Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τρίτη 13 Μαρτίου 2012

Το σχόλιο της ημέρας


«Ρεσιτάλ ατυχιών» με ανατροπές και τραυματισμούς χθες στο Μαρκόπουλο – Μπορεί ο Zarkandar να απειλήσει τον Hurricane Fly στο φετινό Stan James Champion Hurdle Challenge Trophy;

Καλημέρα αγαπητοί φίλοι των «Ιπποδρομιών»!


Δύο πτώσεις ίππων και δύο τραυματισμοί αναβατών αντίστοιχα είχαμε στη χθεσινή Ελληνική συγκέντρωση στο Μαρκόπουλο, σε μία άκρως «επεισοδιακή ημέρα»...

Θα μπορούσε να είχε συμβεί και άλλο περιστατικό το οποίο τελικά ευτυχώς απεφεύχθη στην τελευταία ιπποδρομία, αφού ο αναβάτης Παναγιώτης Δημητσάνης κατόρθωσε να σταματήσει τον ίππο του (ο οποίος παρουσίαζε σημάδια χωλότητας) και να αφιππεύσει...  

Οι «Ιπποδρομίες» εύχονται ολόψυχα περαστικά στους δύο τραυματίες αναβάτες Νίκο Τσεργά και Κώστα Μαστοράκη.

Στα αξιοσημείωτα της ημέρας ανήκει επίσης και το χατ - τρικ του αναβάτη Εντιόν Τσελά.

Σήμερα – ίσως και αύριο, αν χρειαστεί – θα είναι κάπως περιορισμένη η θεματολογία των «Ιπποδρομιών». Για το λόγο αυτό θα αρκεστούμε στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ημέρας, στο οποίο εμείς «ξεχωρίζουμε» την κούρσα από το Cheltenham (2012 Stan James Champion Hurdle Challenge Trophy), με μερικούς σπουδαίους δρόμωνες να «κοντράρονται» για τη νίκη και το γόητρο!

Χθες το απόγευμα δημοσιεύσαμε τις υποδείξεις της ιστοσελίδας timeform.com για την συγκεκριμένη αναμέτρηση. Σήμερα, θα «μπούμε στον πειρασμό» να δώσουμε και τις δικές μας εκτιμήσεις μόνο για αυτή την κούρσα, μιας και έχουμε ιδιαίτερη αδυναμία στις Ιπποδρομίες με εμπόδια και δη στις Αγγλικές!

Έτσι, λοιπόν, η δική μας εκτίμηση είναι πως η «υπόθεση – νίκη» θα αποτελέσει «μήλο της έριδας» μεταξύ δύο, των Hurricane Fly και Zarkandar. Ο πρώτος (Hurricane Fly) διανύει περίοδο έξοχης φόρμας στα οκτώ του χρόνια, έχει σημειώσει μάλιστα πέντε συνεχόμενες νίκες σε Ιπποδρομίες Grade 1 και προβάλλει ως το πιο λογικό φαβορί για την κατάκτηση της νίκης, γεγονός που αντανακλάται και στην προτίμηση που συγκεντρώνει στις στοιχηματικές εταιρίες του εξωτερικού. Ο δεύτερος (Zarkandar) παραμένει αήττητος στις τελευταίες συμμετοχές του, ενώ κατά την επάνοδό του από σχετικό ρεπό έδειξε να βρίσκεται σε κορυφαία φόρμα. Εμείς εκτιμούμε πως ο εν λόγω πενταετής έχει και άλλα περιθώρια ανόδου και τον «βλέπουμε» ικανό να αμφισβητήσει τα πρωτεία από τον Hurricane Fly. Για τις υπόλοιπες θέσεις στο στοίχημα θα προτιμήσουμε τον Binocular (ο οποίος θα ενισχυθεί σημαντικά από τον «μεγάλο» A P McCoy που θα τον ιππεύσει) και τον Rock on Ruby, ενώ τέλος για το τετραπλό ας μην αγνοηθούν οι Celestial Halo και Oscars Well.


Συνοπτικά, οι προτάσεις των «Ιπποδρομιών» για την 2η ιπποδρομία του Αγγλικού προγράμματος (2012 Stan James Champion Hurdle Challenge Trophy) είναι:

1ο σύνθετο:
2ο δίδυμο: 4Χ10 (βασικός συνδυασμός), 1Χ4 – 4Χ8 – 1Χ10 – 8Χ10 (καλύψεις)
2ο φορκάστ: 4Χ10 (βασικός συνδυασμός), 4Χ1 – 4Χ8 – 10Χ1 – 10Χ4 – 10Χ8 (καλύψεις)
2ο σύνθετο:
2ο  τρίο: 1Χ4Χ10 (βασικός συνδυασμός), 4Χ8Χ10 – 1Χ4Χ8 (καλύψεις)
2ο τρικάστ:  4 – 10/1 – 4 – 8 – 10/1 – 4 – 8 – 10
2ο τετραπλό: 4 – 10/1 – 4 – 8 – 10/1 – 4 – 8 – 10/ 1 – 3 – 4 – 6 – 8 – 10

Εκτός από τις αλλαγές ιδιοκτησίας και προπόνησης που δημοσιεύτηκαν ήδη, το απόγευμα θα δημοσιευτούν και οι υποδείξεις για τις αλλοδαπές Ιπποδρομίες της Τετάρτης 14-03-2012, ενώ ελπίζουμε από αύριο να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και να επιστρέψουμε στους «γνώριμους ρυθμούς» μας.

Να έχετε όλοι μία όμορφη ημέρα!
«Ιπποδρομίες»

Αλλαγές ιδιοκτησίας και προπόνησης


 


- Οι ίπποι ΛΑΜΑΧΗ, ΜΟΛΕΒΟΣ, ΜΠΛΑΚ ΓΟΥΪΝΤΟΟΥ, ΣΟΦΙΑ ΣΤΑΡ (IRE) και ΤΟΡΠΙΝΤΟ ΡΑΝ (GB) ανατέθηκαν στην προπόνηση του κυρίου Αλ. Καραμανόγλου.

- Οι ίπποι ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΛΑΥΔΙΟΣ και ΝΟΤ ΣΟ ΙΝΟΣΕΝΤ (GB) ανατέθηκαν στην προπόνηση του κυρίου Παν. Κάσση.

- Ο ίππος ΜΟΥΒΙΝΓΚ ΑΪΣ(IRE) ανατέθηκε στην προπόνηση του κυρίου Ηλ. Σιατούνη.

- Ο ίππος ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΑΕΤΟΣ υπέστη εκτόμηση.

- Οι ίπποι ΚΙΝΓΚ ΦΟΙΒΟΣ, ΚΟΥΗΝ ΜΑΡΙΑΝΝΑ, ΜΑΡΙΑΝΝΑ, ΜΕΘΩΝΗ, ΜΠΑΤΣΙΛΑΣ, ΟΛΓΑΚΙ, ΤΟΥ ΡΙΣΚΥ και ΦΡΕΑΤΙΔΑ απομακρύνθηκαν προσωρινά από τον Ιππόδρομο.

- Οι ίπποι ΑΣΟΡΑΓΙΑ (IRE), ΓΙΑΒΡΙ ΜΟΥ (IRE), ΓΚΙΜΙ ΣΑΝ ΛΟΒΙΝ (IRE), ΓΚΡΑΝΜΑ, ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΤΕΡΖ (GB), ΚΕΛΕΪΦ ΜΠΟΝ ΜΠΙΛΗΦ (IRE), ΚΙΛΙ ΛΙΝΚΣ (IRE), ΛΑΣΤ ΑΚΤ (IRE), ΛΕΪΖΕΡ ΡΟΥΜΠΥ (GB) ΜΑΤΖΕΣΤΙΚ ΦΡΑΑΜ (GB), ΜΙΣ ΠΕΝΝΥ, ΝΑΡΑΜΠΕΛ (IRE) και ΟΧΑΝΖΥ (IRE) απομακρύνθηκαν οριστικά από τον Ιππόδρομο.
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»