Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011


Το θέμα της εβδομάδας
 Αγαπητοί αναγνώστες των «Ιπποδρομιών»,
 
Στο σημερινό «θέμα της εβδομάδας» φιλοξενούμε ένα δημοσίευμα από την ιστοσελίδα www.energypress.gr, το οποίο λίγο έως πολύ γνωρίζει η πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών. Πρόκειται για τις πρόσφατες δηλώσεις του επικεφαλής της ομάδας εμπειρογνωμόνων Task Force της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του Χορστ Ράιχενμπαχ.

Μερικά λόγια για το «θέμα της εβδομάδας»:

 
Η ομάδα Task Force δεν είναι τίποτα άλλο από μία ειδική ομάδα Γερμανών εμπειρογνωμόνων, στην οποία ανατέθηκε εξ ολοκλήρου η επιτήρηση και η απαρέγκλιτη εφαρμογή του προγράμματος στήριξης της Ελληνικής Οικονομίας, όπως αυτή αποφασίστηκε με τις πρόσφατες συμφωνίες της χώρας με τους διεθνείς εταίρους της. Ο σχεδιασμός για την ομάδα Task Force είναι να παραμείνει στην Αθήνα για περίπου δύο με τρία χρόνια (όπως αρχικά εκτιμήθηκε), χωρίς ωστόσο να είναι βέβαιο πως η θητεία της δε θα παραταθεί αν αυτό κριθεί αναγκαίο στη συνέχεια.

Σε ο, τι αφορά στους στόχους της επιτήρησης, σύμφωνα και με τις δηλώσεις της ίδιας της ομάδας Task Force, αυτοί θα είναι επικεντρωμένοι στη στήριξη της ανάπτυξης, της απασχόλησης και του ανταγωνισμού μέσω της μεταρρύθμισης της Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και στη διατήρηση της προόδου προς την κατεύθυνση της δημοσιονομικής σταθεροποίησης. Τα μέλη της Task Force βρίσκονται ήδη στην Αθήνα και παρουσίασαν μία έκθεση με τους στόχους και τις προτεραιότητές τους. Ανάμεσα λοιπόν στους στόχους που έχουν τεθεί για την είσπραξη 60 περίπου δισεκατομμυρίων € συγκαταλέγονται και έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις των ΔΕΚΟ, των οποίων η επίσπευση της πώλησης αποτελεί επίσης αντικείμενο της ομάδας Task Force.

Ο ΟΔΙΕ, όπως είναι γνωστό εδώ και πολύ καιρό, συγκαταλέγεται μεταξύ των προς αποκρατικοποίηση ΔΕΚΟ, με το αρχικό χρονοδιάγραμμα του Υπουργείο Οικονομικών να τοποθετεί την ολοκλήρωση της πώλησής του στα τέλη του 2011 (κάτι που φυσικά δεν είναι πλέον εφικτό) και μετά από την αναθεώρηση της λίστας αποκρατικοποιήσεων αυτή μετατέθηκε πλέον για τους πρώτους μήνες του επόμενου έτους (όλα αυτά θυμίζουμε πάντα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των Ελλήνων αξιωματούχων του Οικονομικού Επιτελείου).

Στο σημερινό «θέμα της εβδομάδας» φιλοξενούμε τμήμα από τις δηλώσεις του επικεφαλής της ομάδας Task Force, του Χορστ Ράιχενμπαχ, ο οποίος τοποθετεί σε εντελώς νέες διαστάσεις το ζήτημα των αποκρατικοποιήσεων, σε σχέση τουλάχιστον με τις Κυβερνητικές εκτιμήσεις. Αυτό το αναφέρουμε, διότι από όσα θα διαβάσετε αμέσως παρακάτω, όλοι εσείς οι (σημαντικοί στον αριθμό) σταθεροί αναγνώστες των «Ιπποδρομιών» δε θα πρέπει να εκπλαγείτε καθόλου, αφού ήδη εδώ και πολύ καιρό οι «Ιπποδρομίες» έχουν δημοσιεύσει πλήθος άρθρων με τα οποία «φωτογράφιζαν» διαρκώς αυτό που ξεκάθαρα – και εντελώς «κυνικά», επιτρέψτε μας την έκφραση – αναφέρει ο Χορστ Ράιχενμπαχ στις δηλώσεις του.
 
Διαβάστε τώρα ολόκληρο το κείμενο στο «θέμα της εβδομάδας»:
 
Χ. Ράιχενμπαχ: «Η Ελλάδα δεν έπιασε ακόμη πάτο» 
 
«Την εκτίμηση ότι η κρίση στην Ελλάδα θα οξυνθεί περαιτέρω εξέφρασε ο επικεφαλής της Task Force της Ε.Ε. Χορστ Ράιχενμπαχ σε συνέντευξή του στον γερμανικό Τύπο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «οι πρώτες εκτιμήσεις της Κομισιόν για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα το 2012 δεν προβλέπουν ανάπτυξη ακόμα».

Όπως μεταδίδει η Deutsche Welle, ο επικεφαλής της Task Force επισημαίνει ότι η Ελλάδα, ως τόπος οικονομικής δραστηριοποίησης, είναι επιβαρημένη από πολλούς παράγοντες αβεβαιότητας. Προσθέτει ότι οι καλοί επενδυτές θα δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα σε μια καθοδική φάση. «Αλλά αυτό θα το κάνουν όταν πειστούν ότι δεν πάει πιο κάτω, όταν δηλαδή θα βρισκόμαστε πλέον στον πάτο».

Αυτό, όμως, δεν έχει συμβεί ακόμη στην περίπτωση της Ελλάδας, υποστηρίζει ο Ευρωπαίος αξιωματούχος, υπογραμμίζοντας ότι η επόμενη σημαντικότερη αποστολή της Task Force είναι να βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα στη χώρα.

Ο κ. Ράιχενμπαχ επισημαίνει ότι οι προσπάθειες διάσωσης της χώρας έγιναν με καθυστέρηση. «Από τη σημερινή οπτική γωνία, είναι σαφές ότι η βοήθεια δεν είχε το απαιτούμενο εύρος και την ταχύτητα», λέει, αποδίδοντας τα λάθη στην απουσία σχετικής εμπειρίας.
»


Πηγή: www.energypress.gr


Από τις δηλώσεις του Χορστ Ράιχενμπαχ είναι προφανές αυτό που «φώναζαν» εδώ και πολύ καιρό οι «Ιπποδρομίες», το γεγονός δηλαδή πως δεν υπάρχει πρόσφορο έδαφος για επιχειρηματική δραστηριότητα, ούτε το επενδυτικό κλίμα είναι τέτοιο που να εμπνέει εμπιστοσύνη για την εισροή ξένων κεφαλαίων στη χώρα, συνεπώς, οι προσπάθειες για την πώληση του ΟΔΙΕ οδεύουν προς πλήρες αδιέξοδο, με το «λουκέτο» να διαφαίνεται στον ορίζοντα πιο κοντά από ποτέ…

Απευθυνθήκαμε σε ανθρώπους της αγοράς και σε έμπειρους οικονομικούς αναλυτές ζητώντας τους την άποψή τους για το συγκεκριμένο ζήτημα, και όλοι σχεδόν με μία φωνή διατύπωσαν την ίδια ξεκάθαρη θέση: με δεδομένο ότι οι τιμές των προς πώληση επιχειρήσεων και εκτάσεων του Δημοσίου ολοένα χάνουν σημαντικό τμήμα της αξίας τους, κάτι που αναμένεται με απόλυτη βεβαιότητα πως θα εξακολουθήσει να συμβαίνει, δεν προβλέπεται στην παρούσα φάση κανενός είδους επένδυση στη χώρα, σοβαρή τουλάχιστον (από άποψης ύψους επένδυσης). Αυτό φυσικά θα έχει ως άμεση συνέπεια, όποτε αν συντελεστεί κάποια αποκρατικοποίηση, αυτή να γίνει έναντι ευτελούς οικονομικού τιμήματος, σύμφωνα πάντα με τους ίδιους αναλυτές.

Έτσι, λοιπόν, οι τελευταίες δηλώσεις του Χορστ Ράιχενμπαχ ούτε λίγο ούτε πολύ σηματοδοτούν την καθυστέρηση προώθησης – άγνωστο για πόσο – των αποκρατικοποιήσεων στη χώρα, κάτι που μάλλον θα σταθεί μοιραίο για τον ΟΔΙΕ και τις Ελληνικές Ιπποδρομίες, αφού πρακτικά είναι αδύνατο να συνεχίσει να λειτουργεί υπό τις σημερινές συνθήκες για πολύ χρονικό διάστημα. Επομένως, βρισκόμαστε ίσως λίγο πριν από το «κύκνειο άσμα» του ΟΔΙΕ και πλέον οι καταστάσεις οδεύουν ανεξέλεγκτες…

 
«Ιπποδρομίες»

Κριτήριο Διετών 2011 – οι τελικές εγγραφές


Φτάσαμε λοιπόν λίγο πριν από τη διεξαγωγή της κορυφαίας κούρσας της χρονιάς για τους διετείς δρόμωνες ίππους, του Κριτηρίου Διετών (ίπποι 2 ετών ΒΗ – απόσταση: 1.600 μέτρα) που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 04-12-2011 στο Μαρκόπουλο. Επτά είναι τελικά εκτός κάποιου απροόπτου οι ίπποι που θα ξεκινήσουν από την αφετηρία για να διεκδικήσουν τη νίκη και τη δόξα σε αυτή τη σπουδαία αναμέτρηση:


α/α

Ίππος
Ιδιοκτήτης
Προπονητής
1
ΒΑΛΙΑΝΤ ΓΟΥΕΪ
Στ. Κουήνς Γουέι
Χρ. Λύμπουρας
2
ΒΕΡΤΙΚΑΛ ΓΟΥΕΪ
Στ. Κουήνς Γουέι
Χρ. Λύμπουρας
3
ΖΑΝΗΣ
Στ. Μεσσηνίας
Αλ. Γιατράς
4
ΜΠΡΑΒΑΤΟ
Στ. Ιπποάττικα
Παν. Θεολόγου
5
ΤΟΥΤΑΓΧΑΜΩΝ
Στ. Καλαμαριάς
Γ. Καμούτσης
6
ΧΑΪ ΧΟΟΥΠ
Στ. Ιπποφορβείου Ελιάς
Αλ. Γιατράς
7
ΜΙΚΡΗ ΛΥΔΙΑ
Κα Γεωργία Παπαδοπούλου
Αλ. Γιατράς

 «Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Fighting Fifth Hurdle

Νικητής ίππος: Overturn

Overturn

2011 Fighting Fifth Hurdle
 «Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Morgiana Hurdle

Νικητής ίππος: Thousand Stars

Thousand Stars
 
2011 Morgiana Hurdle
«Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Clasico Precoces 2009, Clasificatorio I

Νικητής ίππος: Figureta

Figureta

2011 Clasico Precoces 2009, Clasificatorio I
 «Ιπποδρομίες»

Παρακολουθήστε σε video την ιπποδρομία 2011 Gran Premio Nacional (GI) Copa

Νικητής ίππος: Dopplavu

Dopplavu
 
2011 Gran Premio Nacional (GI) Copa
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»