Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Κυριακή 27 Μαρτίου 2011



Διαβάστε τη Δευτέρα 28-03-2011 στις «Ιπποδρομίες»:


Δεύτερη προεγγραφή για το Κύπελλο Βεργίνας

Δελτίο Τύπου της ΦΕΕ (22-03-2011)

Στατιστικά ιπποδρομιών (ενημέρωση 27-03-2011)

Προ-ιπποδρομιακές αποδόσεις στο γκανιάν και προτάσεις για τις Γαλλικές ιπποδρομίες της Δευτέρας 28-03-2011

Πρόγραμμα των Γαλλικών ιπποδρομιών της Δευτέρας 28-03-2011


Συνεχής ενημέρωση για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας

«Ιπποδρομίες» - ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών

Συλλυπητήρια επιστολή των «Ιπποδρομιών» προς την Ιαπωνική Ιπποδρομιακή Αρχή (JRA)

Koridallos, 21-03-2011
Dear Sirs,

From behalf of all the staff and the associates of the Greek blog called «Ιπποδρομίες» (http://www.ippodromiakanea.blogspot.com) and from all the readers and the horse fans that visit our horse racing blog please accept our condolence for the loss of so many people in Japan by the Tohoku-Kanto Earthquake.
 
We hope that everything is going to be back in normal soon for all the Japanese people and we wish quick recovery to all the injured citizens. 

With our deepest regard,
Serafeim P. Panagiotakis
(«Ιπποδρομίες» blog-manager)


Το αποδεικτικό αποστολής e-mail (κάντε κλικ για  μεγέθυνση)




Το πρωτότυπο έγγραφο της επιστολής (κάντε κλικ για μεγέθυνση)

Σημ. «Ιπποδρομιών»: Θα περιμέναμε μία τέτοια ανάλογη κίνηση να γινόταν τόσο από την ΦΕΕ όσο και από τον ΟΔΙΕ. Δυστυχώς, μέχρι και σήμερα δεν έχει παρατηρηθεί καμία απολύτως ενέργεια ένδειξης συμπαράστασης από τις Ελληνικές Ιπποδρομιακές Αρχές προς τον πληγέντα λαό της Ιαπωνίας.

«Ιπποδρομίες»

Αυξάνονται οι αγορές μέσω Internet, μειώνεται η πελατεία στις επιχειρήσεις

Τον κώδωνα κινδύνου για την πορεία του ελληνικού εμπορίου έκρουσε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά επ' ευκαιρία του εορτασμού της 15ης Μαρτίου ως «Παγκόσμια Ημέρα Καταναλωτή».
 
«Οι καταναλωτές προσπαθούν να αμυνθούν στον υψηλότατο φορολογικό πληθωρισμό της χώρας μας, με αγορές μέσω Internet ή ακόμη και από γειτονικές χώρες, αφαιρώντας συνεχώς πελάτες από το ελληνικό στεγασμένο εμπόριο, συντηρώντας όμως και τον φαύλο κύκλο της υποκατανάλωσης, που οδηγεί σε ανεργία και περαιτέρω ύφεση την εθνική μας οικονομία», σημειώνει ο Εμπορικός Σύλλογος.

Από τα παραπάνω διαπιστώνεται και στη χώρα μας στην πράξη πλέον η μετατόπιση του αγοραστικού ενδιαφέροντος του καταναλωτικού κοινού προς τις αγορές μέσω του Διαδικτύου εξαιτίας πολλών παραγόντων (εξοικονόμηση χρόνου, καλύτερες τιμές, κατ’ οίκον παράδοση, αγορές και πέραν του ωραρίου των καταστημάτων κλπ). Κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και στην αγορά των τυχερών παιχνιδιών αμέσως μετά τη δραστηριοποίηση ξένων εταιριών στοιχημάτων στην Ελλάδα και δη στο ιπποδρομιακό στοίχημα που μας ενδιαφέρει άμεσα. Αυτό το αναφέρουμε διότι ακόμα και αν καταφέρει να «καθυστερήσει» ο ΟΔΙΕ τη μονοπωλιακή διάθεση του προϊόντος του (Ελληνικές ιπποδρομίες) για τις κούρσες από το εξωτερικό δε θα μπορέσει να ανακόψει τη μεταστροφή των φιλίππων προς άλλες αγορές στο Διαδίκτυο, είτε λόγω καλύτερων αποδόσεων (κυρίως στο γκανιάν που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στο εξωτερικό) ή λόγω της συνεχούς λειτουργίας των εταιριών αυτών καθ’ όλο το 24ωρο. 

Οι «Ιπποδρομίες» λοιπόν εκτιμούν πως σύμφωνα και με τις διαπιστώσεις του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά, οι δυσμενείς επιπτώσεις εξαιτίας της αυξητικής τάσης ανόδου του on-line εμπορίου στη χώρα θα επεκταθούν και στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών γενικότερα, κάτι που αναπόφευκτα θα επηρεάσει σημαντικά και τα έσοδα του ΟΔΙΕ στο προσεχές μέλλον.

Πηγή: «Κέρδος»

«Ιπποδρομίες»


Μεγάλη η συμμετοχή στους ιππικούς αγώνες της Αρεόπολης

Περισσότεροι από 47 ιππείς και αμαζόνες συμμετείχαν την Τετάρτη 16-03-2011 στους 4ους ιππικούς αγώνες που διοργανώθηκαν στην Αρεόπολη, στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την 17η Μαρτίου στο Δήμο Ανατολικής Μάνης.

Λάτρεις της ιππασίας από όλη την Ελλάδα, κυρίως όμως από την Πελοπόννησο, συμμετείχαν στις ιπποδρομίες, αποδεικνύοντας την αγάπη τους για το άθλημα, αλλά και την λατρεία τους για το συμπαθές τετράποδο, το οποίο αποτελεί προέκταση του εαυτού τους. Το δέσιμο μεταξύ τους είναι δεδομένο και χαρακτηριστικό και ξεκινά από τις πολύ μικρές ηλικίες έως και τις μεγαλύτερες.

Το άλογο είναι αναπόσπαστο στοιχείο της λαϊκής παράδοσης και της κουλτούρας της Μάνης που έχει μείνει ανέγγιχτο στο πέρασμα του χρόνου.

Η μεγάλη συμμετοχή που σημειώθηκε στους αγώνες δικαιώνει την πρωτοβουλία των διοργανωτών που καταβάλουν κάθε προσπάθεια ώστε οι ιπποδρομίες να καταστούν θεσμός. Αξίζει να αναφερθεί ότι καθοριστική στη διοργάνωση ήταν η συμβολή του Ιππικού - Πολιτιστικού Συλλόγου Μάνης 2008 και του προέδρου του κ. Ιωάννη Ξεπαπαδάκου, καθώς επίσης και του κ. Γιώργου Σαμπατακάκη.

Η διεξαχθείσα ιπποδρομία στις 16 Μαρτίου ήταν δύο χιλιομέτρων και ολοκληρώθηκε σε οκτώ λεπτά. Σε αυτήν πρώτος τερμάτισε ο Μιχάλης Ταχταμάς και ακολούθησαν οι Ιωάννης Μητσέας και Σωτήρης Διακουμάκος.

Η απονομή μεταλλίων και αναμνηστικών διπλωμάτων έγινε στο προαύλειο του Γυμνασίου Αρεόπολης, παρουσία του δημάρχου Ανατολικής Μάνης κ. Πέτρου Ανδρεάκου και του δημάρχου της Μοντρέστα κ. Αντόνιο Ζέντα.

Πηγή: Λακωνικός Τύπος
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»