Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011



Διαβάστε την Τρίτη 01-03-2011 στις «Ιπποδρομίες»:


Το σχόλιο της ημέρας

Ανάλυση των Ελληνικών ιπποδρομιών της Παρασκευής 25-02-2011

Δελτίο αποτελεσμάτων της Παρασκευής 25-02-2011 
(Ελληνικές ιπποδρομίες)

Οι προτάσεις των «Ιπποδρομιών» για τις Ελληνικές ιπποδρομίες της Τρίτης 01-03-2011

Πίνακας των συμμετεχόντων ίππων σε σχέση  με το λασπώδη στίβο
(για τις Ελληνικές ιπποδρομίες της Τρίτης 01-03-2011)

Προ-ιπποδρομιακές αποδόσεις στο γκανιάν και προτάσεις για τις Γαλλικές ιπποδρομίες της Τρίτης 01-03-2011

Πρόγραμμα των Ελληνικών ιπποδρομιών της Τρίτης 01-03-2011

Πρόγραμμα των Γαλλικών ιπποδρομιών της Τρίτης 01-03-2011

Αποτελέσματα και αποδόσεις των Γαλλικών ιπποδρομιών της Δευτέρας 28-02-2011

Συνεχής ενημέρωση για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας


«Ιπποδρομίες» - ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών

Τύπος


Κάντε κλικ σε μία από τις παρακάτω επιλογές για να μεταφερθείτε στην ενότητα που σας ενδιαφέρει: 


«Ιπποδρομίες»

Διεθνής Ιπποδρομιακός Τύπος


Κάντε κλικ σε μία από τις παρακάτω επιλογές για να μεταφερθείτε στην ενότητα που σας ενδιαφέρει: 


«Ιπποδρομίες»

Ελληνικός Ιπποδρομιακός Τύπος

Κάντε κλικ σε μία από τις παρακάτω επιλογές και μεταβείτε άμεσα εκεί που σας ενδιαφέρει: 
http://horseraces.gr/el

http://www.epdigr.com/ 


www.sirganian.gr


http://www.racinghorse.gr/
http://ippoprognosi.blogspot.gr/


«Ιπποδρομίες»
Επιστολή των «Ιπποδρομιών» προς την Ειδική Γραμματεία Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων

Δημοσιεύουμε την επιστολή που απέστειλαν σήμερα οι «Ιπποδρομίες» σχετικά με το θέμα της μεταβολής της γκανιότας των παιχνιδιών του ΟΔΙΕ, καθώς το «σήριαλ» έχει και άλλα επεισόδια. Θυμίζουμε για όσους δεν είχαν παρακολουθήσει από την αρχή την εξέλιξη της υπόθεσης πως εδώ και καιρό οι «Ιπποδρομίες» με σειρά δημοσιευμάτων και επιστολών προς όλους τους εμπλεκόμενους προσπάθησε να διερευνήσει τα πραγματικά γεγονότα. 
Η τελευταία μας ενέργεια είχε πραγματοποιηθεί στις 14-01-2011 με αναφορά που αποστείλαμε προς τα Υπουργεία Οικονομικών και Πολιτισμού. Ακολούθως, στις 18-01-2011 ενημερωθήκαμε (και δημοσιεύσαμε μάλιστα την απάντηση) από την κυρία Σ. Τολιοπούλου (υπεύθυνη του Γραφείου του Υπουργού Οικονομικών) ότι η επιστολή μας πήρε αριθμό πρωτοκόλλου και διαβιβάστηκε στην Ειδική Γραμματεία Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων για περαιτέρω αξιολόγηση. 
Σήμερα, λοιπόν, απευθυνόμαστε με επιστολή μας προς την Ειδική Γραμματεία Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων προκειμένου να λάβουμε ενημέρωση για τις δικές της ενέργειες.

Κορυδαλλός, 28-02-2011
Προς: Την Ειδική Γραμματεία Αναδιαρθρώσεων
          και Αποκρατικοποιήσεων
Κοιν.: Υπουργό Οικονομικών
          Υπουργό Πολιτισμού
          Ιπποδρομιακό Τύπο
          Ιπποδρομιακές ιστοσελίδες



Θέμα: Ενδείξεις για διαφοροποίηση της γκανιότας των παιχνιδιών του ΟΔΙΕ - ενημέρωση

Αξιότιμοι κύριοι,

Ο ιπποδρομιακός ιστοχώρος «Ιπποδρομίες» (του οποίου τυγχάνω υπεύθυνος λειτουργίας) με αφορμή δημοσιεύματα του Ιπποδρομιακού Τύπου που είδαν το φως της δημοσιότητας προ μηνών και τα οποία έκαναν λόγο για διαφοροποίηση της γκανιότας των ιπποδρομιακών παιχνιδιών του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (ΟΔΙΕ) ξεκίνησε έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν ευσταθούν πράγματι τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα. Επιπλέον, προσπαθήσαμε να διακριβώσουμε με ποιες διαδικασίες έγινε αυτή η μεταβολή, δεδομένου ότι σύμφωνα με το Νόμο 3708/2008 απαιτούνται δύο Υπουργικές υπογραφές (των Υπουργών Οικονομικών και Πολιτισμού) και δημοσίευση στο ΦΕΚ.
Παρότι απευθυνθήκαμε προς τους εμπλεκόμενους στην υπόθεση (ΟΔΙΕ, Κρατική Υπηρεσία Αμοιβαίου Στοιχήματος) δεν κατέστη εφικτό να αποσαφηνιστούν τα γεγονότα και ως εκ τούτου εκτιμήσαμε πως πρέπει να αποστείλουμε όλα τα διαθέσιμα στοιχεία που είχαμε εν τω μεταξύ συγκεντρώσει προς τα δύο αρμόδια Υπουργεία (Οικονομικών και Πολιτισμού) τα οποία όπως προαναφέραμε είναι τα συναρμόδια για τέτοιες περιπτώσεις (αύξηση γκανιότας) με βάση τον ισχύοντα (μέχρι και σήμερα) Νόμο.
Στις 18-01-2011 λάβαμε μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail) απάντηση από την κυρία Σ. Τολιοπούλου που εργάζεται στο Γραφείο του Υπουργού Οικονομικών, η οποία ενεργούσα άμεσα και αποτελεσματικά μας πληροφόρησε πως η επιστολή που είχαμε αποστείλει προς τα δύο Υπουργεία πήρε αριθμό πρωτοκόλλου 286/14.1.11 και διαβιβάστηκε σε εσάς προκειμένου να αξιολογηθεί.
Επειδή μεσολάβησε ικανό διάστημα (1,5 μήνας) από την ημερομηνία που παραλάβατε τα στοιχεία της υπόθεσης και εκτιμώντας πως οι δικές σας ενέργειες πρέπει να έχουν ήδη δρομολογηθεί, παρακαλούμε θερμά να μας πληροφορήσετε για την εξέλιξη και (αν υπάρχει)  το πόρισμα των ερευνών σας.
Με την επισήμανση πως παραμένω πάντοτε στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη διευκρίνιση ή απορία σας και με τη βεβαιότητα πως θα ανταποκριθείτε θετικά στο αίτημά μας,

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων,

Με τιμή,
Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης
(υπεύθυνος λειτουργίας «Ιπποδρομιών»)

Σημ. «Ιπποδρομιών»: Όπως σας είχαμε υποσχεθεί από το ξεκίνημα αυτής της υπόθεσης δε σκοπεύουμε να σταματήσουμε μέχρι να διαπιστώσουμε τι ακριβώς συνέβη με τη γκανιότα των ιπποδρομιακών παιχνιδιών του ΟΔΙΕ. Μόλις υπάρξει κάποια εξέλιξη στο θέμα θα επανέλθουμε με όλα τα νεότερα στοιχεία.

«Ιπποδρομίες»
Το σχόλιο της ημέρας

Η εβδομάδα που διανύουμε σηματοδοτεί πάρα πολλά πράγματα που αφορούν στο μέλλον των Ελληνικών ιπποδρομιών. Κατ’ αρχάς, όπως μπορείτε να διαβάσετε και στο σημερινό μας δημοσίευμα με τίτλο: «Υποθέσεις και… Ιππο - θέσεις» τα περιθώρια εξαντλούνται απελπιστικά για τον ΟΔΙΕ και πλέον οι επόμενες ημέρες θα αποβούν εν πολλοίς καθοριστικές για την πορεία του, για να μην πούμε για την εν γένει λειτουργία του.

Πλούσια σε γεγονότα αναμένεται λοιπόν η εβδομάδα και την αρχή κάνουν οι «Ιπποδρομίες» με την επιστολή προς την Ειδική Γραμματεία Αναδιαρθρώσεων και Αποκρατικοποιήσεων, με την οποία ζητούμε να ενημερωθούμε τι απέγινε με την υπόθεση της γκανιότας των παιχνιδιών του ΟΔΙΕ, δεδομένου ότι η αναφορά μας έχει ήδη πάρει αριθμό πρωτοκόλλου και διαβιβάστηκε στην Ειδική Γραμματεία προς περαιτέρω διερεύνηση. «Τη σκυτάλη» παίρνει αύριο η ΕΙΔΙΕ, σε μία ομολογουμένως πολύ κρίσιμη Γενική Συνέλευση των μελών της, με βάση την οποία αναμένεται να καθοριστεί η στάση της στις επερχόμενες εξελίξεις και να συζητηθούν πολλά και «καυτά» θέματα. Στις επόμενες ημέρες μάλιστα θα πρέπει – λογικά – να περιμένουμε και την έναρξη της διαβούλευσης από τη ΦΕΕ αναφορικά με το ζήτημα των διανεμόμενων ποσοστών των επαγγελματιών, οπότε και από εκεί θα σημειωθούν οπωσδήποτε νεότερες εξελίξεις, ενώ στις προσεχείς ημέρες (και το αργότερο μέχρι το τέλος Μαρτίου) θα έρθουν στη δημοσιότητα τα οικονομικά στοιχεία του ΟΔΙΕ για το τελευταίο εξάμηνο, με βάση τα οποία θα γίνει η περαιτέρω αξιολόγησή του από το Οικονομικό Επιτελείο. Θα πρέπει να τονίσουμε πάντως πως οι ενδείξεις είναι άκρως ανησυχητικές σε ο, τι αφορά στη συνέχιση της λειτουργίας του Οργανισμού ακόμα και στο εγγύς μέλλον, στοιχεία που μπορείτε να βρείτε στα υπόλοιπα σημερινά δημοσιεύματα των «Ιπποδρομιών».

Στο σημείο αυτό σας ενημερώνουμε πως αναγκαστήκαμε να προβούμε σε μερική τροποποίηση της σημερινής θεματολογίας εξαιτίας της αδυναμίας να λάβουμε το Δελτίο αποτελεσμάτων της Παρασκευής 25-02-2011 και για αυτό αποφασίσαμε την ανάλυση των ιπποδρομιών της Παρασκευής 25-02-2011 να τη μεταθέσουμε για αύριο, μαζί με το Δελτίο αποτελεσμάτων (το οποίο αισιοδοξούμε πως θα περιέλθει στην κατοχή μας σήμερα). Αυτό το αποφασίσαμε με γνώμονα την δική σας πληρέστερη ενημέρωση, ενώ σε κάθε περίπτωση η ανάλυση των ιπποδρομιών της Παρασκευής θα αναρτηθεί αύριο κανονικά, ανεξάρτητα από το αν θα  καταστεί τελικά εφικτή η λήψη του Δελτίου των Ελλανοδικών. Συνεπώς, και αύριο η θεματολογία μας θα είναι πολύ πλούσια και – ελπίζουμε – εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, μιας και θα έχουμε παράλληλα πλήρη αγωνιστική δράση στο Μαρκόπουλο!

«Ιπποδρομίες»

Υποθέσεις και… Ιππο – θέσεις
άρθρο του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη

«Το πλήρωμα του χρόνου έφτασε» τελικά και συνεπώς τώρα ήρθε η ώρα για να μάθουμε τι σκέφτονται οι Κυβερνητικοί αξιωματούχοι για το μέλλον του Ελληνικού Ιπποδρόμου. Όπως ήταν ήδη γνωστό από παλαιότερες επισκέψεις της τρόικας στη χώρα, στο τέλος Μαρτίου θα γίνει η αξιολόγηση της πορείας όλων των ζημιογόνων ΔΕΚΟ οι οποίες υποχρεούνται να παρουσιάσουν αναλυτικά οικονομικά στοιχεία και καλούνται (με βάση τους στόχους που έχουν προ καιρού τεθεί) να έχουν επιτύχει τουλάχιστον ισοσκελισμό εσόδων – εξόδων. Ο ΟΔΙΕ δυστυχώς δεν κατόρθωσε κάτι τέτοιο και έχει ενδιαφέρον πλέον να δούμε τη συνέχεια, δεδομένου ότι στις (αρχικές) προθέσεις του Οικονομικού Επιτελείου ήταν η εξεύρεση στρατηγικού επενδυτή για τον Οργανισμό, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο ομολογουμένως δεδομένου ότι κανείς δε θέλει να τοποθετήσει τα χρήματά του σε μία επιχείρηση που λειτουργεί με ζημίες, ειδικότερα κάτω από τις «ειδικές συνθήκες» που αυτό συμβαίνει στον Ιππόδρομο.

Οι επιταγές του ΔΝΤ συστήνουν αποκρατικοποιήσεις ύψους 50 δις € (εστιάζοντας στη τριετία 2011 – 2013 το ποσό ανέρχεται στα 15 δις €), όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν σε πρόσφατα δημοσιεύματά τους οι εφημερίδες «Ημερησία» και «Ισοτιμία» ενώ στο επικαιροποιημένο κείμενο του Μνημονίου γίνεται λόγος για πώληση «εταιριών τυχερών παιγνίων», σύμφωνα με άλλο ρεπορτάζ της «Ημερησίας». Επιπλέον, στο αναθεωρημένο κείμενο του Μνημονίου περιλαμβάνονται μέτρα για τις ΔΕΚΟ όπως «Νέες αυξήσεις σε εισιτήρια και τιμολόγια ΔΕΚΟ», όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του «Κέρδους»

Από τα δύο τελευταία μπορούμε να εξάγουμε κάποια ασφαλή συμπεράσματα, όπως το γεγονός πως θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η (νέα) αύξηση στη γκανιότα των παιχνιδιών του ΟΔΙΕ με προφανή στόχο τη συγκέντρωση εσόδων, άσχετα αν η δική μου γνώμη (διατυπωμένη ήδη από το 2008 σε εργασία που απέστειλα τότε προς τον ΟΔΙΕ και προς τα καθ'ύλην αρμόδια Υπουργεία) υποστηρίζει το ακριβώς αντίθετο, πως μία αύξηση της γκανιότας δηλαδή θα λειτουργήσει ως μπούμερανγκ και θα στραφεί κατά του συνολικού τζίρου των παιχνιδιών του ΟΔΙΕ, με αποτέλεσμα την περαιτέρω συρρίκνωση των εσόδων του Οργανισμού. Το δεύτερο συμπέρασμα (που μέλλει να αποδειχθεί και στην πράξη) είναι πως κάτω από την ασφυκτική πίεση της τρόικας το δίλημμα «κλείσιμο ή πώληση» θα τεθεί τελικώς για τον ΟΔΙΕ, με δεδομένο μάλιστα ότι δεν υπάρχει περιθώριο να υφίσταται σήμερα και να λειτουργεί ΔΕΚΟ που είναι ζημιογόνα, πολύ περισσότερο όταν αυτή δεν εξυπηρετεί κοινωνικούς σκοπούς αλλά θα έπρεπε (εξ ορισμού) να είναι κερδοφόρα επιχείρηση του Δημοσίου.

Για όλα αυτά που αναλύσαμε προκύπτει το συμπέρασμα πως «τα ψέματα τελείωσαν» και από δω και πέρα οι υπό διαμόρφωση εξελίξεις θα αποφασίζονται πλέον ερήμην του ΟΔΙΕ, στον οποίο δόθηκε μεν χρόνος για την προσπάθεια ανάκαμψής του όμως αυτός δεν αξιοποιήθηκε ούτε στο ελάχιστο. Η δική μου ευχή (και ελπίζω όλων φιλίππων) είναι να μην ξημερώσει η μέρα που θα δούμε «λουκέτο» στον Ιππόδρομο. Κι επειδή κάποιοι μπορεί να είναι προληπτικοί, απλώς σας υπενθυμίζω πως για τη νέα χρονιά «κάναμε ποδαρικό με λουκέτο» στο Μαρκόπουλο, μιας και είχαμε τη ματαίωση της συγκέντρωσης της Πρωτοχρονιάς…


Πηγές: «Ημερησία»
            «Ισοτιμία»
            «Κέρδος»

Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»