Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Το σχόλιο της ημέρας


«Επιστροφή στη δράση»

Καλημέρα αγαπητοί αναγνώστες των «Ιπποδρομιών»!

Τελειώσαμε επιτυχώς με τις εργασίες συντήρησης του εξοπλισμού και έτσι σιγά – σιγά μπαίνουμε στους «γνώριμους» ρυθμούς μας…

Η ΕΙΔΙΕ δεν έχει εκδώσει μέχρι στιγμής Δελτίο Τύπου σχετικά με την ετήσια γιορτή της που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή. Το μόνο που διαβάσαμε μέχρι στιγμής στην επίσημη ιστοσελίδα της είναι ένα κείμενο που αποτυπώνει μερικά από τα κυριότερα – κατά την άποψη του συντάκτη του – γεγονότα της εκδήλωσης.

Χωρίς λοιπόν να έχουμε στην διάθεσή μας περισσότερα στοιχεία, θα προβούμε στον σχολιασμό μερικών από τα σημεία που μας έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση:
Το πρώτο που πρέπει να επισημανθεί είναι η «απόφαση» του Υπουργού Πολιτισμού να εμφανιστεί επιτέλους σε κάποια ιπποδρομιακή εκδήλωση, μιας και μέχρι τώρα δεν είχε πράξει κάτι αντίστοιχο. Οι δηλώσεις του περί «λαθών» και οι εξαγγελίες του περί «αλλαγών» θα κριθούν στο μέλλον, ανάλογα δηλαδή με το αν θα επαναληφθούν ή όχι τα συγκεκριμένα λάθη και με το αν θα υλοποιηθούν ή όχι οι συγκεκριμένες εξαγγελίες. Πάντως, ευρισκόμενοι σε μία περίοδο «περίπου» προεκλογική, κάθε δήλωση τέτοιου τύπου θα πρέπει να αντιμετωπίζεται μάλλον με σκεπτικισμό και αρκετή επιφύλαξη…

Το δεύτερο γεγονός που μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση ήταν η επανεμφάνιση του τέως Προέδρου της Φιλίππου Ένωσης (Σημ. «Ιπποδρομιών»: έχουν περάσει τόσοι μήνες από την αποχώρησή του και ακόμα είναι «τέως» και όχι «πρώην», δηλαδή δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής διαδοχή του…). Με ένα λόγο καταγγελτικό, στράφηκε εναντίον της Πολιτείας, δείχνοντας μάλλον να μην αναγνωρίζει διόλου τα ολέθρια σφάλματα, τις ολιγωρίες και τις παραλείψεις της Φιλίππου Ένωσης οι οποίες αναμφισβήτητα συνετέλεσαν καταλυτικά στην διαμόρφωση της σημερινής θλιβερής εικόνας του Ελληνικού Ιπποδρόμου. Οι διαχρονικές ευθύνες της Φιλίππου Ένωσης είναι μεγάλες, έχουν επισημανθεί πολλάκις και δυστυχώς όσο δεν αναγνωρίζονται από τους καθ' ύλην αρμόδιους τα σφάλματά τους, τότε δυστυχώς πολύ φοβούμαστε πως θα επαναληφθούν με «μαθηματική ακρίβεια» και στο μέλλον

Στα «θετικά» της εκδήλωσης της ΕΙΔΙΕ ανήκουν οι βραβεύσεις όλων των πολυνικών της περασμένης χρονιάς, μαζί βεβαίως επίσης με την τιμητική βράβευση του «βετεράνου» πλέον προπονητή κυρίου Γιώργου Κάση, ο οποίος όλα αυτά τα χρόνια με το ήθος και την συνέπειά του αποτέλεσε «ζωντανή διαφήμιση» για τις Ιπποδρομίες ενώ η τεράστια εμπειρία του μπορεί να αποβεί πολύτιμη παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. Θα επαναλάβουμε σε αυτό το σημείο την προτροπή μας, κάτι που είχαμε εκφράσει από την πρώτη στιγμή της αποχώρησης του κυρίου Κάση από την ενεργό δράση. Η άποψή μας είναι πως τέτοιοι άνθρωποι δεν «συνταξιοδοτούνται» ποτέ και ευχής έργον είναι να αξιοποιηθεί άμεσα σε κάποιο καίριο πόστο κοντά στις Ελληνικές Ιπποδρομίες (ενδεικτικά αναφέρουμε πως θα μπορούσε να διδάσκει στην Σχολή Προπονητών, είτε θα μπορούσε να αποτελέσει μέλος της Επιτροπής Ιπποδρομιών, είτε εναλλακτικά να εργαστεί ως Ελλανοδίκης, ή θα μπορούσε τέλος να αξιοποιηθεί σε άλλο πόστο ως ένας «ενδιάμεσος κρίκος» μεταξύ των επαγγελματιών και των Ιπποδρομιακών Αρχών). Σε κάθε περίπτωση, ήταν θετική η απόφαση της ΕΙΔΙΕ να τιμήσει τον κύριο Γιώργο Κάση, στο πρόσωπο του οποίου αντανακλάται ένας ολόκληρος επαγγελματικός κλάδος που σήμερα αγωνιά για το αύριο όσο ποτέ άλλοτε…

Στα επιμέρους θετικά (και λέμε «επιμέρους», διότι δεν ανήκει σε κάποια ενέργεια ή πρωτοβουλία της ΕΙΔΙΕ) εντάσσεται η απόφαση της Intralot να χαρίσει τον ίππο Swift Breeze (τον οποίο είχε κερδίσει λίγο νωρίτερα σε σχετική κλήρωση) στους δύο βραβευθέντες πολυνίκες μαθητευόμενους αναβάτες Γιώργο Συρινίδη και Καντιώ Βουτσίνου. Αξιέπαινη οπωσδήποτε η ενέργεια αυτή και θα μπορούσε ίσως στο μέλλον να βρει και άλλους μιμητές…

Κατά τα λοιπά, αυτό που ήταν εντελώς «ξένο» από το γενικότερο κλίμα των ημερών ήταν η πολυτέλεια και η χλιδή της εκδήλωσης. Δεν ισχυριζόμαστε πως «κακώς έγινε» η γιορτή της ΕΙΔΙΕ στον χώρο που τελικά επιλέχτηκε, κατά την δική μας εκτίμηση πάντως ίσως θα ήταν προτιμότερο να ελάμβανε χώρα στις εγκαταστάσεις του Μαρκόπουλου. Ίσως μάλιστα με την ευκαιρία να βλέπαμε και λίγο κόσμο στον Ιππόδρομο…

Στα θέματα της ημέρας, η δεύτερη προεγγραφή του Κριτηρίου Τριετών έλαβε χώρα πριν από λίγες μέρες. Υπήρξαν όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο μερικές αποσύρσεις ίππων αναφορικά με την πρώτη προεγγραφή, οι «βασικοί πρωταγωνιστές» πάντως – τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα – ανανέωσαν σε αυτήν τη φάση, διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες στο δημοσίευμα που ενσωματώθηκε ήδη και στην θεματική ενότητα «Κριτήριο Τριετών 2012».

Στα εκτός του Ελληνικού Ιπποδρόμου τώρα, υπάρχει μία είδηση που αφορά στην Κύπρο και στην πρόταση που διατυπώθηκε για την φορολόγηση των τυχερών παιχνιδιών στο Διαδίκτυο. Με δεδομένο ότι και στην Ελλάδα επιχειρείται τώρα – με βραδείς οπωσδήποτε ρυθμούς – το «άνοιγμα» της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών στο Διαδίκτυο (κάτι το οποίο αφορά σαφώς και στον ΟΔΙΕ), έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς «κινούνται» οι υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες σε αυτό το ζήτημα…

Έξι νέα videos από διεθνείς Ιπποδρομίες υπάρχουν σήμερα για όλους εσάς, οι οποίες προέρχονται από την Ευρώπη (Γαλλία), τις ΗΠΑ και την Λατινική Αμερική (Χιλή)! Μπορείτε λοιπόν να παρακολουθήσετε σε video (κάντε κλικ στον αντίστοιχο τίτλο για να μεταβείτε άμεσα) τις εξής Ιπποδρομίες:







Οι προτάσεις για τις αλλοδαπές Ιπποδρομίες της Παρασκευής 09-03-2012 (συμπεριλαμβανομένων επίσης των αλλοδαπών Ιπποδρομιών που θα ενταχθούν στο μικτό πρόγραμμα του ΟΔΙΕ) θα δημοσιευτούν όπως συνήθως προς το απόγευμα, ενώ, για οτιδήποτε έκτακτο προκύψει, θα ενημερώνεστε έγκαιρα.
«Ιπποδρομίες»

Κριτήριο Τριετών 2012 – η δεύτερη προεγγραφή


Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 06-03-2012 η δεύτερη φάση των προεγγραφών για την κούρσα του Κριτηρίου Τριετών (ίπποι 3 ετών ΒΗ – απόσταση: 1.800 μέτρα) που πρόκειται να διεξαχθεί την Παρασκευή 04-05-2012. Συνολικά 29 ίπποι ανανέωσαν τη συμμετοχή τους, ενώ στο έπαθλο της διαδρομής προστέθηκαν 4.350,00 €.

Ακολουθεί παρακάτω η κατάσταση των ίππων που συνεχίζουν προς το παρόν για το φετινό Κριτήριο Τριετών:

ΑΝΚΟΡΕΤΖ, ΒΙΚΤΟΡΙΟΥΣ ΓΟΥΕΪ, ΓΚΑΜΠΥ, ΓΟΥΑΪΛΦΡΕΝΤ, ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΑΕΤΟΣ, ΚΕΪΠ ΚΑΝΑΒΕΡΑΛ, ΚΙΝΓΚ ΜΠΙΛ, ΚΟΥΚΑΡΑΣ, ΚΡΙΣΤΟΜΠΑΛ, ΛΑΣΤ ΤΣΑΝΣ, ΜΕΡΜΕΡΟΣ, ΜΠΙΓΚ ΧΑΡΤ, ΜΠΛΑΪΝΤ ΦΕΪΘ, ΜΠΡΑΒΑΤΟ, ΝΤΕΝΟΝ, ΝΤΟΝΤ ΛΑΪ, ΟΠΤΙΜΟΥΣ, ΟΥΑΛΟΣ, ΟΥΡΑΓΚΟΝ ΚΑΪΛ, ΠΟΠ ΚΙΝΓΚ, ΣΑΪΝΤΑΟΥΝ, ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ, ΤΟΥΤΑΓΧΑΜΩΝ, ΦΑΙΔΩΝ, ΧΑΝΤΣΑΜ ΜΠΟΪ, ΚΑΤ ΚΡΟΣ, ΜΙΚΡΗ ΛΥΔΙΑ, ΠΕΡΦΕΚΤ ΤΣΟΪΣ καθώς και ένας πώλος που προέρχεται από τον Two Point Takedown και την Cash Machine

Σημ. «Ιπποδρομιών»: Το συγκεκριμένο δημοσίευμα ενσωματώθηκε και στην θεματική ενότητα «Κριτήριο Τριετών 2012».

«Ιπποδρομίες» 

Κύπρος: Φορολογείστε το μεικτό κέρδος του στοιχήματος


 
Τη φορολόγηση του μεικτού κέρδους στα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια εισηγείται η KPMG Κύπρου μέσα από έκθεση που ετοίμασε για λογαριασμό της Remote Gambling Association.

Σε αντίθεση με το νομοσχέδιο που βρίσκεται εδώ και πάρα πολλούς μήνες στη Βουλή και το οποίο προνοεί φορολόγηση 3% επί του συνόλου του τζίρου, η μελέτη της KPMG καταλήγει στο συμπέρασμα πως ο φόρος επί του μεικτού κέρδους θα έχει καλύτερα αποτελέσματα για τέσσερις λόγους. 

1. Θα ενθαρρυνθούν περισσότερες εταιρείες να λάβουν άδεια και έτσι θα μεγιστοποιηθεί το μέγεθος της τοπικά ρυθμιζόμενης αγοράς δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για αύξηση των φορολογικών εσόδων της κυβέρνησης.
 
2. Θα ενθαρρυνθούν υπεύθυνες εταιρείες να λάβουν άδεια με αποτέλεσμα περισσότεροι Κύπριοι πελάτες να στοιχηματίζουν σε μία ρυθμιζόμενη αγορά και να υπόκεινται στις πολιτικές κοινωνικής ευθύνης της κυβέρνησης.
 
3. Ο ίδιος φορολογικός συντελεστής μεικτού κέρδους μπορεί να εφαρμοστεί σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων τυχερών παιχνιδιών με διαφορετικά ποσοστά αμοιβής χωρίς να διαστρεβλώνεται ο ανταγωνισμός μεταξύ τους.
 
4. Οι δραστηριότητες τυχερών παιχνιδιών με ψηλά ποσοστά (όπως τα καζίνο και το διαδικτυακό πόκερ) μπορούν να φορολογούνται αποτελεσματικά μόνο με φόρο επί του μεικτού κέρδους, αποδεικνύοντας έτσι ότι μία σημαντική πιθανή πηγή φορολογικών εσόδων αποκλείεται αν εισαχθεί ο φόρος επί του τζίρου.

Ο CEO της RGA Clive Hawkswood σχολίασε πως η κυβέρνηση με τη φορολόγηση του τζίρου δημιουργεί τεράστιο και μη ανταγωνιστικό χρηματοοικονομικό εμπόδιο για τους πιθανούς αδειούχους. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η υλοποίηση των σημερινών προτάσεων θα οδηγήσει στην αποτυχία της νεορυθμιζόμενης αγοράς, η οποία θα είναι εις βάρος του Κυπριακού κράτους και των καταναλωτών», κατέληξε.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέλη της RGA είναι εταιρείες όπως: bet365, Betfair, bwin.party, Skybet, Stanleybet, William Hill κι άλλες.

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»