Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Ιππόδρομος: Πολύ «ανησυχητικά μηνύματα» για το μέλλον των Ελληνικών Ιπποδρομιών

Ένα μήνα μετά την δημοσιοποίηση του αναθεωρημένου πλάνου αποκρατικοποιήσεων από το ΤΑΙΠΕΔ, δεν υπάρχει ακόμη η μετάφρασή του στα Ελληνικά – «Περιμένουμε την έγκριση της τρόικα», «προς το παρόν δεν μας ενδιαφέρει άμεσα (η μετάφραση του κειμένου)», ήταν οι απαντήσεις που λάβαμε από τον εκπρόσωπο Τύπου του Ταμείου(!!!)


 «Συναγερμός» θα πρέπει να σημάνει άμεσα στην ιπποδρομιακή οικογένεια


Απαντήσεις του ΤΑΙΠΕΔ που εγείρουν μεγάλα ερωτηματικά…

Πριν από ένα μήνα, στις 12 Νοεμβρίου, το Ταμείο Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) ανήρτησε στην επίσημη σελίδα του το νέο αναθεωρημένο επιχειρησιακό πλάνο αποκρατικοποιήσεων, με την έναρξη των διαδικασιών για τον ΟΔΙΕ να περιλαμβάνεται στο πρώτο τρίμηνο του 2013, σύμφωνα με τα περιεχόμενά του.

Το «ιδιαίτερο» χαρακτηριστικό μάλιστα εκείνου του εγγράφου ήταν ότι δημοσιεύτηκε αρχικά στην Αγγλική γλώσσα, με την υποσημείωση ότι μόλις είναι έτοιμη και η Ελληνική μετάφρασή του θα αναρτηθεί επίσης. Οι «Ιπποδρομίες» αναδημοσίευσαν τότε ακριβώς όλα όσα διαβάσατε παραπάνω και έκτοτε αναμέναμε το μεταφρασμένο στα Ελληνικά κείμενο, προκειμένου να ολοκληρωθεί το ρεπορτάζ και η ενημέρωση των φιλίππων – φίλων των «Ιπποδρομιών».

Αφού μεσολάβησε έκτοτε ένας ολόκληρος μήνας και το μεταφρασμένο Ελληνικό κείμενο παραμένει άφαντο(!), επιχειρήσαμε σήμερα να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΤΑΙΠΕΔ, κύριο Χρήστο Κώνστα και του ζητήσαμε να μας πληροφορήσει τι ακριβώς έχει συμβεί μέχρι στιγμής και παρατηρείται υπέρμετρη καθυστέρηση στην δημοσιοποίηση του Ελληνικού κειμένου από την πλευρά του Ταμείου. Ο κύριος Κώνστας λοιπόν μας απάντησε ότι το (Αγγλικό) κείμενο της 12ης Νοεμβρίου είναι μία αρχική προδημοσίευση από το ΤΑΙΠΕΔ και πως για να μεταφραστεί στα Ελληνικά, θα πρέπει πρώτα να τύχει έγκρισης από την τρόικα(!) Με άλλα λόγια, το αναθεωρημένο πλάνο αποκρατικοποιήσεων που δημοσιοποιήθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ δεν έχει οριστικοποιηθεί ακόμα, δεδομένου ότι μπορούν - ανά πάσα στιγμή - να τροποποιηθούν ορισμένα από τα σημεία που περιέχει! Αυτήν την κυνική ομολογία ακούσαμε σήμερα και ομολογούμε ότι το σοκ ήταν μεγάλο!

«Προς το παρόν δεν μας ενδιαφέρει άμεσα…(!!!)»

Σε εκείνο το κομμάτι της συζήτησης αναπτύχθηκε - προς στιγμήν – μία μικρή ένταση, συνεχίζοντας όμως το διάλογο, φτάσαμε στο σημείο εκείνο όπου ακούστηκε η… αποστομωτική απάντηση από τον εκπρόσωπο Τύπου του ΤΑΙΠΕΔ: «...Προς το παρόν δεν μας ενδιαφέρει άμεσα…(!!!)», ήταν ήταν επί λέξει η φράση του, αναφερόμενος στην μετάφραση - στα Ελληνικά - του αναθεωρημένου πλάνου αποκρατικοποιήσεων! Δε χρειάζεται μάλλον ιδιαίτερη ευφυΐα για να αντιληφθεί κάποιος ότι το πρόγραμμα των αποκρατικοποιήσεων βαίνει προς πλήρη «εκτροχιασμό» και πως πρέπει άμεσα να «σημάνει συναγερμός» σε ολόκληρη την ιπποδρομιακή οικογένεια. Με δεδομένο μάλιστα ότι – σύμφωνα πάντα με αυτά που δημοσιεύτηκαν προ μηνός από το ΤΑΙΠΕΔ – η έναρξη της διαδικασίας αποκρατικοποίησης του ΟΔΙΕ εκτιμιόταν για το πρώτο τρίμηνο του 2013 και ακούγοντας σήμερα τον εκπρόσωπο του ΤΑΙΠΕΔ να μας απαντά ωμά και χωρίς περιστροφές ότι η Ελληνική μετάφραση του κειμένου για το αναθεωρημένο πλάνο αποκρατικοποιήσεων δεν περιλαμβάνεται στις προτεραιότητές του Ταμείου(!), είναι προφανές ότι τα πράγματα είναι ιδιαίτερα σοβαρά και το μέλλον του Ελληνικού Ιπποδρόμου φαντάζει – εκ νέου - εντελώς αβέβαιο…

Αντίδραση… «εκ των έσω» ΤΩΡΑ!!!

Η πορεία των εσόδων του Οργανισμού πηγαίνει διαρκώς «από το κακό στο χειρότερο», ακόμα και σε αυτήν την εποχή, στους «εμπορικότερους» μήνες του χρόνου για τον Ιππόδρομο… Με τον ρυθμό αυτό, δε θα μπορέσει να «αντέξει» για πολύ καιρό ακόμα (κανονικά, ο ΟΔΙΕ θα έπρεπε προ πολλού να είχε σταματήσει να λειτουργεί, σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία που εμφανίζει, αυτό πάντως ανάγεται καθαρά σε ζήτημα Πολιτικής βούλησης…). Την ίδια ώρα, το ΤΑΙΠΕΔ καθυστερεί «εγκληματικά» να κάνει τη δουλειά του - με αποτέλεσμα να πηγαίνουν πίσω οι διαδικασίες -, σε βάρος του Ελληνικού Ιπποδρόμου και όλων των ανθρώπων που εργάζονται σε - ή γύρω από - αυτόν και «καρδιοχτυπούν» καθημερινά, στο άκουσμα της παραμικρής είδησης που αφορά στο «αύριο», στην «επόμενη ημέρα» για τον ΟΔΙΕ…

«Τα ψέματα τελείωσαν» προ πολλού, χρόνος δεν υπάρχει καθόλου για την παραμικρή καθυστέρηση και πρέπει αμέσως να αναληφθούν πρωτοβουλίες από τους ανθρώπους του Ιπποδρόμου, δηλαδή από τις δύο Ιπποδρομιακές Αρχές (ΟΔΙΕ και ΦΕΕ), την Ιδιοκτησία, τους επαγγελματίες του χώρου, τον Ιπποδρομιακό Τύπο. Όλοι μαζί, πρέπει τώρα να καθίσουμε «στο τραπέζι του διαλόγου», χωρίς προκαταλήψεις ή διαχωρισμούς, με στόχο την εξεύρεση «έκτακτης λύσης» εξόδου από τον κίνδυνο που ελλοχεύει για το μέλλον του αθλήματος και πολύ σύντομα θα γίνει ορατός…

Σημ. «Ιπποδρομιών»: Λόγω των τελευταίων δυσμενών εξελίξεων, η πρόταση για την ταινία της εβδομάδας στο Video Club των «Ιπποδρομιών» προγραμματίστηκε – εκτάκτως - για την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου (αντί της «καθιερωμένης» Τετάρτης) προκειμένου αύριο να εστιάσουμε καλύτερα και να αναλύσουμε τις παραμέτρους αυτής της νέας «απειλής» που διαφάνηκε στον ορίζοντα για τον Ελληνικό Ιππόδρομο και να δημοσιεύσουμε ένα άρθρο σχετικό με το θέμα.


Διαβάστε σχετικά (κάντε κλικ στον αντίστοιχο τίτλο):




«Ιπποδρομίες»

Το σχόλιο της ημέρας

Οι «Ιπποδρομίες» προχώρησαν στην αρχειοθέτηση του ενός από τα κανάλια που διαθέτουν στο YouTube! – Από τώρα πλέον θα μπορείτε να βρίσκετε συγκεντρωμένα κατά κατηγορία όλα τα videos με τις Ελληνικές ιπποδρομιακές εκπομπές της Τηλεόρασης και του Διαδικτύου!

Μία νέα θεματική υπο-ενότητα με τίτλο: «Ιπποδρομιακές εκπομπές (Αρχείο)» προστέθηκε στην θεματική ενότητα «Videos Ιπποδρομιών» - Μεταφέρθηκε στην ίδια ενότητα και το Video Club των «Ιπποδρομιών» 

Αγαπητοί φίλοι των «Ιπποδρομιών», 

Άλλη μία βελτιωτική προσπάθεια την οποία ξεκινήσαμε πριν λίγες ημέρες, ολοκληρώθηκε τελικά με απόλυτη επιτυχία το Σαββατοκύριακο που πέρασε! Με χαρά σας παρουσιάζουμε σήμερα άλλη μία, καινούργια θεματική υπο-ενότητα που φέρει τίτλο: «Ιπποδρομιακές εκπομπές (Αρχείο)»!

Προϊόντος του χρόνου, είναι γεγονός ότι τα videos που έχουμε καταφέρει να συλλέξουμε στα δύο χρόνια λειτουργίας των «Ιπποδρομιών» είναι πάρα πολλά και η αναζήτησή τους – ιδιαίτερα των παλαιοτέρων - ήταν εκ των πραγμάτων εξαιρετικά δυσχερής και χρονοβόρα μέχρι τώρα. Για τον λόγο αυτό, σκεφτήκαμε να αρχειοθετήσουμε τις ιπποδρομιακές εκπομπές που προβάλλονται στην Τηλεόραση και στο Διαδίκτυο, ώστε κάθε επισκέπτης των «Ιπποδρομιών» να μπορεί πλέον με σχετική άνεση να αναζητά και να βρίσκει με πολύ εύκολο τρόπο τα videos της αρεσκείας του!

Έτσι, λοιπόν, προστέθηκε καινούργια θεματική υπο-ενότητα με τίτλο: «Ιπποδρομιακές εκπομπές (Αρχείο)» στην θεματική ενότητα «Ιπποδρομιακά Videos». Κάνοντας κλικ στην συγκεκριμένη υπο-ενότητα, μεταφέρεστε σε ένα καινούργιο μενού που περιλαμβάνει όλες τις διαθέσιμες ιπποδρομιακές εκπομπές που φιλοξενούνται στο ένα από τα τρία κανάλια των «Ιπποδρομιών» στο YouTube. Αυτήν την στιγμή, μπορείτε να βρείτε τις εξής κατηγορίες: 

- Εκπομπή «Ιππόδρομος» HIGH TV

- Τίπποις... και ουσία 

Για τους φίλους εκείνους των «Ιπποδρομιών» που μπορεί να είναι σχετικά καινούργιοι στην «παρέα» μας, θα πρέπει να αναφέρουμε πως η εκπομπή «Τίπποις... και ουσία» είναι η πρώτη αμιγώς (βιντεοσκοπημένη) Διαδικτυακή ιπποδρομιακή εκπομπή που παρουσιάστηκε ποτέ στην Ελλάδα και είναι αποκλειστικά δικής μας παραγωγής(!), ο δε «βραχύβιος» χρόνος προβολή της, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στις πολύωρες «απαιτήσεις» που έχει μία εκπομπή προκειμένου να δημιουργηθεί και στις περιορισμένες χρονικές δυνατότητες που διαθέτουμε σήμερα. Ως εκ τούτου, η εκπομπή «Τίπποις... και ουσία» εξακολουθεί πρακτικά να υφίσταται «εν δυνάμει» και ασφαλώς είναι πολύ πιθανό να προβληθούν στο μέλλον νέα επεισόδιά της, όταν οι προϋποθέσεις το επιτρέψουν ή εξαιτίας κάποιου εξαιρετικού γεγονότος που θα «επιβάλλει» - κατά κάποιον τρόπο – την έκτακτη επάνοδό της!

Για να επανέλθουμε τώρα στα προηγούμενα, επιλέγοντας τον τίτλο της εκπομπής που επιθυμείτε να παρακολουθήσετε, μεταφέρεστε άμεσα στην αρχειοθετημένη πλέον λίστα αναπαραγωγής, η οποία περιέχει όλες τις μεταφορτώσεις από videos στο YouTube με την αντίστροφη ημερολογιακή σειρά ενσωμάτωσης (δηλαδή το πιο πρόσφατο video βρίσκεται στην κορυφή της λίστας και το πιο παλιό στην τελευταία αντίστοιχα) για μεγαλύτερη ευκολία αναζήτησης. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε στο εξής να βρίσκετε πάρα πολύ εύκολα και γρήγορα όλες τις εκπομπές που έχουν ενσωματωθεί στο νέο – τροποποιημένο – αρχείο videos των «Ιπποδρομιών», ενώ είναι αυτονόητο πως κάθε νέα εκπομπή που θα προβάλλεται, αυτή θα εντάσσεται άμεσα στην σχετική λίστα αναπαραγωγής όπου ανήκει, ενώ και κάθε «νέου τύπου» εκπομπή που τυχόν θα μεταφορτώνεται από τις «Ιπποδρομίες», θα δημιουργείται για αυτήν αντίστοιχα μία νέα κατηγορία αρχειοθέτησης! Προκειμένου μάλιστα να συγκεντρωθούν όλες οι θεματικές υπο-ενότητες που αφορούν σε τηλεοπτικό υλικό, μεταφέρθηκε εδώ και η υπο-ενότητα του Video Club των «Ιπποδρομιών».

Στο σημείο αυτό θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμότατα τον διαχειριστή της εξαιρετικής ιπποδρομιακής ιστοσελίδας «Ειδήμων» (www.eidimon.gr) για την πάρα πολύ σημαντική βοήθεια την οποία μας προσέφερε προ ημερών - σε επίπεδο συμβουλών και τεχνικών γνώσεων -, γεγονός που μας βοήθησε καταλυτικά στην περαιτέρω εξέλιξη της αρχικής σελίδας των «Ιπποδρομιών»!

Και άλλες ωραίες ιδέες πρόκειται να υλοποιηθούν σύντομα, μείνετε λοιπόν στις «Ιπποδρομίες», γιατί οι «εκπλήξεις» εδώ… αποτελούν «ρουτίνα»! 
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»