Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Απόψεις: «Καλπάζοντας» προς το φίνις…

Η «επόμενη ημέρα» των «Ιπποδρομιών» ξεκίνησε – Όλες οι αλλαγές που θα γίνουν και τι πρόκειται να συμβεί από δω και πέρα στη θεματολογία της ιστοσελίδας

του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη

Αγαπητοί φίλοι των «Ιπποδρομιών»,


Με την προ ημερών αποστολή επιστολής μας προς τη Φίλιππο Ένωση της Ελλάδος και την εταιρία Ιπποδρομίες Α.Ε. αναφορικά με τα ευρήματα της έρευνας της κοινής γνώμης που διεξήγαγαν οι «Ιπποδρομίες» για εκατό ημέρες, στην οποία συμμετείχατε εσείς, φίλοι και αναγνώστες των «Ιπποδρομιών», νοιώθουμε ότι ολοκληρώθηκε ένας πολύ μεγάλος κύκλος δράσεων και πως ήρθε πλέον η ώρα να συμβούν αλλαγές, προγραμματισμένες ήδη από το παρελθόν, που είχαν πάρει επ' αόριστο αναβολή, κυρίως εξαιτίας της αποκρατικοποίησης της άδειας του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος (γεγονός που μας «επανέφερε στην ενεργό δράση» τότε) και της μετάβασης του Ιπποδρόμου στην «μετα-ΟΔΙΕ εποχή».

Αφού ολοκληρώθηκαν επιτυχώς οι διαδικασίες και μετά τη δική μας πρωτοβουλία να προσφέρουμε – όπως εμείς εκτιμούμε – πολύτιμο «εργαλείο δράσης» σε όλους εκείνους που επιφορτίστηκαν με το βάρος της εκ βάθρων θεμελίωσης και της ανοικοδόμησης ενός νέου, σύγχρονου και σταθερού «ιπποδρομιακού οικοδομήματος», πιστεύουμε βαθειά ότι η παρουσία μας στα ιπποδρομιακά δρώμενα έχει κάπου «φτάσει στο όριο της» και πως ήρθε πια η ώρα για να «κάνουμε χώρο» στους επόμενους. Διότι έτσι είναι αυτά τα πράγματα, στοιχείο προόδου είναι η (διαρκής) ανανέωση σε όλα τα επίπεδα. Δική μας ευχή είναι τα δικά μας λάθη να μην βρουν συνεχιστές στο μέλλον, ενώ αν έγινε κάτι καλό μέσα από αυτή την προσπάθεια – η οποία θυμίζουμε πως ήταν εξαρχής και έτσι παρέμεινε μέχρι τέλους, εντελώς ερασιτεχνική, με όλη την σημασία της έννοιας – τότε να μπορέσει να βρει άξιους μιμητές που θα «κάνουν τη διαφορά» μέσα από νέες δράσεις, ιδέες και πρωτοβουλίες, με κυριότερους στόχους την συνεχή αναβάθμιση του ιπποδρομιακού προϊόντος, τη διαρκή εξυπηρέτηση όλων των φιλίππων και την ανάδειξη του αθλήματος των Ιπποδρομιών. Σε ο, τι μας αφορά, βασικό μας σύνθημα απετέλεσε από την πρώτη στιγμή η διατύπωση της ιδέας πως οι Ιπποδρομίες είναι πρωτίστως άθλημα που προσφέρει ασύγκριτο θέαμα και υψηλού επιπέδου διασκέδαση και δευτερευόντως είναι στοίχημα και τζόγος. Προς τούτο μάλιστα, επιχειρήσαμε πολλάκις να αναδείξουμε την συνεισφορά των Ιπποδρομιών στην Ελληνική κουλτούρα και τον Ελληνικό Πολιτισμό, γεγονός που χάνεται στα βάθη των αιώνων, στην Αρχαιότητα, καταγεγραμμένο ιστορικά από τους πρώτους Ολυμπιακούς Αγώνες και που ευελπιστούμε πως θα συνεχιστεί στο διηνεκές.

Η νέα μορφή των «Ιπποδρομιών»
Από σήμερα λοιπόν, οι «Ιπποδρομίες» μπαίνουν σε μία νέα φάση μετεξέλιξης, στην οποία ο μέχρι πρότινος «χαρακτήρας» της ιστοσελίδας (που ήταν όπως το γνωρίζουν καλά οι φίλοι της κατεξοχήν ενημερωτικός, με πλούσια αρθρογραφία και ποικίλες αναλύσεις) παύει να υφίσταται και θα απομείνουν κάποιες συγκεκριμένες στήλες οι οποίες θα ανανεώνονται κατά τακτά διαστήματα, όπως το επιτρέπουν οι δυνάμεις μας αλλά και οι συγκυρίες. Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, θα εξακολουθήσουν να μεταφορτώνονται οι ιπποδρομιακές τηλεοπτικές εκπομπές, όποιες θα προβάλλονται στην ελεύθερη τηλεόραση (προεξάρχουσα πάντοτε θέση θα έχει η εκπομπή «Ιππόδρομος» του HIGH TV) όπως επίσης και (όποτε
ο ίδιος κρίνει πως θα πρέπει να συμβαίνει) άρθρα – παρεμβάσεις του εκδότη του περιοδικού «ΚΟΥΡΣΕΣ», δημοσιογράφου και ιπποδρομιακού συντάκτη κυρίου Νίκου Τσαούση.

Περικλής Δημητρίου
Στο σημείο αυτό θα θέλαμε να σταθούμε ιδιαίτερα και να ευχαριστήσουμε θερμά μέσα από την καρδιά μας τον δημοσιογράφο και ιπποδρομιακό συντάκτη κύριο Περικλή Δημητρίου, ο οποίος από την πρώτη στιγμή που ζητήσαμε την άδεια να προβάλλουμε από τις «Ιπποδρομίες» την εκπομπή «Ιππόδρομος» του HIGH TV, την οποία παρουσιάζει ο ίδιος εδώ και επτά χρόνια (η εκπομπή μπήκε πρόσφατα στον όγδοο αισίως χρόνο παρουσίας της στην Ελληνική Τηλεόραση) και το τελευταίο διάστημα μαζί με όλη την υπόλοιπη ομάδα της «dangerippo team» (που απαρτίζεται από τον κύριο Πέτρο Πούμπη και την κυρία Ειρήνη Σπυρίδη) χωρίς κανέναν ενδοιασμό, όχι μόνο μας παραχώρησε ευγενικά την άδειά του, αλλά και πάρα πολύ συχνά αναφέρεται στις «Ιπποδρομίες» μέσα από την εκπομπή, δείγμα ασφαλώς της αναγνώρισης για τη δουλειά που κάνουμε και της αγάπης του για την ιστοσελίδα. Τον ευχαριστούμε για μία ακόμα φορά και ευχόμαστε κάθε επιτυχία τώρα και στο μέλλον!
Νίκος Τσαούσης

Για τον κύριο Νίκο Τσαούση, δεν χρειάζονται συστάσεις, καθώς ο ίδιος αποτελεί «ζωντανό κύτταρο» της σύγχρονης Ιστορίας του Ελληνικού Ιπποδρόμου. Η μακροχρόνια - και εξαιρετικά επιτυχημένη  - πορεία του στον εκδοτικό χώρο του Ιπποδρομιακού Τύπου, οι «σεμιναριακές» παρουσιάσεις που έκανε ως κήρυκας στις εγχώριες δημοπρασίες ίππων και οι ανεπανάληπτες σε παλμό, ζωντάνια και ενδιαφέρον εκπομπές, όταν είχε αναλάβει πριν από μερικά χρόνια την τηλεοπτική κάλυψη των Ιπποδρομιών σε κανάλι ελεύθερης συχνότητας και αποσπούσε πάρα πολύ υψηλή τηλεθέαση, τον έχουν καθιερώσει κατά την άποψή μας στην συνείδηση του φίλιππου κόσμου ως έναν από τους σπουδαιότερους εκφραστές μίας υγιούς, γνήσιας και αυθεντικής ιπποδρομιακής κουλτούρας, που μακάρι να ενστερνιστούν οι νεότερες γενιές και «πατώντας στα χνάρια» που χάραξαν σπουδαίοι «ιπποδρομιακοί άνθρωποι», να συνεχίσουν τον αδιάκοπο αγώνα της αναβάθμισης και εξέλιξης του σπορ στη χώρα. Ο κύριος Νίκος Τσαούσης μας τίμησε διπλά. Όχι μόνο μας «εμπιστεύτηκε» δικά του κείμενα που είχαμε την τιμή και την τύχη να «φιλοξενήσουμε» κατά καιρούς στις «Ιπποδρομίες», αλλά επιπλέον δημοσιεύει συχνά δική μας αρθρογραφία στο ιπποδρομιακό περιοδικό «ΚΟΥΡΣΕΣ», σαφές δείγμα της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και αναγνώρισης. Και ξέρετε, είναι πολύ σημαντικό πράγμα να «εισπράττεις» την αποδοχή και την αγάπη από κάποιον που – είναι και – θεωρείται «αυθεντία» στο είδος του! Μεγαλύτερο «παράσημο» από αυτό δεν νομίζουμε πως θα μπορούσε να μας δοθεί, και μαζί με την αγάπη του κόσμου, που μας έδωσε απλόχερα στο διάστημα της πεντάχρονης και πλέον πορείας των «Ιπποδρομιών» στο Διαδίκτυο, είναι σίγουρα ο, τι καλύτερο και σπουδαιότερο θα μπορούσαμε να κερδίσουμε από αυτή την προσπάθεια! Ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας τον κύριο Νίκο Τσαούση για άλλη μία φορά, δηλώνοντας πως οι «Ιπποδρομίες» θέλουν - και θα επιδιώξουν - να έχουν πάντοτε μαζί του ανοιχτό «δίαυλο επικοινωνίας» και αναμένουν με χαρά τις νέες του «παρεμβάσεις», όποτε και αν αυτές προκύψουν!

Στο πέρασμα του χρόνου, πολλές αλλαγές έγιναν σε ο, τι αφορά στη γενικότερη δομή και λειτουργία των «Ιπποδρομιών», πραγματοποιήθηκαν «αισθητικές» τροποποιήσεις όπου αυτό κρίθηκε αναγκαίο, γενικά ο «αέρας της ανανέωσης φυσάει διαρκώς» από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε η ιστοσελίδα και έτσι σκοπεύουμε να παραμείνει, όσο μας επιτρέπουν κάτι τέτοιο οι δυνάμεις μας και πάντα με γνώμονα και «οδηγό» τις ανάγκες που δημιουργούνται κατά καιρούς. Άλλες ενότητες μπορεί να συγχωνευθούν στο μέλλον (αν κριθεί απαραίτητο), άλλες ενότητες ενδέχεται να αναλυθούν περισσότερο, αναζητούμε σε μόνιμη βάση καινούργια gadgets, εύχρηστα, που να ανταποκρίνονται στις «απαιτήσεις» των φίλων των «Ιπποδρομιών». Κάθε φορά λοιπόν που πρόκειται να πραγματοποιηθεί κάποια ανανέωση ή αλλαγή θα υπάρχει και η σχετική ενημέρωση. Ευνόητο είναι – για να επανέλθουμε λίγο και στους αξιότιμους κυρίους που προαναφέραμε και με τους οποίους είχαμε τη χαρά και την τιμή να «συνεργαστούμε» κατά κάποιον τρόπο – πως θα μαζευτεί όλο το υλικό και θα κατηγοριοποιηθεί με νέες ετικέτες έτσι ώστε να είναι εύκολα - και συνολικά - προσβάσιμο σε όποιους ενδιαφέρονται (οι ιπποδρομιακές εκπομπές του HIGH TV έχουν ήδη δική τους ετικέτα, τα κείμενα του κυρίου Τσαούση σύντομα θα μπορούν να εντοπίζονται όλα με χρονολογική σειρά δημοσίευσης με δική τους ετικέτα).

Ευχαριστίες

Εξέχοντα ρόλο στη δημιουργία της ιστοσελίδας των «Ιπποδρομιών» έχει ένα συγκεκριμένο
πρόσωπο, το οποίο έπαιξε «πρωταγωνιστικό ρόλο» σε όλα όσα διαδραματίστηκαν τα τελευταία χρόνια και αφορούν στις «Ιπποδρομίες» (και όχι μόνο). Είναι εκείνη που είχε την ιδέα για ένα τέτοιο εγχείρημα, είναι αυτή που με στήριξε και με εμψύχωσε όλες εκείνες τις δύσκολες στιγμές που εγώ «λύγιζα» και σκεφτόμουν να τα παρατήσω, είναι επίσης εκείνη που φρόντιζε να με κρατά χαρούμενο και ευτυχισμένο και στις προσωπικές μας στιγμές, ώστε μέσα από εκείνη να αντλώ δύναμη και έμπνευση, και παίρνοντας αγάπη από την ίδια, να προσπαθώ με την σειρά μου – όσο αυτό ήταν εφικτό – να δίνω αγάπη και να κάνω μία καθημερινή «κατάθεση ψυχής» μέσα από τα κείμενά μου προς όλους σας, τους φίλους και αναγνώστες των «Ιπποδρομιών», που με την συντριπτική πλειοψηφία δεν γνωριζόμαστε καθόλου, αλλά «μοιραζόμαστε χρόνια τώρα την ίδια αγάπη»: το άλογο και τις ιπποδρομίες! Δυστυχώς, αποτελεί «Νόμο του Σύμπαντος» πως τίποτα σε αυτή τη ζωή δεν είναι μόνιμο, δεν διαρκεί για πάντα… Ξέρετε, κάποια στιγμή το περασμένο καλοκαίρι «έχασα» την έμπνευσή μου, με το πρόσωπο που στάθηκε αιτία και αφορμή για όλα όσα προαναφέραμε έχουμε πλέον μόνο «παρελθόν», το παρόν μας είναι χωριστό, διαφορετικό, ενώ για το μέλλον, μόνο ο Θεός ξέρει τι επιφυλάσσει στον καθένα μας… Έτσι, λοιπόν, ίσως είναι καλύτερα να ολοκληρωθεί «γλυκά» και αυτή η προσπάθεια, που προσωπικά με «παραπέμπει» σε «άλλες εποχές», τότε που η αγάπη ήταν συνάμα κινητήρια δύναμη και λόγος έμπνευσης και δημιουργίας… Θερμές ευχαριστίες λοιπόν μέσα από την καρδιά μου στην κυρία Άννα Μαθιουδάκη (και) για όλα όσα έκανε για μένα και τις «Ιπποδρομίες».

Το τελευταίο «ευχαριστώ» ανήκει
«δικαιωματικά» σε όλους εσάς, τους φίλους – φιλίππους – αναγνώστες των «Ιπποδρομιών», που «αγκαλιάσατε» την προσπάθειά μας και που μέρα με την μέρα με την στήριξη και την έμπρακτη αγάπη σας αναδείξατε τις «Ιπποδρομίες» ως μία από τις πιο δημοφιλείς ιπποδρομιακές ιστοσελίδες του Διαδικτύου! Σας ευχαριστούμε για μία ακόμα φορά μέσα από την καρδιά μας και σας ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την αγάπη και την αποδοχή σας!

Αντί επιλόγου…
… προτίμησα να αναδημοσιευτεί το πρώτο κείμενο που αναρτήθηκε στις «Ιπποδρομίες», στις 14 Νοεμβρίου 2010 (γύρω στις 2 με 3 τα ξημερώματα, μεταξύ αμέτρητων δοκιμών και ρυθμίσεων…!), για να σας πω με τον δικό μου τρόπο πως, όλη η δική μας προσπάθεια και αγωνία, ήταν να μπορέσει να παραμείνει η διάθεσή μας όπως την πρώτη στιγμή, έτσι και μέχρι τέλους… Για αυτό, ας μας κρίνετε παραβλέποντας τις ατέλειες και τις αδυναμίες μας, τις αστοχίες και τα λάθη μας, και αν θέλετε, «μετρήστε» μόνο τις προθέσεις μας και την αγάπη μας!


Κυριακή, 14 Νοεμβρίου 2010

Editorial
Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης

Ο ιστοχώρος «Ιπποδρομίες» δημιουργήθηκε για να προωθήσει μία νέα δυναμική προσπάθεια προβολής του δημοφιλούς αθλήματος των ιπποδρομιών και να το κάνει ευρύτερα γνωστό στον μέσο χρήστη του Διαδικτύου. Η προσπάθειά μας παρότι ξεκινά με δειλά βήματα έχει υψηλές προσδοκίες και με την δική σας αγάπη και υποστήριξη θα επιτευχθούν οι επιδιώξεις μας.

Μέσα από τις δημοσιεύσεις μας και τις αναρτήσεις μας θα μπορείτε να βρίσκετε χρηστικές πληροφορίες γύρω από τις ιπποδρομίες, ιπποδρομιακές ειδήσεις, θέσεις και απόψεις γύρω από τρέχοντα θέματα της ιπποδρομιακής πραγματικότητας και πολλά ακόμα που πρόκειται να ανακαλύψετε προσεχώς.

Βασικός μας στόχος είναι να δίνουμε καθημερινά στους αναγνώστες μας όσο το δυνατόν πληρέστερη εικόνα του Ελληνικού Ιπποδρόμου (κατά μείζονα λόγο) αλλά και να αποτυπώσουμε τα κυριότερα ιπποδρομιακά γεγονότα που διαδραματίζονται διεθνώς και απασχολούν την φίλιππη κοινότητα.

Να είστε όλοι καλά!
 
Για τις «Ιπποδρομίες»,

Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης
(διαχειριστής ιστοσελίδας «Ιπποδρομιών»)

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»