Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013

Το σχόλιο της ημέρας

Σήμερα πραγματοποιείται η συνάντηση της αντιπροσωπείας των ιπποδρομιακών τάξεων με εκπροσώπους του ΤΑΙΠΕΔ

Τι θα πρέπει να αναμένεται από αυτή την συνάντηση και ποια χρειάζεται να είναι τα επόμενα βήματα

Ενημερωτική – και όχι δεσμευτική - η συνάντηση των ανθρώπων του Ταμείου με τις ιπποδρομιακές τάξεις

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η πολύ-αναμενόμενη συνάντηση της αντιπροσωπείας της Ιδιοκτησίας και των επαγγελματιών τάξεων του Ιπποδρόμου με τους εκπροσώπους του ΤΑΙΠΕΔ, προκειμένου οι πρώτοι να τους εκθέσουν την κατάσταση και να εξηγήσουν την αναγκαιότητα της απρόσκοπτης συνέχισης των Ελληνικών Ιπποδρομιών στο μέλλον σε κάθε περίπτωση.

Στην συνάντηση αυτή εκτιμούμε πως πρέπει - εκτός των άλλων -  να ζητηθούν από την πλευρά των ιπποδρομιακών τάξεων και ορισμένες «ασφαλιστικές δικλείδες» που θα επιτρέψουν την ομαλή ροή του εγχώριου αγωνιστικού προγράμματος και την ίδια στιγμή θα παρέχουν κάποια στοιχειώδη «εγγύηση», μία «ασφάλεια» από οικονομικής άποψης, λαμβάνοντας υπόψη ότι η «κινητήρια δύναμη» των Ελληνικών Ιπποδρομιών προέρχεται σήμερα αποκλειστικά και μόνο από τα έσοδα των επάθλων. Εντοπίσαμε και καταγράψαμε στις προηγούμενες ημέρες δύο πολύ «κρίσιμα σημεία», στα οποία πιστεύουμε πως θα πρέπει να δοθεί ιδιαίτερη έμφαση από τις ιπποδρομιακές τάξεις (ελάχιστος εγγυημένος αριθμός Ελληνικών ιπποδρομιών ετησίως, ελάχιστο εγγυημένο ποσό επάθλων) και ευχόμαστε και ελπίζουμε πως το ΤΑΙΠΕΔ θα λάβει πολύ σοβαρά υπόψη του τις επισημάνσεις της αντιπροσωπείας του Ιπποδρόμου.

Αυτό που θεωρούμε πάντως ως το επικρατέστερο «σενάριο» για σήμερα, είναι πως θα υπάρξει απλώς μία ενημέρωση των εκπροσώπων του Ταμείου και τίποτα άλλο, ούτε δεσμεύσεις από την πλευρά τους και – πολύ περισσότερο – καμία εγγύηση πως τα αιτήματα που θα προβάλλουν οι ιπποδρομιακές τάξεις θα υλοποιηθούν στο μέλλον. Και αυτό αναφέρεται, διότι πολύ απλά το ΤΑΙΠΕΔ έχει ως αποστολή του την υλοποίηση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, σύμφωνα πάντοτε με τις εκάστοτε οδηγίες του Υπουργείου Οικονομικών. Με άλλα λόγια, πιστεύουμε πως το Ταμείο δε δρα σε καμία περίπτωση αφ’ εαυτού, αλλά μόνον κατόπιν συγκεκριμένων οδηγιών και υποδείξεων. Και, «εδώ αρχίζουν τα δύσκολα»

Κρισιμότερο το «επόμενο βήμα»

Προκειμένου επομένως να εξασφαλιστεί η ουσιαστική δέσμευση από την πλευρά της Πολιτείας, είναι απολύτως απαραίτητη μία συνάντηση με τους Υπουργούς Οικονομικών και Πολιτισμού, είτε κατά μόνας ή από κοινού. Ο Υπουργός Οικονομικών θυμίζουμε πως εξέφρασε δημόσια, σχετικά πρόσφατα (εγγράφως μάλιστα) την πρόθεση οι Ελληνικές Ιπποδρομίες στο μέλλον να συνεχίσουν να διεξάγονται «εύρυθμα και απρόσκοπτα», εξαγγελία πάντως που δεν αποτυπώθηκε στο προσφάτως ψηφισθέν Νομοσχέδιο, στις διατάξεις του οποίου προβλέπονται οι διαδικασίες για την λύση και εκκαθάριση του ΟΔΙΕ και την παραχώρηση της άδειας του ιπποδρομιακού στοιχήματος σε νέο πάροχο. Αυτό λοιπόν το γεγονός (η απαλοιφή δηλαδή από τις διατάξεις του νέου Νόμου της προγενέστερης ρητής δέσμευσης του Υπουργού σε σχέση με τις Ελληνικές Ιπποδρομίες) δείχνει μία υπαναχώρηση από τις προηγούμενες δεσμεύσεις και ως εκ τούτου δεν μπορούν να προεκτιμηθούν με ασφάλεια οι προθέσεις του Οικονομικού Επιτελείου. Αυτό συνεπώς που χρειάζεται επειγόντως, κατά την άποψή μας, είναι η άμεση και συγκροτημένη προσπάθεια των ιπποδρομιακών τάξεων προκειμένου να πεισθούν οι Ηγεσίες των δύο συναρμόδιων Υπουργείων για την αναγκαιότητα της διασφάλισης του εγχώριου ιπποδρομιακού προϊόντος απέναντι σε κάθε ενδεχόμενο κίνδυνο, προκειμένου οι Ελληνικές Ιπποδρομίες να μη βρεθούν ποτέ και σε καμία περίπτωση «έρμαια των περιστάσεων».

Βρισκόμαστε όπως είναι φυσικό εν αναμονή εξελίξεων, περιμένουμε την αυριανή Ελληνική συγκέντρωση για να ακούσουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις απόψεις των επαγγελματιών και είναι προφανές ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα αποβεί απολύτως καθοριστικό για το μέλλον των Ελληνικών Ιπποδρομιών, ενώ πολλά αναμένεται να εξαρτηθούν από τις κινήσεις που θα επιλέξουν οι ιπποδρομιακές τάξεις του Μαρκόπουλου.

Διαβάστε επίσης (κάντε κλικ στον τίτλο):

- Υποθέσεις και Ιππο - θέσεις, της 5ης Φεβρουαρίου 2013
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»