Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012


Επιστολή των «Ιπποδρομιών» προς τους βουλευτές του ΛΑΟΣ κυρίους Πλεύρη και Γεωργιάδη

Όπως θα πρέπει να έχετε ήδη διαβάσει στο σημερινό «Σχόλιο της ημέρας», αποφασίσαμε να αποστείλουμε το σημερινό μας δημοσίευμα στους βουλευτές του ΛΑΟΣ, τους κυρίους Αθανάσιο Πλεύρη και Άδωνι Γεωργιάδη, για να τους ενημερώσουμε όσο περισσότερο γίνεται για όλα εκείνα τα θλιβερά γεγονότα που διαδραματίζονται στον Ιππόδρομο Μαρκόπουλου, ώστε να έχουν όσο το δυνατό καλύτερη γνώση των στοιχείων και να πράξουν ανάλογα, με γνώμονα το συμφέρον των Ελληνικών Ιπποδρομιών.

Οι εξελίξεις αναμένονται «καυτές» και οι «Ιπποδρομίες» θα παρακολουθούν το θέμα από κοντά…


Κορυδαλλός, 11-01-2012

Προς: Τους Βουλευτές του Λαϊκού Ορθόδοξου
           Συναγερμού κυρίους Αθανάσιο Πλεύρη
           και Άδωνι Γεωργιάδη

Κοιν.: Ιπποδρομιακό Τύπο
          Ιπποδρομιακές ιστοσελίδες

Σχετ.: το υπ’ αριθμ. ΥΠ.ΠΟ.Τ/ΓΡ.ΥΠ./Κ.Ε./88/1-11-2011 έγγραφό των βουλευτών κκ Αθανάσιου Πλεύρη και Άδωνι Γεωργιάδη και το υπ’ αριθμ. πρωτ. 133/29-11-2011 έγγραφο – απάντηση του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ)

Συνημμένα: ένα (1) έγγραφο

Θέμα: Απάντηση του ΟΔΙΕ σε ερώτηση των βουλευτών κ.κ. Αθανάσιου Πλεύρη και Άδωνι Γεωργιάδη

Αξιότιμοι κύριοι βουλευτές,

Με την παρούσα επιστολή επιθυμώ να σας γνωστοποιήσω κάποια – σημαντικά κατά την γνώμη μου – στοιχεία που ενδεχομένως σας βοηθήσουν στο έργο σας για την προσπάθεια βελτίωσης του τρόπου λειτουργίας του Ελληνικού Ιπποδρόμου.

Η σχετικά πρόσφατη επερώτησή σας στο Εθνικό Κοινοβούλιο σχετικά με τον τρόπο διοργάνωσης και διεξαγωγής των Ελληνικών Ιπποδρομιών και των ιδιαζουσών συνθηκών που επικρατούν σήμερα στον Ελληνικό Ιππόδρομο δείχνει αν μη τι άλλο ανθρώπους που και ενδιαφέρονται έμπρακτα αλλά και προβληματίζονται για το μέλλον των Ελληνικών Ιπποδρομιών, και σε μία τέτοια περίπτωση εκτιμώ πως αποτελεί ηθικό χρέος όλων όσων μπορούν να σας βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Εκπροσωπώντας τον ιστοχώρο των «Ιπποδρομιών» (http://ippodromiaka-nea.blogspot.com/) αλλά και ως απλός φίλιππος και λάτρης των Ελληνικών Ιπποδρομιών θα ήθελα να σας παραθέσω κάποια γεγονότα τα οποία για άγνωστο λόγο είτε δεν σας γνωστοποιήθηκαν ποτέ από τα αρμόδια χείλη ή σας δόθηκαν άλλες – άσχετες με την φύση και με την ουσία των ερωτημάτων σας – πληροφορίες.

Σε κάθε περίπτωση, επειδή το ζήτημα κρίνεται ιδιαίτερα σοβαρό (ενόψει μάλιστα της προσπάθειας για την αποκρατικοποίηση του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος που βρίσκεται σε εξέλιξη) σας αποστέλλω ένα δημοσίευμα του ιστοχώρου των «Ιπποδρομιών» με σημερινή ημερομηνία, στο οποίο αναφέρονται ένα προς ένα όλα τα σημεία που – κατά την προσωπική μου εκτίμηση – δίνουν την πραγματική απάντηση στα δικά σας ερωτήματα και αποτυπώνουν με πολύ παραστατικό τρόπο την εικόνα που επικρατεί σήμερα στον Ελληνικό Ιππόδρομο, η οποία δυστυχώς είναι ζοφερή.

Ελπίζοντας να σας φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα τα στοιχεία που σας επισυνάπτω μαζί με την παρούσα επιστολή και με την υπόσχεση εκ μέρους μου να κρατήσουμε «ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας» σε ο, τι αφορά στα ιπποδρομιακά ζητήματα,

Παραμένω στην διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη πληροφορία ή διευκρίνιση.

Με τιμή,

Για τις «Ιπποδρομίες»
Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης
(υπεύθυνος λειτουργίας ιστοχώρου)

Συνημμένα: Δημοσίευμα του ιστοχώρου των «Ιπποδρομιών» της Τετάρτης 11-01-2012 με τίτλο: «Το σχόλιο της ημέρας».
Η επιστολή των «Ιπποδρομιών» προς τους βουλευτές του ΛΑΟΣ κυρίους Πλεύρη και Γεωργιάδη

 «Ιπποδρομίες»

Το σχόλιο της ημέρας


Στις 27 Οκτωβρίου του περασμένου έτους οι βουλευτές του ΛΑΟΣ κύριοι Αθανάσιος Πλεύρης και Άδωνις Γεωργιάδης κατέθεσαν επερώτηση στο Κοινοβούλιο με την οποία ζητούσαν εξηγήσεις για τον τρόπο διοργάνωσης και διεξαγωγής των Ιπποδρομιών στην Ελλάδα (επερώτηση που αναδημοσίευσαν οι «Ιπποδρομίες» στις 4 Νοεμβρίου του 2011).

Οι δύο βουλευτές απευθυνόμενοι προς τους Υπουργούς Πολιτισμού και Τουρισμού καθώς και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ζήτησαν να μάθουν:

1. Αν προτίθενται τα δύο Υπουργεία να εφαρμόσουν το σύστημα κατηγοριών pattern races στον τρόπο διεξαγωγής των ιπποδρομιών στην Ελλάδα

2. Όταν ένας επαγγελματίας αναγκάζεται να πάρει άλογα, τα οποία δεν πωλούνται γιατί δεν υπάρχουν αγοραστές και οι προπονητές δεν δύναται να καλύψουν το κόστος των τροφείων, αν γνωρίζουν που καταλήγουν αυτοί οι ίπποι και τέλος

3. Πότε θα εξοφληθεί το ΟΑΚΑ για να προβεί στην ανακοίνωση αναλύσεων και πότε θα ξεκινήσουν οι έκτακτες αιμοληψίες/ουροληψίες.

Στις 29 Νοεμβρίου (σύμφωνα με τα σχετικά έγγραφα) εκδόθηκε η απαντητική επιστολή του ΟΔΙΕ την οποία υπογράφει ο ίδιος ο Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού, κύριος Αλέξανδρος Ζαχαρής, με την οποία επιχειρεί να απαντήσει στα παραπάνω ερωτήματα των βουλευτών.

Έτσι λοιπόν, στην επιστολή του ο κύριος Ζαχαρής αναφέρει:

Σε απάντηση του προαναφερόμενου εγγράφου σας σχετικού με την ερώτηση των βουλευτών κ.κ. Πλεύρη και Γεωργιάδη σας γνωρίζουμε τα εξής:

1. Οι προτεραιότητες του ΟΔΙΕ σήμερα είναι:

α. Η στήριξη και ανάπτυξη των Ελληνικών Ιπποδρομιών και η αύξηση του αμοιβαίου στοιχήματος επί των διεξαγομένων στην Ελλάδα Ιπποδρομιών καθώς επίσης και η αύξηση των ιπποδρομιακών πωλήσεων που αφορούν τις Γαλλικές και Αγγλικές Ιπποδρομίες.

β. Η επανασύσταση και λειτουργία του ιπποδρομιακού λαχείου ΣΟΥΙΠΣΤΕΪΚ (SWEEPSTAKE) σε όλη την Ελλάδα με χιλιάδες σημεία πώλησης και διανομής.

γ. Η βελτίωση της συνεργασίας με τα Γαλλικά Ιπποδρόμια με σκοπό την εισαγωγή νέων στοιχημάτων και τρόπων διαχείρισης των Γαλλικών Ιπποδρομιών (συμμετοχή των Ελλήνων στοιχηματιών στο ιπποδρομιακό στοίχημα των Γάλλων).

δ. Η διεξαγωγή του Αμοιβαίου Στοιχήματος επί των διεξαγομένων στην Ελλάδα Ιπποδρομιών μέσω Διαδικτύου.

Είναι προφανές ότι σε περιόδους οικονομικής κρίσης και μάλιστα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, η προσπάθεια για διοργάνωση διεθνών ιπποδρομιών στον Ελληνικό Ιππόδρομο θα αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες που έχουν σχέση με τις πολύ υψηλές δαπάνες που απαιτούνται για την πραγματοποίησή τους.

2. Ο ΟΔΙΕ δεν είναι ιδιοκτήτης ίππων και δεν έχει καμία αρμοδιότητα στο θέμα της αποχώρησης (γι’ οποιονδήποτε λόγο) ίππων από τον Ιππόδρομο. Η σχετική ευθύνη ανήκει στους ιδιοκτήτες και προπονητές των ίππων. Παρ’ όλα αυτά σας ενημερώνουμε ότι συνήθως οι ίπποι που αποχωρούν από τον Ιππόδρομο χρησιμοποιούνται στον αγροτικό τομέα και σε ιππικούς ομίλους.

3. Ο ΟΔΙΕ βρίσκεται σε συνεννόηση και διακανονισμό με την Φ.Ε.Ε. προκειμένου η τελευταία να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της στον ΟΑΚΑ.

Παραμένουμε στην διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη διευκρίνιση ή πληροφορία.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Αλέξανδρος Ζαχαρής

Η απαντητική επιστολή του ΟΔΙΕ (σελ 1/3)


Η απαντητική επιστολή του ΟΔΙΕ (σελ 2/3)

Η απαντητική επιστολή του ΟΔΙΕ (σελ 3/3)

Ας δούμε λοιπόν τώρα βήμα προς βήμα τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις που δόθηκαν από τον ΟΔΙΕ:

1. Στην πρώτη ερώτηση διατυπώνεται από τους δύο βουλευτές η απορία αν υπάρχει η πρόθεση να εφαρμοστεί το σύστημα κατηγοριών pattern races στις Ελληνικές Ιπποδρομίες.

Οι μελλοντικοί στόχοι που έχουν τεθεί από τον ΟΔΙΕ και αναφέρονται σχετικά ως απάντηση δεν απαντούν ουδόλως επί της ουσίας στο ερώτημα που έθεσαν οι δύο βουλευτές, ενώ αλγεινή εντύπωση προξενεί το γεγονός πως ανάμεσα στις δήθεν… «προτεραιότητες» του Οργανισμού περιλαμβάνονται: «…Η στήριξη και ανάπτυξη των Ελληνικών Ιπποδρομιών και η αύξηση του αμοιβαίου στοιχήματος επί των διεξαγομένων στην Ελλάδα Ιπποδρομιών καθώς επίσης και η αύξηση των ιπποδρομιακών πωλήσεων που αφορούν τις Γαλλικές και Αγγλικές Ιπποδρομίες…. » μαζί με το «επικό»: «...Η διεξαγωγή του Αμοιβαίου Στοιχήματος επί των διεξαγομένων στην Ελλάδα Ιπποδρομιών μέσω Διαδικτύου…».

Είναι δυνατό να απαντά ο ΟΔΙΕ με τέτοιου είδους αναφορές – πομφόλυγες; Όταν τώρα που μιλάμε η επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού λειτουργεί ακόμα… «δοκιμαστικά» (όπως αναγράφεται κάτω και αριστερά στην αρχική του σελίδα), όταν δεν διαθέτει ούτε καν ένα e-mail επικοινωνίας ακόμα στην ιστοσελίδα του, όταν με τα παντελώς απαράδεκτα και καταστροφικά προγράμματα των τελευταίων ετών «έσπρωξε προς την καταστροφή» τις Ελληνικές Ιπποδρομίες (και παρότι το ετήσιο πρόγραμμα εγκρίνεται τελικά από την Φίλιππο Ένωση, εν τούτοις ως ο συντάκτης του έχει ασφαλώς άμεση συμμετοχή και συνυπαιτιότητα στην σημερινή οικτρή ιπποδρομιακή πραγματικότητα που βιώνουμε), «τολμά» μετά να κάνει λόγο για δήθεν «στήριξη», για «ανάπτυξη» και για την «διεξαγωγή αμοιβαίου στοιχήματος μέσω Διαδικτύου»; Είναι επίσης πολύ σημαντικό να αναφερθεί πως ένα από τα δομικά στοιχεία του συστήματος κατηγοριών pattern races είναι η σύνταξη του αγωνιστικού προγράμματος, που γίνεται κάτω από αυστηρά συγκεκριμένους όρους και προϋποθέσεις, οι οποίοι ισχύουν διεθνώς και για όλες τις χώρες που επιθυμούν να ενταχθούν στο εν λόγω σύστημα διεξαγωγής Ιπποδρομιών.

Παραδίδουμε την απάντηση του ΟΔΙΕ στην κρίση των αναγνωστών μας…

2. Στο επίσης κρίσιμο ερώτημα τι απογίνονται τα άλογα που εγκαταλείπονται στην τύχη τους από τους ιδιοκτήτες τους εξαιτίας της δεινής οικονομικής τους κατάστασης και τι συμβαίνει με τους προπονητές που έχουν μεταβληθεί σε «μεγαλο – ιδιοκτήτες» λόγω του παραπάνω γεγονότος (σημ. «Ιπποδρομιών»: φαίνεται πως όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει εκτός από τον ΟΔΙΕ που δηλώνει… αναρμόδιος) δεν υπάρχει επίσης καμία απάντηση επί της ουσίας, αλλά αντ’ αυτού υπάρχει μία γενικόλογη αναφορά στην μετα-ιπποδρομιακή χρήση των ίππων.

Είναι δυνατό να μην παίρνει καμία θέση ο ΟΔΙΕ σε αυτό το «καυτό ζήτημα», όταν ούτε λίγο ούτε πολύ «απειλήθηκε» για μία ακόμα φορά η ομαλή ροή διεξαγωγής των Ελληνικών (και όχι μόνο) Ιπποδρομιών και για κάποιες ώρες παρακολουθούσαμε ένα «θρίλερ» να εξελίσσεται παραμονές της φετινής Πρωτοχρονιάς, όπου ο Πρόεδρος της Ένωσης Προπονητών Δρομώνων Ίππων σε ζωντανή τηλεοπτική του συνέντευξη ενώπιον χιλιάδων τηλεθεατών – φιλίππων αξίωνε την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου με την Ηγεσία του ΟΔΙΕ και την εξεύρεση μίας άμεσης λύσης στο οξύ οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι προπονητές σήμερα, εξαιτίας και του γεγονότος ότι πολλοί επαγγελματίες έχουν επιβαρυνθεί σημαντικά και με το κόστος συντήρησης και διαβίωσης των ίππων τους (εξαιτίας του φαινομένου που περιγράφουν οι δύο βουλευτές του Κοινοβουλίου στην επερώτησή τους, για την οποία τελικά καμία ουσιαστική απάντηση δεν έλαβαν…), προκειμένου να συνεχίσουν να διεξάγονται όπως – όπως οι Ελληνικές Ιπποδρομίες;

Σε κάθε περίπτωση, αφού ο ΟΔΙΕ δηλώνει «αναρμόδιος» για την αποχώρηση «γι’ οποιονδήποτε λόγο» (όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην επιστολή) των ίππων από τον Ιππόδρομο, μπορεί να απαντήσει κάποιος ποιος έχει την ευθύνη της συντήρησης του αγωνιστικού στίβου, ο οποίος έχει στοιχίσει μέχρι σήμερα την ζωή πολλών ίππων, έχει οδηγήσει στην απομάκρυνση πολλών περισσότερων εξαιτίας των σοβαρών τραυματισμών και των υποτροπών των παθήσεών τους και έχει οδηγήσει μόνιμα στην αναπηρική καρέκλα (μετά από τον βαρύτατο τραυματισμό του κατά την διάρκεια ιπποδρομίας, για την οποία δεν ανακοινώθηκε ποτέ κάποιο πόρισμα…) τον άτυχο αναβάτη Παναγιώτη Λιάκο;

Και αυτή την απάντηση του Οργανισμού την παραδίδουμε στην κρίση των αναγνωστών μας…

3. Στην απάντηση του τρίτου σκέλους της επερώτησης υπάρχει μάλλον η «σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι»…

Σε ποια ακριβώς συνεννόηση βρίσκεται ο ΟΔΙΕ με την Φίλιππο Ένωση; Εδώ και μήνες η Φίλιππος Ένωση βρίσκεται «ακέφαλη» και δεν υφίσταται το ΔΣ της (παρότι διεξήχθησαν οι εκλογές ανάδειξής του, εν τούτοις μέχρι σήμερα δεν υπάρχει συγκροτημένο Διοικητικό Συμβούλιο όπως επίσης δεν έχει δοθεί καμία σχετική εξήγηση για αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο, να βρίσκεται δηλαδή η Ανώτατη Ιπποδρομιακή Αρχή χωρίς Ηγεσία επί μακρόν, το ύπατο εποπτεύον όργανο της Πολιτείας, το ορισμένο να επιλαμβάνεται – μεταξύ των υπόλοιπων αρμοδιοτήτων του – όλων των ιπποδρομιακών ζητημάτων αγωνιστικού και πειθαρχικού χαρακτήρα). Συνεπώς, με ποιους «συνεννοείται» και με ποιους «διακανονίζεται» ο ΟΔΙΕ; Το «κερασάκι στην τούρτα» ήρθε μόλις προχθές, όπου σε σχετική ανακοίνωση η Φίλιππος Ένωση αναφέρει ότι ήταν αρνητικά τα αποτελέσματα στα δείγματα ούρων για τις ημερομηνίες από… 1η έως και 29η Αυγούστου του 2011 (!)

Για όλους τους παραπάνω λόγους, αποφασίσαμε χωρίς δεύτερη σκέψη να κοινοποιήσουμε το συγκεκριμένο δημοσίευμα προς τους δύο ερωτώντες βουλευτές ώστε να λάβουν γνώση της θλιβερής πραγματικότητας που (άγνωστο για ποιόν λόγο) απεκρύβη στην απαντητική επιστολή του Οργανισμού. Αν μη τι άλλο, οι κύριοι Πλεύρης και Γεωργιάδης με τις καίριες και ουσιαστικές ερωτήσεις τους έδειξαν να ενδιαφέρονται έμπρακτα για τον Ελληνικό Ιππόδρομο και θεωρούμε χρέος μας όπως και ηθική υποχρέωση να τους βοηθήσουμε στο έργο τους, παραθέτοντάς τους όσα περισσότερα στοιχεία είναι δυνατό, κάτι που θα εξακολουθήσουμε να πράττουμε και στο μέλλον και προς όσους άλλους με τα έργα τους προσπαθούν να βελτιώσουν ή να αναστρέψουν την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει εδώ και πολύ καιρό οι Ελληνικές Ιπποδρομίες.

«Ιπποδρομίες»


 Το θέμα της εβδομάδας


Αγαπητοί φίλοι των «Ιπποδρομιών»,

Το σημερινό «θέμα της εβδομάδας» έχει να κάνει με την δημιουργία ενός νέου ιπποδρομιακού forum το οποίο φιλοδοξεί να ξεπεράσει τα ομολογουμένως «στενά σύνορα» της χώρας. Σε τέτοιους πάντως «χαλεπούς ιπποδρομιακά καιρούς», όχι μόνο στην χώρα αλλά και παγκοσμίως, ένα τέτοιου είδους δύσκολο εγχείρημα φαντάζει αρκετά «παρακινδυνευμένο». Αξίζει βεβαίως τουλάχιστον να παρακολουθήσουμε με έντονο ενδιαφέρον αυτή την σημαντική «Ελληνική πρωτοβουλία», καθώς οι πρωτεργάτες της δημιουργίας του είναι «γνωστοί» στην δική μας «ιπποδρομιακή οικογένεια».

Μερικά λόγια για το σημερινό «θέμα της εβδομάδας»:

Η γνωστή Ελληνική ιπποδρομιακή ιστοσελίδα cosmicway και ο διαχειριστής της κύριος Νίκος Παπαδάκης «τόλμησαν» και έτσι πριν από λίγες ημέρες προχώρησαν τελικά στην δημιουργία του ιπποδρομιακού forum «Racegoers», που στα Ελληνικά σημαίνει «λάτρεις του Ιπποδρόμου». Το ιπποδρομιακό forum «Racegoers» δημιουργήθηκε με στόχο την επικοινωνία – σε παγκόσμιο επίπεδο – φιλίππων που ασφαλώς διαθέτουν μεταξύ τους διαφορετική «ιπποδρομιακή κουλτούρα» όπως και την ανταλλαγή απόψεων γύρω από τα πάσης φύσης ιπποδρομιακά ζητήματα που κατά κανόνα είναι κοινά και απασχολούν σύσσωμη την ιπποδρομιακή κοινή γνώμη. Η προσπάθεια αυτή σε πρώτο χρόνο έτυχε της υποστήριξης και της GBI, η οποία μάλιστα είναι από τις πρώτες που έσπευσαν να εγγραφούν ως μέλη στο forum, ενώ εκτιμούμε πως το επόμενο διάστημα των δύο – τριών μηνών θα καταδείξει με τον πλέον ευκρινή τρόπο την δυναμική του εγχειρήματος.

Για σήμερα λοιπόν, επιλέξαμε να «φιλοξενήσουμε» το editorial  του διαχειριστή του ιπποδρομιακού forum «Racegoers», του μηνύματος υποδοχής και καλωσορίσματος δηλαδή, στο οποίο περιγράφονται συνοπτικά οι στόχοι και οι προοπτικές στις οποίες προσβλέπουν οι δημιουργοί του.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του σημερινού «θέματος της εβδομάδας»:

The international horse racing forum

by Admin on Tue Dec 20, 2011 10:33 pm

Racegoers is an international horse racing forum.
Horse racing is known as the sport of kings and it is becoming rapidly internationalized, thanks to the modern technologies (satellite tv, web tv, on line betting).
Once upon a time you had to be local to a race course to get involved.
In later years the coverage of the races became nationwide. Now it is worldwide.
It's not only the unique spectacle offered by the races that attracts people, but also the betting. You can't tell where some good betting opportunities will turn up and it does n't have to be in your local race course.
The reasons we started this forum are first to provide you with access to general information about racing in other countries, other than your own. Second, to use the English language so the majority of the people understand.
Another and perhaps more important reason is to make the betting people appreciate the finer details of the races. The handicapping angle basics, what to look for and where. You may be a top notch expert where you live but when you decide to get involved with the international scene, you will find yourself to be a novice.
We thus created a forum that addresses at the same time the experienced punter, the newbie and the relative newbie & we express the hope that the members will help to meet the above stated objectives.
The membership of this forum is free and will always be free.

Our advise to the new members is as follows:

- Be polite
- Write in English
- Don't overhype
- Post links in the relevent sections

There is the usual penalty for those who break those rules or post spam or behave like spammers (yellow card - red card).

Enjoy !

Η διαρκής συρρίκνωση που παρατηρείται στην «δεξαμενή των φιλίππων» (αν και υπάρχουν κάποιες «κρυφές ελπίδες», για τις οποίες αισιοδοξούμε και φυσικά θα έχουμε την ευκαιρία να τις αναλύσουμε εκτενέστερα προσεχώς) «επιβάλλει» πια ως αδήριτη την ανάγκη για συσπείρωση όλων των φιλίππων όπως και την διαρκή ενημέρωσή τους γύρω από όλα αυτά τα τρέχοντα – και οπωσδήποτε «φλέγοντα» – ζητήματα της ιπποδρομιακής καθημερινότητας. Τα ιπποδρομιακά forums εν γένει επιτρέπουν ακριβώς αυτήν την λειτουργία και την ικανοποίηση των αναγκών των φιλίππων, ενώ και η επικοινωνία μαζί με την ανταλλαγή απόψεων και θέσεων «ζυμώνουν» μία κοινή πεποίθηση και συναντίληψη για όλα τα επισυμβαίνοντα, ενδυναμώνοντας σημαντικά με αυτόν τον τρόπο την φωνή της διεκδίκησης του φιλίππου κοινού. Άλλωστε, στην κοιτίδα της Δημοκρατίας και του Πολιτισμού, ο διάλογος κατείχε – και πρέπει να συνεχίσει να το κάνει – την ύψιστη θέση στην καθημερινή λειτουργίας μας, ώστε η συμμετοχή μας σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις θα λέγαμε πως «υπαγορεύεται» τόσο από την γενικότερη παιδεία και κουλτούρα μας, όσο και από την ειδικότερη «ιπποδρομιακή συνείδηση» και «ιπποδρομιακή παιδεία» μας. Συνεπώς, εμείς εκτιμούμε πως αν μη τι άλλο αξίζει να ενισχύσουμε όσο γίνεται κάθε τέτοια προσπάθεια που ως στόχο της έχει την ενδυνάμωση της φωνής των φιλίππων καθώς και την προώθηση κοινών στόχων και αξιώσεων επί των ιπποδρομιακών ζητημάτων, πολύ περισσότερο μάλιστα που η αρχή έγινε από εδώ, από την Ελλάδα! Έτσι, λοιπόν, εμείς προτείνουμε σε όλους όσους έχετε την διάθεση, να εγγραφείτε μέλη στο ιπποδρομιακό forum «Racegoers» και αν δεν επιθυμείτε σε κάθε περίπτωση να συμμετέχετε πιο ενεργά με παραθέσεις δημοσιευμάτων και απευθείας συζητήσεις, τουλάχιστον θα μπορείτε να ενημερώνεστε για αρκετά και ενδιαφέροντα ιπποδρομιακά ζητήματα – και όχι μόνο – και παράλληλα θα «δώσετε ισχύ» σε ένα «διεθνές ιπποδρομιακό κίνημα» που ξεκινά αυτήν την εποχή τα πρώτα του δειλά βήματα…

Εμείς να ευχηθούμε Καλή Επιτυχία στο ιπποδρομιακό forum «Racegoers» και φυσικά από σήμερα θα «φιγουράρει» κι αυτό με την σειρά του στην στήλη με όλες τις υπόλοιπες ιπποδρομικές ιστοσελίδες που σας προτείνουμε κατά καιρούς, αφού ήδη ενσωματώθηκε στον σχετικό πίνακα που βρίσκεται προς τα κάτω και δεξιά στο μενού του ιστοχώρου των «Ιπποδρομιών».

«Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2012 Slaney Novice Hurdle

Νικητής ίππος: Monksland

Monksland
  
2012 Slaney Novice Hurdle
  «Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2012 Daytona Stakes

Νικητής ίππος: Caracortado

Caracortado
 
2012 Daytona Stakes
  «Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2012 International Jockeys Championship

Νικητής ίππος: Furnace

Furnace

 
2012 International Jockeys Championship
  «Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»