Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου 2011

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Irish Hennessy Gold Cup

Νικητής ίππος: Kempes

Kempes


2011 Irish Hennessy Gold Cup

«Ιπποδρομίες»


Διαβάστε την Πέμπτη 17-02-2011 στις «Ιπποδρομίες»:


Το σχόλιο της ημέρας

Ανάλυση των Ελληνικών ιπποδρομιών της Τρίτης 15-02-2011

Προ-ιπποδρομιακές αποδόσεις στο γκανιάν και προτάσεις για τις Γαλλικές ιπποδρομίες της Πέμπτης 17-02-2011

Πρόγραμμα των Γαλλικών ιπποδρομιών της Πέμπτης 17-02-2011

Αποτελέσματα και αποδόσεις των Γαλλικών ιπποδρομιών της Τετάρτης 16-02-2011


Συνεχής ενημέρωση για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας

«Ιπποδρομίες» - ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών

Οι «Ιπποδρομίες» σας προτείνουν: «Μεγάλο φαβορί» – the movie

Αγαπητοί αναγνώστες των «Ιπποδρομιών»,

Οι «Ιπποδρομίες» σας προτείνουν ανεπιφύλακτα να παρακολουθήσετε οπωσδήποτε τη νέα κινηματογραφική ταινία η οποία κάνει πρεμιέρα στις αίθουσες των Ελληνικών κινηματογράφων αύριο (Πέμπτη 17-02-2011) με τίτλο: «Μεγάλο φαβορί».


Όπως θα καταλάβατε ήδη, πρόκειται για μία ταινία με ιπποδρομίες, εμπνευσμένη από το μεγάλο «μύθο» των ιπποδρομιών, τον ασύγκριτο Secretariat, ο οποίος συγκλόνισε με τις εμφανίσεις και τις επιτυχίες του ολόκληρη την ιπποδρομιακή κοινή γνώμη παγκοσμίως. Τώρα, έρχεται αυτή η ταινία (βασισμένη στα πραγματικά γεγονότα της ζωής του) για να μας συγκινήσει άλλη μία φορά και επιπλέον να συντελέσει ώστε «να θυμηθούν οι παλιοί και να γνωρίσουν οι νεότεροι»!

Ας δούμε πρώτα λίγα λόγια για την ταινία:

Η Walt Disney Pictures παρουσιάζει το «Μεγάλο Φαβορί», μια συναρπαστική κοινωνική περιπέτεια, γεμάτη πίστη, αφοσίωση, ελπίδα και ανεπανάληπτα ρεκόρ, εμπνευσμένη από την αληθινή, αξιοθαύμαστη ιστορία της Πένυ Τσένερι και του απίθανου αλόγου της, Secretariat – ένα καθαρόαιμο άτι με επιβλητικό παράστημα, σπινθηροβόλο βλέμμα και ατρόμητη καρδιά, που άφησε εποχή στις αμερικάνικες ιπποδρομίες. Σκηνοθετεί ο υποψήφιος για Όσκαρ σεναρίου για το «Braveheart» Ράνταλ Γουάλας («Ήμασταν Κάποτε Στρατιώτες»), ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους συναντάμε τους Νταϊάν Λέιν, Τζον Μάλκοβιτς, Ντίλαν Γουόλς, Τζέιμς Κρόμγουελ και Σκοτ Γκλεν.

 Το trailer της ταινίας

Η περίληψη της ταινίας έχει ως εξής:

To 1969 η Πένυ Τσένερι, κόρη του επιτυχημένου επιχειρηματία και ιδιοκτήτη των στάβλων Μίντοου, Κρίστοφερ Τσένερι, αποφασίζει να αναλάβει τα ηνία της οικογενειακής επιχείρησης. Αυτή ήταν η πρώτη μιας σειράς κρίσιμων αποφάσεων, οι οποίες έμελλε να αλλάξουν οριστικά τη ζωή της ίδιας, αλλά και των αγαπημένων της προσώπων. Μην έχοντας, ως νοικοκυρά, την παραμικρή πείρα από κούρσες αλόγων, η Τσένερι αποφάσισε να εισβάλλει στον αυστηρά ανδροκρατούμενο αυτό χώρο, ποντάροντας πάνω στο καστανόχρωμο πουλάρι με την πορφυρή χαίτη και το σημάδι στο μέτωπο που θύμιζε λευκό αστέρι. Η Τσένερη ανέθρεψε το πουλάρι, με την πίστη πως έχει στα χέρια της έναν γεννημένο πρωταθλητή και του έδωσε το όνομα Secretariat. Τρία χρόνια αργότερα, χάρη στη φροντίδα της ιδίας και των συνεργατών της και υπό την πολύτιμη καθοδήγηση του βετεράνου εκπαιδευτή αλόγων Λουσιέν Λοράν, ο Secretariat κατόρθωσε να κερδίσει 3 κούρσες, σε 3 πολιτείες, μέσα σε 5 μόνο εβδομάδες, φτάνοντας στη θριαμβευτική κατάκτηση του περίφημου Triple Crown, για πρώτη φορά μετά από 25 ολόκληρα χρόνια!

Ας δούμε τώρα κάποια στοιχεία από τη ζωή και τα επιτεύγματα του:


Ο Secretariat, γεννημένος στις 30-03-1970 στο Ιπποφορβείο Meadow Farm στη Virginia, ανήκε στους ιπποπαραγωγούς του (με τα χρώματα των οποίων συμμετείχε στις ιπποδρομίες  - άσπρα και μπλε καρό τετράγωνα –). Ο καστανός ίππος (που πήρε το χαϊδευτικό ψευδώνυμο «Big Red») ξεκίνησε την αγωνιστική του πορεία ως διετής, κερδίζοντας τα Sanford Stakes, Hopeful Stakes, Belmont Futurity, Laurel Futurity και Garden State Stakes, ενώ στο Champagne Stakes παρότι νίκησε τελικά έχασε την πρώτη θέση μετά από ένσταση. Την ίδια χρονιά (1972) ανακηρύχτηκε «Champion 2 year-old colt» και «Horse of the Year».

Την επόμενη χρονιά (1973), ως τριετής πλέον «έχτισε» τον «ανυπέρβλητο μύθο» του κατακτώντας τα Kentucky Derby (με ρεκόρ χρόνου 1’:59΄΄:40), Preakness Stakes (με ρεκόρ χρόνου 1’:53΄΄:40, για τη μέτρηση του οποίου διατυπώθηκαν αμφιβολίες ότι μπορεί να σημειώθηκε ακόμα καλύτερος χρόνος, λόγω δυσλειτουργίας που παρατηρήθηκε στα χρονόμετρα της πίστας), Belmont Stakes (με ρεκόρ χρόνου – παγκόσμιο ρεκόρ – 2’:24’’:00), Bay Shore Stakes, Gotham Stakes (ισοφάριση ρεκόρ πίστας), Arlington Invitational, Marlboro Cup (παγκόσμιο ρεκόρ), Man O’War Stakes (ρεκόρ πίστας) και Canadian International, τερμάτισε 2ος στο Woodward Stakes και στο Whitney Stakes ενώ ήρθε 3ος στο Wood Memorial. Αυτονόητο είναι να αναφέρουμε πως εκείνη τη χρονιά «σάρωσε» ο, τι βραβείο υπήρχε, κατακτώντας τους τίτλους «Champion 3 year-old colt», «Champion Grass Horse» και – φυσικά – «Horse of the Year»

Το άγαλμα (!) του Secretariat στο Kentucky Horse Park
Αξίζει να αναφέρουμε πως από τα τρία ρεκόρ χρόνου που σημείωσε στο «Triple Crown» (Kentucky Derby, Preakness Stakes και Belmont Stakes) τα δύο ρεκόρ (στο Kentucky Derby και στο Belmont Stakes) είναι μέχρι και σήμερα ακατάρριπτα, ενώ το ρεκόρ χρόνου στο  Preakness Stakes (αυτό που αμφισβητήθηκε δηλαδή και που ίσως να σημειώθηκε καλύτερος χρόνος) ισοφαρίστηκε, αλλά ούτε και αυτό καταρρίφθηκε… Προπονητής του ήταν ο Lucien Laurin ενώ αναβάτης του (κατά κύριο λόγο) ήταν ο Καναδός Ron Turcotte (ιππεύτηκε επίσης στις δύο πρώτες συμμετοχές του από το μαθητευόμενο αναβάτη Paul Feliciano και στην τελευταία συμμετοχή του στις κούρσες από τον βετεράνο αναβάτη Eddie Maple).
Στην πολύ σύντομη (διετή) αγωνιστική καριέρα του «μέτρησε» δεκαέξι νίκες, τρεις 2ες θέσεις και μία 3η θέση επί συνόλου 21 συμμετοχών και τα έπαθλα που συγκέντρωσε ανήλθαν στα 1.316.808,00 δολάρια ΗΠΑ, ενώ ως επιβήτορας διέπρεψε και πάλι, καθώς από τα 653 παιδιά του (!) οι 57 έγιναν νικητές ιπποδρομιών stakes, με κορυφαίους «εκπροσώπους» του τους A.P. Indy, Gone West, Storm Cat, Elusive Quality και Smarty Jones.



Η ζωή του Secretariat μοιάζει με «ιπποδρομιακό παραμύθι»
Οι «Ιπποδρομίες» προτρέπουν όλους τους φιλίππους και γενικότερα όσους αγαπούν το άλογο και τις ιπποδρομίες να μη χάσουν με τίποτα την υπερπαραγωγή διάρκειας 123 λεπτών (!) με θέμα τη ζωή του Secretariat. Νομίζουμε μάλιστα πως ο ΟΔΙΕ πρέπει να «εκμεταλλευτεί το θόρυβο» γύρω από το γεγονός ώστε να κερδίσει κάτι από τη δημοσιότητα που προσφέρει αυτή η καταπληκτική ταινία η οποία προβάλλει το άθλημα των ιπποδρομιών με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Για το λόγο αυτό οι «Ιπποδρομίες» σήμερα απέστειλαν επιστολή προς τον ΟΔΙΕ ακριβώς για να του προτείνουν να αναλάβει κάποιες πρωτοβουλίες (προωθητικές ενέργειες) με αφορμή την εν λόγω κινηματογραφική ταινία προς όφελος των Ελληνικών ιπποδρομιών (μπορείτε να την αναζητήσετε στα σημερινά δημοσιεύματα των «Ιπποδρομιών»).


Για το τέλος, σας αφήνουμε να απολαύσετε – χωρίς σχόλια – δύο από τα αναρίθμητα videos – αφιερώματα που κυκλοφορούν για τον «ίππο – σύμβολο των ιπποδρομιών», το «θρυλικό» Secretariat.

Αφιέρωμα στο Secretariat (1/2)

Αφιέρωμα στο Secretariat (2/2)
«Ιπποδρομίες»

Επιστολή των «Ιπποδρομιών» προς τον ΟΔΙΕ


Κορυδαλλός, 16-02-2011


Προς: Τον Οργανισμό Διεξαγωγής
          Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ)
Κοιν.: Ιπποδρομιακό Τύπο
          Ιπποδρομιακές ιστοσελίδες
Συν.:  Ένα (1)


Θέμα: Πρόταση του ιπποδρομιακού ιστοχώρου «Ιπποδρομίες» για προωθητικές ενέργειες του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος

Αξιότιμοι κύριοι,

Με αφορμή την αυριανή πρεμιέρα στις Ελληνικές αίθουσες κινηματογράφου της ταινίας – υπερπαραγωγής της Walt Disney με τίτλο: «Μεγάλο φαβορί» (ξένος τίτλος: «Secretariatthe impossible true story») θα θέλαμε να σας παραθέσουμε σειρά προτάσεων για την υλοποίηση προωθητικών ενεργειών, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν σε σημαντικό βαθμό τον Οργανισμό ώστε να αποκτήσει δημοσιότητα (με σχετικά μικρό κόστος) και παράλληλα να προβάλλει το «κοινωνικό προφίλ» των ιπποδρομιών.
Η συγκεκριμένη κινηματογραφική ταινία που αναμένεται με έντονο ενδιαφέρον (και αναμένεται να σημειώσει μεγάλη εισπρακτική επιτυχία) αναφέρεται σε πραγματικά γεγονότα, αφού περιγράφει τη δράση και τα κατορθώματα του «θρυλικού» ίππου Secretariat, ο οποίος αποτελεί κυριολεκτικά «μύθο» των ιπποδρομιών εδώ και αρκετές δεκαετίες. Ο Secretariat (του οποίου κάποια ρεκόρ χρόνου που σημείωσε το 1973 παραμένουν μέχρι και σήμερα ακατάρριπτα) αποτελεί «πηγή έμπνευσης» για όλους τους φιλίππους και ασφαλώς εξαιρετικό τρόπο διαφήμισης του αθλήματος των ιπποδρομιών εν γένει.
Στο παρελθόν, είχε προβληθεί και στη χώρα μας η ξένη κινηματογραφική ταινία «Ο γητευτής των αλόγων». Τότε, ο ΟΔΙΕ είχε προβεί σε μία «ευγενική προσφορά» προς τους φιλίππους μοιράζοντας σημαντικό αριθμό εισιτηρίων ώστε όσοι επιθυμούσαν μπορούσαν να παρακολουθήσουν δωρεάν στις κινηματογραφικές αίθουσες την ταινία, ενώ η ενέργεια αυτή έτυχε της προβολής του Τύπου και παράλληλα κέρδισε την ικανοποίηση όλων των φιλίππων. Μία ανάλογη ενέργεια όπως αυτή του παρελθόντος μπορεί να φέρει και πάλι «στο προσκήνιο» τον Ελληνικό Ιππόδρομο και το άθλημα των ιπποδρομιών, ειδικότερα αν συνοδευτεί με την κατάλληλη προώθηση (μέσω εντύπων, καταχωρήσεων, Δελτίων Τύπου προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς κλπ). Αν μάλιστα επιτευχθεί κάποιου είδους συμφωνία για τη διάθεση των εισιτηρίων με την εταιρία παραγωγής (ώστε και αυτοί με τη σειρά τους να προβάλλουν το γεγονός) εκτιμούμε πως τα οφέλη θα είναι πολλά και σημαντικά.
Ο τρόπος διάθεσης των εισιτηρίων μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους. Ενδεικτικά σας αναφέρουμε κάποιες (που μπορούν κάλλιστα να συνδυαστούν μεταξύ τους):

- Μέσω κληρώσεων (εντός και εκτός του Ιπποδρόμου, κατά τα πρότυπα των κληρώσεων δώρων και προσφορών που πραγματοποιεί κατά καιρούς ο Οργανισμός)
- Με την απευθείας δωρεάν χορήγηση εισιτηρίων σε διάφορους Φορείς και επαγγελματικές τάξεις εμπλεκόμενες με/γύρω από τις Ελληνικές ιπποδρομίες (πράκτορες ιπποδρομιακού στοιχήματος, επαγγελματίες του Μαρκόπουλου, εργαζόμενοι του ΟΔΙΕ κλπ)
- Με την απευθείας δωρεάν χορήγηση εισιτηρίων σε Σχολές, Σχολεία ή Ιδρύματα επιλογής του ΟΔΙΕ (κατά προτίμηση της ευρύτερης περιοχής του Μαρκόπουλου)
- Με τη συμφωνία με τους κατά τόπους κινηματογράφους που προβάλλουν τη συγκεκριμένη ταινία για μειωμένο εισιτήριο σε ανέργους και ανηλίκους (για περιορισμένο αριθμό προβολών)
- Με τη συμφωνία με την εταιρία παραγωγής για διάθεση (εκ μέρους της) πακέτου δωρεάν εισιτηρίων προς τον ΟΔΙΕ και σε αντιστάθμισμα της παροχής αυτής την προβολή (εκ μέρους του Οργανισμού) διαφημιστικού σποτ στο κανάλι του ΟΔΙΕ και/ή τη διαφήμιση με πινακίδες εντός των εγκαταστάσεων του Μαρκόπουλου.

Με ενέργειες αυτής της μορφής είναι σίγουρο πως ο Ελληνικός Ιππόδρομος θα έρθει «στο επίκεντρο της δημοσιότητας», θα αναδείξει το «κοινωνικό προφίλ» των ιπποδρομιών και θα εξυψώσει το «φίλιππο πνεύμα», θα προσφέρει την ευκαιρία σε διάφορες κοινωνικές ομάδες να έρθουν σε επαφή με το άλογο και το άθλημα των ιπποδρομιών, θα βοηθήσει κάποιες ασθενείς (οικονομικά) ομάδες να παρακολουθήσουν το μοναδικό υπερθέαμα διάρκειας 123 λεπτών (!) που εξυμνεί τον υπεραθλητή – δρόμωνα ίππο και τέλος θα αποκομίσει ο ίδιος «θετική δημοτικότητα» (κάτι που λείπει κατά κοινή ομολογία σήμερα) και θα επιτευχθεί «άνοιγμα των ιπποδρομιών προς την κοινωνία».
Και άλλες ενέργειες μπορούν ενδεχομένως να υιοθετηθούν, εμείς – με κίνητρο την αγάπη μας για τις ιπποδρομίες – σας καταθέτουμε τις προτάσεις μας με την ευχή κάποιες από αυτές να υλοποιηθούν προς όφελος του ΟΔΙΕ και των Ελληνικών ιπποδρομιών.

Παραμένουμε στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη διευκρίνιση ή απορία σας.


Για τις «Ιπποδρομίες»
Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης
(υπεύθυνος λειτουργίας ιστοχώρου)


Συνημμένα:
1. Δημοσίευμα της Τετάρτης 16-02-2011 του ιπποδρομιακού ιστοχώρου «Ιπποδρομίες» με τίτλο: «Οι «Ιπποδρομίες» σας προτείνουν: «Μεγάλο φαβορί»  – the movie»

«Ιπποδρομίες»
Αφιέρωμα στο 2011 Irish Hennessy Gold Cup

Kempes
Ο 8ετής ίππος Kempes ήταν τελικά ο νικητής του 2011 Irish Hennessy Gold Cup (ίπποι 5 ετών και άνω – απόσταση: 3m, ή αλλιώς 4.800 μέτρα) που διεξήχθη στο ιπποδρόμιο Leopardstown το Σάββατο. Ο Kempes συγκαταλεγόταν ανάμεσα στα αουτσάιντερ της διαδρομής (ενδεικτικά σας αναφέρουμε πως η προ-ιπποδρομιακή απόδοσή του στο γκανιάν ξεκίνησε από τα 25:1 για να φτάσει τελικά μέχρι και 16:1) ιππεύτηκε από τον David Casey και κατάφερε να περάσει πρώτος τη γραμμή του τερματισμού, αφήνοντας πίσω του περί τα 4 μήκη την Glencove Marina που τερμάτισε 2η. Αξίζει να επισημάνουμε πως η Glencove Marina μόλις πέρασε το φίνις (μετά από 50 περίπου μέτρα) κατέρρευσε και λίγο αργότερα έθανε, με τις αναφορές να κάνουν λόγο για σοβαρό τραυματισμό, ενώ να σημειώσουμε επίσης πως ένας άλλος ίππος που συμμετείχε στην ιπποδρομία, ο 11ετής Money Trix υπέστη σοβαρότατο τραυματισμό (κάταγμα) κατά τον πρώτο γύρο της διαδρομής (όπου και σταμάτησε), εξαιτίας του οποίου του χαρίστηκε ευθανασία. Θα πρέπει τέλος να προσθέσουμε πως ο Kempes ήταν το αουτσάιντερ του στάβλου του σε αυτήν την κούρσα (στην ίδια ιπποδρομία επρόκειτο να διαγωνιστεί και ο ομοτρόφιμός του και εκ των φαβορί της αναμέτρησης, Goodline, ο οποίος τελικώς διεγράφη).
Σε δηλώσεις του ο προπονητής του Willie Mullins (ο οποίος με τη νίκη που σημείωσε ο Kempes πέτυχε να κατακτήσει για 7η (!) φορά στην καριέρα του τη συγκεκριμένη ιπποδρομία) «βλέπει» ως πολύ πιθανή τη συμμετοχή του ίππου του στο 2011 Cheltenham Gold Cup, πιστεύοντας μάλιστα πως θα του ταιριάξει καλύτερα εκεί ο στίβος (και σε αυτήν την αναμέτρηση θεωρείται αουτσάιντερ, παρότι η απόδοσή του στο γκανιάν σημείωσε πτώση μετά τη νίκη του, όπου από τα 33:1 που ήταν αρχικά, σήμερα προσφέρεται στα 20:1).
Δυστυχώς το video της ιπποδρομίας δεν είναι ακόμα διαθέσιμο, παρόλα αυτά μόλις αυτό γίνει εφικτό θα ενσωματωθεί στο video player της αρχικής σελίδας των «Ιπποδρομιών» ώστε να μπορέσουμε να απολαύσουμε όλοι μας την κούρσα.

«Ιπποδρομίες»

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 15-02-2011
 

Κατάσταση στίβου: Κανονικός
Ελλανοδίκες της ημέρας:  
α) Χ. ΜΕΛΙΣΣΑΚΗΣ β) Π. ΣΠΑΣΣΩΦ γ) Κ. ΤΖΑΜΑΡΑΣ



ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 55 (1η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Λόγω δικαιολογημένης απουσίας του προπονητή Ι. Μυκονιάτη οι ίπποι προπόνησής του διαγωνίζονται με ευθύνη του ιδίου και μέριμνα του αρχισταβλίτη Εμμ. Μυκονιάτη.
-Επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα ευρώ (€50) στον προπονητή Ι. Μυκονιάτη διότι ο αναβάτης του ίππου του ΚΡΕΩΝ δεν έφερε τα δηλωθέντα χρώματα πηληκίου.
-Οι ίπποι ΑΪ ΑΪ ΚΑΠΤΑΙΝ και ΚΡΕΩΝ ξεκίνησαν με αναπήδημα.
-Ο ίππος ΜΙΚΡΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ξεκίνησε διστακτικά.
-Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης ο ίππος ΜΟΡΣΙΜΟΣ κινήθηκε στην εξωτερική.
-Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης οι ίπποι ΤΖΕΣΣ ΤΖΕΪΜΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΡΩΤΑΣ συνέκλιναν και δυσχέραναν την ανάπτυξη του ίππου ΑΪ ΑΪ ΚΑΠΤΑΙΝ που είχε ξεκινήσει με αναπήδημα. Γίνεται σύσταση στους αναβάτες Δημητσάνη και Λαζαρίδη που ίππευαν τους ίππους ΤΖΕΣΣ ΤΖΕΪΜΣ και ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΕΡΩΤΑΣ αντίστοιχα, να είναι πιο προσεκτικοί στις εκκινήσεις τους.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 56 (2η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Οι ίπποι ΠΕΚΟΒΙΤΣ και ΓΚΡΗΚ ΤΣΑΝΣ διεγράφησαν.
-Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης ο ίππος ΧΑΡΝΤ ΜΠΟΛ σκόνταψε.
-Η ένσταση που υπέβαλε ο προπονητής Αλ. Γιατράς του ίππου ΧΑΡΝΤ ΜΠΟΛ που τερμάτισε 2ος, κατά του ίππου ΒΙΤΤΟΡΙΟ ΕΜΜΑΝΟΥΕΛ που τερμάτισε 1ος, επικαλούμενος παρενόχληση στα τελευταία μέτρα της διαδρομής δεν έγινε δεκτή διότι, η ελαφρά επαφή των δύο ανωτέρω ίππων προήλθε από την αμοιβαία σύγκλισή τους. Το παράβολο επιστρέφεται. Γίνεται αυστηρή παρατήρηση στον αναβάτη Εντιόν που ίππευε τον ίππο ΧΑΡΝΤ ΜΠΟΛ, για την υπερβολική αντίδρασή του μετά την επαφή των δύο ίππων.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 57 (3η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Λίγο πριν δοθεί η εκκίνηση οι ίπποι ΑΣΤΕΡΛΙΝΗ και ΝΤΕΜΠΟΡΑ παραβίασαν την πόρτα του μηχανήματος και επανατοποθετήθηκαν σύντομα.
-Ο ίππος ΚΟΦΗ ΚΛΑΜΠ ξεκίνησε με καθυστέρηση.
-Ο ίππος ΚΕΛΕΪΦ ΜΠΙΟΝ ΜΠΙΛΗΦ ξεκίνησε με διπλό αναπήδημα. Γίνεται σύσταση στην μαθητευόμενη αναβάτιδα Καντιώ που ίππευε τον ανωτέρω ίππο, να είναι πιο προσεκτική στην τήρηση της γραμμής της στα πρώτα μέτρα της διαδρομής.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 58 (4η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Λόγω δικαιολογημένης απουσίας του προπονητή Π. Καστρινού ο ίππος ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΣ διαγωνίσθηκε με ευθύνη του ιδίου και μέριμνα του προπονητή Α. Πολυκανδρίτη.
-Λίγο πριν δοθεί η εκκίνηση ο ίππος ΦΟΞΤΡΟΤ ΦΟΞΤΡΟΤ παραβίασε την πόρτα του μηχανήματος, ανέτρεψε τον αναβάτη του, διέτρεξε μεγάλη απόσταση του στίβου και διεγράφη με απόφαση των Ελλανοδικών. Από τον ανωτέρω ίππο αφαιρείται από τον Αφέτη το «ΕΧΕΙΝ ΚΑΛΩΣ». Προϋπόθεση για να επαναχορηγηθεί το «ΕΧΕΙΝ ΚΑΛΩΣ» είναι ο ίππος να εκπαιδευτεί εκ νέου στο μηχάνημα εκκίνησης.
-Ο ίππος ΡΥΘΜΙΚ ΣΤΑΡ ανετράπη μέσα στο μηχάνημα εκκίνησης, στη συνέχεια εξετάσθηκε από τους κτηνίατρους και κρίθηκε ικανός να διαγωνισθεί. Λόγω των ανωτέρω συμβάντων η εκκίνηση της ιπποδρομίας καθυστέρησε 15΄.
-Οι ίπποι ΤΙΤΑΝ ΓΟΥΕΪ και ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΣ ξεκίνησαν με μικρή καθυστέρηση.
-Οι ίπποι ΚΛΕΜ ΤΖΟΥΝΙΟΡ και ΛΑΕΡΤΗΣ ξεκίνησαν διστακτικά.
-Γίνεται σύσταση στον αναβάτη Τσεργά που ίππευε τον ίππο ΠΛΟΥΣΙΟΣ να καταβάλλει προσπάθεια να τηρεί την γραμμή του στην αρχή της διαδρομής.
-Ο ίππος ΝΤΕΜΠΟΡΑ που διαγωνίσθηκε στην 3η ιπποδρομία εστάλη προς κτηνιατρική εξέταση όπου μετά από ενδοσκόπηση διαπιστώθηκε πνευμονορραγία (αίμα στην τραχεία). Αποχή ένας (1) μήνας. Κτην: Ζαφείρης, Βελιανίτη.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 59 (5η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Ο ίππος ΑΝΤΖΕΛΟ εστάλη προς κτηνιατρική εξέταση.
-Για τεχνικούς λόγους ελήφθησαν ούρα από τον ίππο ΡΙΠΠΕΡ.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 60 (6η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Ο ίππος ΓΛΥΚΟΥΛΗΣ διεγράφη επειδή δεν βρέθηκε άλλος αναβάτης να αντικαταστήσει τον αναβάτη Γ. Μερσινιά που τραυματίσθηκε στην 5η ιπποδρομία.
-Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης οι ίπποι ΚΕΡΒΕΡΟΣ και ΟΞΙΝΟΣ συνέκλιναν, ήλθαν σε αλλεπάλληλες επαφές και δυσχέραναν την ανάπτυξη του ίππου ΙΝΚ που αναπτυσσόταν ανάμεσά τους.
-Ο ίππος ΒΟΥΝΙΣΙΟΣ ξεκίνησε «άτσαλα».
-Στο ύψος των 300μ. περίπου ο ίππος ΙΝΚ υπό την χρήση δεξιού μαστιγίου από τον αναβάτη του, κινήθηκε στην εξωτερική και δυσχέρανε την ανάπτυξη του ίππου ΞΕΝΑΡΧΟΣ που ανέκοψε. Για τα ανωτέρω τιμωρείται με αποκλεισμό μίας (1) ιπποδρομιακής ημέρας ο αναβάτης Νικολαϊδης που ίππευε τον ίππο ΙΝΚ, διότι καθυστέρησε να επαναφέρει τον ίππο του στην γραμμή του.
-Στον ίππο ΑΝΤΖΕΛΟ που διαγωνίσθηκε στην 5η ιπποδρομία και παρέμενε υπό κτηνιατρική παρακολούθηση, μετά από ενδοσκόπηση διαπιστώθηκε πνευμονορραγία (αίμα στην τραχεία). Αποχή ένας (1) μήνας. Κτην: Αντωνίου, Φυριππή.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 61 (7η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Λόγω δικαιολογημένης απουσίας του προπονητή Χ. Χαραλάμπους ο ίππος ΓΟΥΩΤΕΡ ΧΕΝ διαγωνίσθηκε με ευθύνη του ιδίου και μέριμνα της προπονήτριας Αγγ. Αμίτση.
-Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης ο ίππος ΑΛΙΝΓΚΙ κινήθηκε στην εξωτερική και επέπεσε στον εξωτερικά του αναπτυσσόμενο ίππο ΝΤΑΪΒΕΡΣΙΦΑΪ, ο οποίος με την σειρά του κινήθηκε στην εξωτερική και ήλθε σε επαφή με τον ίππο ΡΙΒΟΛΤΙΝΔΕΝΤΕΖΕΡΤ. Από το γεγονός αυτό δυσχεράνθηκε επίσης η ανάπτυξη των ίππων ΓΟΥΩΤΕΡ ΧΕΝ και ΓΙΑΒΡΙ ΜΟΥ.
-Στους παρακάτω αναβάτες και μαθητευόμενους έγινε αλκοτέστ που απέβη αρνητικό: Χαλιάσος, Δρόσος, Νικολαϊδης, Λαζαρίδης, Καντιώ, Ροδόλφος και Χατζηλάμπρου.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 62 (8η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Σύμφωνα με το άρθρο 49 των Γενικών Διατάξεων πριν την έναρξη των ιπποδρομιών μετά από κλήρωση που διενεργήθηκε από τους Ελλανοδίκες, παραγγέλθηκε έκτακτη ουροληψία από τους ίππους ΚΟΦΗ ΚΛΑΜΠ και ΑΣΤΕΡΛΙΝΗ που κατέλαβαν την 3η και 4η θέση αντίστοιχα, στην 3η ιπποδρομία.
-Τον ίππο ΕΛΕΝΑ ΤΣΗΦ ίππευσε ο αναβάτης Νικολαϊδης αντί του αναβάτη Γ. Μερσινιά.
-Ο ίππο ΔΕ ΧΙΛΑΡΙΣ δυστρόπησε και ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση.
-Ο ίππος ΤΖΕΝΤΑΛΟΛΥ ξεκίνησε με μεγάλη καθυστέρηση. Η ίππευση του μαθητευόμενου αναβάτη Ροδόλφου εξετάζεται. Καλούνται ο ανωτέρω μαθητευόμενος αναβάτης και ο προπονητής Γ. Καλογρίδης να προσέλθουν στους Ελλανοδίκες την Παρασκευή 18/2/2011. Από τον ανωτέρω ίππο παραγγέλθηκε έκτακτη ουροληψία.
-Κατόπιν δηλώσεως της κτηνιατρικής υπηρεσίας της ΦΕΕ όλοι οι ίπποι των σημερινών ιπποδρομιών έφεραν κανονικά πέταλα, ελέγχθηκαν πριν από κάθε ιπποδρομία και διαπιστώθηκε ότι ήταν αυτοί που αναφέρονται στο Επίσημο Πρόγραμμα της Φ.Ε.Ε.
-Μεταζυγίσθηκαν όλοι οι αναβάτες των σημερινών ιπποδρομιών.

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ (11-02-2011)

15 Φεβρουαρίου 2011

15/2/2011
Συνήλθε σήμερα 11 Φεβρουαρίου 2011 η Επιτροπή Ιπποδρομιών και αφού έλαβε υπόψη τις ενώπιόν της υποβληθείσες αιτήσεις και τα Δελτία Ελλανοδικών της 29/1, 1/2 και 4/2/2011 εξέτασε τα υφιστάμενα θέματα και πήρε τις κατωτέρω αποφάσεις:

1. Εξέτασε αίτηση του αναβάτη Ευαγγ. Κρητικού για τον επιβληθέντα αποκλεισμό των τριών (3) ιππ/κών ημερών που του επέβαλαν οι Ελλανοδίκες, για την ίππευσή του με τον ίππο ΔΑΝΔΗΣ(IRE) που διαγωνίσθηκε στην 3η ιππ/μία της 29/1/2011.
Η Επιτροπή μετά τις εξηγήσεις του αναβάτη Ευαγγ. Κρητικού μειώνει την ποινή αποκλεισμού από τρεις (3) ιππ/κές ημέρες σε (2) ιππ/κές ημέρες, κάνοντας δεκτό το αίτημα του αναβάτη για επιεικέστερη κρίση, δεχόμενη ότι η μειωμένη επίδοση του ίππου του κατά μέγα μέρος οφείλεται στο ότι τήρησε κατά γράμμα τις οδηγίες του προπονητού του.

2. Απορρίπτει την αίτηση του προπονητή Κου Χρ. Σταύρου και εγκρίνει το πρόστιμο των €700 που του επέβαλαν οι Ελλανοδίκες για την διαδρομή του ίππου ΔΑΝΔΗΣ(IRE) της 3ης ιππ/μίας της 29/1/2011, διότι στις προφορικές οδηγίες του προς τον αναβάτη Β. Κρητικό δεν παρείχε εναλλακτικές οδηγίες ως όφειλε και αυτές που έδωσε και ακολουθήθηκαν επακριβώς από τον αναβάτη δεν ευνόησαν την διαδρομή του ίππου ΔΑΝΔΗΣ(IRE) και συνετέλεσαν ώστε να υστερήσει ο ίππος ΚΙΝΓΚ ΦΟΙΒΟΣ.

3. Απορρίπτει την αίτηση του αναβάτη Ν. Κουτσοπέτρου και εγκρίνει το επιβληθέν πρόστιμο των €100 στην 6η ιππ/μία και €100 στην 7η ιππ/μία της 29/1/2011 που του επέβαλαν οι Ελλανοδίκες. Ο αναβάτης όφειλε να ενημερώσει το εντεταλμένο όργανο των δηλώσεων των αναβατών, για το επιπλέον βάρος με το οποίον θα ίππευε στις ιππ/μίες.

4. Εξέτασε την διαγραφή την οποίαν παρέπεμψαν οι Ελλανοδίκες, του ίππου ΥΑΚΙΝΘΗ της 2ης ιππ/μίας της 4/2/2011, προπόνησης Κου Γ. Καμούτση. Ο προπονητής εξεταζόμενος ισχυρίσθηκε ότι το συμβάν οφείλεται σε σύγχυση από πλευράς του με άλλον ίππο της προπόνησής του, του οποίου η ταξινόμηση έγινε ταυτόχρονα με τον ίππο ΥΑΚΙΝΘΗ και δεν υπήρχε από πλευράς του κανένας δόλος στην ενέργεια αυτή. Η Επιτροπή δέχθηκε την επιχειρηματολογία του προπονητή Κου Γ. Καμούτση, εγκρίνει το πρόστιμο των €300 που του επέβαλαν οι Ελλανοδίκες και του συνιστά στο μέλλον να είναι προσεκτικότερος.

5. Επιβάλλει πρόστιμο €150 στον προπονητή Χρ. Πέτρου για την εγγραφή του ίππου ΜΠΛΟΥ ΜΠΟΟΥΤΜΑΝ(IRE) για τις ιππ/μίες της Τρίτης 15 Φεβρουαρίου 2011 παρόλο ότι ο ίππος ευρίσκετο σε μηνιαία αποχή, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθ. 3 παρ. 3 του Ποινολογίου του Κ.Ι.

6. Εγκρίνει τις κατωτέρω ποινές που επέβαλαν οι Ελλανοδίκες στους:
· Αναβάτη Μ.Χριστοφή πρόστιμο €100 διότι στο ύψος των 300μ. με τον ίππο ΑΪ ΑΪ ΚΑΠΤΑΙΝ της 4ης ιππ/μίας της 1/2/2011, υπό την χρήση δεξιού μαστιγίου, κινήθηκε απότομα στην εξωτερική και δυσχέρανε την ανάπτυξη των ίππων ΦΕΡΣΤ ΠΟΪΝΤ και ΕΝΕΟΣ.
· Αναβάτη Κ. Μαστοράκη αποκλεισμό μίας (1) ιππ/κής ημέρας, διότι με τον ίππο ΔΙΚΑΙΟΣ ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ της 6ης ιππ/μίας της 1/2/2011, δεν τήρησε την γραμμή του στα πρώτα μέτρα της διαδρομής, έκλινε στην εσωτερική και συνέχισε να κινείται σε αυτήν χωρίς να καταβάλλει προσπάθεια να επαναφέρει τον ίππο του στην γραμμή του.
· Αναβάτη Β. Κρητικό πρόστιμο €150 με τον ίππο ΓΚΡΗΚ ΤΣΑΝΣ της 6ης ιππ/μίας της 1/2/2011 διότι βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης έκλινε ελαφρά στην εσωτερική και ήλθε σε επαφή με τον ίππο ΙΣΝΤΑΑΡ ο οποίος με την σειρά του ήλθε σε επαφή με τον ίππο ΛΕΤΖΙΤΙΜΕΤ ΦΡΟΟΝΤ.
· Αναβάτη Π. Κεράτσα αποκλεισμό μίας (1) ιππ/κής ημέρας διότι με τον ίππο ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ της 5ης ιππ/μίας της 4/2/2011 δεν τήρησε τη γραμμή του στα πρώτα μέτρα της διαδρομής και έκλινε στην εσωτερική.
· Προπονητή Γ. Κουβαρά πρόστιμο €300 διότι με τον ίππο ΒΑΛΕΝΤΙΝΟ της 7ης ιππ/μίας της 1/2/2011, διότι παρά την εντολή των Ελλανοδικών να γίνει ενδοσκόπηση στον ίππο, δεν μερίμνησε ώστε ο ίππος να οδηγηθεί στο κτηνιατρείο.
· Αναβάτη Κ. Μανώλη αποκλεισμό δύο (2) ιππ/κών ημερών διότι έκανε υπερβολική χρήση μαστιγίου στον ίππο του ΝΤΑΪΡΕΚΤΟΡ ΛΟΤΖΙΚ της 7ης ιππ/μίας της 4/2/2011, μη δίνοντάς του χρόνο να ανταποκριθεί.
· Αναβάτη Π. Κεράτσα πρόστιμο €100 διότι με τον ίππο ΜΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ της 2ης ιππ/μίας της 29/1/2011, κατά την προζύγιση βρέθηκε υπέρβαρος κατά 1 ½ κιλό από αυτό που αναγράφεται στο Επίσημο Πρόγραμμα.

Οι αποφάσεις της Επιτροπής Ιπποδρομιών υπόκεινται σε έφεση ενώπιον του Διοικητικού Συμβουλίου της ΦΕΕ εντός τεσσάρων (4) εργασίμων ημερών από την ημέρα κοινοποιήσεώς τους.
Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ
N.KANEΛΛΟΠΟΥΛΟΣ –AΛ.KΩΝΣΤANTIΝΟΠΟΥΛΟΥ –M. KAΛΟΥΔΗΣ

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»