Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Γαλλικές Ιπποδρομίες: Προγνωστικά Πέμπτης 23-02-2012

 Προγνωστικά Πέμπτης 23-02-2012 (από την Γαλλική ιστοσελίδα zeturf.com)

Έξι ιπποδρομίες περιλαμβάνονται στο Γαλλικό στοιχηματικό μενού του ΟΔΙΕ της Πέμπτης 23-02-2012, από τις οποίες η πρώτη κούρσα του προγράμματος αφορά σε διαδρομή με εμπόδια και οι υπόλοιπες πέντε σε επίπεδες αναμετρήσεις.

Όλες οι ιπποδρομίες  για το Γαλλικό πρόγραμμα της Πέμπτης 23-02-2012 διεξάγονται στο Ιπποδρόμιο Marseille-Borely από όπου θα ξεκινήσει το στοίχημα της ημέρας (14:00).

Συνοπτικά, οι προτάσεις της Γαλλικής ιστοσελίδας zeturf.com για τις συγκεικριμένες ιπποδρομίες έχουν ως εξής:

1. 2-1-4-3
2. 8-5-4-1
3. 5-10-15-2-6-1-3
4. 5-2-3-1-10-6
5. 5-6-2-12-9-11-1
6. 11-3-12-10-6-1-4
«Ιπποδρομίες»

Αγγλικές Ιπποδρομίες: Προγνωστικά Πέμπτης 23-02-2012

 
 Προγνωστικά Πέμπτης 23-02-2012 (από την Αγγλική ιστοσελίδα timeform.com)

Οκτώ επίπεδες αναμετρήσεις από την Αγγλία περιλαμβάνονται στο στοιχηματικό μενού του ΟΔΙΕ της Πέμπτης 23-02-2012 που παίρνει την σκυτάλη  μετά την λήξη του Γαλλικού προγράμματος (17:10)

Η αρχή του προγράμματος γίνεται από το Ιπποδρόμιο Southwell με την διεξαγωγή πέντε ιπποδρομιών και ολοκληρώνεται με τρεις ακόμα διαδρομές από το Ιπποδρόμιο Kempton Park.

Συνοπτικά, οι προτάσεις της Αγγλικής ιστοσελίδας timeform.com για τις συγκεικριμένες ιπποδρομίες έχουν ως εξής:

1. 3-4-2
2. 3-7-6
3. 7-3-5
4. 3-4-5
5. 2-9-1
6. 3-2-1
7. 5-9-7
8. 6-2-9
«Ιπποδρομίες

Αφιέρωμα: Ιπποδρομίες στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες (1ο μέρος)

Αγαπητοί φίλοι των «Ιπποδρομιών»,

Αυτή την εβδομάδα, αντί να δημοσιεύσουμε το καθιερωμένο πια «θέμα της εβδομάδας», επιλέξαμε να παρουσιάσουμε ένα σημαντικό αφιέρωμα, με αφορμή τα πρόσφατα τραγικά γεγονότα στην αρχαία Ολυμπία που απασχόλησαν έντονα την κοινή γνώμη και έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Μερικά εισαγωγικά σχόλια:

Την προηγούμενη εβδομάδα γίναμε δυστυχώς όλοι μας μάρτυρες μίας εξαιρετικά αποτρόπαιης πράξης που συντελέστηκε στο παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας, με την απίστευτη σε θράσος ληστεία που είχε τελικά ως αποτέλεσμα να κλαπεί σημαντικό πλήθος αρχαίων αντικειμένων ανεκτίμητης αξίας.

Μέχρι σήμερα αποφεύγουμε επιμελώς να εκφράσουμε οποιαδήποτε άποψη για ζητήματα που δεν έχουν σχέση με το άθλημα των Ιπποδρομιών, αφού η σελίδα δημιουργήθηκε αποκλειστικά για να ενημερώνει τους φιλίππους και να προωθεί το φίλιππο πνεύμα, με τις δικές της μικρές δυνάμεις. Αυτή την φορά όμως αισθανόμαστε την υποχρέωση να καυτηριάσουμε έντονα αυτό το εξαιρετικά δυσάρεστο γεγονός, που εξέθεσε την χώρα διεθνώς και παράλληλα κατέδειξε με τον πιο εμφατικό τρόπο ορισμένες εγγενείς αδυναμίες λειτουργίας του Κράτους σήμερα.

Οι αρχαιολογικοί χώροι – και δη η Αρχαία Ολυμπία, η κοιτίδα του Πολιτισμού και του Αθλητισμού – ισοδυναμούν με τεράστιες «παγκόσμιες Τράπεζες» της ανθρώπινης διανόησης, του πνεύματος και του πολιτισμού.

Και ρωτούμε πολύ απλά:

Έχετε δει ποτέ Τράπεζα αφύλακτη πουθενά στον κόσμο;

Η ληστεία που έγινε στο Μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, στην ουσία διαπράχθηκε σε βάρος ολόκληρης της ανθρωπότητας. Τα πολιτισμικά κειμήλια που αφαιρέθηκαν εκτός από υπερ-πολύτιμα είναι και αναντικατάστατα. Είναι εξαιρετικά λυπηρό το γεγονός στα πλαίσια της προσπάθειας για την εξοικονόμηση πόρων, της περίφημης πλέον «δημοσιονομικής προσαρμογής», να λαμβάνονται δυστυχώς μέτρα και αποφάσεις που φέρνουν τέτοια αποτελέσματα. Και είναι απορίας άξιο όχι μόνο γιατί δεν έγινε άμεσα αποδεκτή η παραίτηση του Υπουργού Πολιτισμού, αλλά και γιατί δεν αποπέμφθηκε «εν ριπή οφθαλμού», στο άκουσμα και μόνο της είδησης, με δεδομένο μάλιστα ότι είχε μεσολαβήσει προ μηνός άλλη μία υπόθεση κλοπής ενός σπάνιου πίνακα από Μουσείο της Αθήνας.

Οι Ιπποδρομίες προάγουν τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό. Στην αρχαιότητα μάλιστα αποτελούσαν Ολυμπιακό αγώνισμα, κάτι που δυστυχώς εκλείπει σήμερα, στην «σύγχρονη εκδοχή» της τέλεσής τους. Όταν λοιπόν για τα «παγκόσμια σύμβολα» της αρχαίας Ολυμπίας δεν λαμβάνεται καμία ειδική μέριμνα, θα μπορούσε κανείς να υποθέσει πως το εκάστοτε Υπουργείο Πολιτισμού θα μπορούσε να δει ποτέ με «καλό μάτι» τις Ιπποδρομίες; Μετά από τα πρόσφατα περιστατικά που αμαύρωσαν – για άλλη μία φορά…– την εικόνα της χώρας διεθνώς, μας λύθηκαν τελικά ορισμένες απορίες…

Οι «Ιπποδρομίες», θέλοντας να τιμήσουν το άθλημα των Ιπποδρομιών, είχαν προγραμματίσει εδώ και λίγο καιρό ένα μεγάλο αφιέρωμα στις Ιπποδρομίες που διεξάγονταν στην Αρχαία Ολυμπία, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της αρχαιότητας δηλαδή, ως «παρακαταθήκη» για όλους τους νέους κυρίως φιλίππους οι οποίοι προσεγγίζουν τον χώρο για πρώτη φορά, προκειμένου να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους γύρω από αυτό το εξαιρετικό σπορ που έχει τις ρίζες του στην αρχαιότητα. Υπολογίζαμε μάλιστα να το δημοσιεύαμε σε «ήσυχη περίοδο», όπου η ιπποδρομιακή επικαιρότητα είναι κάπως υποτονική, προκειμένου να αναδειχτεί όσο θα του άξιζε και να μην «προσπεραστεί» από τον καθημερινό καταιγισμό των ειδήσεων. Μετά από την ληστεία του Μουσείου της Ολυμπίας, αποφασίσαμε να προβούμε τώρα σε αυτό το αφιέρωμα, προκειμένου να αποτίσουμε με αυτό τον τρόπο τον δικό μας φόρο τιμής…

Εξαιτίας της πολύ μεγάλης έκτασης του αφιερώματος θα δημοσιευτεί σε τρία μέρη, ξεκινώντας σήμερα και για τρεις ημέρες, μέχρι την Παρασκευή 24-02-2012, ενώ με την ολοκλήρωσή του θα ενσωματωθεί ολόκληρο στην θεματική ενότητα «Εισαγωγή στις Ιπποδρομίες».

Ιπποδρομίες στους αρχαίους Ολυμπιακούς Αγώνες
Αρχαία Ολυμπία - αρχαιολογικός χώρος (σχεδιάγραμμα των μνημείων)

Οι Ιπποδρομίες στην Αρχαία Ολυμπία
Ιστορική αναδρομή 

Τα Ολύμπια, οι Ολυμπιακοί αγώνες στην αρχαιότητα, ήταν η πιο σημαντική αθλητική διοργάνωση της αρχαίας Ελλάδας και διεξάγονταν στην Αρχαία Ολυμπία κάθε τέσσερα χρόνια μετά το 776 π.Χ.. Στα Ολύμπια έπαιρναν μέρος αθλητές από όλη την Ελλάδα (και αργότερα από άλλα μέρη) και σταδιακά απέκτησαν ιδιαίτερη αίγλη. Η διοργάνωσή τους γινόταν μέχρι το 393 μ.Χ. όταν ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος απαγόρευσε την διεξαγωγή τους. Από το 1896, αναβίωσαν με την ονομασία Ολυμπιακοί Αγώνες και διεξάγονται ως διεθνείς αγώνες, γνωστοί και ως Θερινοί Ολυμπιακοί.

Από την είσοδο των Ιπποδρομιακών εγκταταστάσεων στο Μαρκόπουλο
Στην ιστορική εποχή οι Ολυμπιακοί αγώνες διεξάγονταν μετά το θερινό ηλιοστάσιο κάθε τέσσερα χρόνια. Η τετραετία αυτή ονομάζονταν «πενθετηρίς» επειδή οι αρχαίοι συμπεριλάμβαναν και τα δύο έτη της διοργάνωσης, που σημάδευαν την αρχή και το τέλος της περιόδου. Οι πενθετηρίες ονομάζονταν με τον αύξοντα αριθμό της εκάστοτε Ολυμπιάδας και χρησίμευαν ως χρονική αναφορά. Ο πρώτος καταγραμμένος εορτασμός των Ολυμπιακών Αγώνων στην αρχαιότητα ήταν στην Ολυμπία, το 776 π.Χ., δηλαδή η πρώτη πενθετηρία ξεκινά το καλοκαίρι του 775 π.Χ. σύμφωνα με το σημερινό ημερολόγιο. Είναι σχεδόν σίγουρο ότι αυτή δεν ήταν και η πρώτη φορά που γίνονταν οι Αγώνες. Τότε οι Αγώνες ήταν μόνο τοπικοί και διεξαγόταν μόνο ένα αγώνισμα, η κούρσα του σταδίου. Ο Παυσανίας μνημονεύει τους κατοίκους της Ήλιδας, οι οποίοι από τα πανάρχαια χρόνια είχαν κτίσει ναό προς τιμή του Κρόνου. Όταν γεννήθηκε ο Δίας, οι Ιδαίοι Δάκτυλοι ήρθαν από την Κρήτη στην Ήλιδα και έκαναν αγώνα δρόμου για να διασκεδάσει λίγο ο βρεφικός Δίας. Ο μεγαλύτερος από αυτούς, ο Ηρακλής (όχι ο συνώνυμος ήρωας), έβαλε τους άλλους αδερφούς του, τον Παιωναίο, τον Επιμήδη, τον Ιάσιο και τον Ίδα να τρέξουν, και μετά τη λήξη των αγώνων, ο Ιδαίος Ηρακλής στεφάνωσε τους νικητές με κλαδί άγριας ελιάς, ένα δέντρο που είχε φέρει από την χώρα των Υπερβορείων. Ο αγώνας αυτός θεωρείται ότι είναι η μυθική παράδοση των Ολυμπιακών αγώνων και χρονολογείται στα τέλη της 2ης χιλιετίας π.Χ.. Σύμφωνα με το ίδιο μύθο, ο Ιδαίος Ηρακλής ήταν εκείνος που έδωσε το όνομα Ολύμπια στους αγώνες αυτούς. Σύμφωνα με έναν άλλο μύθο, στην τοποθεσία αυτή πάλεψε ο ίδιος ο Δίας με τον Κρόνο για την εξουσία της Γης, ενώ ένας τρίτος μύθος συμπληρώνει ότι μετά την μάχη αυτή, διεξήχθησαν οι πρώτοι Ολυμπιακοί αγώνες προς τιμήν και εορτασμό της έκβασης της μάχης και της νίκης του Ολύμπιου Δία. Στους αγώνες αυτούς πήραν μέρος οι Ολύμπιοι θεοί, και μάλιστα ο Απόλλων νίκησε τον Ερμή και τον Άρη στο τρέξιμο και την πυγμαχία αντίστοιχα, σύμφωνα με τον Παυσανία. 
Ιπποδρομία με τέθριππο (αγγειογραφία)

Ωστόσο, μια άλλη ιστορία μας λέει σχετικά με το βασιλιά Οινόμαο της Πίσας, που κόρη του Ιπποδάμεια είχε φτάσει σε ηλικία για να παντρευτεί. Αυτό ανησύχησε τον βασιλιά, γιατί ένας χρησμός του είχε πει ότι θα πεθάνει από το χέρι του γαμπρού του, έτσι σχεδίασε ένα σχέδιο με το οποίο θα απέτρεπε την Ιπποδάμεια να παντρευτεί. Εξέδωσε λοιπόν μια ανακοίνωση πως κάθε μνηστήρας θα έπρεπε να ανταγωνιστεί μαζί του σε αρματοδρομία. Αν ο μνηστήρας κέρδιζε, θα έπαιρνε το χέρι της Ιπποδάμειας, όμως αν έχανε, τότε θα πέθαινε. Έτσι, οι αγώνες ξεκίνησαν. Παρά τον κίνδυνο να χάσουν τη ζωή τους, πολλοί μνηστήρες πήγαν στους αγώνες χωρίς να ξέρουν ότι ο βασιλιάς, είχε τα ανίκητα άλογα του θεού Άρη. 




Οινόμαος και Πέλοψ (αγγειογραφία)
Όταν ο βασιλιάς Οινόμαος νίκησε και σκότωσε 33 από τους υποψήφιους μνηστήρες, εμφανίστηκε ο Πέλοπας. Μόλις τον αντίκρυσε η Ιπποδάμεια τον αγάπησε παράφορα και συνωμότησε μαζί με τον ηνίοχο του βασιλιά, τον Μυρτίλο, για να βοηθήσει τον Πέλοπα. Ο Μυρτίλος σαμποτάρισε το άρμα του βασιλιά τραβώντας το μπουλόνι που κρατούσε έναν από τους τροχούς στη θέση του και όταν ο άρχισε ο αγώνας το άρμα ανατράπηκε στον πρώτο κιόλας γύρο. Ο βασιλιάς μπερδεύτηκε στα ηνία των αλόγων και σύρθηκε μέχρι θανάτου. Ο Πέλοπας και η Ιπποδάμεια παντρεύτηκαν και έτσι οι αγώνες ιδρύθηκαν σε ανάμνηση για την ημέρα που ο Πέλοπας νίκησε τον πανούργο βασιλιά.

«Ιπποδρομίες»

Υποθέσεις και… Ιππο – θέσεις


 άρθρο του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη

Αγαπητοί φίλοι των «Ιπποδρομιών»,

Νωρίς χθες τα ξημερώματα γνωστοποιήθηκε η τελική συμφωνία στην συνδιάσκεψη του Eurogroup των Υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης για το πλαίσιο με τους όρους και τις προϋποθέσεις που απαιτούνται και αφορούν στην έγκριση εκταμίευσης του νέου οικονομικού πακέτου στήριξης της χώρας καθώς επίσης και στην άμεση υλοποίηση του σχεδίου ανταλλαγής των Ελληνικών ομολόγων με τους ιδιώτες επενδυτές (το «γνωστό» μας πλέον PSI).

Η απομάκρυνση – σε πρώτο χρόνο τουλάχιστον – του επαπειλούμενου κινδύνου χρεοκοπίας της χώρας θα μπορούσε δυνητικά (και σε συνδυασμό πάντα με τις κατάλληλες ενέργειες από πλευράς της Πολιτείας) να δημιουργήσει μία διαφορετική ψυχολογία, ένα περισσότερο αισιόδοξο κλίμα στην εγχώρια αγορά με στόχο την προσέλκυση κεφαλαίων από το εξωτερικό, δεδομένου ότι η Ελλάδα αποτελεί αυτή την εποχή μία συμφέρουσα χώρα για επενδύσεις, ειδικότερα μάλιστα αν αναλογιστεί κάποιος την εντυπωσιακή συμπίεση του μισθολογικού κόστους το τελευταίο διάστημα και το πλήθος των «ευκαιριών» που προσφέρονται σήμερα εξαιτίας της μεγάλης πτώσης της εμπορικής αξίας – συνολικά – των προς πώληση ακινήτων και των επιχειρήσεων του Δημοσίου.

Στον αντίποδα τώρα, η συμφωνία που επιτεύχθηκε με την απόφαση του Eurogroup αφήνει σημαντικά περιθώρια να «πάει κάτι στραβά» για την Ελληνική οικονομία:

Η «πρώτη απειλή» έρχεται από την ίδια την υλοποίηση του οικονομικού προγράμματος και την ισχυρή πιθανότητα απόκλισής του από τους οικονομικούς στόχους που έχουν τεθεί. Με δεδομένο μάλιστα ότι ο φετινός προϋπολογισμός (που ψηφίστηκε μόλις πριν από δύο περίπου μήνες) χρειάζεται ήδη αναθεώρηση και τροποποίηση, αντιλαμβανόμαστε όλοι τους κινδύνους που ελλοχεύουν στο μέλλον.

Εκτός αυτού, με την δημιουργία ενός ειδικού λογαριασμού μέσω του οποίου θα γίνεται η αποπληρωμή των δανειστών και των ομολόγων κατά προτεραιότητα, αυτομάτως συνεπάγεται πως θα πρέπει από φέτος κιόλας ο προϋπολογισμός της χώρας να εμφανίσει πρωτογενές πλεόνασμα (κάτι που φαντάζει από εξαιρετικά δύσκολο έως ανέφικτο με βάση τα σημερινά δεδομένα) προκειμένου να αποφευχθεί η κήρυξη εσωτερικής στάσης πληρωμών.

Με λίγα λόγια, τα θετικά σημεία της συμφωνίας του Eurogroup όχι μόνο δεν υπερτερούν έναντι των αρνητικών αλλά επιπλέον, από ο, τι φαίνεται τουλάχιστον μέχρι στιγμής, δεν κατάφεραν να πειστούν οι διεθνείς αγορές, οι οποίες αντέδρασαν θα λέγαμε μάλλον συγκρατημένα, τηρώντας κατά κάποιο τρόπο «στάση αναμονής» για άλλη μία φορά…

Μέχρι λοιπόν να «ξεκαθαρίσει το οικονομικό τοπίο» – κάτι που για να γίνει χρειάζονται μήνες – δεν μπορεί κανείς να προδικάσει το αποτέλεσμα. Αυτό ακριβώς είναι που με κάνει να εκτιμώ βάσιμα πως οι επίδοξοι επενδυτές αν τελικά αποφασίσουν να προβούν σε επιχειρηματικές δραστηριοποιήσεις στην Ελλάδα, θα το πράξουν τουλάχιστον ένα τρίμηνο μετά από την εφαρμογή της συμφωνίας του Eurogroup, ώστε να υπάρχουν κάποια «πρώτα δείγματα» για το πού πάει το πράγμα…

Στην περίπτωση του Ιπποδρόμου τώρα, η νεότερη καθυστέρηση που σημειώθηκε από το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) φαίνεται να «βολεύει» σήμερα, όσο παράδοξο κι αν ακούγεται. Το «μελανό σημείο» βρίσκεται στο τι μέλλει γενέσθαι προς το τέλος Φεβρουαρίου, όπου θα πρέπει ο Οργανισμός να έχει ρυθμίσει τις οικονομικές του εκκρεμότητες για να μπορέσει να συνεχίσει κανονικά την λειτουργία του. Υπάρχουν δύο σημαντικοί «σκόπελοι» μπροστά που χρειάζεται να ξεπεραστούν: ο πρώτος (χρονικά) αφορά στο τέλος του μήνα που διανύουμε και στην επιτυχημένη ή όχι προσπάθεια να συμμαζευτούν κάπως τα χρέη του Οργανισμού, ενώ ο δεύτερος αφορά στα αποτελέσματα του νέου προγράμματος που αποφασίστηκε στην προχθεσινοβραδινή συνδιάσκεψη του Eurogroup και τα συμπεράσματα που θα προκύψουν προς το καλοκαίρι, μετά τους πρώτους μήνες εφαρμογής του.

Σε κάθε περίπτωση, ο Ελληνικός Ιππόδρομος αναμένεται να έχει μπροστά του πολύ σύντομα ορισμένες «καυτές ημερομηνίες – ορόσημα» για να ξεπεράσει με επιτυχία. Από αυτό το πρώτο «τεστ» θα εξαρτηθεί ασφαλώς σε πολύ σημαντικό βαθμό και η γενικότερη πορεία του, ενώ οπωσδήποτε αυτή την φορά οι εξελίξεις δεν μπορεί παρά να είναι καθοριστικές για το μέλλον. Τα οριστικά συμπεράσματα πάντως θα εξαχθούν με μεγαλύτερη ευκρίνεια από την γενικότερη πορεία της Ελληνικής οικονομίας, του καταλύτη με άλλα λόγια που θα «κρίνει» το γενικότερο ενδιαφέρον για νέες επενδύσεις στην χώρα.

Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης

Το σχόλιο της ημέρας


 

Πλούσια για μία ακόμα ημέρα η θεματολογία μας, με «φρέσκα» θέματα και ποικίλη ιπποδρομιακή ύλη. Ας δούμε συνοπτικά τι μπορείτε να βρείτε σήμερα στις «Ιπποδρομίες»:

Ένα αρκετά μεγάλο – σε έκταση – και εξόχως σημαντικό αφιέρωμα με θέμα: «Ιπποδρομίες στους αρχαίους Ολυμπιακούς αγώνες» ξεκινά από σήμερα και θα ολοκληρωθεί σε τρεις συνέχειες (σε τρεις διαδοχικές ημέρες) λόγω της μεγάλης έκτασης της ύλης του και προκειμένου να μπορέσουμε να το επεξεργαστούμε καλύτερα.  Το συγκεκριμένο θέμα το προετοιμάζαμε εδώ και λίγο καιρό για να το δημοσιεύαμε σε κάποια ημερομηνία κοντά στο φετινό Πάσχα, με αφορμή όμως το πρόσφατο θλιβερό γεγονός της ιεροσυλίας που διαπράχθηκε στο παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο της Ολυμπίας, επισπεύσαμε τους χρόνους και με χαρά – και υπερηφάνεια – σας παρουσιάζουμε μερικά κομμάτια από την ένδοξη ιστορία των Ελληνικών Ιπποδρομιών, που ξεκινά από την αρχαιότητα και – θέλουμε να ελπίζουμε πως – θα συνεχιστεί στο διηνεκές…

Εκτός του πρώτου μέρους του αφιερώματος, σήμερα μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη με τίτλο: «Υποθέσεις και… Ιππο –  θέσεις», στο οποίο επιχειρείται μία πρώιμη ανάλυση του οικονομικού περιβάλλοντος που βρίσκεται υπό διαμόρφωση μετά από την συμφωνία της χώρας με τους εταίρους μας και κατά πόσο όλα αυτά – και σε ποιο βαθμό – ενδέχεται να επηρεάσουν το μέλλον του Ελληνικού Ιπποδρόμου…

Σήμερα «φιλοξενούμε» επίσης επτά καινούργια videos από διεθνείς ιπποδρομίες που διεξήχθησαν στο Ιπποδρόμιο Meydan του Dubai. Μπορείτε λοιπόν να παρακολουθήστε σε video τις εξής αναμετρήσεις (κάντε κλικ στον τίτλο που επιθυμείτε για να μεταβείτε άμεσα):








Το απόγευμα, όπως συνήθως, θα δημοσιευτούν οι προτάσεις του ξένου Τύπου για τις αλλοδαπές Ιπποδρομίες της Πέμπτης 23-02-2012 που εντάσσει στο στοιχηματικό του μενού ο ΟΔΙΕ, ενώ για οποιαδήποτε έκτακτη είδηση προκύψει που να αφορά στις Ελληνικές Ιπποδρομίες θα υπάρχει γρήγορη και συνεχής ροή πληροφοριών.

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»