Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011


Διαβάστε την Κυριακή 16-01-2011 στις «Ιπποδρομίες»:


Πληθαίνουν οι «μνηστήρες»;

Χρειάζονται αστραπιαίες κινήσεις από τον ΟΔΙΕ ενόψει κρίσιμων εξελίξεων (άρθρο του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη)

Σκάνδαλο με «λερωμένους» ίππους σε κλασσικές ιπποδρομίες

Μέτρα καραντίνας σε δύο στάβλους στο Beulah Park

Αποτελέσματα και αποδόσεις των Γαλλικών ιπποδρομιών του Σαββάτου 15-01-2011

Συνεχής ενημέρωση για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας

«Ιπποδρομίες» - ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2010 Hennessey Gold Cup Chase

Νικητής ίππος: Diamond Harry

Diamond Harry
  

 
«Ιπποδρομίες»
Το σχόλιο της ημέρας

Το σχόλιο της ημέρας δε θα μπορούσε να είναι άλλο από τη λύση της αποχής των προπονητών και την επάνοδο κατά τα φαινόμενα σε πλήρη Ελληνική ιπποδρομιακή δραστηριότητα εντός μάλιστα των προσεχών ημερών! Είναι η πρώτη φορά που χαρήκαμε με την πλήρη «ανατροπή» του προγραμματισμού που είχαμε κάνει για όλην την ερχόμενη εβδομάδα σε ο, τι αφορά στη θεματολογία των «Ιπποδρομιών»!
Η κρίση που ξέσπασε στους κόλπους του Ιπποδρόμου δεν είχε παρόμοιο προηγούμενο ποτέ στο παρελθόν και οι «Ιπποδρομίες» εκτιμούν πως παρότι φαίνεται να έχουν πέσει κάπως οι τόνοι και να έχουν καταλαγιάσει τα πνεύματα η κρίση δεν έχει ξεπεραστεί πλήρως και πως από δω και πέρα δε χρειάζονται παρά μόνον «σπίθες» για να «ξεσπούν πυρκαγιές»…
Αυτό που θέλουμε να σημειώσουμε ως το σημαντικότερο γεγονός των τελευταίων ημερών είναι η «διπλή νίκη» των προπονητών. Με τον όρο «διπλή νίκη» εννοούμε τόσο την διαφαινόμενη ικανοποίηση των αιτημάτων τους από την Πολιτική Ηγεσία όσο και  την απαράμιλλη συνοχή και τη συσπείρωση που επέδειξαν για πρώτη φορά στα χρονικά, κάτι που οπωσδήποτε πιστώνεται στο εξαιρετικά μαχητικό ΔΣ τους και ιδιαίτερα στον πολύ ικανό και συμπαθή Πρόεδρό τους κύριο Ι. Μυκονιάτη. Με τη στάση που τήρησαν το τελευταίο διάστημα οι προπονητές πέτυχαν να κερδίσουν τόσο τη συμπάθεια όσο και τη συμπαράσταση ολόκληρης της ιπποδρομιακής οικογένειας και να «απομονώσουν» πλήρως τη ΦΕΕ, ιδιαίτερα μετά τις τραγικές αποφάσεις που επέφεραν την αναστάτωση και την απορρύθμιση των πάντων, σε ο, τι έχει να κάνει με τον Ιππόδρομο Μαρκόπουλου.
Τα τελευταία γεγονότα «κρύβουν» επίσης δύο «μηνύματα»:
Το πρώτο «μήνυμα» ήρθε από την Πολιτεία η οποία φαίνεται τουλάχιστον έστω και καθυστερημένα να αντιδρά δυναμικά και – κυρίως – να αποφασίζει προς τη σωστή κατεύθυνση, κατανοώντας το δίκαιο των προπονητών και αμφισβητώντας (με τις ενέργειές της) την επιρροή που ασκούσε στα ιπποδρομιακά πράγματα (μέχρι πρότινος τουλάχιστον) η Φίλιππος Ένωση της Ελλάδος. Αν δεν υπάρξει στο μέλλον υπαναχώρηση εκ μέρους της Πολιτικής Ηγεσίας από τη θέση της τότε εκτιμούμε πως δε θα είναι καθόλου απίθανο (και μάλιστα πιθανολογούμε πολύ σύντομα) να δούμε εντυπωσιακές εξελίξεις γύρω από τη ΦΕΕ και τη λειτουργία της. Πάντως, εισπράττουμε «αποφασιστικότητα» της Πολιτείας ενόψει μάλιστα και των υπόλοιπων εξελίξεων που αφορούν στον ΟΔΙΕ και αναμένονται να διαδραματιστούν λίαν συντόμως.
Το δεύτερο «μήνυμα» ήρθε από το φίλιππο κόσμο (προς Θεού, δεν εννοούμε καθόλου την ΠΑΝΕΦΙΛ…), που από την πρώτη κιόλας στιγμή «αγκάλιασε» τους προπονητές που διεκδίκησαν το αυτονόητο και τους στήριξε (ηθικά) στους αγώνες τους. Άλλωστε, μέχρι σήμερα σε ο, τι αφορά στο οικονομικό σκέλος των απαιτήσεών τους όλοι οι επαγγελματίες του Ιπποδρόμου ανεξαιρέτως έχουν επιδείξει αξιοπρόσεκτη σωφροσύνη και νηφαλιότητα και κατανοώντας πλήρως τις αντιξοότητες των ημερών δεν προβάλλουν κανενός είδους παράλογες αξιώσεις.
Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν την πολύ καλή διάθεση που επέδειξαν όλοι οι επαγγελματίες το τελευταίο διάστημα (με τους προπονητές βεβαίως να πρωταγωνιστούν) και ας επικεντρωθούμε στην «επόμενη ημέρα» η οποία δυστυχώς δε φαίνεται καθόλου ρόδινη. Το ότι ξεκινούν και πάλι οι Ελληνικές ιπποδρομίες δηλαδή δε σημαίνει πως λύθηκαν «ως δια μαγείας» όλα τα προβλήματα του Ελληνικού Ιπποδρόμου!
Οι «Ιπποδρομίες» θέλουν να επισημάνουν δύο κινδύνους: Ο πρώτος κίνδυνος που διαβλέπουμε αφορά στην πιθανότητα «αναζωπύρωσης» της έντασης με την παραμικρή αφορμή που μπορεί να δοθεί και ως εκ τούτου πρέπει να συστήσουμε προς όλες τις πλευρές ψυχραιμία και περισυλλογή. Ο δεύτερος κίνδυνος αφορά στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος και εκτιμούμε πως οι προπονητές  πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις εγγραφές (τουλάχιστον στις πρώτες αγωνιστικές) διότι με δεδομένη την αγωνιστική απραξία όλων των ίππων μπορεί να παρατηρηθούν «αγωνιστικά έκτροπα» που πλήττουν το κύρος και την αξιοπιστία των ιπποδρομιών. Με άλλα λόγια, δε χρειάζεται να γραφτούν ανέτοιμα άλογα μόνο και μόνο για να συμπληρωθεί το αγωνιστικό πρόγραμμα.
Κατά τα άλλα, «ξεσκονίζουμε» τις σημειώσεις μας και αναμένουμε με μεγάλη ανυπομονησία την πρώτη ιπποδρομιακή συγκέντρωση της χρονιάς!

«Ιπποδρομίες»

Γνωριμία με το παιχνίδι του διδύμου και τα παράγωγά του

1ο μέρος: «Δίδυμο»

Το παιχνίδι του διδύμου συγκαταλέγεται στα απλά ιπποδρομιακά παιχνίδια από πλευράς «φιλοσοφίας παιχνιδιού»Δίδυμο ονομάζουμε το παιχνίδι στο οποίο ο παίκτης καλείται να προβλέψει τους δύο πρώτους ίππους της ιπποδρομίας ανεξάρτητα από την ακριβή σειρά άφιξής τους (χωρίς δηλαδή να μας ενδιαφέρει ποιος από τους δύο θα τερματίσει στην 1η θέση και ποιος στη 2η θέση). Το παιχνίδι στο οποίος ο παίκτης καλείται να προβλέψει επακριβώς (με ποια ακριβώς σειρά θα τερματίσουν οι δύο πρώτοι ίπποι της ιπποδρομίας) καλείται forecast και θα το αναλύσουμε σε κάποια από τις επόμενες εβδομάδες.

Προκειμένου να στοιχηματίσουμε στο παιχνίδι του διδύμου χρειάζεται να δώσουμε τις εξής λεπτομέρειες: την ιπποδρομία, το είδος του παιχνιδιού («δίδυμο»), τα χαρακτηριστικά του παιχνιδιού (τα οποία θα αναλύσουμε διεξοδικά στη συνέχεια) και τέλος τον πολλαπλασιαστή του στοιχήματός μας.

Τα επιμέρους χαρακτηριστικά που αναφέραμε παραπάνω αφορούν στον τρόπο με τον οποίο στοιχηματίζουμε στους ίππους που περιλαμβάνονται το δελτίο μας. Μπορούμε δηλαδή να στοιχηματίσουμε:

- Είτε σε «απλό συνδυασμό», επιλέγοντας μόνο δύο ίππους (οι οποίοι πρέπει υποχρεωτικά να συνθέσουν το δίδυμο της κούρσας για να κερδίσουμε)

- Είτε στοιχηματίζοντας «με σταθερό ίππο» (στην περίπτωση αυτή για να κερδίσουμε θα πρέπει ο «σταθερός ίππος» που επιλέξαμε να είναι ο ένας εκ των δύο που θα συνθέσουν το δίδυμο και μία από τις υπόλοιπες επιλογές μας να εμφανιστεί επίσης στο δίδυμο)

- Ή τέλος να στοιχηματίσουμε «συνδυαστικά» (στην περίπτωση αυτή μας αρκεί να συνθέσουν το δίδυμο δύο από τους ίππους που έχουμε επιλέξει στο παιχνίδι μας).

Στην περίπτωση του απλού συνδυασμού δεν έχουμε πολλά να αναφέρουμε. Για παράδειγμα, αν πιστεύουμε πως στην 1η ιπποδρομία το δίδυμο θα συνθέσουν οι ίπποι 3 και 5, τότε πολύ απλά εκφωνούμε:

«Το 1ο δίδυμο, 3 «επί» 5, «10 ευρώ» » (η λέξη «επί» συνηθίζεται στα παιχνίδια που έχουν σκέλη και δίνει στο χειριστή της μηχανής να καταλάβει πως μετά τη λέξη «επί» ακολουθούν οι επιλογές του επόμενου σκέλους του παιχνιδιού). Το συγκεκριμένο δελτίο περιλαμβάνει μία και μόνη στήλη και η συνολική αξία του είναι 10,00 €.

Στην περίπτωση που στοιχηματίζουμε σε δίδυμο «με σταθερό ίππο», το πλήθος των στηλών του δελτίου μας ισούται με τις υπόλοιπες επιλογές μας εκτός του σταθερού ίππου. Για παράδειγμα, αν στην 1η ιπποδρομία πιστεύουμε πως ο ίππος Νο 3 θα βρίσκεται οπωσδήποτε στο δίδυμο και πιθανολογούμε πως μπορεί να εμφανιστούν στην άφιξη οι ίπποι 1, 2, 4 και 5 τότε εκφωνούμε:

«Το 1ο δίδυμο, το 3 «σταθερό» «με» 1, 2, 4 και 5, «από 5 ευρώ»». 

Όπως είπαμε και στην αρχή, για να κερδίσουμε αρκεί ο ίππος Νο 3 να εμφανιστεί στο δίδυμο και στην άλλη θέση να βρίσκεται ένας εκ των ίππων 1, 2, 4 ή 5. Το συγκεκριμένο δελτίο περιλαμβάνει 4 στήλες (1Χ3, 2Χ3, 3Χ4, 3Χ5) και η συνολική του αξία είναι 4 στήλες Χ 5,00 € ανά στήλη (όπως εκφωνήσαμε στο παράδειγμά μας) = 20,00 €.

Στην περίπτωση τώρα που στοιχηματίσουμε σε «συνδυαστικό» δίδυμο υπάρχει μαθηματικός τύπος που μας δίνει το πλήθος των συνδυασμών του δελτίου μας.

Για να το κάνουμε απλό, να θυμάστε πως στο συνδυαστικό δίδυμο το πλήθος των στηλών του δελτίου μας ισούται με το ήμισυ του γινομένου:                       

(πλήθος επιλογών μας) Χ (πλήθος επιλογών μας – 1) 

Για παράδειγμα, αν στην 1η ιπποδρομία επιλέξουμε να στοιχηματίσουμε σε συνδυαστικό δίδυμο των ίππων 1, 3, 4 και 5 τότε εκφωνούμε:

«Το 1ο δίδυμο – 1, 3, 4, και 5 «συνδυαστικά», «από 5 ευρώ»»

Το πλήθος των στηλών του δελτίου μας σε αυτήν την περίπτωση θα είναι:

(4 Χ (4 – 1)) : 2 = (4 Χ 3) : 2 = 6 στήλες και η συνολική αξία του δελτίου μας θα είναι:

6 στήλες Χ 5,00 € ανά στήλη (όπως εκφωνήσαμε στο παράδειγμά μας) = 30,00 €. 

 
Υπάρχει και τέταρτος τρόπος για να παίξει κάποιος δίδυμο όμως εμείς εκτιμούμε πως δεν ενδείκνυται. Παρόλα αυτά θα τον αναφέρουμε για να γνωρίζετε όλους τους πιθανούς τρόπους στοιχηματισμού. Ο τρόπος αυτός είναι με τη χρήση «καθέτων». Στην περίπτωση αυτή όσοι ίπποι βρίσκονται στο πρώτο σκέλος (αριστερά της καθέτου) θεωρούνται «σταθεροί ίπποι» (ένας ίππος κάθε φορά) και συνδυάζονται με όλους τους υπόλοιπους ίππους που βρίσκονται στο δεύτερο σκέλος (δεξιά της καθέτου).


Απαραίτητη σημείωση: Αν συμβεί κάποιοι ίπποι να βρίσκονται και στο πρώτο και στο δεύτερο σκέλος του δελτίου του διδύμου με τις καθέτους (πράγμα που επιτρέπεται να συμβεί) τότε στο δελτίο μας θα περιέχεται μόνον μία φορά ο μεταξύ τους συνδυασμός (το λογισμικό των τερματικών  μηχανών «κόβει» την επανάληψη των συνδυασμών).

Παράδειγμα:

Έστω ότι θέλουμε στην 1η ιπποδρομία να στοιχηματίσουμε σε δίδυμο με καθέτους, έστω ότι επιλέγουμε τους ίππους Νο 1 και Νο 3 για το πρώτο σκέλος (δηλαδή ένας εκ των δύο να είναι οπωσδήποτε στο δίδυμο) και στο άλλο σκέλος τους ίππους 1, 2, 3, 4 και 5. Τότε εκφωνούμε:

«Το 1ο δίδυμο, 1 και 3, «κάθετος», 1, 2, 3, 4 και 5 «από 5 ευρώ»». 

Για να κερδίσει το δελτίο μας πρέπει μία από τις επιλογές του πρώτου σκέλους του δελτίου μας (1 ή 3) και μία από τις επιλογές του δεύτερου σκέλους του δελτίου μας (1, 2, 3, 4 ή 5) να συνθέσουν το δίδυμο. Το πλήθος των στηλών μπορούμε να το υπολογίσουμε «αναλύοντας» το πρώτο σκέλος ώστε να προκύψουν τόσα δίδυμα με «σταθερό ίππο» όσες και οι επιλογές μας στο πρώτο σκέλος. Στο παράδειγμά μας, οι στήλες του δελτίου μας θα είναι:

1# 2 – 3 – 4 – 5  (4 στήλες)

3# 2 – 4 – 5       (3 στήλες)

Αφού σημειώσουμε πως η «δίεση» (#) ξεχωρίζει στα δελτία μας τα δύο σκέλη του παιχνιδιού και ταυτόχρονα υποδηλώνει πως ο, τι ακολουθεί τη «δίεση» συνδυάζεται, θυμίζουμε πως στο παράδειγμά μας η μηχανή «έκοψε» τον κοινό συνδυασμό (το 1Χ3) ώστε να μην εμφανιστεί δύο φορές στο δελτίο μας. Συνεπώς, του σύνολο των στηλών που παίξαμε είναι: 

4 + 3 = 7 στήλες και η αξία του δελτίου μας είναι: 

7 στήλες Χ 5,00 € ανά στήλη (όπως εκφωνήσαμε στο παράδειγμά μας) = 35,00 €.

Σε περίπτωση διαγραφής κάποιου ίππου που έχουμε στο παιχνίδι μας, ισχύουν τα εξής:

- Αν επιθυμούμε μπορούμε να ακυρώσουμε το δελτίο και είτε να μας επιστραφεί ολόκληρο το ποσό ή μπορούμε να στοιχηματίσουμε εκ νέου (η ακύρωση μπορεί να γίνει αποκλειστικά και μόνο στο ίδιο τερματικό που στοιχηματίσαμε το δελτίο μας)

- Αν δεν ακυρώσουμε το δελτίο μας, τότε με βάση τους τροποποιημένους κανονισμούς του Κώδικα Στοιχηματισμού συμμετέχουν κανονικά στο στοίχημα όσες στήλες του δελτίου μας δεν περιέχουν διαγραφές και μετά το «έχειν καλώς» της ιπποδρομίας επιστρέφονται τα χρήματα που αντιστοιχούν στις συνολικές στήλες του δελτίου μας που περιλαμβάνουν διαγραφέντες ίππους.
«Ιπποδρομίες»

Οι «Ιπποδρομίες» δημοσιεύουν τους πίνακες κατάταξης των καθαρόαιμων ίππων για το 2010 στην Ιαπωνία

 

Μετά τη δημοσιοποίηση του πίνακα κατάταξης των καθαρόαιμων ίππων παγκοσμίως από την IFHA, η Ιαπωνική Ιπποδρομιακή Αρχή (JRA) ανακοίνωσε και αυτή με τη σειρά της τους αντίστοιχους πίνακες κατάταξης που αφορούν στους καθαρόαιμους Ιαπωνικούς ίππους για το 2010. Επειδή η  Ιαπωνία έχει πολύ πλούσια ιπποδρομιακή δραστηριότητα (ενδεικτικά μόνον αξίζει να αναφέρουμε πως μέσα στο 2010 στη συγκεκριμένη χώρα διεξήχθησαν οι 60 από τις 100 πλουσιότερες ιπποδρομίες στον κόσμο) και επειδή πολλοί από τους Ιαπωνικούς ίππους πλέον συμμετέχουν σε αρκετές διεθνείς αναμετρήσεις παγκόσμιου βεληνεκούς, θεωρήσαμε σκόπιμο να σας παρουσιάσουμε τους σχετικούς πίνακες (στους οποίους η βαθμολόγηση των ίππων αφορά στην απόδοσή τους καθ’ όλη τη διάρκεια του περασμένου έτους) ώστε να έχετε πλήρη και σφαιρική ενημέρωση για όλα τα ιπποδρομιακά γεγονότα που συμβαίνουν στον κόσμο.

Ακολουθούν πέντε πίνακες βαθμολόγησης (με τη σειρά που σας τους παρουσιάζουμε: πίνακας διετών, πίνακας τριετών που διαγωνίζονται σε πίστα turf, πίνακας τριετών που διαγωνίζονται σε πίστα dirt, πίνακας τετραετών και άνω που διαγωνίζονται σε πίστα turf, πίνακας τετραετών και άνω που διαγωνίζονται σε πίστα dirt).

Όπου υπήρξε ισοβαθμία στη 10η θέση, αντί της πρώτης δεκάδας (όπως συνηθίζουμε να παρουσιάζουμε) δημοσιεύουμε όλους τους ίππους που ισοβάθμησαν στη 10η θέση. Να σας δώσουμε τέλος κάποιες επεξηγήσεις για τη στήλη Sex (φύλο του ίππου) που έχουν να κάνουν και με την ηλικία τους:

 

C: Αρσενικό πουλάρι (από 2 έως 4 ετών)

H: Αρσενικός ίππος (5ετής και άνω)

G: Εκτομίας
F: Νεαρή φοράδα (από 2 έως 4 ετών)
M: Φοράδα (5ετής και άνω)

 

JPN Thoroughbred Rankings (2010)


Two-year-olds

Rank
Horse
Rating
Sex
Trainer
1
Grand Prix Boss(JPN)
113
C
Yoshito Yahagi
2
Libertas(JPN)
111
C
Katsuhiko Sumii
3
Real Impact(JPN)
111
C
Noriyuki Hori
4
Danon Ballade(JPN)
110
C
Yasuo Ikee
5
Lift the Wings(JPN)
110
C
Kojiro Hashiguchi
6
Sadamu Patek(JPN)
110
C
Masato Nishizono
7
All as One(JPN)
109
C
Masazo Ryoke
8
Reve d'Essor(JPN)
109
F
Hiroyoshi Matsuda
9
Cotillion(JPN)
108
C
Kojiro Hashiguchi
10
Win Variation(JPN)
108
C
Masahiro Matsunaga




Three-year-olds (turf)

Rank
Horse
Rating
Sex
Trainer
1
Victoire Pisa(JPN)
121
C
Katsuhiko Sumii
2
Pelusa(JPN)
120
C
Kazuo Fujisawa
3
Rose Kingdom(JPN)
120
C
Kojiro Hashiguchi
4
Snow Fairy(IRE)
120
F
Edward Dunlop
5
To the Glory(JPN)
119
C
Yasuo Ikee
6
Eishin Flash(JPN)
118
C
Hideaki Fujiwara
7
Big Week(JPN)
115
C
Hiroyuki Nagahama
8
Danon Chantilly(JPN)
115
C
Kunihide Matsuda
9
Rulership(JPN)
115
C
Katsuhiko Sumii
10
Aliseo(JPN)
114
C
Noriyuki Hori
11
Dasher Go Go(JPN)
114
C
Takayuki Yasuda
12
Gorski(JPN)
114
C
Yasuo Ikee




Three-year-olds (dirt)

Rank
Horse
Rating
Sex
Trainer
1
Birdie Birdie(JPN)
111
C
Yasuo Ikee
2
Magnifica(JPN)
109
C
Masayuki Kawashima
3
Bateau d'Or(JPN)
108
C
Yasutoshi Ikee
4
Cosmo Phantom(USA)
108
C
Toru Miya
5
Glitter Wing(JPN)
106
C
Yasuo Tomomichi
6
Makani Bisty(JPN)
106
C
Yoshito Yahagi
7
Tosen Ares(JPN)
106
C
Yasuhiro Suzuki
8
Miracle Legend(JPN)
105
F
Hideaki Fujiwara
9
Shimmei Fuji(JPN)
103
F
Takayuki Yasuda
10
Air Wolf(JPN)
102
C
Katsuhiko Sumii
11
Ganar(JPN)
102
C
Katsunori Arayama
12
Solitary King(JPN)
102
C
Sei Ishizaka




Four-year-olds and upwards (turf)

Rank
Horse
Rating
Sex
Trainer
1
Nakayama Festa(JPN)
127
C
Yoshitaka Ninomiya
2
Buena Vista(JPN)
121
F
Hiroyoshi Matsuda
3
Dream Journey(JPN)
120
H
Yasutoshi Ikee
4
Earnestly(JPN)
118
H
Shozo Sasaki
5
Jaguar Mail(JPN)
118
H
Noriyuki Hori
6
Meiner Kitz(JPN)
117
H
Sakae Kunieda
7
Showa Modern(JPN)
117
H
Hiroaki Sugiura
8
Oken Bruce Lee(JPN)
116
H
Hidetaka Otonashi
9
Smile Jack(JPN)
116
H
Satoru Kobiyama
10
Super Hornet(JPN)
116
H
Yoshito Yahagi
11
Tosen Jordan(JPN)
116
C
Yasutoshi Ikee

 

 


Four-year-olds and upwards (dirt)

Rank
Horse
Rating
Sex
Trainer
1
Espoir City(JPN)
118
H
Akio Adachi
2
Smart Falcon(JPN)
117
H
Ken Kozaki
3
Furioso(JPN)
115
H
Masayuki Kawashima
4
Kane Hekili(JPN)
115
H
Katsuhiko Sumii
5
Red Desire(JPN)
115
F
Mikio Matsunaga
6
Transcend(JPN)
115
C
Takayuki Yasuda
7
Vermilion(JPN)
115
H
Sei Ishizaka
8
Glorious Noah(JPN)
114
C
Kazuo Konishi
9
Oro Meister(JPN)
114
H
Yokichi Okubo
10
Summer Wind(JPN)
114
H
Yasushi Shono

Πατήστε εδώ για να δείτε ολόκληρους τους πίνακες κατάταξης της JRA για το 2010.

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»