Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011



Διαβάστε την Πέμπτη 10-02-2011 στις «Ιπποδρομίες»:


Το σχόλιο της ημέρας

Ανάλυση των Ελληνικών ιπποδρομιών της Τρίτης 08-02-2011

Προ-ιπποδρομιακές αποδόσεις στο γκανιάν και προτάσεις για τις Γαλλικές ιπποδρομίες της Πέμπτης 10-02-2011

Πρόγραμμα των Γαλλικών ιπποδρομιών της Πέμπτης 10-02-2011

Αποτελέσματα και αποδόσεις των Γαλλικών ιπποδρομιών της Τετάρτης 09-02-2011


Συνεχής ενημέρωση για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας

«Ιπποδρομίες» - ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών


Υποθέσεις και… Ιππο-θέσεις
Άρθρο του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη

Το Νομοσχέδιο για τα τυχερά παιχνίδια το οποίο πρόκειται σύντομα να έρθει προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο, ήδη ακόμα προ της εφαρμογής του έχει επιφέρει πλήθος σημαντικών ανακατατάξεων και εξελίξεων. Οι προβλέψεις για την πορεία των εταιριών που δραστηριοποιούνται στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών αναθεωρούνται διαρκώς και θα μπορούσε εν πολλοίς να ισχυριστεί κάποιος πως το υπό διαμόρφωση επιχειρηματικό περιβάλλον γύρω από τα τυχερά παιχνίδια είναι περισσότερο ρευστό από ποτέ.
Η εταιρία Morgan Stanley συνέταξε έκθεση στην οποία σκιαγραφείται η μελλοντική πορεία του ΟΠΑΠ σε σχέση με το νέο τοπίο που θα επιφέρει στην αγορά ο Νόμος για τα τυχερά παιχνίδια. Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που παρουσίασε η εφημερίδα «Ημερησία» σε δύο δημοσιεύματά της κάποια από τα κυριότερα σημεία στα οποία κατέληξε η έρευνα αυτή αναφέρουν πως:

- Η αγορά τζόγου αναμένεται να τρέξει με ρυθμό 50,00% στην Ελλάδα και να φθάσει στο 1,60% του ΑΕΠ έως το 2014.

- Ο ηλεκτρονικός τζόγος δεν αναμένεται να επηρεάσει δραστικά τα μεγέθη του ΟΠΑΠ.

- Το ποσοστό του ΟΠΑΠ στην αγορά θα υποχωρήσει από το 67,00% στο 54,00%, όπως το 2000 πριν το Kino.

- Η απελευθέρωση της αγοράς θα μπορούσε να δημιουργήσει πιέσεις και στη «λιανική» ώστε να αρθεί και εκεί το μονοπώλιο του ΟΠΑΠ. 
(Σημ. «Ιπποδρομιών»: πατήστε εδώ για να διαβάσετε το δημοσίευμα των «Ιπποδρομιών» της 31–01-2011 με τίτλο: «Πρόταση του ιπποδρομιακού ιστοχώρου «Ιπποδρομίες» αναφορικά με το άρθρο 35 του υπό διαβούλευση Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Ρύθμιση της αγοράς παιγνίων» (2ο μέρος)», για να διαπιστώσετε πόσο νωρίτερα μαθαίνετε ουσιαστικά τι πρόκειται να συμβεί σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους φιλίππους!)

Μία άλλη επίσης εξαιρετικής σημασίας είδηση που αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα:

«...Όσον αφορά στο ενδεχόμενο αποκρατικοποίησης και του 34% του ΟΠΑΠ, εκπρόσωπος της εταιρείας σημειώνει πως αυτό είναι «ευσεβείς πόθοι» και δεν είναι δυνατό κάτι τέτοιο να γίνει την περίοδο αυτή. Τόνισε, ωστόσο, ότι είναι προφανές πως είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης όχι όμως με οποιοδήποτε τίμημα. Τέλος, εξήγησε πως για να γίνει η πώληση του μεριδίου του Δημοσίου του ΟΠΑΠ πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία ρύθμισης της αγοράς με το νέο Νομοσχέδιο, ώστε να έχει ξεκαθαριστεί ο ρόλος και η θέση του στην αγορά, όπως θα διαμορφωθεί και επομένως να μπορεί να προσδιοριστεί η αξία του...»


Από το τελευταίο συμπεραίνουμε εύκολα πως με την ψήφιση του Νομοσχεδίου για τα τυχερά παιχνίδια θα διαμορφωθεί «νέο σκηνικό» στο επιχειρηματικό τοπίο και επομένως η εμπορική αξία όλων των Ελληνικών εταιριών οι οποίες δραστηριοποιούνται στον χώρο των τυχερών παιχνιδιών θα αναθεωρηθεί, είτε προς τα πάνω ή προς τα κάτω. Το ίδιο συνεπώς θα συμβεί και με τον ΟΔΙΕ, του οποίου η αξία θα προσδιοριστεί με βάση τη θέση του στην αγορά προκειμένου να καθοριστούν οι όποιες εξελίξεις για το μέλλον του. Το σίγουρο πάντως είναι πως με την απελευθέρωση της αγοράς θα αρθεί και το μονοπώλιο στις επίγειες πωλήσεις (όπως προ καιρού οι «Ιπποδρομίες» εκτίμησαν και έγραψαν σχετικά) με αποτέλεσμα  να είναι ορατός πλέον ο κίνδυνος ο Ελληνικός Ιππόδρομος να πωληθεί αντί «πινακίου φακής», δεδομένου ότι στον ανοιχτό ανταγωνισμό δεν έχει καμία ελπίδα επιβίωσης, όταν μάλιστα λειτουργώντας μονοπωλιακά «καταφέρνει» να «μπαίνει μέσα»…

Χωρίς δηλαδή ικανοποιητικό μερίδιο αγοράς ο Ιππόδρομος Μαρκόπουλου έχει μικρή εμπορική αξία και αποτελεί ασύμφορη (ή αν προτιμάτε «ριψοκίνδυνη») επένδυση για κάθε επίδοξο αγοραστή. Το μόνο που μπορούμε να ελπίζουμε είναι με την «προικοδότηση» μέσω του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών προς τον Οργανισμό (Διαδικτυακό στοίχημα, παιγνιομηχανήματα, εμπορική εκμετάλλευση των χώρων του) να τονωθούν τα έσοδά του ώστε τουλάχιστον να πάψει να λειτουργεί ζημιογόνα και να μπορέσει μεσοπρόθεσμα να αποτελέσει πόλο έλξης για τους επενδυτές.
 
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα της «Ημερησίας» της 07ης-02-2011 με τίτλο: «ΟΠΑΠ: Τελειώνει το μονοπώλιο, αβέβαιες οι προοπτικές σύμφωνα με την Morgan Stanley»

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το δημοσίευμα της «Ημερησίας» της 08ης-02-2011 με τίτλο: «ΟΠΑΠ: Τι σημαίνει το νέο νομοσχέδιο για την εταιρεία»

Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 08-02-2011

 
Κατάσταση στίβου: Κανονικός
Ελλανοδίκες της ημέρας:  
α) Χ. ΜΕΛΙΣΣΑΚΗΣ β) Π. ΣΠΑΣΣΩΦ γ) Κ. ΤΖΑΜΑΡΑΣ


ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 39 (1η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-ΟΥΔΕΝ

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 40 (2η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Ο ίππος ΓΚΟΥΝΤΕΡΙΑΝ ξεκίνησε με καθυστέρηση.
-Ο ίππος ΟΡΑΤΟΣ ξεκίνησε διστακτικά.
-Στο ύψος των 1.100μ.περίπου ο ίππος ΜΠΛΑΝΚΟ κινήθηκε παρατεταμένα στην εσωτερική, χωρίς ο αναβάτης του να καταβάλλει προσπάθεια να επαναφέρει τον ίππο του στην γραμμή του, γεγονός που είχε ως συνέπεια στο ύψος των 1.000μ. να διασταυρώσει τους εσωτερικά του αναπτυσσόμενους ίππους ΕΚΤΟΡΑΣ, ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ και ΚΑΖΑ ΝΤΙ ΦΑΡΑ, οι οποίοι δυσχεράνθηκαν και ανέκοψαν. Για τα παραπάνω τιμωρείται με αποκλεισμό τεσσάρων (4) ιπποδρομιακών ημερών ο αναβάτης Κουτσοπέτρος που ίππευε τον ίππο ΜΠΛΑΝΚΟ.
-Γίνεται σύσταση στον αναβάτη Δρόσο που ίππευε τον ίππο ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ να καταβάλλει προσπάθεια να τηρεί την γραμμή του στα πρώτα μέτρα της διαδρομής.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 41 (3η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Ο ίππος ΓΚΟΥΝΙΑΝ ξεκίνησε με αναπήδημα.
-Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης ο ίππος ΤΖΕΣΣΕ ΤΖΕΪΜΣ έκλινε στην εσωτερική και ήλθε σε επαφή με τον ίππο ΠΑΡΙΖΙΑΝ ΑΡΤ.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 42 (4η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Λόγω δικαιολογημένης απουσίας του προπονητή Χ. Χαραλάμπους ο ίππος ΓΟΥΩΤΕΡ ΧΕΝ διαγωνίσθηκε με ευθύνη του ιδίου και μέριμνα της προπονήτριας Αγγ. Αμίτση.
-Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης ο ίππος ΜΑΣΟΥΕΡΤΕ έκλινε στην εσωτερική και ήλθε σε επαφή με τον ίππο ΚΑΠΤΑΙΝ ΟΛΓΚΡΗΝ που είχε ξεκινήσει διστακτικά.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 43 (5η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Τον ίππο ΧΕΝΡΥ         ΔΕ ΣΕΒΕΝΘ ίππευσε ο αναβάτης Εντιόν αντί του αναβάτη Τσεργά που δεν είχε δεσμευθεί για να ιππεύσει. Για τα ανωτέρω επιβάλλεται πρόστιμο εκατό ευρώ (€100) στον προπονητή Ν. Καλογερόπουλο.
-Ο ίππος ΠΡΟΒΙΝΣΙΑΛ ξεκίνησε διστακτικά.
-Ο ίππος ΠΥΡΡΑΝΘΟΣ επέστρεψε με χωλότητα προσθίου δεξιού άκρου. Αποχή ένας (1) μήνας. Κτην: Ζαφείρης, Αλειφερόπουλος.
-Στους παρακάτω αναβάτες έγινε αλκοτέστ που απέβη αρνητικό: Κουτσοπέτρος, Τσιριγώτης, Λ. Ανδρέου, Δρόσος και μαθητευόμενος αναβάτης Ε. Μαγκαφάς.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 44 (6η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Σύμφωνα με το άρθρο 49 των Γενικών Διατάξεων πριν την έναρξη των ιπποδρομιών μετά από κλήρωση που διενεργήθηκε από τους Ελλανοδίκες παρουσία του Διευθυντού της ΦΕΕ, παραγγέλθηκε έκτακτη ουροληψία από τον ίππο ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ που κατέλαβε την 4η θέση στην 1η ιπποδρομία.
-Ο ίππος ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ξεκίνησε με αναπήδημα.
-Η ένσταση που υπέβαλε ο προπονητής Γ. Κάσσης του ίππου ΜΕΤΩΝ που τερμάτισε 2ος, κατά του ίππου ΟΡΙΕΝΤΑΛΙΣΤ ΑΡΤ που τερμάτισε 1ος επικαλούμενος παρενόχληση στο ύψος των 450μ. έγινε δεκτή, διότι ο ίππος ΟΡΙΕΝΤΑΛΙΣΤ ΑΡΤ κινήθηκε στην εξωτερική και επέπεσε στον εξωτερικά του αναπτυσσόμενο ίππο ΜΕΤΩΝ ο οποίος ανέκοψε και έχασε έδαφος. (Άρθρο 148Α του Κ.Ι.) Ως εκ τούτου με απόφαση των Ελλανοδικών 1ος τοποθετείται ο ίππος ΜΕΤΩΝ και 2ος ο ίππος ΟΡΙΕΝΤΑΛΙΣΤ ΑΡΤ. Για τα ανωτέρω τιμωρείται με αποκλεισμό μίας (1) ιπποδρομιακής ημέρας ο αναβάτης Μαστοράκης που ίππευε τον ίππο ΟΡΙΕΝΤΑΛΙΣΤ ΑΡΤ.
-Κατόπιν δηλώσεως της κτηνιατρικής υπηρεσίας της ΦΕΕ όλοι οι ίπποι των σημερινών ιπποδρομιών έφεραν κανονικά πέταλα, ελέγχθηκαν πριν από κάθε ιπποδρομία και διαπιστώθηκε ότι ήταν αυτοί που αναφέρονται στο Επίσημο Πρόγραμμα της Φ.Ε.Ε.
-Μεταζυγίσθηκαν όλοι οι αναβάτες των σημερινών ιπποδρομιών.


Διαβάστε την Τετάρτη 09-02-2011 στις «Ιπποδρομίες»:


Υποθέσεις και… Ιππο-θέσεις
(άρθρο του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη)

Δελτίο αποτελεσμάτων της Τρίτης 08-02-2011

Προ-ιπποδρομιακές αποδόσεις στο γκανιάν και προτάσεις για τις Γαλλικές ιπποδρομίες της Τετάρτης 09-02-2011

Πρόγραμμα των Γαλλικών ιπποδρομιών της Τετάρτης 09-02-2011

Αποτελέσματα και αποδόσεις των Ελληνικών ιπποδρομιών της Τρίτης 08-02-2011

Αποτελέσματα και αποδόσεις των Γαλλικών ιπποδρομιών της Τρίτης 08-02-2011


Συνεχής ενημέρωση για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας

«Ιπποδρομίες» - ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»