Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011


Το θέμα της εβδομάδας



Αγαπητοί αναγνώστες των «Ιπποδρομιών»,

Το θέμα αυτής της εβδομάδας προέρχεται από μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησαν στην ιπποδρομιακή ιστοσελίδα Sir Ganian ο προπονητής κύριος Χάρης Χαραλάμπους και η σύζυγός του κυρία Σοφία Σαμιώτη, που προέρχονται και οι δύο τους από «ιπποδρομιακές οικογένειες» (είναι παιδιά προπονητών με μακρά θητεία στον Ελληνικός Ιππόδρομο) και οι οποίοι πρόσφατα μετεγκαταστάθηκαν στην Κύπρο προς αναζήτηση καλύτερων ευκαιριών.

Μερικά λόγια για το θέμα της εβδομάδας:

Στην ιπποδρομιακή ιστοσελίδα Sir Ganian εγκαινιάστηκε σχετικά πρόσφατα μία πολύ ωραία στήλη με τίτλο: «Πρόσωπο του μήνα», στην οποία φιλοξενούνται επαγγελματίες του χώρου και απαντούν σε μία σειρά ερωτημάτων που τους τίθενται, με στόχο αφενός μεν να τους γνωρίσουν κάπως καλύτερα οι φίλιπποι και αφετέρου να ακουστεί η άποψή τους γύρω από τα προβλήματα που μαστίζουν τον Ελληνικό Ιππόδρομο. Το «ποδαρικό» στη συγκεκριμένη στήλη το έκανε ο Πρόεδρος των αναβατών, κύριος Νίκος Τσεργάς και τη «σκυτάλη» πήραν τώρα το ζεύγος Χάρη Χαραλάμπους – Σοφίας Σαμιώτη. Ο κύριος Χάρης Χαραλάμπους είναι γιος του προπονητή κυρίου Μάικ Χαραλάμπους, ενώ η κυρία Σοφία Σαμιώτη είναι κόρη του προπονητή κυρίου Ευάγγελου Σαμιώτη, και οι δυο επί πολλά έτη προπονητές στον Ελληνικό Ιππόδρομο.

Η δραματική κατάσταση που επικρατεί στο Μαρκόπουλο και η απουσία κάθε προοπτικής για το μέλλον ανάγκασαν πολλούς από τους επαγγελματίες του χώρου είτε να συνταξιοδοτηθούν πρόωρα ή να αναζητήσουν την τύχη τους στο εξωτερικό. Αυτό το τελευταίο επέλεξαν προ καιρού και ο κύριος Χάρης Χαραλάμπους με τη σύζυγό του, επιλέγοντας την Κύπρο ως προορισμό τους προκειμένου να συνεχίσουν τη ζωή και την επαγγελματική σταδιοδρομία τους.

Η συνέντευξη που παραχώρησαν στην ιπποδρομιακή ιστοσελίδα Sir Ganian είναι κατά τη γνώμη μας άκρως ενδιαφέρουσα και βρίθει ειδήσεων. Σας συνιστούμε να τη διαβάσετε ολόκληρη (πατήστε εδώ για να μεταφερθείτε απευθείας στη συνέντευξη), ενώ σε αυτό το σημείο θα σας δώσουμε μία μικρή «γεύση» με κάποια αποσπάσματά της:

Ακολουθούν επιλεγμένα τμήματα από τη συνέντευξη των Χάρη Χαραλάμπους – Σοφίας Σαμιώτη:

Sir Ganian: Χάρη, επειδή κάποια στιγμή είχες συνεργασία με την οικογένεια Μαργαρίτη που απετέλεσε ένα από τα «βαρύτερα» ονόματα της ΦΕΕ και βάσει και της παραίτησης όλου του Δ.Σ. που είχαμε πρόσφατα, τι πιστεύεις πως έκανε και τι δεν έκανε η ΦΕΕ τα τελευταία 10 χρόνια, μιας και είσαι άνθρωπος που είχε και στενή συνεργασία με ένα όχι «τυχαίο» στέλεχος της Ανώτατης Ιπποδρομιακής Αρχής.

Χάρης Χαραλάμπους: Η συνεργασία μου με τον Κ. Μαργαρίτη είχε ως συνέπεια να παρακολουθώ από κοντά τα γεγονότα που είχαν να κάνουν με τη ΦΕΕ επειδή πολύ συχνά συζητούσαμε κατ’ ιδίαν αφού και οι δύο ήμασταν νέοι άνθρωποι με πολλές φιλοδοξίες και ανησυχίες. Κατάλαβα ότι και ο ίδιος ήθελε να ανεβάσει το κύρος και την ποιότητα των ιπποδρομιών αλλά στην πορεία παρασύρθηκε από τον εγωισμό του κ. Μυτιληναίου ο οποίος είχε σκοπό την κάθαρση των «μικρών» ιδιοκτητών και προπονητών. Προχώρησαν έτσι σε μέτρα που μαθηματικώς θα οδηγούσαν στον αφανισμό των ανθρώπων αυτών ίσως γιατί ο συγκεκριμένος κύριος ήθελε να κάνει τον Ιππόδρομο «πριβέ κλαμπ» πλουσίων, αγνοώντας μάλλον ότι οι Ιπποδρομίες είναι άθλημα του απλού λαού. Με συνοπτικές, λοιπόν, διαδικασίες, φτάσαμε στον εξευτελισμό των επαγγελματιών αλλά και των ιπποδρομιών γενικότερα. Έτσι, αφού ο κ. Μυτιληναίος πέτυχε να διαλύσει στην κυριολεξία την ομαλή ροή που τόσα χρόνια είχε συνηθίσει ο κόσμος του Ιπποδρόμου, παραιτήθηκε, αφήνοντας πίσω του συντρίμμια, όπως ακριβώς και στην ιππασία όπου είχε εμπλακεί. Αυτός βέβαια δεν ήταν ο ρόλος της ΦΕΕ αλλά με αυτές τις ενέργειες των κυρίων που αποφασίζουν για την τύχη όλων, φτάσαμε τελικά στο τέλμα. Ελπίζω ότι τα πράγματα θα αλλάξουν για το καλό όλων.

Sir Ganian: Σοφία και Χάρη, μεγαλώσατε ουσιαστικά μέσα στο Δέλτα! Ποια η άποψή σας για τον σημερινό Ιππόδρομο, καθαρά όσον αφορά στην μεταφορά του στο Μαρκόπουλο! Πιο κάτω θα υπάρξει και ερώτηση όσον αφορά στη θεραπεία του Ιπποδρόμου και εάν αυτή υπάρχει! Η ερώτηση εδώ, είναι καθαρά για την τοποθεσία, τα κτίρια, εγκαταστάσεις κλπ…

Σοφία Σαμιώτη: Εμένα προσωπικά με αγριεύει το μέρος. Δεν έχει καμιά «ζεστασιά». Δεν είναι τυχαίο που κανένας φίλιππος δε θέλει να έρθει και δεν είναι μόνον η απόσταση, απλά δε σε τραβάει τίποτα σε αυτό το μέρος. Μέχρι και η εικόνα του στίβου με το μαραμένο γρασίδι είναι αποκαρδιωτική. Νομίζω ότι τελικά τόση πολυτέλεια με τόση προχειρότητα πρώτη φορά συναντώ!
 
«Ιπποδρομίες»

Επερώτηση στη Βουλή των Ελλήνων για τη χρήση του μαστιγίου στις Ελληνικές Ιπποδρομίες



Περιορισμός Χρήσης Μαστιγίου στις Ιπποδρομίες

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΞΙΟΤΙΜΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Θέμα: Περιορισμός χρήσης μαστιγίου στις ιπποδρομίες

Στα πλαίσια της φιλοζωίας και της ελαχιστοποίησης κακομεταχείρισης των αλόγων ιπποδρομίας, η Αγγλία στις 10 Οκτωβρίου 2011 έθεσε καινούργιους κανόνες για τη χρήση μαστιγίου από τους αναβάτες. Σύμφωνα με τον νέο κανονισμό ο μέγιστος αριθμός χτυπημάτων που επιτρέπεται να δεχτεί ένα άλογο στη κούρσα είναι 7 (επίπεδες) και 8 (εμπόδια), μόνο 5 από αυτά τα χτυπήματα μπορούν να δοθούν στα τελευταία 200 μέτρα (επίπεδες) και μετά το τελευταίο εμπόδιο (εμπόδια), οι αναβάτες χάνουν την αμοιβή για την ίππευση και το μερίδιο από το χρηματικό έπαθλο που τους αντιστοιχεί αν τιμωρηθούν για παράβαση χρήσης μαστιγίου και αν ξαναυποπέσουν σε παράπτωμα για χρήση μαστιγίου, η προβλεπόμενη ποινή διπλασιάζεται.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί,

Προτίθεσθε να εφαρμόσετε τους ίδιους κανονισμούς και στη χώρα μας και μάλιστα να προβείτε σε πιο γενναίες πράξεις όπως την απουσία μαστιγίου στις ιπποδρομίες;

Αθήνα 18.10. 2011
 
Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Αθανάσιος Πλεύρης, Βουλευτής Α’ Αθηνών

Σπυρίδων-Άδωνις Γεωργιάδης, Βουλευτής Β’ Αθηνών


«Ιπποδρομίες»

Κριτήριο Διετών – η τρίτη προεγγραφή



Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21-10-2011 η τρίτη φάση των προεγγραφών για την κούρσα του Κριτηρίου Διετών (ίπποι 2 ετών ΒΗ – απόσταση: 1.600 μέτρα) που πρόκειται να διεξαχθεί την Κυριακή 04-12-2011. Συνολικά 16 ίπποι ανανέωσαν αυτή τη φορά τη συμμετοχή τους, ενώ στο έπαθλο της διαδρομής προστέθηκαν 2.880,00 €.

Ακολουθεί παρακάτω ο πίνακας με όλους τους ίππους που συνεχίζουν προς το παρόν για το Κριτήριο Τριετών:


α/α

Ίππος
1
ΒΑΛΙΑΝΤ ΓΟΥΕΪ
2
ΒΕΡΤΙΚΑΛ ΓΟΥΕΪ
3
ΒΟΛΚΑΝΙΚ ΓΟΥΕΪ
4
ΖΑΝΗΣ
5
ΘΕΟΔΩΡΟΣ
6
ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΑΕΤΟΣ
7
ΚΙΝΓΚ ΜΠΙΛ
8
ΚΟΥΚΑΡΑΣ
9
ΛΑΣΤ ΤΣΑΝΣ
10
ΜΠΙΓΚ ΧΑΡΤ
11
ΜΠΡΑΒΑΤΟ
12
ΤΟΥΤΑΝΓΧΑΜΩΝ
13
ΧΑΪ ΧΟΟΥΠ
14
ΧΑΝΤΣΑΜ ΜΠΟΪ
15
ΧΑΡΗΣ ΤΖΟΥΝΙΟΡ
16
ΜΙΚΡΗ ΛΥΔΙΑ
«Ιπποδρομίες» 

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Racing Post Trophy

Νικητής ίππος: Camelot

Camelot
  
2011 Racing Post Trophy
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»