Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

14/11/10 – 14/11/14: Τέσσερα χρόνια «Ιπποδρομίες»

 
Ανοιχτή επιστολή προς όλους τους αναγνώστες – φίλους των «Ιπποδρομιών»


Ο ιστοχώρος «Ιπποδρομίες» δημιουργήθηκε για να προωθήσει μία νέα δυναμική προσπάθεια προβολής του δημοφιλούς αθλήματος των ιπποδρομιών και να το κάνει ευρύτερα γνωστό στον μέσο χρήστη του Διαδικτύου. Η προσπάθειά μας παρότι ξεκινά με δειλά βήματα έχει υψηλές προσδοκίες και με την δική σας αγάπη και υποστήριξη θα επιτευχθούν οι επιδιώξεις μας.


 
Μέσα από τις δημοσιεύσεις μας και τις αναρτήσεις μας θα μπορείτε να βρίσκετε χρηστικές πληροφορίες γύρω από τις ιπποδρομίες, ιπποδρομιακές ειδήσεις, θέσεις και απόψεις γύρω από τρέχοντα θέματα της ιπποδρομιακής πραγματικότητας και πολλά ακόμα που πρόκειται να ανακαλύψετε προσεχώς.

Βασικός μας στόχος είναι να δίνουμε καθημερινά στους αναγνώστες μας όσο το δυνατόν πληρέστερη εικόνα του Ελληνικού Ιπποδρόμου (κατά μείζονα λόγο) αλλά και να αποτυπώσουμε τα κυριότερα ιπποδρομιακά γεγονότα που διαδραματίζονται διεθνώς και απασχολούν την φίλιππη κοινότητα.


Με αυτό το editorial οι «Ιπποδρομίες» έκαναν την εμφάνισή τους στις 14 Νοεμβρίου 2010, φιλοδοξώντας να προσφέρουν υπηρεσία στο άθλημα των Ιπποδρομιών και ειδικότερα στις Ελληνικές Ιπποδρομίες και να «παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο» στον τομέα – κυρίως – της ιπποδρομιακής ενημέρωσης στην Ελλάδα. Και νομίζουμε πως τα καταφέραμε! Ίσως όχι στον ανώτερο, στον επιθυμητό βαθμό, αλλά η παρουσία των «Ιπποδρομιών» κατάφερε να «αλλάξει τα δεδομένα» και να «προσθέσει ποιότητα» στην ενημέρωση των φιλίππων!

Ο ιστοχώρος «Ιπποδρομίες» πρόκειται να ξεκινήσει την πορεία του στον τομέα της ενημέρωσης την 1-1-2011 (σ.σ. «Ιπποδρομιών»: Τελικά η ροή των γεγονότων εκείνης της εποχής «ακύρωσαν» όλους τους αρχικούς σχεδιασμούς μας και έτσι οι «Ιπποδρομίες» από την πρώτη κιόλας ημέρα, στις 14/11/2010, ξεκίνησαν το «απρόβλεπτο ταξίδι» στον κόσμο του Διαδικτύου, κάτι που συνεχίζεται μέχρι και σήμερα!). Η λειτουργία του θα είναι επί καθημερινής βάσης και θα προσφέρει στον αναγνώστη χρηστικές πληροφορίες γύρω από τα ιπποδρομιακά θέματα αλλά και γύρω από ιδιαιτέρως σημαντικά θέματα αθλητικού περιεχομένου. Θα υπάρχουν ακόμα και πολιτικές, οικονομικές και άλλες ειδήσεις που θα έχουν σχέση με τον Ιππόδρομο και τις Ιπποδρομίες. Με σχολιασμούς, έρευνες, ανασκοπήσεις, προτάσεις και πολλά άλλα που σταδιακά θα ενταχθούν στην θεματολογία του ιστοχώρου φιλοδοξούμε να πρωταγωνιστήσουμε στον συναγωνισμό για την έγκυρη και την έγκαιρη ιπποδρομιακή ενημέρωση.

Οι «Ιπποδρομίες» ξεκινούν – και έτσι θα παραμείνουν – ως μία προσπάθεια φιλίππων που απευθύνεται προς όλους τους φιλίππους. Με γνώμονα το καλό των Ιπποδρομιών και πρωτίστως την ενημέρωση και την προστασία των φιλίππων που αποτελούν τον κύριο αιμοδότη της ιπποδρομιακής δραστηριότητας καταθέτουμε τις γνώσεις, την εμπειρία μας και κυρίως την αγάπη μας για τις ιπποδρομίες. Ελπίζουμε και ευχόμαστε η προσπάθεια αυτή να τύχει θερμής υποδοχής και ανταπόκρισης ώστε με κινητήρια δύναμη την δική σας στήριξη να προχωρήσουμε δυναμικά και να πρωτοστατήσουμε στον αγώνα για άρτια και αξιόπιστη ενημέρωση.

Δύναμή μας είναι η δική σας αγάπη!


Αυτά που υποσχεθήκαμε στο ξεκίνημα της προσπάθειάς μας, τα τηρήσαμε στο σύνολό τους, ενώ υπήρξαν καθ' οδόν ακόμα περισσότερες ευχάριστες «εκπλήξεις»!

Ο πρωταρχικός μας στόχος ήταν ο καθημερινός έλεγχος των δύο Ανώτατων Ιπποδρομιακών Αρχών (γνώμη μας είναι πως ο έλεγχος αποτελεί την πεμπτουσία και το βασικό καθημερινό μέλημα του Τύπου, με ο, τι και αν αυτός καταπιάνεται) και παράλληλα η ενημέρωση των φιλίππων γύρω από θέματα που απασχολούν την ιπποδρομιακή κοινότητα και όχι μόνο. Η έγκυρη και έγκαιρη αποτύπωση της είδησης, η σαφής παρουσίαση των γεγονότων με όσο το δυνατόν πιο «ουδέτερη ματιά», χωρίς κανενός είδους προκαταλήψεις και εμμονές, αυτή ήταν και παραμένει η καθημερινή επιδίωξη για την σωστή λειτουργία των «Ιπποδρομιών». Πιστεύουμε πως το πετύχαμε και αυτόν τον στόχο στον ανώτερο βαθμό και έχουμε τη χαρά να αναγνωριζόμαστε από «φίλους και εχθρούς» (ναι!, είναι γεγονός πως ακόμα και αυτοί που για οποιοδήποτε λόγο μας μέμφονται, και αυτοί μας διαβάζουν!) ενώ ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στο γεγονός πως πάρα πολλοί «θεσμικοί» παράγοντες επιλέγουν τις «Ιπποδρομίες» μεταξύ άλλων για την ενημέρωσή τους!

Η δραματική καθίζηση και η απαξίωση του αθλήματος στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια (που είχε ως αιτία αλλά και ως αποτέλεσμα την μαζική φυγή φιλίππων από τον χώρο) μας ώθησε να προσθέσουμε στους σχεδιασμούς μας και άλλον έναν εξαιρετικά «φιλόδοξο» στόχο: την προσπάθεια προσέλκυσης και «μύησης» - ας μας επιτραπεί ο όρος – φιλίππων στον «μαγικό κόσμο» των Ιπποδρομιών! Πολλά έγιναν προς αυτήν την κατεύθυνση, ακόμα περισσότερα θα μπορούσαν πιθανώς να γίνουν, το ζήτημα είναι πάντως πως «και αυτό το στοίχημα κερδήθηκε» και με χαρά και υπερηφάνεια «έχουμε να λέμε» πως μέσα από την προσπάθειά μας να αναδειχθούν οι Ιπποδρομίες στο ευρύ κοινό κατορθώσαμε να «φέρουμε κοντά» στο άθλημα δύο νέα παιδιά, που σήμερα κοσμούν με την παρουσία τους τις τάξεις των μαθητευόμενων αναβατών!

Καινοτομίες όπως το Video Club των «Ιπποδρομιών», όπου μπορείτε να βρίσκετε ταινίες καθαρά ιπποδρομιακού περιεχομένου, η πρώτη ιπποδρομιακή εκπομπή στο Διαδίκτυο με τίτλο «Τίπποις… και ουσία» όπου κάθε εβδομάδα παρουσιάζονταν και αναλύονταν εκεί οι σημαντικότερες ειδήσεις από την Ελλάδα και το εξωτερικό (προσπάθεια που για τεχνικούς λόγους και λόγω του εξαιρετικά μεγάλου φόρτου εργασίας δεν μπόρεσε να συνεχιστεί για πολύ), η Βιβλιοθήκη των «Ιπποδρομιών», με επιλογές βιβλίων που αφορούν στο άλογο και τις Ιπποδρομίες και πολλές άλλες εκπλήξεις όπως πχ videos – αφιερώματα, συνεντεύξεις, εργασίες, μελέτες, έρευνες της κοινής γνώμης, εισαγωγή στο άθλημα με πλήθος κειμένων, επεξήγηση και ανάλυση για τα ιπποδρομιακά παιχνίδια και τον τρόπο στοιχηματισμού, είναι μερικά από αυτά που μας «καθιέρωσαν» θα λέγαμε στον χώρο του ιπποδρομιακού Διαδικτυακού Τύπου ως «πρωτοπόρους»!

Πέραν αυτών, το 2012 δημιουργήθηκε η σελίδα των «Ιπποδρομιών» στο Facebook, όπου και εκεί ενημερώνεται άμεσα κάθε φορά που δημοσιεύεται κάτι στην επίσημη σελίδα των «Ιπποδρομιών» στο Διαδίκτυο (στο Facebook υπάρχουν και «extras», όπως η ανάρτηση φωτογραφιών, videos κλπ). Εδώ αξίζει να σταθούμε και να σας ευχαριστήσουμε όλους από τα βάθη της καρδιάς μας, καθώς στα δύο χρόνια λειτουργίας τους στο Facebook, οι «Ιπποδρομίες» κατάφεραν να συγκεντρώσουν – και ενώ στο μεταξύ υπήρξε ένας περίπου χρόνος αδράνειας της σελίδας – περισσότερα από 400 likes (406 για την ακρίβεια, ενώ οι αναγνώστες της σε καθημερινή βάση είναι κατά πολύ περισσότεροι)! Η υποστήριξη και η αποδοχή όλων σας είναι άκρως συγκινητική και αποτελεί για εμάς την επιβράβευση που εξαρχής επιδιώκαμε, καθώς οι «Ιπποδρομίες» είναι ιστοσελίδα «πλήρως ανοιχτή» (χωρίς συνδρομές) και προσβάσιμη για όλους, ενώ ο, τι έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα έγινε με δικά μας έξοδα και χωρίς κανένα απολύτως έσοδο!

Τα τέσσερα κανάλια των «Ιπποδρομιών» στο YouTube (το ένα εξ αυτών που αφορούσε σε videos από αλλοδαπές ιπποδρομίες μας το «έκλεισε» η υπηρεσία του YouTube μετά από… αναφορά) που δημιουργήθηκαν για να πλαισιώσουν την προσπάθεια με οπτικοακουστικό υλικό αποτελούν και σήμερα πόλο έλξης και φιλοξενούν διάφορα videos που μπορούν να καλύψουν θα λέγαμε σχεδόν κάθε ενδιαφέρον των φιλίππων (αφιερώματα, συνεντεύξεις επαγγελματιών,
ταινίες, εορταστικά videos, ιπποδρομιακές εκπομπές κλπ)!

Όλα αυτά θα συνεχίσουν να υπάρχουν ακόμα και αν οι «Ιπποδρομίες» σταματήσουν την λειτουργία τους. Η ώρα που αυτό θα συμβεί δεν θα αργήσει, μάλιστα υπήρξε όπως ίσως θα θυμούνται οι «παλαιότεροι» αναγνώστες μας η απόφαση για την οριστική διακοπή της λειτουργίας των «Ιπποδρομιών» είχε παρθεί ήδη από το 2013. Οι δραματικές εξελίξεις που ταλάνισαν τον πολύπαθο χώρο και η «ιστορικότητα των στιγμών», αυτές ουσιαστικά μας «επέβαλλαν» να επανέλθουμε προκειμένου να συνεισφέρουμε με ενημέρωση αλλά και με δικές μας παρεμβάσεις (αρθρογραφία, επιστολές κα) στην ομαλή μετάβαση του Ελληνικού Ιπποδρόμου στην «νέα εποχή» που μόλις τώρα ξεκινά. Για αυτήν την συνειδητή επιλογή (της επαναλειτουργίας δηλαδή των «Ιπποδρομιών») εισπράξαμε «μομφή» από κάποιους – ελάχιστους ευτυχώς – που μας «κατηγόρησαν» για «παλινδρομήσεις»… Η κρισιμότητα των γεγονότων επέβαλλε να μην απαντήσουμε, σήμερα πια σημειώνουμε απλώς ότι καθένας κρίνεται από τα έργα και τις πράξεις του…

Οι «Ιπποδρομίες» θα συνεχίσουν για λίγο ακόμα στον αγώνα της ενημέρωσης και μέχρις ότου «ξεκαθαρίσει το τοπίο» πλήρως (εκκρεμούν θυμίζουμε δικαστικές διεκδικήσεις από την Intralot που αφορούν στον πλειστηριασμό των Ιπποδρομιακών εγκαταστάσεων του Μαρκόπουλου) και αμέσως μετά θα παύσει ο ενημερωτικός τομέας της ιστοσελίδας. Κατά καιρούς πιθανώς θα εμπλουτίζεται (κυρίως με επιλογές βιβλίων, ταινιών και οτιδήποτε άλλο άπτεται των Ιπποδρομιών) ενώ παράλληλα θα επιχειρείται να γίνεται βελτίωση και αναβάθμιση της σελίδας με στόχο να καταστεί όσο το δυνατό πιο εύχρηστη και γρήγορη για όλους τους επισκέπτες!

Ο ρόλος που επιλέξαμε να διαδραματίσουμε κάπου εδώ πάει να ολοκληρωθεί… Πετύχαμε πάρα πολλά, άλλα πάλι δεν καταφέραμε να τα υλοποιήσουμε όπως κι εμείς θα θέλαμε. Κάποιους ίσως να τους στενοχωρήσαμε, δεν ήταν αυτή η πρόθεσή μας και ζητούμε συγνώμη για αυτό. Αυτό που υπερασπιστήκαμε από την πρώτη στιγμή και για όσο διαρκέσει αυτή η προσπάθεια είναι η αλήθεια και η κατάθεση μίας έντιμης και καθαρής άποψης, μακριά από δογματισμούς, εμπάθειες και σκοπιμότητες. Θελήσαμε να «φέρουμε έναν άλλον αέρα» στον Ιπποδρομιακό Τύπο και μάλλον τα καταφέραμε πολύ καλά, αφού σε αρκετές περιπτώσεις συγκριθήκαμε με επαγγελματίες του χώρου, κάτι που θεωρούμε εξόχως τιμητικό!

Αφού ευχαριστήσουμε για άλλη μία φορά όλους τους φιλίππους – αναγνώστες – φίλους των «Ιπποδρομιών» για την «μακράς διαρκείας» και έμπρακτη αγάπη και υποστήριξή σας, να ευχηθούμε «καλή δύναμη» σε όλους τους επαγγελματίες του χώρου (ιδιαίτερα μάλιστα του Ιπποδρομιακού Τύπου, από «συναδελφική αλληλεγγύη», ας μας επιτραπεί ο όρος) και να ελπίσουμε όλοι μας για ένα καλύτερο «ιπποδρομιακό αύριο», σε έναν καλύτερο από κάθε άποψη Ελληνικό Ιππόδρομο, έτσι όπως άλλοι τον ζήσαμε και άλλοι τον ονειρευόμαστε!

Αντί επιλόγου, ας ξαναθυμηθούμε μέσα από ένα video μερικές από τις πρώτες στιγμές των «Ιπποδρομιών» (επετειακό video για τον πρώτο χρόνο λειτουργίας)

Απολαύστε το!


Να είστε όλοι καλά!
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες: Για την έκπληξη ο Αττένσουν

 

Αναδημοσίευση από την στοιχηματική ιστοσελίδα Global Bets
Ιπποδρόμιο Μαρκόπουλου – 17/11, 15:20
Έπαθλο Γκύζη, ίπποι τριών ετών και άνω ΒΗΕ, απόσταση: 1600 μέτρα, συμμετέχοντες: επτά (7) ίπποι


Ο τετραετής εκτομίας Αττένσουν που έχασε τη θέση του στην τελευταία συμμετοχή του και βρέθηκε πίσω στην κούρσα, εξαπέλυσε ισχυρό φίνις στο ίσωμα και κάλυψε πολλά μήκη, δείχνοντας πως βρίσκεται σε σπουδαία φόρμα. Σήμερα, αν καταφέρει να εξασφαλίσει μία καλή θέση πάνω στη διαδρομή μπορεί κατά τη γνώμη μας να φτάσει ακόμα και στην νίκη. Από τους υπόλοιπους ξεχωρίζουμε τον τετραετή εκτομία Σήκρετ Ρέμπελ ο οποίος στο χέρι του Δημητσάνη αναμένεται να αποδώσει και πάλι πολύ διακριτικά, τον εξαετή Μολότωφ που διατηρείται σε εξαιρετική κατάσταση και μπορεί να πρωταγωνιστήσει εκ νέου και τον τετραετή εκτομία Δολλαριούλη ο οποίος διαγωνίστηκε προ ημερών σε ιδιαίτερα δυνατή ιπποδρομία (Κύπελλο 28ης Οκτωβρίου) και μπορεί σήμερα να διακριθεί στην άφιξη σε αυτόν τον όμιλο. 

Πρόταση: Πρώτη τύχη: Αττένσουν (Νο 3)
               Για τις υπόλοιπες θέσεις: Δολλαριούλης (Νο 1), Μολότωφ (Νο 4), Σήκρετ Ρέμπελ (Νο 5)

 Πηγή: Global Bets


«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»