Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Το σχόλιο της ημέρας
Άρθρο του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη


Μετά από τα δημοσιεύματα των «Ιπποδρομιών» της 09ης-12-2010 και της 10ης-12-2010 (αναζητείστε τα δημοσιεύματα με τίτλο: «Η κατιούσα του στοιχήματος» και «Τραγικές διαπιστώσεις για το μέλλον του Ελληνικού ιπποδρόμου»), με ικανοποίηση είδαμε την Ηγεσία του ΟΔΙΕ να αναλαμβάνει επιτέλους πρωτοβουλία με σκοπό την τόνωση των εσόδων του, ορίζοντας ιπποδρομιακή συγκέντρωση την Κυριακή 12-12-2010 με πρόγραμμα 14 Γαλλικών ιπποδρομιών.
Η προσωπική μου εκτίμηση είναι πως αυτή η χρονική περίοδος αποτελεί «σημείο μηδέν» για την εξάντληση όλων των μέσων, όλων των ιδεών και όλων των προτάσεων που μπορούν να εφαρμοστούν διότι έχουμε στην διάθεσή μας δύο αδιαπραγμάτευτα δεδομένα:

- Οι μήνες που διανύουμε είναι οι πιο «εμπορικοί» του έτους και αν δεν κατορθωθεί τώρα η αναστροφή της ζημιογόνου λειτουργίας τότε δεν υπάρχει καμία περίπτωση κάτι τέτοιο να συμβεί οποιαδήποτε άλλη χρονική περίοδο στο μέλλον
- Υπάρχει τρίμηνη παράταση από το ΔΝΤ για διαρθρωτικές αλλαγές, επίτευξη βιωσιμότητας και κερδοφορία των ζημιογόνων ΔΕΚΟ (μεταξύ των οποίων συγκαταλέγεται ο ΟΔΙΕ). Στο αμέσως επόμενο διάστημα ουδείς μπορεί να εκτιμήσει το μέλλον όλων των ΔΕΚΟ (και του ΟΔΙΕ) στην περίπτωση που δεν κατορθωθούν οι στόχοι (η «λογική» λέει πως πάμε είτε για «λουκέτο» ή για πώληση).

Πρέπει λοιπόν η καλή ομολογουμένως κίνηση του ΟΔΙΕ για διοργάνωση ιπποδρομιακής συγκέντρωσης την Κυριακή (εύχομαι να συνεχιστεί για όλες τις Κυριακές εφεξής) να συνοδευθεί και από άλλες κινήσεις με στόχο την διάσωση του Οργανισμού.
Κανείς δεν μπορεί σήμερα να εγγυηθεί πως η βιωσιμότητα του ΟΔΙΕ είναι εφικτή, αξίζει παρόλα αυτά τουλάχιστον τον κόπο να γίνει ο, τι περνά από το χέρι της Ηγεσίας του, μίας Διοίκησης που της «έπεσε» το βαρύ φορτίο της διαχείρισης της επόμενης ημέρας του Ελληνικού Ιπποδρόμου.

Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης
Τραγικές διαπιστώσεις για το μέλλον του Ελληνικού Ιπποδρόμου


«Στη φετινή Χριστουγεννιάτικη αγορά, ο δείκτης λιανικών πωλήσεων θα μειωθεί σε ορισμένες κατηγορίες προϊόντων έως και 50%, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο όπως εκτιμά ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος κ. Γ. Κασιμάτης.»
Το απόσπασμα από το δημοσίευμα της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας http://www.nooz.gr/ (πατήστε εδώ για να διαβάσετε το πλήρες άρθρο) είναι ενδεικτικό της τάσης που επικρατεί στην ευρύτερη αγορά. Κανείς δεν πρέπει να έχει αμφιβολία πως ανάλογα φαινόμενα θα παρατηρηθούν και στην αγορά των τυχερών παιχνιδιών. Ήδη ο ΟΠΑΠ (σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα των «Ιπποδρομιών») έχει παρουσιάσει κάμψη των πωλήσεών του για το πρώτο εννεάμηνο του 2010 κατά 2,40% (αλήθεια, ο ΟΔΙΕ δεν οφείλει ως ΔΕΚΟ να ανακοινώνει τα δικά του οικονομικά στοιχεία;) και με βάση τις εκτιμήσεις των «ειδικών της αγοράς» η επόμενη χρονιά αναμένεται να εξελιχθεί ακόμα χειρότερα σε ο, τι αφορά στα έσοδα.
Παρότι τα περιθώρια δράσης για τον ΟΔΙΕ είναι εξαιρετικά περιορισμένα στην δεδομένη χρονική συγκυρία, εν τούτοις από την άλλη παρατηρείται πλήρης αδράνεια και μάλιστα στην πιο κρίσιμη περίοδο, μιας και οι μήνες που διανύουμε θεωρούνται (και είναι) οι πιο «εμπορικοί» του έτους. Η εικόνα που δείχνει προς τα έξω ο Οργανισμός είναι απογοητευτική και φανερώνει επιχείρηση που έχει «σηκώσει ψηλά τα χέρια», ανήμπορη να αντιδράσει. Ενδεικτικό της Διοικητικής αδράνειας αποτελεί το γεγονός πως το ΔΣ του ΟΔΙΕ δεν έχει συνεδριάσει επί μακρόν (!), έχει ζητηθεί (σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες) η παραίτηση του Προέδρου του χωρίς ο ίδιος να την υποβάλλει (!) και γενικότερα έχουν «παγώσει» όλες οι διαδικασίες λήψης κρίσιμων αποφάσεων που αφορούν στο μέλλον του Οργανισμού.
Το πλέον αξιοπερίεργο είναι πως η ολιγωρία της Πολιτικής Ηγεσίας του καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργείου κινείται στα όρια της πρόκλησης (θυμίζουμε πως καθυστέρησε… 6 μήνες να διορίσει νέα Διοίκηση στον ΟΔΙΕ και τώρα τον αφήνει για άλλη μία φορά «ακυβέρνητο» στο πιο κρίσιμο χρονικό σημείο, τώρα δηλαδή που  διακυβεύεται το μέλλον του και η βιωσιμότητά του). Οι εργαζόμενοι θα υποστούν σύντομα μισθολογικές μειώσεις και άγνωστο παραμένει αν θα επιλέξουν να αντιδράσουν με απεργιακές κινητοποιήσεις στο υπό ψήφιση Νομοσχέδιο. Οι επαγγελματίες του Μαρκόπουλου μαζί με τους πράκτορες ιπποδρομιακού στοιχήματος έχουν ήδη υποστεί απώλειες στα έσοδά τους από την μείωση του αριθμού των Ελληνικών συγκεντρώσεων (μάλιστα τα λειτουργικά έξοδα των πρακτόρων περίπου διπλασιάστηκαν την ίδια ακριβώς στιγμή που συρρικνώθηκε το εισόδημά τους). Αν συνυπολογίσει κάποιος όλα αυτά εξάγει ένα και μόνο συμπέρασμα: ο ΟΔΙΕ δείχνει να μην αποτελεί «προτεραιότητα» για την Πολιτεία κι έτσι αφήνεται ουσιαστικά «ακυβέρνητος εν μέσω θαλασσοταραχής». 
Το συμπέρασμα των «Ιπποδρομιών» είναι πως έχει σβήσει οριστικά κάθε πιθανότητα ανάκαμψης και με μεγάλη αγωνία (όπως όλοι όσοι αγαπούμε τις ιπποδρομίες) περιμένουμε να δούμε τι θα απογίνει με τον μέλλον του Ελληνικού Ιπποδρόμου.

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»