Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Οι «Ιπποδρομίες» σας εύχονται Χρόνια Πολλά!




Απολυτίκιο Θεοφανείων
«Ιπποδρομίες»

«Τέλος εποχής» για τον Victoire Pisa


Ο περσινός νικητής της σπουδαίας ιπποδρομίας 2011 Dubai World Cup (και πρώτος Ιαπωνικός ίππος που επιτυγχάνει κάτι τέτοιο), ο περίφημος ίππος Victoire Pisa, δεν θα υπερασπιστεί τελικά φέτος τον τίτλο του, καθώς αποφασίστηκε η απόσυρσή του από τους αγωνιστικούς στίβους.

Ο 5ετής γιος του Neo Universe (JPN) και της Whitewater Affair (GB) κατάφερε πέρυσι να στρέψει πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας και παράλληλα να κερδιίσει ένα κομμάτι «αιώνιας δόξας» μετά από την επικράτησή του στο 2011 Dubai World Cup και το αξέχαστο (για συναισθηματικούς κυρίως λόγους) «ένα – δύο» που έκανε με τον επίσης Ιαπωνικό ίππο Transcend στην κούρσα με το πλουσιότερο έπαθλο στον κόσμο (η οποία διεξήχθη στο Ιπποδρόμιο Meydan) δύο μόλις εβδομάδες μετά από τον εξαιρετικά καταστροφικό σεισμό και το φονικό τσουνάμι που επακολούθησε στην περιοχή Fukushima της Ιαπωνίας. 
 
2011 Dubai World Cup
 
Ο προπονητής του, Katsuhiko Sumii, είχε καταρτίσει από το 2010 ένα τριετές αγωνιστικό πλάνο για τον Victoire Pisa, ο οποίος εκείνη την χρονιά κατάφερε να κατακτήσει το 2010 Satsuki Sho (Japanese 2000 Guineas) και αμέσως μετά σημειώθηκε τρίτος στο 2010 Tokyo Yushun (Japanese Derby). Λίγο αργότερα μέσα στην χρονιά διαγωνίστηκε στην κούρσα 2010 Prix de l’ Arc de Triomphe και κατετάγη μόλις έβδομος, για να ακολουθήσει η τρίτη θέση που κατέκτησε στο 2010 Japan Cup και να κλείσει το έτος με την επικράτησή του στο 2010 Arima Kinen (Japanese Grand Prix) μπροστά από την σπουδαία Buena Vista, η οποία υπενθυμίζουμε πως εκείνη την χρονιά βραβεύτηκε με τον τίτλο του «Ίππου της Χρονιάς» στην Ιαπωνία (η οποία, όπως θα θυμάστε από το σχετικό αφιέρωμα των «Ιπποδρομιών», αποσύρθηκε και αυτή με τη σειρά της πριν από λίγες ημέρες από την ενεργό δράση).

Victoire Pisa
Η κορυφαία στιγμή του πάντως ήρθε λίγους μήνες αργότερα (τον Μάρτιο του 2011) με την νίκη του όπως προαναφέραμε στο 2011 Dubai World Cup, σε μία κούρσα όπου χάρη στην εκπληκτική τακτική που ακολούθησε ο αναβάτης του μπόρεσε  τελικά να φτάσει στην επιτυχία (από τελευταίος που βρισκόταν στην διαδρομή, βρέθηκε μετά από αιφνιδιαστική του επίθεση εκ της εξωτερικής στην πρωτοπορία, για αν την κρατήσει από κει και πέρα μέχρι τέλους!). Ακολούθως, δύο συνεχόμενοι τραυματισμοί στα πόδια του ανέκοψαν την περαιτέρω πορεία του, ενώ λίγο αργότερα επιχείρησε ένα ακόμα ταξίδι στην Γαλλία το οποίο απέβη εκ νέου άκαρπο, αφού δυστυχώς κατά την άφιξή του εκεί τραυματίστηκε και πάλι. Αυτοί οι αλλεπάλληλοι τραυματισμοί είχαν πιθανότατα ως αποτέλεσμα να μην μπορέσει να μας επιδείξει το γνωστό του πρόσωπο στις δύο τελευταίες συμμετοχές της καριέρας του, στο 2011 Japan Cup και στο 2011 Arima Kinen, κούρσα που απετέλεσε το «κύκνειο άσμα» του Victoire Pisa στους αγωνιστικούς στίβους.  

2011 Arima Kinen

Στα πλάνα που αφορούν στην «επόμενη ημέρα», ο Victoire Pisa αποσύρθηκε στο Ιπποφορβείο Shadai Farm και προσεχώς θα ξεκινήσει μία νέα καριέρα, αυτή του επιβήτορα. Στην αγωνιστική του σταδιοδρομία πήρε μέρος συνολικά σε δεκατρείς Ιπποδρομίες, εκ των οποίων κατάφερε να νικήσει στις επτά και άλλες δύο φορές τερμάτισε τρίτος, αποσπώντας έπαθλα ύψους 11.849.519,00 € περίπου, ενώ τέλος θα πρέπει να σημειώσουμε πως για τον εκπληκτικό Victoire Pisa έχει προγραμματιστεί μία αποχαιρετιστήρια τελετή που θα λάβει χώρα στις 15 Ιανουαρίου.


«Ιπποδρομίες»


Κατέρρευσε τμήμα της σκεπής του Ιπποδρομίου από τους δυνατούς ανέμους

Οι τοπικές Αρχές απέκλεισαν δρόμους στην περιοχή Epsom Downs το πρωί της περασμένης Τρίτης και το προσωπικό που εργάζεται στο ομώνυμο Ιπποδρόμιο το εκκένωσε καθώς οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή κατόρθωσαν να ξηλώσουν τμήμα της οροφής του grandstand.
 
Η οροφή της πτέρυγας Duchess stand, που ειρήσθω εν παρόδω είχε ανοίξει τις πύλες της τον Απρίλιο του 2009 και η οποία απετέλεσε κομμάτι των αναπτυξιακών έργων που έγιναν στο εν λόγω Ιπποδρόμιο συνολικού κόστους 57 περίπου εκατομμυρίων ευρώ (...), κυριολεκτικά ξεχαρβαλώθηκε από τους πάρα πολύ ισχυρούς ανέμους που σύμφωνα με τις επίσημες αναφορές έφτασαν σε ταχύτητα περίπου τα 70 χλμ/ώρα.

Αποτέλεσμα των ακραίων καιρικών φαινομένων ήταν να γεμίσει όλη η γύρω περιοχή με κομμάτια από μονωτικό υλικό που διέφυγε από την κατεστραμμένη οροφή, γεγονός που οδήγησε τους προπονητές στην απόφαση να μην γυμνάσουν καθόλου τους ίππους τους.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του Ιπποδρομίου Epsom Downs, του κυρίου Spence, εκτός από τις υλικές ζημιές που σημειώθηκαν δεν αναφέρθηκε κανένας τραυματισμός (μετά και από διασταύρωση που έγινε με τις αρμόδιες τοπικές υπηρεσίες), ο χώρος του Ιπποδρομίου Epsom Downs εκκενώθηκε και όσοι από τους εργαζομένους του δεν ήταν απολύτως απαραίτητοι αναχώρησαν από την περιοχή, ενώ παράλληλα στον χώρο έσπευσαν δυνάμεις οι οποίες παρακολουθούν την κατάσταση και προέβησαν στην καταγραφή των ζημιών.

«Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Paddypower.com Future Champions Novice Hurdle

Νικητής ίππος: Cash And Go

Cash And Go
 
2011 Paddypower.com Future Champions Novice Hurdle
  «Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Istabraq Festival Hurdle

Νικητής ίππος: Unaccompanied

Unaccompanied

 
2011 Istabraq Festival Hurdle
   «Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Summer Cup
Νικητής ίππος: Yulalona

Yulalona
 
2011 Summer Cup
  «Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»