή αγορά online τυχερών παιχνιδιών θα αποφέρει οφέλη ύψους 5,6 δις ευρώ ετησίως. Η εν λόγω μελέτη καταλήγει στο συμπέρασμα ότι «προς το παρόν, η απουσία μιας ενιαίας αγορά οδηγεί στην άνιση προστασία των καταναλωτών (ειδικότερα των ευάλωτων ατόμων και των ανηλίκων)», αλλά και ότι «η προστασία για τους προβληματικούς παίκτες και τους ευάλωτους καταναλωτές είναι κατακερματισμένη και λιγότερο αποτελεσματική».

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»