Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Ιππόδρομος: Προς αίσιο τέλος οδεύει το μεγάλο deal

Η μεταστροφή της νέας Ελληνικής Κυβέρνησης στα θέματα αποκρατικοποιήσεων «διαλύει τα μαύρα σύννεφα» και «δίνει το πράσινο φως» για την ολοκλήρωση της παραχώρησης της άδειας του ιπποδρομιακού στοιχήματος 

«Αγώνας δρόμου» τώρα για να περατωθούν οι διαδικασίες πριν το τέλος Μαρτίου 

Όλα «περνούν» από τη Βουλή 
Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από την εθνική διαπραγμάτευση στο Eurogroup επεσκίασαν τα πάντα και έχουν μονοπωλήσει – λογικό άλλωστε – το ενδιαφέρον της παγκόσμιας κοινής γνώμης.

Η κρισιμότητα των στιγμών άφησε όπως ήταν αναμενόμενο σε δεύτερη μοίρα «φλέγοντα» θέματα «εσωτερικής κατανάλωσης», που έχουν να κάνουν πάντως με τη ζωή και το μέλλον πολλών ανθρώπων, χιλιάδων οικογενειών στην Ελλάδα. Ένα από αυτά τα ζητήματα είναι η τελική έκβαση που θα έχει και η περίπτωση της εικοσαετούς παραχώρησης στον ΟΠΑΠ της άδειας του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, λίγες μέρες πριν το οριστικό κλείσιμο του ΟΔΙΕ.

Η «ώρα μηδέν» έφτασε, η «στιγμή της αλήθειας» για τις Ελληνικές Ιπποδρομίες είναι πλέον γεγονός. Κάποιες ανησυχίες που υπήρχαν σχετικά με την τύχη των αποκρατικοποιήσεων (και ειδικότερα του ΟΠΑΠ, για τον οποίον υπήρχαν εκπεφρασμένες απόψεις προεκλογικά από τα πιο επίσημα χείλη) φαίνονται τώρα να απομακρύνονται οριστικά από τον ορίζοντα, καθώς η «αλλαγή πλεύσης» της νέας Κυβέρνησης σε ο, τι αφορά στις αποκρατικοποιήσεις επιτρέπει να υπάρχει διάχυτη αισιοδοξία για ένα αίσιο τέλος και το μόνο που εκκρεμεί πια για την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι η κύρωση της σύμβασης από την ολομέλεια του Εθνικού Κοινοβουλίου.

Η διαφοροποίηση της Ελληνικής Κυβέρνησης γύρω από το θέμα των αποκρατικοποιήσεων είναι αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης που διεξάγεται αυτές τις ημέρες με τους εταίρους στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ και ο σημερινός Υπουργός Οικονομικών με την σειρά του είχε αφήσει κάτι ανάλογο να διαφανεί προ ημερών, τόσο από τις συνεντεύξεις του στον διεθνή Τύπο όσο και με την ομιλία του σε επενδυτές στο Σίτι του Λονδίνου κατά την πρόσφατη επίσκεψή του εκεί.

Αυτό που απομένει λοιπόν για να «κλειδώσει» η μετάβαση στην «νέα εποχή» του Ελληνικού Ιπποδρόμου είναι η κύρωση της σύμβασης στη Βουλή. Ο χρόνος τρέχει αδυσώπητα και τα περιθώρια έχουν στενέψει υπερβολικά, επομένως απαιτείται η επίσπευση των διαδικασιών πριν από τα τέλη Μαρτίου, καταληκτική ημερομηνία λειτουργίας του ΟΔΙΕ. Το εξαιρετικά θετικό στοιχείο πάντως της υπόθεσης είναι πως φαίνεται να έχουν απομακρυνθεί οριστικά οι όποιες δυσκολίες υπήρχαν στο προσκήνιο, οι οποίες δείχνουν να αποτελούν παρελθόν, και το μόνο που έχει απομείνει είναι η επισφράγιση μίας πολύχρονης προσπάθειας προς όφελος των Ελληνικών Ιπποδρομιών. 
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»