Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010


Διαβάστε την Πέμπτη 23-12-2010 στις «Ιπποδρομίες»:


Το σχόλιο της ημέρας – άρθρο του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη

Οι προτάσεις των «Ιπποδρομιών» για τις Ελληνικές ιπποδρομίες της Πέμπτης 23-12-2010

Πρόγραμμα των Ελληνικών ιπποδρομιών της  Πέμπτης 23-12-2010

Προ-ιπποδρομιακές αποδόσεις στο γκανιάν των Γαλλικών ιπποδρομιών της Πέμπτης 23-12-2010

Πρόγραμμα των Γαλλικών ιπποδρομιών της  Πέμπτης 23-12-2010

Αποτελέσματα και αποδόσεις των Γαλλικών ιπποδρομιών της Τετάρτης 22-12-2010

Ιπποδρομία για ρεκόρ Guinness!

Συνεχής ενημέρωση για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας

«Ιπποδρομίες» - ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών

Σχόλια και ειδήσεις από την τηλεοπτική εκπομπή «Ιππόδρομος»


Περικλής Δημητρίου
Στην καθιερωμένη πλέον ζωντανή ιπποδρομιακή εκπομπή «Ιππόδρομος» που προβάλλεται κάθε Κυριακή από τον τηλεοπτικό σταθμό HIGH TV με παρουσιαστή τον δημοσιογράφο κύριο Περικλή Δημητρίου φιλοξενήθηκε αυτήν την εβδομάδα ο Πρόεδρος των Προπονητών του Ιπποδρόμου κύριος Γιάννης Μυκονιάτης σε μία πρόσωπο με πρόσωπο συνέντευξη και ανάλυση της τρέχουσας επικαιρότητας. Αρκετά θέματα προέκυψαν για άλλη μία φορά, εκ των οποίων επιλέξαμε τα κυριότερα (κατά τη γνώμη μας)  για να σας τα παρουσιάσουμε, ενώ για τα περισσότερα εξ αυτών θα επανέλθουμε με ρεπορτάζ και προτάσεις.
Η εκπομπή ξεκίνησε με την αναφορά στην απόφαση της Διυπουργικής Επιτροπής για αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή στον ΟΔΙΕ, με την επισήμανση από την πλευρά του κυρίου Δημητρίου πως το Κράτος θα δυσκολευτεί να βρει στρατηγικό επενδυτή (διαπίστωση με την οποία συμφωνούμε αλλά εκτιμούμε διαφορετικά τη συνέχεια του ζητήματος, με το οποίο θα ασχοληθούμε εκτενέστερα προσεχώς). Μετά από αυτή την επισήμανση η συζήτηση εστιάστηκε στην προβληματική μετάδοση των ιπποδρομιών από το Κρατικό ψηφιακό κανάλι ΣΠΟΡ+, με την προβολή των ιπποδρομιών η οποία γίνεται κατά το δοκούν, χωρίς προηγούμενη έγκαιρη ενημέρωση των τηλεθεατών, γεγονός που λειτουργεί αρνητικά στην προσπάθεια του Οργανισμού για την προώθηση του προϊόντος του μέσω μίας άρτιας τηλεοπτικής εκπομπής (αξίζει να προσθέσουμε πως και η δική του τηλεοπτική παραγωγή παρουσιάζει δυσλειτουργίες, ή αν θέλετε, έχει πολλά και σημαντικά περιθώρια βελτίωσης). Και για αυτό το θέμα θα ασχοληθούμε ιδιαίτερα διότι δεν έχει ξεκαθαριστεί το πλαίσιο της συμφωνίας με το κανάλι ΣΠΟΡ+ και επιπλέον ο ΟΔΙΕ δεν πήρε καμία πρωτοβουλία προς αυτήν την κατεύθυνση ώστε να «σταθεροποιηθεί» το τηλεοπτικό πρόγραμμα που αφορά στις ιπποδρομιακές μεταδόσεις.
Εξαιτίας της γενικότερης δραματικής οικονομικής κατάστασης στην οποία περιήλθαν οι επαγγελματίες του Μαρκόπουλου προέκυψε η «είδηση – βόμβα» πως από τους 55 εν ενεργεία προπονητές προτίθενται να παραιτηθούν οι 15 (!), σύμφωνα με τη δήλωση του Προέδρου τους. Και φυσικά μιλάμε για πολύ γνωστά ονόματα του χώρου, όπως ο Βασίλης Μπαϊράμογλου, ο Χάρης Χαραλάμπους και αρκετοί άλλοι εκλεκτοί προπονητές που δεν μπόρεσαν να ανταπεξέλθουν στις οικονομικές δυσκολίες που μαστίζουν τον κλάδο τους. Είναι κρίμα τώρα που πήγαμε να αναθαρρήσουμε λιγάκι με την αποφοίτηση των νέων προπονητών από τη Σχολή να  χάνουμε περίπου το 27,20% των εν ενεργεία προπονητών (οι συνέπειες των μαζικών αποχωρήσεων των προπονητών θα φανούν άμεσα και στις διαδικασίες συμπλήρωσης του προγράμματος).
Σε άλλο θέμα τώρα, ο Πρόεδρος της ΕΠΔΙ αναφέρθηκε στα μαζικά κρούσματα «λερωμένων» ίππων που βρέθηκαν να έχουν κάνει χρήση απαγορευμένων ουσιών, εστιάζοντας στο γεγονός πως οι ευρεθείσες ουσίες στη συντριπτική πλειοψηφία τους είναι θεραπευτικές, χορηγήθηκαν με νόμιμες θεραπείες και πως  κάποιες μικρές ποσότητες που ανιχνεύθηκαν οφείλονται στο ρυθμό αποβολής των ουσιών από τον οργανισμό των ίππων. Επειδή το πρόβλημα λύνεται εύκολα και απλά (αν ισχύει στο ακέραιο η παραπάνω διαβεβαίωση του κυρίου Μυκονιάτη) οι «Ιπποδρομίες» θα επανέλθουν με πρόταση για την αποφυγή στο μέλλον ανάλογων περιστατικών.
Η πιο σοβαρή είδηση πάντως ήταν η καταγγελία δια στόματος του Πρέδρου της ΕΠΔΙ πως η σύνταξη του ετήσιου προγράμματος ιπποδρομιών έτους 2011 έγινε χωρίς την γνωμοδότηση (ούτε καν τη συγκατάθεση) ιδιοκτητών και προπονητών! Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος των Προπονητών, έχει υποπέσει στην αντίληψή του το προσχέδιο του προγράμματος για το 2011 που προβλέπει τη διεξαγωγή 2 ιπποδρομιακών Ελληνικών συγκεντρώσεων εβδομαδιαίως και για το οποίο σύμφωνα με τη ρητή διαβεβαίωσή του δεν ερωτήθηκαν ούτε οι Προπονητές ούτε και οι Ιδιοκτήτες (που θυμίζουμε πως με βάση τον ΚΙ εκπροσωπούνται υποχρεωτικά στην Επιτροπή σύνταξης προγράμματος). Το ερώτημα που τίθεται εύλογα είναι «τότε ποιος συνέταξε το πρόγραμμα του ερχόμενου έτους»; Περιμένουμε κι εμείς με ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε τις προεκτάσεις που θα πάρει το θέμα.
Τελευταίο αφήσαμε ένα θέμα για το οποίο πρέπει να αποδώσουμε τα εύσημα στον ΟΔΙΕ. Μέσω της τηλεοπτικής εκπομπής αναφέρθηκε πως τα άλογα που φιλοξενούνταν μέχρι πρότινος από τον Οργανισμό στην Ανάβυσσο δωρίστηκαν στον Σύνδεσμο Θεραπευτικής Ιππασίας Ελλάδας (ΣΘΙΕ), πράξη που επικροτούμε και επιδοκιμάζουμε. Το μόνο που θέλουμε να επισημάνουμε ως «αστοχία» χειρισμού είναι η απουσία της παραμικρής αναφοράς στην επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού με Δελτίο Τύπου ώστε να υπάρξει ευρεία ενημέρωση για την πολύ καλή ομολογουμένως ενέργεια, που δυστυχώς όμως πέρασε ανεκμετάλλευτη σε επίπεδο προβολής και δημοσιότητας.
Οι «Ιπποδρομίες» θα επανέλθουν σύντομα με ανάλυση των θεμάτων που σας παρουσιάσαμε.

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»