Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011


Υποθέσεις και… Ιππο – θέσεις

άρθρο του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη


Η πολιτική ρευστότητα όλων των προηγούμενων ημερών έφερε σοβαρές ανακατατάξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας, ενώ σύμφωνα πάντα με όλες τις ενδείξεις η μεταβατική Κυβέρνηση που πρόκειται να σχηματιστεί θα διαρκέσει περίπου μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου, όπου εκεί προσδιορίζεται στη συνέχεια – πάντα με εκτιμήσεις – η διενέργεια Εθνικών εκλογών. Τώρα λοιπόν που έχουμε μία καθαρότερη «φωτογραφία» της κατάστασης στο εσωτερικό, ας πάμε να δούμε πώς όλες οι τελευταίες εξελίξεις μπορούν – η αναμένεται να – επηρεάσουν την πορεία και το μέλλον του Ελληνικού Ιπποδρόμου.

Το κεντρικό στίγμα της μεταβατικής Κυβέρνησης σε ο, τι αφορά στις ενέργειες και τις πρωτοβουλίες που πρόκειται να αναλάβει εστιάζονται κυρίως στην έγκριση της νέας δανειακής σύμβασης της χώρας και στην εκταμίευση των δόσεων από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ως εκ τούτου – χωρίς να εμπλακούμε σε πολιτικές αναλύσεις ή κομματικές τοποθετήσεις – φαίνεται πως κάποιες από τις διαδικασίες που αφορούν στο ευρύτερο Κυβερνητικό έργο μάλλον πιθανότατα θα «βαλτώσουν». Αν μάλιστα κάποιες από αυτές είναι ήδη «βαλτωμένες» από πριν, όπως για παράδειγμα οι αποκρατικοποιήσεις, τότε μπορεί εύκολα κάποιος να συμπεράνει πως τουλάχιστον ο Ελληνικός Ιππόδρομος – για τον οποίον μας ενδιαφέρει εδώ, στην ανάλυσή μας – οδεύει πλέον προς πολύ επικίνδυνα «μονοπάτια».

Και αυτό μπορεί να στηριχτεί όπως είπαμε ήδη με την περιορισμένη διάρκεια του έργου της μεταβατικής Κυβέρνησης, γεγονός που οπωσδήποτε περιορίζει τις κινήσεις της όπως επίσης και το πεδίο δράσης της, προσθέτοντας παράλληλα το γεγονός πως φαίνεται εντελώς απίθανο ο, τι δεν πρόλαβε να υλοποιήσει μία εκλεγμένη Κυβέρνηση επί δύο ολόκληρα χρόνια να μπορέσει να συμβεί σε διάστημα μικρότερο των τεσσάρων μηνών. Αν προσμετρήσει κάποιος και το διάχυτο κλίμα αναξιοπιστίας το οποίο καλλιεργήθηκε συστηματικά κατά της χώρας τα τελευταία εικοσιτετράωρα – ένα γεγονός που λειτουργεί πλήρως αποτρεπτικά στην προσπάθεια προσέλκυσης ξένων επενδυτών – μαζί βεβαίως με τη συρρίκνωση της εγχώριας αγοράς στο σύνολό της και της αγοραστικής δύναμης των πολιτών (συνεπώς και στα τυχερά παιχνίδια), όλα αυτά λοιπόν συνθέτουν χωρίς υπερβολή ένα «εφιαλτικό σενάριο» για την επόμενη ημέρα των Ελληνικών Ιπποδρομιών.

Παρότι οι πιέσεις των εταίρων μας θα ενταθούν με απόλυτη βεβαιότητα προς την κατεύθυνση της επίσπευσης των διαδικασιών για τις αποκρατικοποιήσεις, από την άλλη πλευρά και με δεδομένα όλα όσα προαναφέραμε, ποιος ξένος επενδυτής θα ήταν αυτός που θα «τολμούσε» σήμερα – σε ένα εξαιρετικά ασταθές οικονομικό και πολιτικό περιβάλλον – να προβεί σε μεγάλες και μακροχρόνιες επενδύσεις;

Η δική μου εκτίμηση λοιπόν είναι πως ο ΟΔΙΕ φαίνεται να «χάνει το τρένο» και πως πολύ δύσκολα θα μπορέσει να ξαναβρεί στο μέλλον αγοραστή. Όσο μάλιστα εξακολουθεί να χάνεται κι άλλος πολύτιμος χρόνος, τόσο τα πράγματα θα δυσκολεύουν ολοένα και περισσότερο, θέτοντας δυστυχώς σε άμεσο κίνδυνο ακόμα και την συνέχιση των ιπποδρομιών στην Ελλάδα, τουλάχιστον με την επαγγελματική τους μορφή. Κι αυτό φυσικά αναφέρεται διότι είναι σε μας όλους γνωστό πως η τέλεση των ιπποδρομιών είναι άμεσα συνυφασμένη με το ιπποδρομιακό στοίχημα. Συνεπώς, επειδή – πολύ σύντομα – υπάρχει σοβαρότατο το ενδεχόμενο να τεθεί επί τάπητος θέμα συνέχισης των Ελληνικών ιπποδρομιών (εξαιτίας της ολοένα εντεινόμενης αδυναμίας καταβολής των επάθλων) μπορεί να ζήσουμε την – απευκταία οπωσδήποτε περίπτωση – του «λουκέτου» στο Μαρκόπουλο και του σταματήματος φυσικά των Ιπποδρομιών, με όλες τις τραγικές και ολέθριες συνέπειες που μπορεί να έχει μία τέτοια εξέλιξη. Δε συζητούμε μάλιστα καν την περίπτωση αποπομπής της χώρας από την Ευρωζώνη (γεγονός που φαίνεται πάντως να απομακρύνεται προς το παρόν), διότι σε μία τέτοια περίπτωση τα πράγματα θα ήταν ακόμα πιο «μαύρα» για τις Ελληνικές Ιπποδρομίες.

Συμπερασματικά, η δεινή θέση της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό – αλλά και παγκόσμιο θα λέγαμε – γίγνεσθαι σε συνδυασμό με την «κατάρρευση» της αξιοπιστίας της απέναντι στον ξένο παράγοντα και της πτώσης του βιοτικού επιπέδου των πολιτών στο σύνολό τους (απόρροια της οριζόντιας μείωσης των εισοδημάτων, δηλαδή με άλλα λόγια της συρρίκνωσης της αγοραστικής δύναμης της εγχώριας αγοράς) δείχνουν δυστυχώς να τοποθετούν στο περιθώριο τις εξελίξεις που αφορούν στην πώληση του Ελληνικού Ιπποδρόμου και κάνουν την ελπίδα για την ανάκαμψη των Ελληνικών Ιπποδρομιών να φαντάζει πια ως ένα «όνειρο απατηλό»…

Εύχομαι – αν και δεν το «βλέπω» – να διαψευστώ παταγωδώς…

Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης

Κριτήριο Διετών – η τέταρτη προεγγραφή


Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 04-11-2011 η τέταρτη φάση των προεγγραφών για την κούρσα του Κριτηρίου Διετών (ίπποι 2 ετών ΒΗ – απόσταση: 1.600 μέτρα) που πρόκειται να διεξαχθεί την Κυριακή 04-12-2011. Συνολικά 15 ίπποι ανανέωσαν τη συμμετοχή τους, ενώ το έπαθλο της διαδρομής αυξήθηκε κατά 2.700,00 €.

Ακολουθεί παρακάτω ο πίνακας με όλους τους ίππους που συνεχίζουν προς το παρόν για το Κριτήριο Διετών:

 

α/α

Ίππος
1
ΒΑΛΙΑΝΤ ΓΟΥΕΪ
2
ΒΕΡΤΙΚΑΛ ΓΟΥΕΪ
3
ΖΑΝΗΣ
4
ΘΕΟΔΩΡΟΣ
5
ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΑΕΤΟΣ
6
ΚΙΝΓΚ ΜΠΙΛ
7
ΚΟΥΚΑΡΑΣ
8
ΛΑΣΤ ΤΣΑΝΣ
9
ΜΙΚΡΗ ΛΥΔΙΑ
10
ΜΠΙΓΚ ΧΑΡΤ
11
ΜΠΡΑΒΑΤΟ
12
ΤΟΥΤΑΝΓΧΑΜΩΝ
13
ΧΑΪ ΧΟΟΥΠ
14
ΧΑΝΤΣΑΜ ΜΠΟΪ
15
ΧΑΡΗΣ ΤΖΟΥΝΙΟΡ



 «Ιπποδρομίες»

Αλλαγές ιδιοκτησίας και προπόνησης


- Ο ίππος ΚΛΑΙΑ αγοράστηκε από τον κύριο Παν. Κάσση και περιήλθε στην προπόνησή του.

- Ο ίππος ΦΛΑΪΝΓΚ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ αγοράστηκε από την εταιρεία «ΛΑΔΩΝ Α.Ξ.Κ.Τ.Ε» και ανατέθηκε στην προπόνηση του κυρίου Ι. Μυκονιάτη. 

- Οι ίπποι ΓΙΑΝΓΚ ΑΓΑΠΗ,  ΓΙΑΝΓΚ ΥΡΙΑ, ΛΑΜΖΕΝΑ ΛΕΪΝΤΥ (IRE), ΛΟΥΪΖΑ ΛΕΪΤΟΝ (IRE) και ΣΤΡΟΝΓΚ ΛΑΪΟΝ ανατέθηκαν στην προπόνηση του κυρίου  Αλ. Καραγιάννη.

- Οι ίπποι ΑΛΚΙΜΗΔΗΣ (GB), ΝΑΤΑΣΟΥΛΑ ΜΟΥ (GB), ΜΑΪΚ ΜΑΪ ΦΑΔΕΡ (IRE), ΣΟΥΛΤΑΝΟΣ ΜΟΥ και ΤΣΙΦΤΗΣ (IRE) ανατέθηκαν στην προπόνηση του κυρίου Αλ. Καραμανόγλου.

- Ο ίππος ΑΟΥΡ ΛΑΣΤ ΚΟΛ(IRE) ανατέθηκε στην προπόνηση του κυρίου Σπ. Μαυρόπουλου.

- Οι ίπποι ΣΑΛΑΑΜΙ (GB) και ΙΝ ΧΑΪ ΕΣΤΗΜ (IRE) ανατέθηκαν στην προπόνηση του κυρίου Λ. Σιγάλα.

- Οι ίπποι ΛΟΝΓΚΣΓΟΥΟΡΝΤ (GB), ΝΑΣΟΥ (GB), ΠΑΠΟΥΣ ΝΤΡΗΜ (GB), ΡΕΪΖ Ε ΤΣΙΕΡ (GB), ΡΕΝΤΥ ΤΟΥ ΣΤΑΡ (IRE) και ΡΙΦΙΟΥΖ ΤΟΥ ΓΟΥΕΪΤ (IRE) ανατέθηκαν στην προπόνηση του κυρίου Στ. Σίντλερ.

- Ο ίππος ΓΚΛΙΤΤΕΡ ΜΠΑΓΚ (IRE) επανήλθε στον Ιππόδρομο και ανατέθηκε στην προπόνηση του κυρίου Στ. Σίντλερ.

- Οι ίπποι ΑΡΚ ΟΦ ΜΟΝΟΣ και ΑΛΙΓΙΑΠΟΥΡ (IRE) υπέστησαν εκτόμηση.

- Οι ίπποι ΔΙΚΑΙΟΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ (IRE) και ΜΙΚΡΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ (GB) στο εξής θα διαγωνίζονται εκτός στοιχήματος.

- Οι ίπποι ΑΛΓΟΥΑΡΚΑ (GB), ΑΝΠΛΑΝΤ ΓΟΥΕΪ, ΚΑΜΙΑ (IRE), ΜΑΜΑ ΜΑΙΡΗ,  ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ (GB), ΝΟΥΓΟΥΕΪΘ (GB),  ΞΑΝΘΕΙΑ, ΟΝΗΣΑΝΔΡΟΣ, ΡΑΜΟΥΣ ΓΟΥΕΪ, ΣΠΕΚΤΡΟΥΜ ΓΟΥΕΪ, ΣΠΗΝΤΥ ΓΚΟΥΡΟΥ (GB),  ΣΤΙΜΟΥΛΟΥΣ ΓΟΥΕΪ, ΣΤΙΝΑ ΓΟΥΕΪ, ΦΑΛΑΣΑΡΝΑ  και ΦΟΞΤΡΟΤ ΦΟΞΤΡΟΤ (GB) απομακρύνθηκαν οριστικά από τον Ιππόδρομο.
  
  
«Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Clasico Candy Ride
Νικητής ίππος: Key Decision

Key Decision
 
2011 Clasico Candy Ride
«Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Clasico Empiric

Νικητής ίππος: Encantada Glory

Encantada Glory
  
2011 Clasico Empiric
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»