Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Το σχόλιο της ημέρας


 «Κρίσιμο το επόμενο διάστημα για τις εξελίξεις στον Ιππόδρομο»

Καλή και καλή εβδομάδα σε όλους τους αναγνώστες των «Ιπποδρομιών»!

Με επτά Ελληνικές κούρσες από το Μαρκόπουλο ξεκινά η ημέρα, για να «πάρει τη σκυτάλη» στην συνέχεια το πρόγραμμα των αλλοδαπών Ιπποδρομιών από τη Γαλλία, για τις οποίες οι προτάσεις για στοίχημα έχουν ήδη δημοσιευτεί από χθες.

Ένα ενδιαφέρον «σενάριο» επεξεργάζεται το άρθρο του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη με τίτλο: «Υποθέσεις και… Ιππο - θέσεις», στο οποίο επιχειρείται να αναλυθεί η «επόμενη ημέρα» του Ελληνικού Ιπποδρόμου «μετά» και «μέσα» από τις σημαντικές πολιτικές εξελίξεις που σημειώθηκαν (αλλά και που πρόκειται να σημειωθούν) εγχώρια - κυρίως - καθώς και διεθνώς

Η εκπομπή «Ιππόδρομος» του HIGH TV της Κυριακής 04-03-2012 είναι διαθέσιμη για τους φίλους των «Ιπποδρομιών» από την σελίδα των «Ιπποδρομιών» στο Διαδίκτυο, από την σελίδα των «Ιπποδρομιών» στο Facebook και από το Ελληνικό κανάλι των «Ιπποδρομιών» στο YouTube.

Έξι νέα videos από διεθνείς Ιπποδρομίες «φιλοξενούνται» και σήμερα, αυτή τη φορά από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και το Ιπποδρόμιο Meydan. Μπορείτε λοιπόν να παρακολουθήσετε σε video (κάντε κλικ στον αντίστοιχο τίτλο για να μεταβείτε άμεσα) τις εξής αναμετρήσεις:







Οι προτάσεις για τις αλλοδαπές Ιπποδρομίες της Τρίτης 13-03-2012 θα δημοσιευτούν προς το απόγευμα, ενώ στη διάρκεια διεξαγωγής των Ελληνικών Ιπποδρομιών υπάρχει live ενημέρωση στη σελίδα των «Ιπποδρομιών» στο Facebook.

Τέλος, θα πρέπει να σας ενημερώσουμε πως για λόγους ανωτέρας βίας (όπως σας είχαμε προαναφέρει και πριν από λίγες ημέρες) η θεματολογία των «Ιπποδρομιών» πιθανώς να είναι κάπως πιο περιορισμένη για τις επόμενες δύο ημέρες (όχι απαραίτητα πάντως).

Να έχετε όλοι σας μία όμορφη ημέρα!
«Ιπποδρομίες»

Υποθέσεις και.. Ιππο – θέσεις


 άρθρο του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη

Η διαδικασία ανταλλαγής των Ελληνικών ομολόγων με τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, το «γνωστό» σε όλους μας τώρα πια PSI (Private Sector Involvement) έληξε τα μεσάνυχτα της περασμένης Πέμπτης. Η συμμετοχή συνολικά στο πρόγραμμα έδειξε σε πρώτη φάση να ικανοποιεί όλους τους παράγοντες (Κυβέρνηση, εταίροι, Τράπεζες, χρηματαγορές) και υπάρχει πλέον μία «τάση σταθεροποίησης» ενός κλίματος για την Ελλάδα, αν όχι θετικού, τουλάχιστον τέτοιου που – προς το παρόν – δε θυμίζει σε τίποτα ο, τι συνέβαινε μόλις πριν από λίγες ημέρες.

Αν τελικά όλο αυτό δεν αποδειχτεί επίπλαστο και εφήμερο, τότε θα μπορούσε να αποτελέσει την απαρχή για την εδραίωση ενός «κλίματος εμπιστοσύνης» προς τη χώρα από το εξωτερικό. Αυτό το τελευταίο γεγονός είναι δυνατό να αποτελέσει το «θετικό καταλύτη» για την επιτάχυνση των διαδικασιών σε ο, τι αφορά στις αποκρατικοποιήσεις, στις οποίες περιλαμβάνεται και αυτή του ΟΔΙΕ, με τον οποίο θα ασχοληθούμε σήμερα στην ανάλυσή μας.

Γιατί όμως μπορούν (δυνητικά) να επιταχυνθούν σε τέτοιο βαθμό οι διαδικασίες;

Ο λόγος είναι μάλλον απλός: από την εκδήλωση του ενδιαφέροντος για την αποκρατικοποίηση του Ιπποδρόμου μέχρι την ολοκλήρωση των διαδικασιών υπάρχει «άβυσσος», είναι τόσα πολλά τα γεγονότα που μεσολαβούν και ο χρόνος που «κυλά», ώστε δεν είναι καν σίγουρο πως θα εξακολουθήσουν όλοι οι επίδοξοι επενδυτές να βρίσκονται μέχρι τέλους στη «μάχη» της διεκδίκησης του ΟΔΙΕ. Επιπλέον, όταν αρχίζει να διαμορφώνεται προς τα έξω η εικόνα ενός κλίματος «σταθεροποίησης» της εγχώριας οικονομίας, αυτό φυσικά αναμένεται να λειτουργήσει ως ένας «μαγνήτης» επενδύσεων κάθε μορφής στην Ελλάδα. Η ελκυστικότητα (που προϋπήρχε ούτως ή άλλως) του Ιπποδρόμου ενισχύεται σε αυτή την περίπτωση με το σταθερό επενδυτικό και οικονομικό περιβάλλον και συνεπώς μάλλον έγινε φανερό από τα μέχρι τώρα λεχθέντα πως αν διατηρηθεί αυτό το κλίμα και προσεχώς, τότε οι (θετικές) εξελίξεις σε ο, τι αφορά στις αποκρατικοποιήσεις μπορούν να είναι ακόμα και καταιγιστικές.

Το ζήτημα που τίθεται πάντως τώρα είναι πως δεν θα πρέπει επ' ουδενί να «ατονήσουν» οι ενέργειες του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), του καθ’ ύλην αρμόδιου δηλαδή Φορέα για τις αποκρατικοποιήσεις. Αυτό αναφέρεται διότι η πρακτική του παρελθόντος «δείχνει» πως εν μέσω προεκλογικής περιόδου (στην οποία πρόκειται σύντομα να εισέλθει η χώρα, ενώ «άτυπα» θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί πως ήδη την διανύουμε) σχεδόν τα πάντα «παγώνουν» η υπολειτουργούν, σε ο, τι τουλάχιστον έχει να κάνει με τον Δημόσιο τομέα. Αυτό λοιπόν δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συμβεί σήμερα, στην πιο «ευαίσθητη» ίσως φάση της διαδικασίας της αποκρατικοποίησης του ΟΔΙΕ. Με άλλα λόγια, από την ταχύτητα υλοποίησης του προγράμματος από το ΤΑΙΠΕΔ, θα κριθεί εν πολλοίς η όποια επιτυχία του εγχειρήματος.

Υπάρχει φυσικά και το «σενάριο των εκλογών» που είναι μάλλον φυσιολογικό να προβληματίζει τους ξένους επενδυτές, οι οποίοι πιθανώς να κρατήσουν «στάση αναμονής» για λίγο ακόμα, μέχρις ότου «ξεκαθαρίσει το πολιτικό τοπίο» στην Ελλάδα. Επειδή όμως κατά τα φαινόμενα – και σύμφωνα πάντα με τα όσα είναι γνωστά σήμερα – οι Εθνικές εκλογές πρόκειται να διεξαχθούν αρκετά σύντομα, το χρονικό διάστημα στο οποίο θα ολοκληρωθούν αυτές (οι εκλογές) θα εμπεριέχεται στον χρόνο που απαιτείται για την ολοκλήρωση του σχεδίου αποκρατικοποίησης του ΟΔΙΕ (δηλαδή με άλλα λόγια οι Εθνικές εκλογές με τα σημερινά δεδομένα θα προηγηθούν καθαρά – χρονικά – της αποκρατικοποίησης του Ιπποδρόμου). Συνεπώς, αν δεν υπάρξει κάποιου άλλου τύπου «δυστοκία», οι επικείμενες εκλογές δεν αναμένεται να «επηρεάσουν» (θετικά ή αρνητικά) την πώληση του ΟΔΙΕ.

Θα πρέπει να επισημανθεί σε αυτό το σημείο πως όλα τα παραπάνω αποτελούν ένα «θεωρητικό μοντέλο προσέγγισης» του ζητήματος και επομένως μόνον οι μελλοντικές εξελίξεις μπορούν να δείξουν αν και κατά πόσο θα επαληθευτούν. Αυτό πάντως που πρέπει να μείνει ως συμπέρασμα – που αποτελεί και ευχή ταυτόχρονα – είναι πως όσο πιο γρήγορα και αποτελεσματικά κινηθεί από δω και πέρα το ΤΑΙΠΕΔ τόσο το καλύτερο για τον ΟΔΙΕ και τις Ελληνικές Ιπποδρομίες

Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης

Παρακολουθήστε σε video την τηλεοπτική ιπποδρομιακή εκπομπή «Ιππόδρομος» του HIGH TV

   
Η τηλεοπτική εκπομπή «Ιππόδρομος» του HIGH TV της Κυριακής 04-03-2012 είναι πλέον διαθέσιμη σε video για όλους τους επισκέπτες των «Ιπποδρομιών». Ήδη η εκπομπή έχει ενσωματωθεί στο 2ο video player των «Ιπποδρομιών» όπως επίσης και σε ένα από τα  τέσσερα κανάλια που διαθέτουμε στο YouTube (πατήστε εδώ αν θέλετε να μεταφερθείτε στο κανάλι των «Ιπποδρομιών» στο οποίο μπορείτε να βρείτε και πολλά videos από τις Ελληνικές ιπποδρομίες) αλλά και στην σελίδα που διαθέτουν οι  «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Να σημειώσουμε επίσης πως τα videos της εκπομπής «Ιππόδρομος» του HIGH TV μπορείτε να τα παρακολουθήσετε στην ανάλογη θεματική ενότητα του ιπποδρομιακού forum «Απ΄την αλάνα του Δέλτα στο VIP του Belmont» (πατήστε εδώ για να μεταβείτε στη  συγκεκριμένη θεματική ενότητα).



Εκπομπή «Ιππόδρομος» του HIGH TV της Κυριακής 04-03-2012

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»