Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

Το Ιπποφαές και οι θαυμαστές ιδιότητές του



To Ιπποφαές (ποικιλία ραμνοειδές) είναι ένα από τα παλαιότερα φυτά της γης, καθώς χρονολογείται από την εποχή των παγετώνων. Πρώτες εκθέσεις που αναφέρονται στα ευεργετικά αποτελέσματα του εμφανίζονται στο 4ο αιώνα π.Χ. Σύμφωνα με ιστορικές πηγές, το Ιπποφαές ήταν μέρος της διατροφής των στρατιωτών του Μεγάλου Αλεξάνδρου, αφού πρώτα παρατηρήθηκε ότι βελτιωνόταν η ανάνηψη στα τραυματισμένα άλογα, και το τρίχωμά τους γυάλιζε, όταν έτρωγαν από τα φύλλα και τους καρπούς αυτού του φυτού. Έτσι, ονομάστηκε Ιπποφαές από τις λέξεις ίππος + φάος που σημαίνει λαμπερό άλογο.

Οι αναφορές της χρησιμοποίησής του συναντώνται επίσης στην κλασική θιβετιανή και κινεζική ιατρική. Άλλες πηγές αναφέρουν ότι κατά το 13ο αιώνα ο Jenkins Khan το χρησιμοποιούσε στις εκστρατείες του. 

Το 1929 έλαβε μέρος η πρώτη βιοχημική ανάλυση των καρπών του Ιπποφαούς και από τότε, οι γνώσεις μας για τις ευεργετικές του ιδιότητες διαρκώς αυξάνονται. Σήμερα, το Ιπποφαές είναι ένα από τα πιο σημαντικά φυτά της σύγχρονης εναλλακτικής ιατρικής.

Πλέον, υπάρχει τεκμηριωμένη γνώση (Γερμανία, Ρωσία, Καναδάς, Κίνα, Φιλανδία, Αγγλία, Σουηδία κ.α.) για το Ιπποφαές που κατέχει μία από τις πιο διακεκριμένες θέσεις στον κατάλογο των φυτών με γνωστές στη σύγχρονη επιστήμη φαρμακευτικές ιδιότητες. Γι’ αυτό, άλλωστε, μέχρι σήμερα έχουν αφιερωθεί σε αυτό 5 παγκόσμια επιστημονικά συνέδρια.

Το Ιπποφαές αυτοφύεται σε μορφή θάμνου στην ευρύτερη περιοχή της Ευρασίας και το έλαιό του παράγεται από τους καρπούς με την μέθοδο της εκθλίψεως, χωρίς χημικά ή άλλα πρόσθετα. Σύμφωνα με την βιοχημική ανάλυση που έχουν κάνει επιστήμονες περιέχει περισσότερες από 190 θρεπτικές και βιολογικές ουσίες, αρμονικά δεμένες που θωρακίζουν την υγεία του οργανισμού.

Πηγή: www.zougla.gr
«Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2012 Sunshine Millions Classic


 Νικητής ίππος: Mucho Macho Man

Mucho Macho Man

2012 Sunshine Millions Classic
 «Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2012 Sunshine Millions Filly and Mare Sprint


 Νικητής ίππος: It's Me Mom

It's Me Mom
 
2012 Sunshine Millions Filly and Mare Sprint
 «Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2012 Stewards' Cup


Νικητής ίππος: Ambitious Dragon

Ambitious Dragon

 
2012 Stewards' Cup
  «Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2012 Clasico Francia


Νικητής ίππος: Dra Tamy

Dra Tamy
 
2012 Clasico Francia  
 «Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»