Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Κυριακή 30 Ιανουαρίου 2011



Διαβάστε τη Δευτέρα 31-01-2011 στις «Ιπποδρομίες»:


Πρόταση του ιπποδρομιακού ιστοχώρου «Ιπποδρομίες» αναφορικά με το άρθρο 35 του υπό διαβούλευση Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Ρύθμιση της αγοράς παιγνίων» (1ο μέρος)

Πρόταση του ιπποδρομιακού ιστοχώρου «Ιπποδρομίες» αναφορικά με το άρθρο 35 του υπό διαβούλευση Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Ρύθμιση της αγοράς παιγνίων» (2ο μέρος)

Επιστολή των «Ιπποδρομιών» προς τον ΟΔΙΕ

Προ-ιπποδρομιακές αποδόσεις στο γκανιάν και προτάσεις για τις Γαλλικές ιπποδρομίες της Δευτέρας 31-01-2011

Πρόγραμμα των Γαλλικών ιπποδρομιών της Δευτέρας 31-01-2011

Αποτελέσματα και αποδόσεις των Γαλλικών ιπποδρομιών της Κυριακής 30-01-2011

Συνεχής ενημέρωση για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας

«Ιπποδρομίες» - ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών


 ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 29-01-2011
 

Κατάσταση στίβου: Λασπώδης
Ελλανοδίκες της ημέρας:  
α) Χ. ΜΕΛΙΣΣΑΚΗΣ β) Π. ΣΠΑΣΣΩΦ γ) Κ. ΤΖΑΜΑΡΑΣ


ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 16 (1η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Εκ παραδρομής δεν ανεγράφη στο δελτίο αποτελεσμάτων της 25/1/2011 της 4ης ιπποδρομίας, ότι ο ίππος ΤΕΤΖΙΜ διεγράφη λόγω χωλότητας προσθίου δεξιού άκρου. Κτην.: Αντωνίου, Εμίρη.
-Ο ίππος ΑΛΓΟΥΑΡΚΑ ξεκίνησε διστακτικά κινήθηκε στην εξωτερική και έχασε έδαφος.
-Ο ίππος ΝΤΟΝΑΓΟΥΝΤ επέστρεψε με τραύμα οπισθίου αριστερού στη στεφάνη. Κτην: Ζαφείρης, Αλειφερόπουλος.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 17 (2η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Εκ παραδρομής δόθηκε αποχή ένας (1) μήνας για τους ίππους ΜΠΟΥΤΛΕΓΚ, και ΤΑΡΤΑΝ ΤΟΥΡΜΠΑΝ της 1η ιπποδρομίας της 25/1/2011.
-Ο ίππος ΜΠΟΡΑΣΚΟ ξεκίνησε διστακτικά. Ο ίδιος ίππος στο ύψος των 300μ. υπέστη έντονη χωλότητα , με συνέπεια να μην τερματίσει. Ο ίππος παραμένει υπο κτηνιατρική παρακολούθηση.
-Επιβάλλεται πρόστιμο εκατό ευρώ (100€ ) στον αναβάτη Π. Κεράτσα που ίππευε τον ίππο ΜΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ διότι κατά την προζύγιση βρέθηκε υπέρβαρος κατά 1 ½ κιλό από αυτό που αναγράφεται στο Επίσημο Πρόγραμμα.
-Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης ο ίππος ΣΥΜΦΟΝΥ έκλινε στην εσωτερική και ήλθε σε επαφή με τον ίππο ΙΛΑΡΙΑ.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 18 (3η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Ο ίππος ΒΑΓΓΕΛΗΣ διεγράφη.
-Η διαδρομή του ίππου ΔΑΝΔΗΣ εξετάζεται. Καλείται ο προπονητής Χ. Σταύρου και ο αναβάτης Βαγγέλης όπως προσέλθουν στο γραφείο των ελλανοδικών.
-Γίνεται αυστηρή παρατήρηση στην αναβάτιδα Μπέντεν που ίππευε τον ίππο ΦΑΣΑΡΙΑΣ να είναι προσεκτική στη χρήση μαστιγίου.
-Γίνεται αυστηρή παρατήρηση στην αναβάτιδα Ντίνα που ίππευε τον ίππο ΣΑΪΝΙΝΓΚ ΑΡΜΟΥΡ να πιέζει τον ίππο της μέχρι και τη γραμμή τερματισμού.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 19 (4η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης ο ίππος ΝΕΒΕΡ ΕΝΤΙΝΓΚ ΤΕΪΛ κινήθηκε στην εσωτερική και ήλθε σε επαφή με τον ίππο ΠΑΠΙΛΛΙΟ το οποίο είχε ξεκινήσει διστακτικά
-Ο ίππος ΜΠΟΖΕ ξεκίνησε και αναπτύχθηκε διστακτικά.
-Στον ίππο ΜΠΟΡΑΣΚΟ που διαγωνίσθηκε στην 2η ιπποδρομία και παρέμενε υπο κτηνιατρική παρακολούθηση, μετά από κτηνιατρική εξέταση, διαπιστώθηκε κάταγμα προσθίου αριστερού άκρου (καρπού – μετακάρπιου) χαρίσθηκε ευθανασία. Κτην : Ζαφείρης, Φυριππή. Για το λόγο αυτό η εκκίνηση της 3ης ιπποδρομίας καθυστέρησε στο σύνολό της 12΄ .

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 20 (5η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
Ο ίππος ΕΪΒΟΝ ΚΑΣΤΛ ξεκίνησε με ανόρθωση.
-Στο ύψος των 1.650μ. περίπου ο ίππος ΜΑΓΚΙΟΡΑ ανέκοψε πίσω από τους ίππους ΓΚΡΗΚ ΓΟΥΟΤΕΡΣ και ΟΜΟΡΦΗ ΜΑΡΙ. Η γωνία της τηλεοπτικής λήψης δεν επέτρεψε στους ελλανοδίκες να εξάγουν ασφαλή συμπεράσματα ως αναφορά την ευθύνη κάποιου εκ των προπορευόμενων αναβατών.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 21 (6η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Ο ίππος ΜΙΣΤΕΡ ΜΑΤΑΝΤΟΡ διεγράφη λόγω τραυματισμού του μαθητευόμενου αναβάτη Βγαγκέ που αντικαθιστούσε τον μαθητευόμενο αναβάτη Μαγκαφά - ο οποίος δεν είχε δικαίωμα να ιππεύσει στην συγκεκριμένη ιπποδρομία - και μη ευρέσεως άλλου μαθητευόμενου αναβάτη.
-Επιβάλλεται πρόστιμο εκατό ευρώ (100€ ) στον αναβάτη Κουτσοπέτρο που ίππευε τον ίππο ΓΑΛΑΖΙΟΣ 6ΚΕΑΝΟΣ διότι κατά την προζύγιση βρέθηκε υπέρβαρος κατά 1 ½ κιλό από αυτό που αναγράφεται στο Επίσημο Πρόγραμμα.
-Ο ίππος ΧΑΝΣΟΜ ΤΟΝΥ ξεκίνησε με μικρή καθυστέρηση.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 22 (7η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης ο ίππος ΜΠΕΝΤΛΙ κινήθηκε στην εξωτερική και ήλθε σε επαφή με τον ίππο ΛΟΥΚΑΦΤΕΡΝΑΜΠΕΡΟΥΑΝ.
-Επιβάλλεται πρόστιμο εκατό ευρώ (100€ ) στον αναβάτη Κουτσοπέτρο που ίππευε τον ίππο ΓΚΑΣΠΑΡ διότι κατά την προζύγιση βρέθηκε υπέρβαρος κατά 1 ½ κιλό από αυτό που αναγράφεται στο Επίσημο Πρόγραμμα.
-Για τεχνικούς λόγους λήφθηκαν ούρα από τον ίππο ΓΚΑΣΠΑΡ.
-Ο ίππος ΡΙΤΖΕΚΤ εστάλη προς κτηνιατρική εξέταση και μετά από ενδοσκόπηση διαπιστώθηκε πνευμονορραγία (αίμα στην τραχεία). Αποχή ένας (1) μήνας. Κτην: Ζαφείρης, Αλειφερόπουλος.
-Στους παρακάτω αναβάτες και μαθητευόμενους αναβάτες έγινε αλκοτέστ που απέβη αρνητικό : Ντίνα, Λαζαρίδης, Λάος, Βαγγέλης, Γ. Μερσινιάς, Χαλιάσος και μαθητευόμενη αναβάτιδα Καντιώ.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 23 (8η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Ο ίππος ΠΑΚΤΩΛΟΣ ΓΟΥΕΪ διεγράφη διότι δεν βρέθηκε άλλος μαθητευόμενος αναβάτης να αντικαταστήσει τον μαθητευόμενο αναβάτη Βγαγκέ.
-Στον 3ο διασκελισμό ο ίππος ΜΠΛΟΥ ΣΟΥΑΝ έκλινε στην εσωτερική και ήλθε σε επαφή με τον ίππο ΠΙΚΟΡΟΚΚΟ.
-Γίνεται αυστηρή παρατήρηση στον αναβάτη Βαγγέλη που ίππευε τον ίππο ΝΤΑΝΣΚΙ να καταβάλει προσπάθεια να τηρεί τη γραμμή του στη τελική ευθεία.
-Η εξέταση της διαδρομής του ίππου ΔΑΝΔΗΣ θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 1/2/2011.
-Κατόπιν δηλώσεως της κτηνιατρικής υπηρεσίας της ΦΕΕ όλοι οι ίπποι των σημερινών ιπποδρομιών έφεραν κανονικά πέταλα, ελέγχθηκαν πριν από κάθε ιπποδρομία και διαπιστώθηκε ότι ήταν αυτοί που αναφέρονται στο Επίσημο Πρόγραμμα της Φ.Ε.Ε.
-Μεταζυγίσθηκαν όλοι οι αναβάτες των σημερινών ιπποδρομιών.


Το σχόλιο της ημέρας

Σήμερα έχουμε και πάλι «αγωνιστική δράση» με Γαλλικές ιπποδρομίες στο στοιχηματικό μενού του ΟΔΙΕ. Με πρόγραμμα που περιλαμβάνει 14 συνολικά διαδρομές (στο οποίο συγκαταλέγεται και μία πολύ ενδιαφέρουσα κούρσα για τους λάτρεις των ιπποδρομιών τροτ) θα διεξαχθεί το σημερινό Κυριακάτικο ιπποδρομιακό στοίχημα.
Για εμάς πάντως, το κορυφαίο ιπποδρομιακό γεγονός της ημέρας δεν είναι άλλο από τη δημοπρασία των μονοετών ίππων του Ιπποφορβείου Δ. Παρασκευόπουλου η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί το μεσημέρι (γύρω στη μία εκτιμάται) στις εγκαταστάσεις του Ιπποδρόμου στο Μαρκόπουλο. Σήμερα τελικώς θα πραγματοποιηθεί η αναβληθείσα δημοπρασία που αρχικά ήταν προγραμματισμένη για τις 9 Ιανουαρίου. Από τους συνολικά 21 μονοετείς που βρίσκονται στον κατάλογο και διατίθενται προς πώληση υπάρχουν 8 αρσενικοί πώλοι και  13 φοράδες διαφόρων επιβητόρων (Ελλήνων και αλλοδαπών).
Εμείς ευχόμαστε ολόψυχα η εκδήλωση να στεφθεί από απόλυτη επιτυχία, αναλογιζόμενοι μάλιστα πόσο πολύτιμη είναι η ύπαρξη στον Ελληνικό Ιππόδρομο (και γενικά) ίππων μικρής ηλικίας για την τόνωση της ιπποδρομιακής δραστηριότητας. Επίσης, ελπίζουμε κι ευχόμαστε να έχει αναθεωρήσει κάποιες από τις απόψεις του ο κύριος Παρασκευόπουλος και να αποφασίσει τελικά να παραμείνει ενεργός ιδιοκτήτης και ιπποπαραγωγός διότι – εκτός του γεγονότος ότι είναι ιδιαίτερα αγαπητός και χαίρει της εκτίμησης όλης της ιπποδρομιακής οικογένειας – αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων παραγόντων της ιπποδρομιακής ζωής και θα είναι πραγματικά κρίμα αν συμβεί κάτι τέτοιο.
Ακολουθεί ο πίνακας των 21 προς πώληση μονοετών ίππων του Ιπποφορβείου Δ. Παρασκευόπουλου:

α/α
Πατέρας
Μητέρα
Γένος
Ημερομηνία γέννησης
1
MAJESTIC MONARCH
ΜΑΟΥΝΤΕΝ ΜΕΜΟΡΥ
ΑΡΣΕΝΙΚΟ
13-01-09
2
ΓΚΑΤΣΥ
ΜΑΡΙΑΝ ΜΟΝΑΜΟΥΡ
ΘΗΛΥΚΟ
14-01-09
3
BAHAMIAN BOUNTY
RAHY ORIENTALPEARL
ΘΗΛΥΚΟ
28-01-09
4
MAJESTIC MONARCH
ΠΡΙΝΣΕΣ ΜΑΡΙΑΝΝΑ
ΑΡΣΕΝΙΚΟ
02-02-09
5
LIBBRETTIST
ON THE FIDDLE
ΘΗΛΥΚΟ
12-02-09
6
LIBBRETTIST
CHARTEAUX
ΘΗΛΥΚΟ
23-02-09
7
POTENT HEIR
ΜΑΟΥΝΤΕΝ ΠΑΡΑΝΤΑΪΖ
ΘΗΛΥΚΟ
27-02-09
8
MAJESTIC MONARCH
HAMASKING
ΑΡΣΕΝΙΚΟ
28-02-09
9
POTENT HEIR
COTE D’INDIE
ΑΡΣΕΝΙΚΟ
06-03-09
10
ΡΙΓΚΟΛΕΤΟ
ΙΝΤΣΑΚΟΥΛΙ
ΘΗΛΥΚΟ
10-03-09
11
ΣΤΡΑΤΟΣ
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΗ ΨΥΧΗ
ΘΗΛΥΚΟ
15-03-09
12
ΣΤΡΑΤΟΣ
ΓΚΡΕΫ ΜΑΟΥΝΤΕΝ
ΘΗΛΥΚΟ
20-03-09
13
MAJESTIC MONARCH
CAILIN CIARRAI
ΑΡΣΕΝΙΚΟ
23-03-09
14
ΣΤΡΑΤΟΣ
DOWNLOAD
ΑΡΣΕΝΙΚΟ
23-03-09
15
ΧΑΒΑΝΑ ΝΤΑΝΣΕΡ
SUNNY SOLITAIRE
ΘΗΛΥΚΟ
28-03-09
16
ΡΙΓΚΟΛΕΤΟ
RISING OF THE MOON
ΑΡΣΕΝΙΚΟ
01-04-09
17
ΓΚΑΤΣΥ
ΜΠΟΥΕΝΟΣ ΑΪΡΕΣ
ΘΗΛΥΚΟ
02-04-09
18
ΓΚΑΤΣΥ
ΜΠΟΥΜΠΟΥ
ΘΗΛΥΚΟ
09-04-09
19
MAJESTIC MONARCH
ΜΥΘΩΔΙΑ
ΑΡΣΕΝΙΚΟ
12-04-09
20
MAJESTIC MONARCH
LA VIVIA
ΘΗΛΥΚΟ
16-05-09
21
ΓΚΑΤΣΥ
ΠΡΙΤΤΥ ΜΑΡΙΑΝΝΑ
ΘΗΛΥΚΟ
20-05-09

Κλείνοντας, επιλέξαμε να σας προσφέρουμε τις «κορυφαίες στιγμές» των Στάβλων και του Ιπποφορβείου Δ. Παρασκευόπουλου για το 2010:

64ο Ελληνικό Ντέρμπι – νικητής: ΚΙΝΓΚ ΦΟΙΒΟΣ

«Ιπποδρομίες»

Στην Αθήνα την Πέμπτη το συνέδριο για τα τυχερά παιχνίδια

Στην Αθήνα (στο ξενοδοχείο Royal Olympic Athens) θα διεξάχθεί την ερχόμενη Πέμπτη (για πρώτη φορά μάλιστα στην Ευρώπη)  το συνέδριο με τίτλο: «Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και η Βιομηχανία των Τυχερών Παιχνιδιών: Θέμα Εταιρικής Κουλτούρας ή Κρατικός Εξαναγκασμός;», εστιασμένο στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη των εταιριών τυχερών παιχνιδιών.
Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες για την εκδήλωση που αναφέρονται στο άρθρο της «Ημερησίας» (πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο) το κύριο θέμα στο οποίο θα εστιαστεί η αναζήτηση είναι το «υπεύθυνο παιχνίδι» και ο εντοπισμός των βέλτιστων πρακτικών από την πλευρά των εταιριών ώστε να «εξασφαλίσουν» αφενός το ενδιαφέρον των παικτών ενώ παράλληλα να προστατεύσουν τις ευάλωτες ομάδες.
Στο συνέδριο θα παραβρεθούν Κυβερνητικά στελέχη, εκπρόσωποι από διάφορες εταιρίες τυχερών παιχνιδιών, ακαδημαϊκοί και ερευνητές από τις ΗΠΑ και από την Ευρώπη, ενώ κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου θα είναι ο Ειδικός Γραμματέας Αποκρατικοποιήσεων του Υπουργείου Οικονομικών κύριος Γ. Χριστοδουλάκης. Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι:

- Υπάρχει Κοινωνική Ευθύνη στη βιομηχανία τυχερών παιχνιδιών;
Τι σημαίνει «Υπεύθυνο Παιχνίδι» για τις παραδοσιακές και τις on-line εταιρείες τυχερών παιχνιδιών;

- Πώς οι εταιρείες στοιχημάτων αντιμετωπίζουν τον εθισμό στα τυχερά παιχνίδια;

- Ποιες είναι οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες για τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις (on-line και παραδοσιακές);

- Είναι το «Υπεύθυνο Παιχνίδι» μέρος της Εταιρικής Κουλτούρας ή εξαναγκασμός από την πλευρά της πολιτείας;

- Οι νόμοι, οι κανονισμοί εφαρμόζονται από την πολιτεία και αποδίδονται οι ευθύνες;

- Πώς μπορεί η σημερινή τεχνολογία να χρησιμοποιηθεί επαρκώς και αποτελεσματικά για να ενθαρρυνθεί το «Υπεύθυνο Παιχνίδι»; 


Εμείς απλώς να επισημάνουμε πως από αυτό το συνέδριο αναμένεται να εξαχθούν χρήσιμα συμπεράσματα τα οποία μπορούν να βοηθήσουν σημαντικά τις εγχώριες εταιρίες στοιχημάτων (στις οποίες συγκαταλέγεται και ο ΟΔΙΕ). Ευχόμαστε να παραβρίσκεται κάποιος εκπρόσωπος του Οργανισμού, ενώ ευχής έργον θα ήταν μάλιστα να έπαιρνε και το λόγο ώστε να δούμε ένα δείγμα της «οπτικής» με την οποία η Ηγεσία του Ιπποδρόμου αντιμετωπίζει τα παραπάνω ζητήματα και τις προτάσεις που ενδεχομένως προτίθεται να υποβάλλει, καθώς επίσης εκτιμούμε ότι τα αποτελέσματα της αναζήτησης των συνέδρων καλό θα ήταν να ληφθούν υπόψη στο υπό διαμόρφωση Νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια ώστε αυτό να καταστεί ακόμα αρτιότερο και να ανταποκρίνεται πλήρως στις «απαιτήσεις των καιρών».


«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»