Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2013

ΟΔΙΕ: Μήνυση κατά στρατηγών της ΕΛ.ΑΣ. για την περίπτωση του ΟΔΙΕ

«Ύποπτη» η κωλυσιεργία στη διεκδίκηση των χρημάτων που οφείλει ο Οργανισμός στο  Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας, σύμφωνα με την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής

Αντιμέτωποι με τη Δικαιοσύνη για απιστία κατά του Δημοσίου πρόκειται να έρθουν συνδικαλιστές, ταξίαρχοι αλλά και στρατηγοί της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι συμμετείχαν - ή συμμετέχουν - στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Απασχολούμενων στα Σώματα Ασφαλείας.

Κύκλοι της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής διαμηνύουν ότι ήδη έχουν συνταχθεί μηνυτήριες αναφορές εις βάρος όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ταμείου, τα οποία, σύμφωνα με την Ένωση, θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις για την «ύποπτη» - όπως τη χαρακτηρίζουν - κωλυσιεργία που επέδειξαν στη διεκδίκηση των χρημάτων που οφείλει ο Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρόμων Ελλάδος στον φορέα.

Στο επίκεντρο βρίσκονται οι πόροι του εν λόγω ταμείου, για τη δημιουργία Ασφαλιστικού Κεφαλαίου, την οικονομική ισορροπία και τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του.

Μεταξύ των άλλων πόρων αναφέρεται και πόρος «εκ των αποδόσεων επί των αμοιβαίων στοιχημάτων εκ του Ιπποδρόμου απομένοντα ως κλασματικά υπόλοιπα και ανεξαργύρωτα δελτία που κερδίζουν». Χρήματα τα οποία ωστόσο, αν και οφείλονται τουλάχιστον από το 2001, το Δ.Σ. του φορέα δεν έχει κάνει τίποτα ώστε να τα διεκδικήσει, με αποτέλεσμα το ταμείο να πνέει τα λοίσθια. 

Από τον Άννα στον Καϊάφα 

Από τα πρακτικά των συνεδριάσεων του Δ. Σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ, τα οποία βρίσκονται στη διάθεση της zougla.gr, προκύπτει ότι το θέμα των χρημάτων που οφείλει ο ΟΔΙΕ έχει συζητηθεί από τα μέλη του ταμείου ουκ ολίγες φορές.

Μάλιστα, στην υπόθεση έχει εμπλακεί και το Πρωτοδικείο Αθηνών, το οποίο με αποφάσεις που εκδόθηκαν το 2007 κατόπιν αγωγών ανάγκαζε τον ΟΔΙΕ να καταβάλει το ποσό των 988.579 ευρώ άμεσα.

Χρήματα τα οποία, όπως καταγγέλλουν μέλη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, δεν δόθηκαν ποτέ, αφού από τότε ο φάκελος της υπόθεσης άρχισε να δίδεται από δικηγόρο σε δικηγόρο, με αποτέλεσμα να έχουν περάσει πέντε χρόνια και τα ταμεία του φορέα να παραμένουν άδεια.

Συγκεκριμένα, ενώ αρχικά την υπόθεση είχε αναλάβει ένας δικηγόρος ονόματι Γιώργος Τσουγκριάνης, το 2009, το Δ.Σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ αποφάσισε να τον παύσει από τα καθήκοντά του και να αναθέσει την υπόθεση σε άλλο δικηγόρο, ονόματι Αθανάσιο Μητρούση, καλώντας τον να προβεί σε όλες τις νομικές ενέργειες που απαιτούνται για την είσπραξη των ποσών που πήγαζαν από τις επιδικασθέντες αγωγές.

Μάλιστα, υπολογίστηκε η εξόφληση της συνολικής οφειλής σε 24 μηνιαίες δόσεις και το τελικό ποσό - με υπολογισμό του τόκου υπερημερίας - διαμορφώθηκε σε 1.158.521 ευρώ.

Τα χρόνια όμως πέρασαν και τα χρήματα δεν εισπράχθηκαν ποτέ. Αντίθετα, όπως καταγγέλλουν στελέχη της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής, το Δ. Σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ άρχισε να πραγματοποιεί συνεδριάσεις επί συνεδριάσεων, να αλλάζει συνεχώς δικηγόρους και να μην προβαίνει ούτε στην είσπραξη των χρημάτων αλλά ούτε και στην κατάσχεση των περιουσιακών στοιχείων του ΟΔΙΕ. 

«Τις αγωγές τις κέρδισε ο δικηγόρος Γιώργος Τσουγκριάνης. Όταν βγήκαν οι αποφάσεις των δικαστηρίων, οι οποίες ανάγκαζαν τον Ιππόδρομο να δώσει τα χρήματα που χρωστάει, ο Τσουγκριάνης ζήτησε την αμοιβή του και το Δ.Σ., αντί να του τη δώσει, τον απέλυσε. Μετά, αν και το ΤΕΑΠΑΣΑ είχε νομικό σύμβουλο τον κ. Παπαϊωάννου, δεν έδωσε σε αυτόν την υπόθεση αλλά σε άλλον δικηγόρο, ονόματι Μητρούση. Και επί Μητρούση, όμως, πάλι τίποτα δεν έγινε. Τελικά, η υπόθεση ξανασυζητήθηκε για πολλοστή φορά και αυτήν τη φορά δόθηκε επιτέλους στον Παπαϊωάννου, παραμένοντας ωστόσο ακόμη "παγωμένη"» σημειώνουν χαρακτηριστικά μέλη της Ένωσης Αττικής μιλώντας στη zougla.gr. 

Ακόμα το συζητάνε 

Ενδεικτικό είναι, άλλωστε, το γεγονός ότι ακόμη και σήμερα, όπως προκύπτει από τα πρακτικά των συνεδριάσεων, το θέμα βρίσκεται υπό συζήτηση, χωρίς να έχουν γίνει ενέργειες που θα εξασφαλίσουν την καταβολή των οφειλομένων στον ταμείο των αστυνομικών.

Χαρακτηριστική είναι η συνεδρίαση που έλαβε χώρα στις 30 Οκτωβρίου του 2012 με θέμα «Ενημέρωση του Δ.Σ. του Ταμείου για συνέχιση μη απόδοσης οφειλομένων χρηματικών ποσών από τον "ΟΔΙΕ ΑΕ" και λήψη περαιτέρω μέτρων διασφάλισης του εν λόγω πόρου».

Το Δ.Σ. του Ταμείου αποφάσισε για πολλοστή φορά ότι κρίνει ως κατεπείγουσα τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων διασφάλισης του εν λόγω πόρου και συγκεκριμένα την… υπόμνηση στον νομικό σύμβουλο για την εκδήλωση όλων των απαιτούμενων ενεργειών εκτέλεσης των αποφάσεων του Πρωτοδικείου Αθηνών που αφορούν στη μη συμμόρφωση του ΟΔΙΕ. 

«Από το 2007 που επιδικάσθηκαν οι αγωγές, φτάσαμε στο 2012 και ακόμη το συζητάνε και υπενθυμίζουν στον νομικό σύμβουλο του ταμείου να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες, ώστε να εισπραχθούν τα λεφτά. Πρόκειται για αστειότητες. Έχουμε αρχίσει να θεωρούμε ότι ίσως κάποιοι μέσα από το ταμείο έχουν συμφέρον η υπόθεση να παραμένει παγωμένη. Για αυτόν τον λόγο θα προσφύγουμε στη Δικαιοσύνη και θα μηνύσουμε όλους όσοι συμμετείχαν στο Δ. Σ. του ΤΕΑΠΑΣΑ από το 2008 και εντεύθεν για απιστία κατά του Δημοσίου» τονίζουν στελέχη της Ένωσης στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα. 

Πηγή: www.zougla.gr 
«Ιπποδρομίες»

Επιλογές TV: «The Derby Stallion» (the movie)

Αγαπητοί φίλοι των «Ιπποδρομιών»,

Η ταινία που προστίθεται σήμερα στο Video Club των «Ιπποδρομιών» έχει τον τίτλο: «The Derby Stallion» (τίτλος στα Ελληνικά, σε ελεύθερη μετάφραση: «Το άτι του Ντέρμπι») και αποτελεί άλλο ένα «καθαρόαιμο» φιλμ που ενσωματώνεται στην ταινιοθήκη μας!

Πρόκειται για ένα δραματικό φιλμ που γυρίστηκε το 2005, σε σενάριο Kimberly Cough και σκηνοθεσία Craig Clyde.

Λίγα λόγια για το έργο:

Ένας αλκοολικός, πρώην προπονητής δρομώνων ίππων, αντιλαμβάνεται το «χάρισμα» και τις εξαιρετικές ικανότητες ίππευσης που διαθέτει ένα δεκαπεντάχρονο παιδί και προσπαθεί να δημιουργήσει τις συνθήκες προκειμένου ο νεαρός να «συλλάβει» το όνειρό του και να το «κυνηγήσει»
 
Με τους: Bill Cobbs, Zac Efron, William R. Moses, Crystal Hunt, Tonja Walker.

Σκηνοθεσία: Craig Clyde.
 
Κάντε κλικ στην φωτογραφία για να παρακολουθήσετε την ταινία :

Καλή διασκέδαση!

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»