Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Ιππόδρομος: Σημαντικότατες αλλαγές που αφορούν στους μαθητευόμενους αναβάτες


Εγκρίθηκε (επιτέλους!) η χρήση μαστιγίου από την πρώτη κιόλας συμμετοχή τους – θεσπίστηκε άρθρο στις Γενικές Διατάξεις που περιλαμβάνει όλες τις νέες ρυθμίσεις

Αλλαγές αποφασίστηκαν και για τα ιδιωτικά συμφωνητικά των Προπονητών

Ένα πάγιο, διαχρονικό και απολύτως δίκαιο αίτημα όλων των μαθητευόμενων αναβατών ικανοποιήθηκε πλήρως τελικά, αφού με πρόσφατη απόφασή της η Φίλιππος Ένωση τροποποίησε τις Γενικές Διατάξεις και ενσωμάτωσε σε αυτές αλλαγές που επιτρέπουν πλέον στους μαθητευόμενους να χρησιμοποιούν μαστίγιο στις Ιπποδρομίες αμέσως μετά την αποφοίτησή τους από την Σχολή Αναβατών και την αδειοδότησή τους από την Επιτροπή Ιπποδρομιών, αποσυνδέοντας πια τη χρήση του από τον αριθμό νικών. Η εξέλιξη αυτή μόνο θετική μπορεί να χαρακτηριστεί, δεν μπορούμε πάντως να μη σχολιάσουμε το γεγονός ότι η εξωφρενική ολιγωρία και η βραδύτατη αντίδραση της Ανώτατης Ιπποδρομιακής Αρχής σε όλα τα ζητήματα διαχρονικά που άπτονται της δικής της αρμοδιότητας έχουν «κοστίσει πολύ ακριβά» στις δύσμοιρες Ελληνικές Ιπποδρομίες και αν είχαν εγκαταλειφθεί προ πολλού οι«ηγεμονικές συμπεριφορές» και υπήρχαν «ευήκοα ώτα», η πραγματικότητα θα ήταν πολύ διαφορετική σήμερα στον Ιππόδρομο Μαρκόπουλου…

Τροποποίηση σημειώθηκε επίσης και σε ο, τι αφορά στα ιδιωτικά συμφωνητικά των Προπονητών, με την κατάργηση των – υποχρεωτικών μέχρι πρότινος - κατώτατων τιμών ή αμοιβών που αναγράφονταν στα συμφωνητικά για τη διάθεση αγαθών ή την προσφορά υπηρεσιών από πλευράς τους.

Ολόκληρο το Δελτίο Τύπου της Φιλίππου Ένωσης παρατίθεται παρακάτω:

31 Ιουλίου 2012
31/7/2012
Το Διοικητικό Συμβούλιο της Φ.Ε.Ε κατά την συνεδρίασή του της 27.07.2012, μεταξύ των άλλων  :

1. Αποφάσισε τη σύγκληση Γενικής Συνέλευσης των Μελών της Φ.Ε.Ε τη Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012 και ώρα 17:00, στην αίθουσα της Φ.Ε.Ε στον 4ο όροφο του Grand Stand του Ιπποδρόμου, με θέματα:

- Διενέργεια εκλογών για την ανάδειξη του 6ου αιρετού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου.

- Έγκριση του Προϋπολογισμού 2012, Απολογισμού εσόδων-εξόδων 2010 και Ισολογισμών χρηματικής διαχείρισης και περιουσιακής κατάστασης της Φ.Ε.Ε την 31/12/2010.

Σε περίπτωση έλλειψης απαρτίας, η Συνέλευση θα επαναληφθεί την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2012 την ίδια ώρα, στον ίδιο χώρο, χωρίς νέες προσκλήσεις.

2. Σε συνέχεια της από 12/06/2012 απόφασής του και συνεκτιμώντας ιδιαίτερα την μείωση της ιπποδρομιακής δραστηριότητας αλλά και θεωρώντας υποχρέωση της Φ.Ε.Ε. την προάσπιση και διατήρηση της λειτουργίας  της Σχολής Αναβατών, της ιδιότητας του μαθητευόμενου αναβάτη και της εξέλιξής του, ενέκρινε κατόπιν εισηγήσεως ειδικής Επιτροπής τα παρακάτω, που αποτελούν νέο άρθρο των Γενικών Διατάξεων:

Α. Δικαίωμα χρήσης μαστιγίου έχει κάθε μαθητευόμενος αναβάτης μετά την επιτυχή αποφοίτησή του από την Σ.Μ.Α. και την αδειοδότησή του από την Επιτροπή Ιπποδρομιών.  Αποφασίζεται από τούδε και στο εξής η απεμπλοκή του δικαιώματος χρήσης μαστιγίου με τον αριθμό των νικών στην ιπποδρομιακή του σταδιοδρομία. 

Β. Οι μαθητευόμενοι αναβάτες συμμετέχουν κατά κανόνα σε αμιγείς ιπποδρομίες μαθητευομένων, όταν ο αριθμός τους επιτρέπει την διεξαγωγή τέτοιων ιπποδρομιών.

Η Επιτροπή Προγράμματος  λαμβάνει υπόψη της την ύπαρξη αυτών των προϋποθέσεων, μεριμνά και υποχρεώνεται στην ανάλογη προκήρυξη αμιγών ιπποδρομιών μαθητευομένων.

Αν ο αριθμός των μαθητευομένων αναβατών δεν επαρκεί για τη διεξαγωγή αμιγών ιπποδρομιών μαθητευομένων, τότε προκηρύσσονται μικτές ιπποδρομίες μαθητευομένων και νέων αναβατών.

Γ. Κανένας μαθητευόμενος αναβάτης δεν μπορεί να ιππεύσει  σε μικτές ιπποδρομίες με αναβάτες, εάν δεν έχει τρεις (3) συμμετοχές σε ιπποδρομίες μαθητευομένων ή μαθητευομένων και νέων αναβατών.

Δ. Μαθητευόμενος αναβάτης όταν συμπληρώσει 10 νίκες, ονομάζεται νέος αναβάτης, ενώ ο νέος αναβάτης με την συμπλήρωση 20 νικών στη κατηγορία αυτή, ονομάζεται αναβάτης.  

Ε. Οι μαθητευόμενοι αναβάτες δικαιούνται τις εξής χάρες :

α. Όταν συμμετέχουν σε ιπποδρομίες μικτές με νέους αναβάτες που έχουν από 10 έως και 19 νίκες,  1 κιλό χάρη.

β. Όταν συμμετέχουν σε ιπποδρομίες μικτές με νέους αναβάτες που έχουν από είκοσι (20) έως και είκοσι εννέα (29) νίκες, 2 κιλά χάρη.

γ. Όταν συμμετέχουν σε ιπποδρομίες μικτές με αναβάτες, 3 ½ κιλά χάρη, όταν δηλώνονται να ιππεύσουν ίππο προπονητή με τον οποίο έχουν συνάψει συμβόλαιο και 2 ½ κιλά χάρη όταν δηλώνονται να ιππεύσουν ίππο άλλου προπονητή.

δ. Όταν συμμετέχουν σε ιπποδρομίες αμιγείς για μαθητευόμενους αναβάτες δεν δικαιούται ουδείς χάρη κιλών.

ΣΤ. Οι νέοι αναβάτες δικαιούνται τις εξής χάρες :

α. Όταν συμμετέχουν σε μικτές ιπποδρομίες μαθητευομένων και νέων αναβατών και έχουν από 10 έως και 19 νίκες, με νέους αναβάτες που έχουν από 20 έως και 29 νίκες, δικαιούνται 1 κιλό χάρη.

β. Νέοι αναβάτες που έχουν από 10 έως και 19 νίκες όταν συμμετέχουν σε ιπποδρομίες μικτές με αναβάτες και δηλώνονται να ιππεύσουν ίππο προπονητή με τον οποίον έχουν συνάψει συμβόλαιο δικαιούνται 2 ½ κιλά χάρη και 1 ½ κιλό χάρη όταν δηλώνονται να ιππεύσουν ίππο άλλου προπονητή.

γ. Νέοι αναβάτες που έχουν από 20 έως και 29 νίκες, όταν συμμετέχουν σε ιπποδρομίες μικτές με αναβάτες, δικαιούνται χάρη 1 ½ κιλό ανεξαρτήτως προπονητή.

Ζ. Σε όλες τις ιπποδρομίες οι μαθητευόμενοι και οι νέοι αναβάτες δύνανται να δηλωθούν και να ιππεύσουν ίππους οποιουδήποτε προπονητή, εκτός εάν έχουν συνάψει ιδιωτικό συμφωνητικό στο οποίο περιέχεται ο όρος της αποκλειστικότητας.

Η. Τα υπερβάλλοντα βάρη ισχύουν ως έχουν (άρα δικαιούται υπερβάλλοντος βάρους 1 ½ κιλό και ο νέος αναβάτης με νίκες 20 έως και 29).

Θ. Σε ιπποδρομίες που έχουν δικαίωμα να συμμετέχουν μαθητευόμενοι αναβάτες, νέοι αναβάτες και αναβάτες και τελικώς δεν δηλωθούν να ιππεύσουν αναβάτες, θα ισχύει η χάρη των κιλών που αναφέρεται για τις μικτές ιπποδρομίες μαθητευομένων και νέων αναβατών.


3. Εξέτασε το αίτημα των Προπονητών σχετικά με τη κατάργηση των ιδιωτικών συμφωνητικών. Το Δ.Σ αφού έλαβε υπ’ όψη του το Νόμο 3919/2.3.2011, άρθρο 2 παράγραφος θ (ΦΕΚ αρ. φύλλου 32, τεύχος πρώτο) και σχετική εισήγηση του Νομικού Συμβούλου, αποφάσισε τη τροποποίηση της με αριθμό 5/26.5.2010 απόφασής του και τη μεταγενέστερη εξειδίκευση της, ως προς την υποχρέωση συμπερίληψης στους συμβατικούς όρους ελάχιστου ποσού τροφείων/κόστους παρεχομένων υπηρεσιών και καταργεί τη θέσπιση υποχρεωτικών κατώτατων τιμών ή αμοιβών για τη διάθεση αγαθών ή την προσφορά υπηρεσιών.

Διευκρινίζεται ότι η υποχρέωση υποβολής ιδιωτικών συμφωνητικών σχετικά με τους όρους συνεργασίας μεταξύ προπονητών και ιδιοκτητών παραμένει σε ισχύ.

4. Ενέκρινε σύμφωνα με εισήγηση της Επιτροπής Ιπποδρομιών (1883/13-07-2012) τροποποίηση του προγράμματος ιπποδρομιών για τους μήνες Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο και Οκτώβριο 2012, κατόπιν σχετικής πρότασης της Υπηρεσίας Προγράμματος της Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε.

5. Απέρριψε και δεύτερη αίτηση του πρώην αναβάτη Τζίνι Αντόνιο για επανεξέταση και επαναχορήγηση της οριστικώς αφαιρεθείσης αδείας του.

Τέλος, εκτός θεμάτων ημερησίας διατάξεως και κατόπιν σχετικής συνάντησης με τον επικεφαλής των Ιατρών της Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε., το Διοικητικό Συμβούλιο συνέστησε την εφεξής αρτιότερη από άποψη ιατρικής ορολογίας έκδοση των σχετικών ιατρικών σημειωμάτων ή βεβαιώσεων, ώστε να είναι απολύτως ακριβής η περιγραφή της κατάστασης της υγείας των εξεταζομένων αναβατών, με ειδική πρόνοια περί της ακριβούς περιγραφής για τα περιστατικά που επισυμβαίνουν ιδιαιτέρως κατά τη διάρκεια των ιπποδρομιών (τραυματισμοί, ασθένειες) και είναι πιθανό να άπτονται της κρίσεως των Επιτροπών ελέγχου.

                                                  Από τη Φίλιππο Ένωση της Ελλάδος
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»