Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΟΔΙΕ και ΟΠΑΠ: Τί κερδίζουν ...στα τυχερά παιχνίδια 


Με τα «φρουτάκια» και το internet μπορεί να δραστηριοποιηθεί ο ΟΔΙΕ σύμφωνα με τον Εφαρμοστικό νόμο

Η εξασφάλιση υπεραξιών για τον ΟΠΑΠ και τον ΟΔΙΕ με στόχο την επιτυχέστερη ιδιωτικοποίησή τους θα αποτελέσει κύριο μέλημα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να διαμορφώσει την επόμενη μέρα στον κλάδο των τυχερών παιχνιδιών.

Όταν ο νέος νόμος για τα τυχερά παιχνίδια ψηφιστεί θα ανοίξει η αγορά τόσο για τους ενδιαφερόμενους επενδυτές όσο και για ΟΠΑΠ και ΟΔΙΕ, για να δραστηριοποιηθούν στα παιγνιομηχανήματα (VLT's) και τα τυχερά παιχνίδια στο Ιντερνέτ.

Καθοριστικός παράγοντας στην τελική διαμόρφωση του νομοσχεδίου όμως είναι η τελική έγκριση της Ε.Ε. και οι όποιες υποδείξεις ενδεχομένως περιέχει.

Η εξέταση του επίμαχου νομοσχεδίου που έχει αποστείλει η κυβέρνηση για έγκριση στην Ε.Ε. που αναμενόταν να ολοκληρωθεί στις 7 Ιουλίου αναβλήθηκε για τις 7 Αυγούστου, καθώς ένα κράτος - μέλος, η Μάλτα, διατύπωσε λεπτομερή γνώμη και ως αποτέλεσμα θα πρέπει να περάσει μια περίοδος εξέτασής της.

Με την έγκριση της Ε.Ε. από το Σεπτέμβριο αναμένεται να οριστικοποιηθεί και να προχωρήσει η ψήφιση του νομοσχεδίου για τα τυχερά παιχνίδια, με το οποίο θα επιτραπεί η διάθεση τυχερών παιχνιδιών στο Διαδίκτυο και θα καθοριστεί και ο αριθμός των αδειών για τα VLT's και οι όροι διάθεσής τους.

ΟΔΙΕ
Μέσω του εφαρμοστικού νόμου η κυβέρνηση προικοδότησε τον ΟΔΙΕ με τη δυνατότητα να δραστηριοποιηθεί στα VLT's (φρουτάκια) και το Ιντερνέτ όταν το νομικό πλαίσιο το επιτρέψει.

Ο νέος νόμος προβλέπει την επέκταση της δραστηριότητας του ΟΔΙΕ στην εγκατάσταση και εκμετάλλευση τεχνικών ψυχαγωγικών ή τυχερών παιχνιδιών με παιγνιομηχανήματα στις εγκαταστάσεις του και μέσω του δικτύου του, καθώς και τη διεξαγωγή αμοιβαίων στοιχημάτων επί ιπποδρομιών που διενεργούνται με ηλεκτρονικά μέσα, εφόσον επιτρέπεται και σύμφωνα με τις διατάξεις που διέπουν τη λειτουργία τους.

Επίσης με το νέο νόμο ο ΟΔΙΕ επεκτείνεται και στην εκμετάλλευση και εμπορική αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας και των εγκαταστάσεών του. Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση η πώληση του ΟΔΙΕ τοποθετείται το 2012, αφού προηγηθεί αναδιοργάνωσή του.

ΟΠΑΠ
Εν αναμονή του νέου νομοσχεδίου που θα του επιτρέψει τη δραστηριοποίηση στο Ιντερνέτ και τα VLT's (φρουτάκια) o ΟΠΑΠ από το Μάρτιο έχει ξεκινήσει τα monitor games από τα πρακτορεία του, με στόχο την εξοικείωση των παικτών με το ηλεκτρονικό παιχνίδι μέσα από τα πρακτορεία του.

Έτσι από αύριο, Τετάρτη 6 Ιουλίου, στη σειρά των παιχνιδιών Go Lucky όπου έως τώρα παίζονται τα παιχνίδια Balloons και Goal προστίθενται δυο νέα εικονικά παιχνίδια, το Crazy Bino και το Dashing Derby.

Το Crazy Bingo είναι ένα κλασικό παιχνίδι Μπίνγκο, ενώ το Dashing Derby είναι εικονικοί ιπποδρομιακοί αγώνες που προβάλλονται στην οθόνη του παίκτη.

Πηγή: Ημερησία online

Σημ. «Ιπποδρομιών»: Δεν προλάβαμε να επισημάνουμε την «αδυναμία» του νέου εφαρμοστικού Νόμου αναφορικά με το υποτιθέμενο «μονοπώλιο» του ΟΔΙΕ (χθες αναφερθήκαμε για άλλη μία φορά, όπως είχαμε κάνει και προ καιρού στη Δημόσια Διαβούλευση) και έρχεται πλέον άμεσα η επαλήθευση με το σημερινό δημοσίευμα της «Ημερησίας online» στο οποίο πολύ λιτά ανακοινώνεται η έναρξη ενός ολοκαίνουργιου παιχνιδιού εικονικών ιπποδρομιών από τον ΟΠΑΠ. Με άλλα λόγια, «πήγε περίπατο» στην πράξη το «μονοπώλιο» του ΟΔΙΕ, το οποίο όπως πλέον αποδείχτηκε προσδιορίζεται (το μονοπώλιο) αποκλειστικά και μόνον επί αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος, τουλάχιστον για όσους είχαν διαβάσει προσεκτικά τις Διατάξεις του εφαρμοστικού (και του άρθρου 35 του Νομοσχεδίου για τα τυχερά παιχνίδια). Για να επεκτείνουμε τη σκέψη μας, αναμένουμε στο εγγύς μέλλον τη δραστηριοποίηση διαφόρων στοιχηματικών εταιριών στο Ελληνικό ιπποδρομιακό στοίχημα με προκαθορισμένες αποδόσεις, αφού ο εφαρμοστικός Νόμος όπως είναι δομημένος «επιτρέπει» (για την ακρίβεια δεν απαγορεύει) κάτι τέτοιο.
 
Ο Ελληνικός Ιππόδρομος δέχτηκε ήδη ένα πολύ «ισχυρό πλήγμα» στην προσπάθειά του να ανακάμψει και δυστυχώς από ο, τι φαίνεται πρόκειται στο μέλλον να επακολουθήσουν και άλλα τέτοιου είδους «χτυπήματα», ενώ τα πράγματα γενικά δεν εξελίσσονται καθόλου καλά για τον ΟΔΙΕ, καθώς όσο μάλιστα καθυστερούν οι διαδικασίες αποκρατικοποίησής του τόσο περισσότερο επιδεινώνεται το δυσμενές κλίμα και η ένταση στο Μαρκόπουλο…

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»