Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τρίτη 24 Μαΐου 2011


Υποθέσεις και… Ιππο – θέσεις
άρθρο του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη

Οι τελευταίες εξελίξεις γύρω από το θέμα των αποκρατικοποιήσεων έφεραν και πάλι στο προσκήνιο τον ΟΔΙΕ, μετά από την εξαγγελία της πλήρους αποκρατικοποίησής του μέσα στο τρέχον έτος. Μία σημαντική παρατήρηση που θα πρέπει να κάνουμε σε αυτό το σημείο είναι η πλήρης επαλήθευση των «Ιπποδρομιών», όπου ήδη από τις 02-01-2011 (!) με σχετικό δημοσίευμά μας αποδείξαμε γιατί δεν πρόκειται να βρεθεί στρατηγικός επενδυτής για τον ΟΔΙΕ (πατήστε εδώ για να διαβάσετε το συγκεκριμένο άρθρο) ενώ μάλιστα την αμέσως επόμενη ημέρα (03-01-2011) στο δημοσίευμα με τίτλο: «Το διακύβευμα του 2011 για τον ΟΔΙΕ» (πατήστε εδώ για να διαβάσετε το συγκεκριμένο άρθρο) αναφερθήκαμε στο πραγματικό δίλημμα που πρόκειται να αντιμετωπίσει ο Ελληνικός Ιππόδρομος και το οποίο τελικά  δεν είναι άλλο από το: «πώληση ή λουκέτο».

Δυστυχώς, από τότε που οι «Ιπποδρομίες» επεσήμαναν έγκαιρα όλα αυτά τα ζητήματα (Ιανουάριος 2011) σημειώθηκε υπέρμετρη καθυστέρηση στην υλοποίηση του προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων, ώστε ούτε σήμερα μπορεί κάποιος να ισχυριστεί πως τα πράγματα πήραν επιτέλους το δρόμο τους, παρά τις επίσημες εξαγγελίες της Κυβέρνησης και την ασφυκτική πίεση των εταίρων μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναφορικά με το συγκεκριμένο θέμα. Ουσιαστικά συμπεράσματα πάντως αναμένονται να προκύψουν και από την ταχύτητα με την οποία θα επιτευχθούν οι πωλήσεις των Δημόσιων επιχειρήσεων που περιλαμβάνονται στο πρώτο πακέτο αποκρατικοποιήσεων (ο ΟΔΙΕ σημειώνουμε πως δεν περιλαμβάνεται μεταξύ των ΔΕΚΟ που προορίζονται προς άμεση πώληση, δεν ανήκει δηλαδή στις αποκρατικοποιήσεις «πρώτης προτεραιότητας»). Επιπλέον, θα πρέπει να θυμίσουμε πως για τον Ιππόδρομο υπάρχουν ακόμα πολλά «αγκάθια» τα οποία όπως είναι φυσικό λειτουργούν ως ανάχωμα στην προσπάθεια ιδιωτικοποίησής του (εκκρεμεί για παράδειγμα η ψήφιση του Νομοσχεδίου για τα τυχερά παιχνίδια, δεν έχει παραληφθεί ακόμα επίσημα το έργο κατασκευής των εγκαταστάσεων στο Μαρκόπουλο, δεν έχει καθοριστεί νέο Νομοθετικό πλαίσιο και νέες Διατάξεις που να καθορίζουν επακριβώς τις αρμοδιότητες της Φιλίππου Ένωσης στο μέλλον κλπ) ώστε όλα αυτά μαζί λειτουργούν αποτρεπτικά στην επίσπευση της διαδικασίας πώλησής του.

Συμπερασματικά λοιπόν και παρότι είναι δεδομένη η πρόθεση του Δημοσίου να ιδιωτικοποιήσει πλήρως τον Ιππόδρομο, εν τούτοις τα «ειδικά προβλήματα» που προαναφέραμε δυσχεραίνουν έντονα τις επόμενες κινήσεις και καθιστούν «προβληματική» την περαιτέρω διαδικασία πώλησής του. Σε συνδυασμό μάλιστα με ενδεχόμενες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό της χώρας – κάτι που φαίνεται πάντως να απομακρύνεται, προς το παρόν τουλάχιστον – μπορούν να καθυστερήσουν σε τέτοιο βαθμό τις εξελίξεις που αφορούν στον ΟΔΙΕ, ώστε – θα τολμήσω μία εκτίμηση και ελπίζω να διαψευστώ αυτή τη φορά – δεν είμαι πλέον σίγουρος ότι η επικείμενη πώληση του Ιπποδρόμου θα βρει τον Οργανισμό να λειτουργεί…

Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης
65ο Ελληνικό Ντέρμπι 2011 – το προφίλ των πρωταγωνιστών


ΑΝΚΟΝΚΕΡΝΤ ΓΟΥΕΪ

ΑΝΚΟΝΚΕΡΝΤ ΓΟΥΕΪ
Ο ξανθός τριετής εκτομίας, ο γιος του Αποθέωσις και της Πριγκιπέσσας Γουέϊ, είναι ένα προϊόν του Ιπποφορβείου της Ιπποτούρ, ανήκει στους Στάβλους Κουήνς Γουέϊ και προπονείται από τον κύριο Χρ. Λύμπουρα. 
Ο ΑΝΚΟΝΚΕΡΝΤ ΓΟΥΕΪ πραγματοποίησε μόλις πρόσφατα το ντεμπούτο του (στις 23-05-2011) στην απόσταση των 1.200 μέτρων. Στη συγκεκριμένη συμμετοχή του ακολούθησε στις πρώτες θέσεις με εύκολο τρόπο και στην ευθεία δοκίμασε να καταδιώξει ανεπιτυχώς τον άνετο νικητή ΡΑΠΙΝΤΟΥΣ (τον οποίον ενδεχομένως να «συναντήσει» στην κούρσα του Ντέρμπι, μιας και έχουν γραφτεί για να συμμετάσχουν και οι δύο στην κορυφαία ιπποδρομία). Αξίζει πάντως να αναφέρουμε πως μέχρι τα 250μ περίπου προσπαθούσε να συναγωνιστεί έντονα το νικητή, ενώ παρότι έμεινε 2ος σε απόσταση ο ίδιος προηγήθηκε τελικά με σημαντική διαφορά των υπολοίπων εκδηλώνοντας ωραίο φίνις στο ίσωμα και κρατώντας σταθερό βήμα μέχρι τέλους.

Τα στατιστικά του για φέτος – μιας και «έχει στα πόδια του» μία και μόνη συμμετοχή – είναι μία διάκριση στη 2η θέση:
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΠΠΟ: ΑΝΚΟΝΚΕΡΝΤ ΓΟΥΕΪ
Απόσταση
Συμμετοχές στην απόσταση (2011)
1η θέση
2η θέση
3η θέση
1.000μ
-
-
-
-
1.200μ
1
-
1
-
1.400μ
-
-
-
-
1.600μ
-
-
-
-
1.800μ
-
-
-
-
2.400μ
-
-
-
-
2.400μ+
-
-
-
-

Γενικά θα μπορούσαμε να πούμε πως ο ΑΝΚΟΝΚΕΡΝΤ ΓΟΥΕΪ στην πρώτη του συμμετοχή έδειξε πως πρόκειται για ένα φιλότιμο και μαχητικό άλογο και η αίσθηση που αποκομίσαμε είναι πως διαθέτει κάποια περιθώρια εξέλιξης. «Μειονέκτημά» του αποτελεί το καθυστερημένο ντεμπούτο του, μιας και δεν έχει πλέον πολλές ευκαιρίες για να «τραβήξει» κάποιες κούρσες ώστε να αποκτήσει την απαραίτητη εμπειρία και αγωνιστική ωριμότητα (παρότι πάντως έδειξε να διαθέτει ωριμότητα σε σημαντικό βαθμό, μιας και διαγωνίστηκε απολύτως στρωτά και πρωταγωνίστησε αμέσως με την πρώτη εμφάνισή του στο Μαρκόπουλο). Εν πολλοίς, εκτιμούμε πως θα πρέπει να επιδείξει πολύ μεγάλη άνοδο προσεχώς προκειμένου να μπορέσει να διαδραματίσει σοβαρό ρόλο στην κούρσα του Ντέρμπι, αφού είναι αρκετοί οι αντίπαλοί του οι οποίοι έχουν «δείξει τα δόντια τους» εδώ και καιρό και συγκαταλέγονται ήδη μεταξύ των κορυφαίων δρομώνων ίππων της ηλικίας τους. Μόνον ως μεγάλο αουτσάιντερ μπορούμε να τον θεωρήσουμε (με τα σημερινά δεδομένα) για το Ντέρμπι και με την απαραίτητη προϋπόθεση βεβαίως πως θα επιδείξει σημαντική αγωνιστική άνοδο στις επόμενες ημέρες που του απομένουν για να ολοκληρώσει επιτυχώς την προετοιμασία του.


ΑΝΦΑΛΤΕΡΙΝΓΚ ΓΟΥΕΪ

ΑΝΦΑΛΤΕΡΙΝΓΚ ΓΟΥΕΪ
Άλλος ένας τρόφιμος των Στάβλων Κουήνς Γουέϊ και του προπονητή κυρίου Χρ. Λύμπουρα, αυτός όμως (σε αντίθεση με τον προαναφερθέντα ομόσταβλό του) αποτελεί και προϊόν του Ιπποφορβείου Κουήνς Γουέϊ. Ο ξανθός τριετής εκτομίας που προέρχεται από τον Γκάη Μπάτερς και την Holgera διαγωνίστηκε προσφάτως κι αυτός πρόσφατα (23-05-2011) στην απόσταση των 1.200 μέτρων, εμφάνιση η οποία αποτελεί τη δεύτερη μόλις συνολικά συμμετοχή του στο Μαρκόπουλο. Επιδεικνύοντας απλώς σταθερότητα στις επιδόσεις του (έναντι της πρώτης του συμμετοχής) απέδωσε αξιόλογα με διαδρομή ημιαναμονής. Πλασσαρίστηκε εξαρχής στη 2η θέση της διάταξης πίσω από τον επικεφαλής ΣΚΗΠΤΡΟ, προηγήθηκε σχεδόν στο βήμα του στην είσοδο της ευθείας και προσπάθησε να αντισταθεί στο ίσωμα στην επίθεση του ΠΛΕΪ ΜΠΟΫ από τον οποίον ηττήθηκε καθαρά, ενώ ο ίδιος με τη σειρά του κράτησε άνετα μπροστά από τον επελθόντα με ωραίο φίνις ΟΛΥΝΘΟ (ο οποίος είχε κάποιες ατυχίες στη διαδρομή και ενδεχομένως χωρίς αυτές να τον είχε απειλήσει σοβαρά). Αξίζει εδώ να αναφέρουμε πως ο νικητής της κούρσας (ΠΛΕΪ ΜΠΟΫ) ήταν εγγεγραμμένος στη δεύτερη φάση των προεγγραφών για το Ντέρμπι αλλά απέσυρε τη συμμετοχή του στην τρίτη φάση, ενώ στο ντεμπούτο του ο ΑΝΦΑΛΤΕΡΙΝΓΚ ΓΟΥΕΪ συναγωνίστηκε έντονα τον νικητή (και πολύ πιθανόν μελλοντικό του αντίπαλο προσεχώς στο Ντέρμπι) ΚΥΖΥΛ ΚΟΥΜ (ο οποίος πάντως σημείωσε μετέπειτα αξιοσημείωτη άνοδο και σήμερα προβάλλει μεταξύ των πιθανών πρωταγωνιστών).

Τα στατιστικά του για φέτος είναι μόλις 2 συμμετοχές στις οποίες κατάφερε να διακριθεί σε αμφότερες:
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΠΠΟ: ΑΝΦΑΛΤΕΡΙΝΓΚ ΓΟΥΕΪ
Απόσταση
Συμμετοχές στην απόσταση (2011)
1η θέση
2η θέση
3η θέση
1.000μ
-
-
-
-
1.200μ
2
-
1
1
1.400μ
-
-
-
-
1.600μ
-
-
-
-
1.800μ
-
-
-
-
2.400μ
-
-
-
-
2.400μ+
-
-
-
-


Η φτωχή εμπειρία και του ίππου ΑΝΦΑΛΤΕΡΙΝΓΚ ΓΟΥΕΪ είναι ένα στοιχείο που μας προβληματίζει. Είναι ίππος που διακρίνεται από σταθερότητα, για να ελπίζει όμως σε κάτι καλό θα πρέπει κι αυτός (όπως και ο ομόσταβλός του ΑΝΚΟΝΚΕΡΝΤ ΓΟΥΕΪ) να σημειώσουν μεγάλη αγωνιστική άνοδο προκειμένου να καταστούν ανταγωνιστικοί. Η δική μας εκτίμηση είναι πως με τα σημερινά δεδομένα ο ΑΝΚΟΝΚΕΡΝΤ ΓΟΥΕΪ φαίνεται περισσότερο εξελίξιμος από τον ΑΝΦΑΛΤΕΡΙΝΓΚ ΓΟΥΕΪ και συνεπώς το έργο του ΑΝΦΑΛΤΕΡΙΝΓΚ ΓΟΥΕΪ (αν τελικά επιλεγεί για να συμμετάσχει στην κορυφαία κούρσα της χρονιάς) αναμένεται να είναι αρκετά δύσκολο.

(συνεχίζεται)

«Ιπποδρομίες»

19 ίπποι απέμειναν για να διεκδικήσουν το 65ο Ελληνικό Ντέρμπι

Την Παρασκευή 13-05-2011 διεξήχθη η τρίτη φάση των προεγγραφών για την κορυφαία κούρσα της χρονιάς, το 65ο Ελληνικό Ντέρμπι (ίπποι 3 ετών ΒΗ – απόσταση: 2.400 μέτρα) η οποία είναι προγραμματισμένη για να πραγματοποιηθεί (όπως συμβαίνει άλλωστε κάθε χρόνο) την τελευταία Κυριακή του Ιουνίου, δηλαδή στις 26-06-2011. Συνολικά 19 ίπποι ανανέωσαν τη συμμετοχή τους έναντι των 25 ίππων που είχαν δηλωθεί κατά τη δεύτερη φάση των προεγγραφών, ενώ αξίζει να σημειώσουμε πως το έπαθλο της ιπποδρομίας μπορεί να φτάσει συνολικά μέχρι και τα 93.000 €!

Οι ίπποι που απέσυραν σε αυτή τη φάση τη συμμετοχή τους από τη σπουδαία αναμέτρηση είναι οι εξής: ΑΝΓΙΟΥΖΟΥΑΛ ΓΟΥΕΪ, ΙΟΥΛΙΑΝΟΣ, ΛΕΣΤΩΡ, ΠΛΕΪ ΜΠΟΫ, ΠΡΕΣΤΙΣΙΜΟ και ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ. Ασφαλώς αναμένονται να υπάρξουν και άλλες αποχωρήσεις προσεχώς, οι «Ιπποδρομίες» πάντως σκοπεύουν να ξεκινήσουν από τώρα μία πρώτη ανάλυση των 19 εναπομεινάντων ίππων, μιας και μας χωρίζει ένας περίπου μήνας από τη διεξαγωγή του 65ου Ελληνικού Ντέρμπι και συνεπώς εκτιμούμε πως θα είναι αρκετά χρήσιμη μία πρώτη παρουσίαση όλων των ίππων που ανανέωσαν τη συμμετοχή τους στην τρίτη φάση των προεγγραφών, ανεξάρτητα από το ποιοι θα συμμετάσχουν τελικά.

Η παρουσίαση όλων των διεκδικητών θα ξεκινήσει μέσα στις επόμενες ημέρες με την παρουσίαση δύο ίππων κάθε φορά, ενώ σήμερα παραθέτουμε τον πίνακα με το σύνολο των ίππων που ανανέωσαν τη συμμετοχή τους και συνεχίζουν, οδεύοντας ολοταχώς προς την πολυπόθητη κατάκτηση του 65ου Ελληνικού Ντέρμπι:
  


α/α

Ίππος
Ιδιοκτήτης
Προπονητής
1
ΑΝΚΟΝΚΕΡΝΤ ΓΟΥΕΪ
Κουήνς Γουέϊ Α.Ε.
Λύμπουρας Χρ.
2
ΑΝΦΑΛΤΕΡΙΝΓΚ ΓΟΥΕΪ
Κουήνς Γουέϊ Α.Ε.
Λύμπουρας Χρ.
3
ΑΞΙΟΣ
Λυδία Ε.Π.Ε.
Σταύρου Χρ.
4
ΑΤΜΟΣΤ ΓΟΥΕΪ
Κουήνς Γουέϊ Α.Ε.
Κεράτσα Ειρήνη
5
ΒΑΝΤΑΖ ΠΟΪΝΤ
Μαργαρίτης Αθ. / θεοδωράκης Χρ.
Θεοδωράκης Χρ.
6
ΓΚΟΥΝΤΕΡΙΑΝ
Στ. Βριλησσίων
Μπαριάμογλου Φ.
7
ΔΑΝΔΗΣ
Λυδία Ε.Π.Ε.
Σταύρου Χρ.
8
ΖΙΛΜΠΕΡΤΟ
Μαργαρίτης Αθανάσιος
Θεοδωράκης Χρ.
9
ΚΑΚΙΚΟΥΪΝΙ
Μαργαρίτης Αθ. / Μαρμαρά Στ.
Θεοδωράκης Χρ.
10
ΚΑΝΑΔΑΣ
Λυδία Ε.Π.Ε.
Σταύρου Χρ.
11
ΚΥΖΥΛ ΚΟΥΜ
Ιππ/ία Ελιάς Α.Ε.
Γιατράς Αλ.
12
ΛΑΡΡΥ
Στάβλοι Θ. Νάνου ΑΕ
Θεοδωράκης Χρ.
13
ΜΟΛΟΤΩΦ
Στάβλοι Αβάνας
Μυκονιάτης Ι.
14
ΜΠΛΑΝΚΟ
Σταύλοι Σαιν Ζερμαίν
Καστρινός Π.
15
ΡΑΠΙΝΤΟΥΣ
Στάβλοι Θ. Νάνου ΑΕ
Θεοδωράκης Χρ.
16
ΡΕΝΤ ΜΠΗ
Μαργαρίτης Αθανάσιος
Θεοδωράκης Χρ.
17
ΣΠΗΝΤΑΪΜ
Στάβλοι Θ. Νάνου ΑΕ
Θεοδωράκης Χρ.
18
ΣΠΟΡΤΣΜΑΝ
Ιππ/ία Ελιάς Α.Ε.
Γιατράς Αλ.
19
ΠΡΑΪΣΛΕΣ
Ιππ/ία Ελιάς Α.Ε.
Γιατράς Αλ.

Να σας θυμίσουμε τέλος πως όλα τα άρθρα, όλες οι αναλύσεις καθώς και τα videos που αφορούν στο φετινό Ντέρμπι θα αναρτώνται – εκτός από την αρχική σελίδα – και στη θεματική ενότητα «65ο Ελληνικό Ντέρμπι 2011», ώστε να μπορείτε εύκολα και γρήγορα να βρίσκετε όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για την κούρσα της χρονιάς!
 «Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Clasico ACCCP

Νικητής ίππος: Interoceanico

Interoceanico

 
2011 Clasico ACCCP 

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»