Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011


Το κείμενο της εβδομάδας



Το δημοσίευμα που φιλοξενούμε σήμερα στη νέα θεματική ενότητα των «Ιπποδρομιών» προέρχεται από την ιπποδρομιακή ιστοσελίδα cosmicway.

Λίγα λόγια για το θέμα:

Την περασμένη εβδομάδα, συνέβη η διαγραφή ενός ίππου στις Αγγλικές ιπποδρομίες, λίγο μάλιστα πριν από την εκκίνηση της κούρσας. Πέραν του γεγονότος ότι αυτό δεν έγινε αντιληπτό από τον Οργανισμό (ο οποίος συνέχιζε να δέχεται στοίχημα πάνω στο διαγραφέντα ίππο μέχρι και τη στιγμή της εκκίνησης, και αφού εν τω μεταξύ είχε μεσολαβήσει η διαγραφή του) μετά την ιπποδρομία διαπιστώθηκε πλέον εν τοις πράγμασι πως ο νέος κανονισμός  διαγραφών που διέπει το ιπποδρομιακό στοίχημα στις Ελληνικές ιπποδρομίες δεν εφαρμόζεται και στις αλλοδαπές, αλλά ισχύει ακόμα η μεταφορά των χρημάτων στο φαβορί ίππο του παιχνιδιού γκανιάν! Και όλα αυτά, χωρίς να έχουν ενημερωθεί ακόμα (επίσημα) οι φίλιπποι!

Διαβάστε λοιπόν τώρα το πλήρες άρθρο της ιστοσελίδας cosmicway:

Το σχόλιο της ημέρας

Με μία κίνηση σκοτώνει το ξένο προϊόν του ο ΟΔΙΕ!

Όλη η εργασία των τελευταίων ημερών για τις Αγγλικές ιπποδρομίες, αλλά και για τις Γαλλικές από πέρυσι, πάει περίπατο έτσι όπως τα κατάφερε ο ΟΔΙΕ σήμερα.

Ο λόγος είναι ο περίφημος κανονισμός των μεταφορών στην περίπτωση διαγραφής για τον οποίο λέμε εδώ και 13-14 χρόνια ότι πρέπει να καταργηθεί, αλλά ειδικά για τις ξένες ιπποδρομίες είναι εγκληματικά ανεφάρμοστος.
 
Οι ξένοι όπως ξέρετε όταν προκύψει διαγραφή στο σταρτ απομακρύνουν το άλογο αμέσως και στη συνέχεια δίνουν την εκκίνηση χωρίς καμία απολύτως καθυστέρηση. Όποιος δε έχει παίξει το άλογο που διαγράφτηκε παίρνει τα λεφτά του πίσω.
Λόγω αυτής της καταστάσεως είχαμε την εντύπωση ότι στον ΟΔΙΕ ο κανονισμός που προβλέπει μεταφορά του στοιχήματος σε άλλο ίππο, ανάλογα με τη σειρά στον πίνακα του γκανιάν, δεν ισχύει για το στοίχημα στις ξένες ιπποδρομίες.

Όμως ισχύει.

Σήμερα έγινε ληστεία και να πως:

Στην τελευταία ιπποδρομία, Κempton 8.10, φαβορί στο Αγγλικό στοίχημα ήταν ο ίππος Chilledtothebone, με νούμερο 8, αναβάτης ο Kieren Fallon. Στο Ελληνικό γκανιάν η απόδοση ήταν 1.66 στο πενηντάλεπτο ενώ στη betfair κλπ, η απόδοση ήταν 3.00 στο ευρώ.
Το άλογο βγήκε από το πάντοκ και κατευθύνθηκε προς το μηχάνημα εκκίνησης, δείχνοντας μάλιστα να βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση.
 
Τελικά όμως ελάχιστα πριν την εκκίνηση διεγράφη, άγνωστο ακόμα για ποιό λόγο. Η τηλεόραση της GBI δεν έδειξε τίποτα, ούτε έδειξε να το απομακρύνουν, αλλά ούτως ή άλλως οι φίλιπποι στα πρακτορεία ήταν εκείνη τη χρονική στιγμή στις ουρές για να παίξουν και δεν έβλεπαν.
 
Κατά τη διάρκεια της κούρσας ο εκφωνητής Νικολακόπουλος το έψαχνε και αρχικά είπε "δεν το βλέπω, μάλλον θα ακολουθεί τελευταίο", μετά δε από λίγο "δεν υπάρχει το 8 στην κούρσα".

Ο ΟΔΙΕ έπαιρνε στοίχημα για το νούμερο 8 ακόμα και όταν είχε ήδη διαγραφεί και μάλιστα συνέχισε να το δείχνει στα στοιχηματικά δεδομένα 5 λεπτά μετά την κούρσα. Ένας από τους πολλούς φιλίππους που είχαν εκμανεί μετά την ιπποδρομία πήρε τηλέφωνο την Intralot-ΟΔΙΕ και του απάντησαν "μόνο το νούμερο 2 έχει διαγραφεί". Ένα λεπτό μετά από το τηλεφώνημα άλλαξαν τον πίνακα και η ένδειξη "8, απόδοση 1.66" έγινε "8, διαγραφή".

Θα μας πουν μήπως ότι φταίνε οι Εγγλέζοι ;

Μα κύριοι, στην Αγγλία όπως και στη Γαλλία έτσι κάνουν πάντα. Δεν έχει καθυστέρηση εκεί για "να τροποποιήσουν το στοίχημα τους οι παίκτες" !

Θα μας πουν ότι φταίει η GBI ;

Αν φταίει δηλαδή, σημαίνει είμαστε στο έλεος του κάθε καμεραμάν που μπορεί να κάνει ένα στιγμιαίο λάθος ; Έτσι πάει ;

Θα μας πουν ότι φταίει ο Νικολακόπουλος ;

Κι αυτός ακόμα αν φταίει, προλάβαινε δεν προλάβαινε να το πει, έτσι όπως έγινε.

Κύριοι είναι κλοπή, από τις λίγες που έχουν γίνει στην ιστορία του Ελληνικού ιπποδρομιακού στοιχήματος και πρέπει να δώσετε λύση αμέσως (αύριο Παρασκευή το πρωί).

Να πως:

- Καταργήστε τις μεταφορές στο ξένο ιπποδρομιακό στοίχημα.

- Αποζημιώστε με εξωπελατειακό διακανονισμό τον κόσμο που έπαιζε το 8.

Αν δεν το κάνετε αυτό, δώστε το φιλί του αποχαιρετισμού στην ιδέα σας να διοργανώνετε στοίχημα με ξένες ιπποδρομίες.

Η αναξιοπιστία είναι πλήρης (χειρότερη δεν γίνεται), όπως μαρτυρά και η αναστάτωση που επικρατεί αυτή τη στιγμή σε όλο το φίλιππο κόσμο, τουλάχιστον σε όσους παρευρέθησαν στα πρακτορεία για τις σημερινές Αγγλικές ιπποδρομίες.

Κανένας δεν θέλει τις "μεταφορές".

Απόδειξη ότι στις Ελληνικές ιπποδρομίες όλοι όσοι έχουν χαρτάκια τα αλλάζουν.

Αλλά έχετε "γλυτώσει" τόσα χρόνια, γιατί αφ' ενός όλοι ξέρουν ότι δίνετε παράταση και αφ' ετέρου όποιος είναι μακριά από πρακτορείο, το έχει προαποφασισμένο ότι παίρνει αυτό το ρίσκο:

Στις Ελληνικές ιπποδρομίες οι στοιχηματίζοντες έχουν την ευχέρεια να αποφύγουν να τους παίζετε εσείς τα λεφτά τους όπου θέλετε, με τον περίεργο "κανονισμό" σας. Στις ξένες όμως ιπποδρομίες θα "παίρνονται κεφάλια" κάθε μέρα.

Σκεφτείτε το !

Μπήκατε σε ένα παιχνίδι που αν το συνεχίσετε σημαίνει ότι θα κλέβετε τον κόσμο κάθε μέρα.

Κάντε τις δύο παραπάνω κινήσεις και φυσικά θα το γράψουμε αμέσως εδώ ώστε να ενημερώσουμε τον κόσμο για τη λύση του προβλήματος, από αυτόν εδώ το χώρο και με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που τον ενημερώνουμε τώρα για την ύπαρξη του προβλήματος.

ΥΓ. cosmicway: Ελπίζουμε να το αναδείξουν αυτό το θέμα και τα περιοδικά, που ήδη έχουν πάρει πολλά τηλεφωνήματα. Απ' ότι καταλάβαμε άλλα τόσα τηλεφωνήματα γίνονται προς τα περιοδικά για να "καλυφτεί το θέμα", να ληστεύονται δηλαδή οι φίλιπποι μ' αυτόν τον τρόπο και να γίνεται το ιπποδρομιακό στοίχημα αναξιόπιστο. Ποιός ζητάει την "συγκάλυψη", ο ΟΔΙΕ ή κάποιος άλλος, δεν το ξέρουμε ακόμα. Πάντως θα πρέπει να λεχθεί ότι οι της τηλεοπτικής εκπομπής δεν φταίνε ή φταίνε ελάχιστα και σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να στηρίζεται το όλο σύστημα των συναλλαγών με τον ΟΔΙΕ στην τηλεοπτική εκπομπή.


«Ιπποδρομίες»

Αποσύρθηκε από τις ιπποδρομίες λόγω τραυματισμού ο Cape Blanco



Ο σπουδαίος 4ετής ίππος Cape Blanco αναγκάστηκε να σταματήσει την αγωνιστική του σταδιοδρομία στους Ιπποδρόμους, εξαιτίας του τραυματισμού που υπέστη στο γόνατο μετά από τη νικηφόρο συμμετοχή του στην ιπποδρομία 2011 Joe Hirsch Turf Classic Invitational Stakes που διεξήχθη στην απόσταση των 2.400 μέτρων το περασμένο Σάββατο (01-10-2011) στο Ιπποδρόμιο Belmont Park των Ηνωμένων Πολιτειών:

2011 Joe Hirsch Turf Classic Invitational Stakes


Ο γιος του Galileo (IRE) και της Laurel Delight (GB) που ιππεύτηκε σε αυτή τη συμμετοχή του από τον αναβάτη Jamie Spencer πιέστηκε πολύ έντονα προκειμένου να αποκρούσει την επίθεση του ίππου Dean's Kitten, του οποίου τελικά κατάφερε να υπερισχύσει με διαφορά κεφαλής και με αυτή του την επιτυχία ολοκλήρωσε ένα hat-trick από νίκες σε ιπποδρομίες Grade One στις ΗΠΑ, καθώς πριν από αυτήν την τελευταία του επικράτηση, είχε κατακτήσει την ιπποδρομία 2011 Man O'War Stakes (τον Ιούλιο) καθώς και την ιπποδρομία 2011 Arlington Million (τον Αύγουστο).

Στην Ευρώπη, ο Cape Blanco είχε να τρέξει από την ιπποδρομία 2011 Queen Anne Stakes, στην οποία τερμάτισε μόλις 6ος μεταξύ 7 συμμετεχόντων, σε μια ιπποδρομία όπου επικράτησε ο περίφημος Canford Cliffs:

2011 Queen Anne Stakes

Παρόλα αυτά, ο Cape Blanco έχει επίσης στο ενεργητικό του σπουδαίες Ευρωπαϊκές επιτυχίες, όπως αυτή στο 2010 Irish Derby και στο 2010 Irish Champion Stakes, αλλά και στην ιπποδρομία 2010 Dante Stakes, στο οποίο θυμίζουμε πως επιβλήθηκε με διαφορά 3 ¼ μηκών του «μεγάλου» (και περσινού νικητή της αψίδας του Θριάμβου) Workforce:

 2010 Dante Stakes



Σε δηλώσεις του ο προπονητής του Aidan O'Brien εξέφρασε τη λύπη του για την πρόωρη «συνταξιοδότηση» του Cape Blanco, εξαίροντας παράλληλα το ταλέντο και τη μεγάλη γενναιότητα του τρόφιμού του (αυτό πιθανότατα να το ανέφερε διότι παρότι τραυματίστηκε στην τελευταία συμμετοχή του, εν τούτοις δεν παρέδωσε πουθενά την πρωτοπορία σε κανένα σημείο στο ίσωμα και πάλεψε για τη νίκη μέχρι τέλους!) καθώς και τη θαυμάσια «συμπεριφορά» του πάνω στην κούρσα, ενώ δεν παρέλειψε να δηλώσει την απογοήτευσή του – όσο και των ιδιοκτητών του – καθώς υπήρχαν βλέψεις για τη συμμετοχή του στο φετινό Breeders' Cup, με σημαντικές οπωσδήποτε ελπίδες διάκρισης.

Ο Cape Blanco που ανήκει στην ιδιοκτησία των Mrs F. Hay, D. Smith, Mrs J. Magnier και M. Tabor κατάφερε να σημειώσει στην αγωνιστική του καριέρα 9 νίκες και 1 δευτεριά επί συνόλου 15 συμμετοχών, ενώ τα συνολικά έπαθλα που αποκόμισε ανέρχονται στο ύψος των 2.998.536 €.

Να πούμε τέλος πως τα μελλοντικά σχέδια για τον Cape Blanco (σε ο, τι αφορά στο νέο του ρόλο ως επιβήτορα πλέον) θα ανακοινωθούν κατά πάσα πιθανότητα μέσα στις προσεχείς ημέρες.

«Ιπποδρομίες»
Χωρίς ιπποδρομιακό στοίχημα την Τετάρτη 05-10-2011




Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Like A Butterfly Novice Chase

Νικητής ίππος: First Lieutenant

 

First Lieutenant

  

2011 Like A Butterfly Novice Chase
 «Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 GP Seleccion de Potrancas

Νικητής ίππος: Life For Sale

Life For Sale

2011 GP Seleccion de Potrancas
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»