Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011


Αφιέρωμα των «Ιπποδρομιών» στον Sadler’s Wells

Sadler's Wells
Ο κορυφαίος επιβήτορας Sadler’s Wells «έσβησε» για πάντα. Έθανε το απόγευμα της 26ης Απριλίου σε ηλικία 30 ετών από φυσικά αίτια στο Ιπποφορβείο Coolmore Stud της Ιρλανδίας, στο μέρος δηλαδή όπου εγκαταστάθηκε αφότου αποσύρθηκε από την ενεργό δράση το 1984. Πρέπει να σημειώσουμε μάλιστα πως από το Μάιο του 2008 αποσύρθηκε πλέον οριστικά και από την καριέρα του ως επιβήτορας λόγω της φθίνουσας γονιμότητάς του.

1984 Sadler's Wells Phoenix Champion Stakes

Ο γιος του Northern Dancer και της Fairy Bridge γεννήθηκε το 1981 στο Kentucky στο Ιπποφορβείο Robert Sangster’s Swettenham Stud and Partners. Στην αγωνιστική του καριέρα έτρεξε με τα χρώματα του Sangster και υπό την προπόνηση του Vincent O’Brien, ενώ ως 3ετής κατέκτησε σημαντικές νίκες όπως το 1984 Airlie Coolmore Irish 2000 Guineas (Ire-I), το 1984 Coral-Eclipse Stakes (Eng-I), το 1984 Phoenix Champion Stakes (Ire-I) και το 1984 Derrinstown Stud Derby Trial Stakes, στο 1984 Prix du Jockey-Club (Fr-I) τερμάτισε 2ος, θέση που κατέλαβε επίσης την ίδια χρονιά και στο 1984 King George VI and Queen Elizabeth Diamond Stakes. Στις διακρίσεις του ως 3ετής αξίζει να αναφέρουμε και τον τίτλο του champion miler που απέσπασε στη Γαλλία.

1984 King George VI and Queen Elizabeth Diamond Stakes

Ο Sadler’s Wells ήταν ο σπουδαιότερος επιβήτορας σε Αγγλία και Ιρλανδία για 14 έτη (11 χρονιές κορυφαίος επιβήτορας στην Αγγλία και 7 χρονιές στην Ιρλανδία), γεγονός που αποτελεί αναμφισβήτητα σπουδαίο ρεκόρ (τα 13 χρόνια από αυτά μάλιστα ήταν συνεχόμενα, από το 1992 έως και το 2004) ενώ από τα προϊόντα του μέχρι σήμερα προήλθαν 323 ίπποι νικητές ιπποδρομιών stakes. Στη Γαλλία επίσης ανακηρύχθηκε κορυφαίος επιβήτορας επί τέσσερα έτη. Εκτός της κυριαρχίας των απογόνων του στην Ευρώπη, η φήμη του εξαπλώθηκε και στη Βόρεια Αμερική μιας και τα προϊόντα του έχουν κερδίσει μέχρι στιγμής έξι φορές ιπποδρομίες στο Breeders’ Cup (gr. I)



Επιτυχίες των προϊόντων του Sadler’s Wells στις ιπποδρομίες του Breeders’ Cup

Ίππος
Ιπποδρομία
In the Wings
1990 Breeder’s Cup Turf
Barathea
1994 Breeder’s Cup Mile
Northern Spur
1995 Breeder’s Cup Turf
High Chaparral
2002 Breeder’s Cup Turf
High Chaparral
2003 Breeder’s Cup Turf (σε ταυτόχρονη άφιξη για την 1η θέση)
Islington
2003 Breeder’s Cup Filly and Mare Turf.




Σημαντικές νίκες που σημείωσαν οι απόγονοι του Sadler’s Wells

Ίππος
Ιπποδρομία
Galileo
Epsom Derby, Irish Derby
Montjeu
Prix du Jockey Club, Irish Derby
High Chaparral
Epsom Derby, Irish Derby
Yeats
Prix du Jockey Club, Irish Derby
Old Vic
Prix du Jockey Club, Irish Derby
Dream Well
Prix du Jockey Club, Irish Derby
Salsabil
1000 Guineas, Epsom Oaks, Irish Derby
Alexandrova
Epsom Oaks, Irish Oaks
Intrepidity
Epsom Oaks
Imagine
Epsom Oaks
Dance Design
Irish Oaks
Moonshell
Irish Oaks
Ebadiyla
Irish Oaks
Sligo Bay
Hollywood Turf Cup
Entrepreneur
2000 Guineas

Εκτός από τις δύο ιπποδρομίες από συμμετοχές του Sadler’s Wells τις οποίες απολαύσατε, θα ακολουθήσει στις προσεχείς ημέρες ένα ειδικό video – αφιέρωμα των «Ιπποδρομιών» προς τον Sadler’s Wells, έναν από τους κορυφαίους επιβήτορες όλων των εποχών.

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»