Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Παρασκευή 6 Μαΐου 2011


Το σχόλιο της ημέρας

Την Πέμπτη 05-05-2011 ο ΟΔΙΕ εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου:

5/5/2011
ΔΕΛΤΙO ΤΥΠΟΥ
H Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε. ενημερώνει ότι με νεότερη απόφαση του Δ.Σ. Ο.Δ.Ι.Ε. τροποποιείται η προηγούμενη σχετική απόφαση που καθόριζε την σειρά άφιξης στις αλλοδαπές ιπποδρομίες ως εξής: «τα αποτελέσματα του στοιχήματος επί των αλλοδαπών ιπποδρομιών θα βασίζονται αποκλειστικά στην σειρά άφιξης των ίππων κατά την διεξαγωγή κάθε ιπποδρομίας, όπως αυτή ανακοινώνεται οριστικά από τον εκάστοτε ιππόδρομο».
Η ως άνω απόφαση τίθεται σε εφαρμογή από την Δευτέρα 9/5/2011.

Γραφείο Τύπου Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε

Από το site του Οργανισμού

Έστω και με σημαντική πλέον καθυστέρηση ο ΟΔΙΕ αποφάσισε τελικά να αποσύρει την απαράδεκτη απόφαση που αφορούσε στην επικύρωση του αποτελέσματος και στην εξαργύρωση των δελτίων του στοιχήματος των αλλοδαπών ιπποδρομιών, υιοθετώντας την επίσημη σειρά άφιξης που  εκδίδουν τα εκάστοτε ιπποδρόμια του εξωτερικού στα οποία διεξάγονται οι συγκεκριμένες διαδρομές. Θυμίζουμε στους αναγνώστες μας το κωμικοτραγικό φαινόμενο που συνέβη προ μηνός περίπου, με τον ΟΔΙΕ να επικυρώνει και να πληρώνει στην άφιξη ίππο τον οποίον οι Γάλλοι Ελλανοδίκες είχαν προηγουμένως ακυρώσει λόγω αποκλεισμού! Eίναι κάτι περισσότερο από προφανές πως η απόφαση του Οργανισμού να τροποποιήσει τη διαδικασία επικύρωσης έχει άμεση σχέση και με το συγκεκριμένο περιστατικό. Θυμίζουμε μάλιστα ότι οι «Ιπποδρομίες» ήδη από τις 15-04-2011 είχαν αναφερθεί με σχετικό δημοσίευμα στο θέμα, δίνοντας παράλληλα την είδηση πως υπήρχε από τότε επιστολή συγκεκριμένου φιλίππου (τα στοιχεία του οποίου είναι σε γνώση μας) ο οποίος διεκδικούσε τα χρήματά του (είχε στο δελτίο συνδυασμό του tricast με τη σωστή σειρά άφιξης που ανακοίνωσαν και οι Γάλλοι και δεν πληρώθηκε!).

Δε γνωρίζουμε την πιθανή εξέλιξη που μπορεί να πάρει το ζήτημα στο μέλλον (υπήρχε η σκέψη από πλευράς των φιλίππων να διεκδικήσουν από τον ΟΔΙΕ κάποιες αποζημιώσεις ακόμα και μέσω της δικαστικής οδού), το σίγουρο πάντως είναι πως τέτοια φαινόμενα θα πρέπει να εκλείψουν δια παντός, αν φυσικά θέλει ο Ιππόδρομος να διατηρήσει την αξιοπιστία του σε ο, τι αφορά στη διενέργεια του στοιχήματος, διότι χωρίς αξιοπιστία δεν νοείται η ύπαρξη και η λειτουργία καμίας στοιχηματικής εταιρίας παγκοσμίως. Με άλλα λόγια, κανείς δεν πρόκειται να παίξει τα χρήματά του σε μία αναξιόπιστη εταιρία, ακόμα κι αν οι παροχές της θα ήταν ενδεχομένως οι καλύτερες της αγοράς. Επομένως, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε αυτό το πολύ λεπτό ζήτημα το οποίο θα μπορούσε να είχε ακόμα μεγαλύτερες συνέπειες για τον Οργανισμό, ακόμα δηλαδή και ρήξη των σχέσεών του με την PMU, δεδομένου ότι με το εν λόγω συμβάν δυσφημίστηκαν οι Γαλλικές ιπποδρομίες στο σύνολό τους (ο προηγούμενος κανονισμός δεν ίσχυε εξίσου για τις Ελληνικές ιπποδρομίες, στις οποίες για να επικυρωθεί το αποτέλεσμα και προκειμένου να πραγματοποιηθούν οι εξαργυρώσεις περιμένουμε το «έχειν καλώς» των Ελλανοδικών).

Κάτι επίσης που θα πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα εφεξής είναι η αρτιότερη σύνταξη του αλλοδαπού προγράμματος, δίνοντας μεγαλύτερη προσοχή και εστιάζοντας στο χρόνο που μεσολαβεί μεταξύ διαδοχικών ιπποδρομιών στο πρόγραμμα του εξωτερικού, αφού όπως είναι σε όλους γνωστό το ιπποδρομιακό στοίχημα συγκαταλέγεται στα παιχνίδια υψηλής ανακύκλωσης και επομένως είναι πολύ χρήσιμο (και κρίσιμο) οι εξαργυρώσεις των κερδισμένων δελτίων να μπορούν να πραγματοποιούνται σε ικανό χρόνο πριν από την εκκίνηση της αμέσως επόμενης ιπποδρομίας του προγράμματος. Θα πρέπει συνεπώς το διάστημα μεταξύ των αλλοδαπών ιπποδρομιών να είναι τέτοιο ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα στην ομαλή ροή διεξαγωγής του στοιχήματος. 

Το λυπηρό πάντως είναι πως αποδεικνύεται περίτρανα στην πράξη ότι οι αποφάσεις του ΟΔΙΕ δεν λαμβάνονται με στόχο την ανάπτυξη του Οργανισμού και την άνοδο του ιπποδρομιακού στοιχήματος, ούτε πάλι με γνώμονα το συμφέρον και την εξυπηρέτηση των φιλίππων που στοιχηματίζουν στις ιπποδρομίες αλλά – κυρίως – με το φόβο της τιμωρίας και των πιθανών συνεπειών από εσφαλμένες ενέργειες του παρελθόντος…



«Ιπποδρομίες»
Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Ladbrokes.com World Series Hurdle

Νικητής ίππος: Quevega
 
Quevega

2011 Ladbrokes.com World Series Hurdle

«Ιπποδρομίες»
Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Punchestown Guinness Gold Cup

Νικητής ίππος: Follow The Plan

Follow The Plan
 
2011 Punchestown Guinness Gold Cup

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»