Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011



Διαβάστε την Πέμπτη 27-01-2011 στις «Ιπποδρομίες»:


Ανάλυση και σχόλια επί του Σχεδίου Νόμου για τα τυχερά παιχνίδια (1ο μέρος)

Ανάλυση και σχόλια επί του Σχεδίου Νόμου για τα τυχερά παιχνίδια (2ο μέρος)

«Υποθέσεις και… Ιππο – θέσεις» (άρθρο του Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκη)

Το σχόλιο της ημέρας

Ανάλυση των Ελληνικών ιπποδρομιών της Τρίτης 25-01-2011

Προ-ιπποδρομιακές αποδόσεις στο γκανιάν και προτάσεις για τις Γαλλικές ιπποδρομίες της Πέμπτης 27-01-2011

Πρόγραμμα των Γαλλικών ιπποδρομιών της Πέμπτης 27-01-2011

Αποτελέσματα και αποδόσεις των Γαλλικών ιπποδρομιών της  Τετάρτης 26-01-2011 

Συνεχής ενημέρωση για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας

«Ιπποδρομίες» - ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - Το Σχέδιο Νόμου για τα τυχερά παιχνίδια

Σημ. «Ιπποδρομιών»: Λόγω της μεγάλης έκτασης του Σχεδίου Νόμου για τα τυχερά παιχνίδια (το οποίο αποτελείται συνολικά από 38 άρθρα) αποφασίσαμε να δημοσιεύσουμε μόνον τα επίμαχα άρθρα που αφορούν στον ΟΔΙΕ. Αύριο οι «Ιπποδρομίες» πρόκειται να παρουσιάσουν πλήρες ρεπορτάζ και ανάλυση για όλα όσα αναγράφονται στο Σχέδιο Νόμου σχετικά με τον Ιππόδρομο. Λόγω μάλιστα της εξαιρετικής σημασίας και των πολλών ειδήσεων που προέκυψαν, υπάρχει μικρό ενδεχόμενο αύριο (Πέμπτη 27-01-2011) τα κείμενά μας να αναρτώνται τμηματικά και γι’ αυτό ζητούμε προκαταβολικά την κατανόησή σας.
  


ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ
ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΠΑΙΓΝΙΩΝ

Άρθρο 35
Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδος (Ο.Δ.Ι.Ε.)

 1. Η διάταξη της παρ. 1 του άρθρου 5 του α.ν. 598/1968 “Περί ιδρύσεως Οργανισμού τελέσεως Ιπποδρομιών και άλλων τινών διατάξεων” αντικαθίσταται ως εξής :
«1. Οι ακαθάριστες εισπράξεις από κάθε είδους αμοιβαία στοιχήματα με εξαίρεση το πρόσθετο αμοιβαίο στοίχημα (sweepstake) της παραγράφου 3 του άρθρου 4 διανέμονται ως εξής:
α). σε αυτούς που κερδίζουν, ποσοστό επί των ακαθαρίστων εισπράξεων το οποίο θα ορίζεται ανά είδος στοιχήματος με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της «ΟΔΙΕ ΑΕ».
Ακολούθως, και επί του ποσού που απομένει μετά τη διανομή των υπό στοιχ. (α) κερδών του στοιχήματος :
β). ποσοστό 25 % για έπαθλα ιπποδρομιών. Επί στοιχήματος που αφορά αλλοδαπές ιπποδρομίες ή ιπποδρομίες που διενεργούνται με ηλεκτρονικά μέσα, και εν γένει επί κάθε στοιχήματος ή παιγνίου πλην αυτών των ημεδαπών ιπποδρομιών, το ποσοστό αυτό αποδίδεται απευθείας προς το λογαριασμό επάθλων της Φιλίππου Ενώσεως Ελλάδος.
γ). ποσοστό 0,625 % στη Φίλιππο Ένωση

δ). ποσοστό 2,5 % στα ακόλουθα ασφαλιστικά ταμεία, κατανεμόμενο αντίστοιχα ως εξής: προς τον Ο.Α.Ε.Ε. ποσοστό 1,05 %, προς το Ε.Τ.Ε.Α.Μ. ποσοστό 0,825 % και προς το ΤΑ.Π.Ι.Τ. ποσοστό 0,625 %.»
2. Η διάταξη του άρθρου 2 παρ. 1 του α.ν. 598/1968, “Περί ιδρύσεως Οργανισμού τελέσεως Ιπποδρομιών και άλλων τινών διατάξεων” αντικαθίσταται ως εξής:
«  Σκοπός του Οργανισμού είναι η άσκηση των ακόλουθων δραστηριοτήτων :
α). Η Οργάνωση και διεξαγωγή κατ’ αποκλειστικότητα ιπποδρομιών στη χώρα καθώς και η διοργάνωση για λογαριασμό του Ελληνικού Δημοσίου αμοιβαίων σε σχέση με τις Ιπποδρομίες στοιχημάτων, λαχειοφόρων ή μη, εντός και εκτός του χώρου των Ιπποδρομιών.
β). Η ανάληψη δραστηριοτήτων συναφών προς τις ιπποδρομίες και τα ιπποδρομιακά στοιχήματα σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, συμπεριλαμβανομένης της διοργάνωσης, διεξαγωγής και εκμετάλλευσης αμοιβαίων στοιχημάτων για αλλοδαπές ιπποδρομίες ή της συμμετοχής στη διοργάνωση, διεξαγωγή και εκμετάλλευση αλλοδαπών αμοιβαίων στοιχημάτων επί ιπποδρομιών.
γ). Η με κάθε νόμιμο τρόπο εκμετάλλευση και εμπορική αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας και των εγκαταστάσεών του.
δ). Η εγκατάσταση και εκμετάλλευση τεχνικών παιγνίων στις εγκαταστάσεις του και μέσω του δικτύου του, καθώς και η διεξαγωγή αμοιβαίων στοιχημάτων επί ιπποδρομιών που διενεργούνται με ηλεκτρονικά μέσα.».
3. Το στοιχείο (ε)  της άρθρου 2    παρ.  2  του α.ν.  598/1968,  “Περί ιδρύσεως Οργανισμού τελέσεως Ιπποδρομιών και άλλων τινών διατάξεων” αντικαθίσταται ως εξής:
(ε) να ιδρύει στην ελληνική επικράτεια πρακτορεία διενέργειας των αμοιβαίων στοιχημάτων και παιγνίων του.
4. Η διάταξη του άρθρου 13 του α.ν. 598/1968, “Περί ιδρύσεως Οργανισμού τελέσεως Ιπποδρομιών και άλλων τινών διατάξεων” αντικαθίσταται ως εξής:
«Με κανονισμούς που καταρτίζονται από το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού, μετά από εισήγηση της Ε.Ε.Π. και εγκρίνονται με απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μπορούν να ρυθμίζονται: α) Η οργάνωση και λειτουργία των αμοιβαίων στοιχημάτων της ΟΔΙΕ ΑΕ και β) Η σύσταση πρακτορείων στοιχημάτων και παιγνίων της ΟΔΙΕ ΑΕ και τα της λειτουργίας αυτών».

Η’ Μέρος Τελικές και μεταβατικές διατάξεις

Άρθρο 36 Καταργούμενες διατάξεις
Από την έναρξη της ισχύος του παρόντος νόμου καταργούνται όλες οι διατάξεις του ν. 3037/2002 (Α’ 174).
 Το άρθρο 19 του ν. 3229/2004 καταργείται.
Δεν θίγονται οι υφιστάμενες διατάξεις που αφορούν τον έλεγχο των κρατικών λαχείων και της Ο.Π.Α.Π. Α.Ε., της Ο.Δ.Ι.Ε. Α.Ε.
Με τις διατάξεις του παρόντος νόμου δεν θίγονται οι διατάξεις του ν. 2206/1994 (Α’ 62), καθώς επίσης και οι λοιπές διατάξεις περί καζίνο.
Με τις διατάξεις του παρόντος νόμου δεν θίγονται οι υφιστάμενες διατάξεις για διάθεση πόρων υπέρ τρίτων από κέρδη των εποπτευομένων φορέων και οργανισμών διεξαγωγής και εκμετάλλευσης τυχερών παιγνίων και στοιχηματισμού.

Άρθρο 38
Έναρξη ισχύος
Η ισχύς των διατάξεων του παρόντος νόμου αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός εάν ορίζεται διαφορετικά από τις επί μέρους διατάξεις του.

Αθήνα, … Ιανουαρίου 2011
     ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
    ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ                  ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
    ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ
          ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ              ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ
  ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ                  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ
       ΧΑΡΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗΣ                             ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΟΥΤΣΗΣ

  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ
     ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ
«Ιπποδρομίες»

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ (26-01-2011)
26 Ιανουαρίου 2011

26/1/2011
1. Κατόπιν της υποβολής των σχετικών δικαιολογητικών, η Επιτροπή Ιπποδρομιών ανανεώνει τις άδειες των κατωτέρω αναβατών, μαθ. αναβατών και αναβατών προπονήσεων έως και 31/12/2011:

ΑΛΕΞΗ ΑΒΙΤΙΔΗ, ΝΙΚΟΛΑΟ ΑΒΙΤΙΔΗ, ΖΑΧΑΡΙΑ ΑΤΖΑΡΑΚΗ, ΡΑΜΑΝΤΑΝ ΑΜΠΝΤΑΛΑ, ΛΟΪΖΟ ΑΝΔΡΕΟΥ, ΓΕΩΡΓΙΟ ΒΓΑΓΚΕ, ΚΑΝΔΙΩ ΒΟΥΤΣΙΝΟΥ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΒΑΚΕΤΑΤΖΗ, ΝΙΚΟΛΑΟ ΒΑΛΑΚΟΥΔΟΥΝΑ, ΝΙΚΟΛΑΟ ΓΟΥΤΗ, ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΔΡΟΣΟ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΔΗΜΗΤΣΑΝΗ, CELA ΕDION, ΡΟΔΟΛΦΟ ΚΑΛΟΓΡΙΔΗ, ΜΑΡΙΟ ΚΟΥΜΠΑΡΑΚΟ, ΕΥΣΤΑΘΙΟ ΚΟΥΜΠΑΡΑΚΟ, ΜΑΡΙΑ ΚΑΜΟΥΤΣΗ, ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΜΟΥΤΣΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΚΑΜΟΥΤΣΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΚΑΤΣΑΝΗ, ΑΡΓΥΡΗ ΚΟΛΑΡΟ, ΝΙΚΟΛΑΟ ΚΟΥΤΣΟΠΕΤΡΟ, ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΚΑΛΤΣΟΓΙΑΝΝΗ, ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΚΡΗΤΙΚΟ, ΘΕΟΔΩΡΟ ΚΑΛΑΝΑΡΧΟΠΟΥΛΟ,  ΓΕΩΡΓΙΟ ΛΑΓΟΥΤΑΡΗ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΕΟΝΤΣΙΝΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗ, ΑΧΙΛΛΕΑ ΜΑΥΡΟΠΟΥΛΟ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΟ ΜΑΓΚΑΦΑ, ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΜΑΝΤΖΟΥΡΙΔΗ, ΓΕΩΡΓΙΟ ΜΕΡΣΙΝΙΑ, ΓΕΩΡΓΙΟ ΜΠΑΒΑΡΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΠΕΝΤΕΝ, ΧΡΗΣΤΟ ΝΥΧΤΑ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΠΕΡΑΝΤΙΝΟ, ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ, ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΣΤΑΥΡΙΝΟ, ΑΜΠΝΤΟΥΛ ΡΑΜΠΟΥ ΤΑΡΕΚ, ΛΑΜΠΡΟ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ, ΜΙΧΑΗΛ ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ, ΠΕΡΙΚΛΗ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗ, ΧΑΜΝΤΙ ΦΑΝΤΛΑΛΑ, ΑΝΑΣΤΑΣΙΟ ΧΑΛΑΡΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟ ΧΑΛΙΑΣΟ και ΜΑΡΙΟ ΧΡΙΣΤΟΦΗ.

2. Κατόπιν αιτήσεως του Ιδιοκτήτη του ίππου και της αντιστοίχου εισηγήσεως των Ισοζυγιστών προς την Επιτροπή Ιπποδρομιών καθώς και με την από 18/10/2010 απόφαση του Δ.Σ. της ΦΕΕ, εγκρίνεται η αλλαγή κλάσης τoυ κατωτέρω ίππου:

ΟΝΟΜΑ ΙΠΠΟΥ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΛΑΣΗ
ΝΑ ΑΝΕΛΘΕΙ ΣΤΗΝ ΚΛΑΣΗ
ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΙΛΩΝ
ΖΑΡΣ ΓΚΟΛΝΤ (IRE)
5+ΣΤ’ (29,5)
6+Ε’ (30,5)
1,0








Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ
K. KONTOΣ -N.KANEΛΛΟΠΟΥΛΟΣ –Ι. ΠΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΦΕΕ (26-01-2011)

ΠΟΛΥΝΙΚΕΣ 2010
 
26/1/2011
Η Φίλιππος Ένωσις της Ελλάδος ανακοινώνει ότι την Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011 και μετά την 5η ιπποδρομία (ΚΥΠΕΛΛΟ ΟΛΥΜΠΙΑΣ), θα γίνουν απονομές και βραβεύσεις στους πολυνίκες του έτους 2010, όπως παρακάτω :

ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ
ΣΤ. ΦΗΓΑΙΑΣ Α.Ε
86 νίκες
ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΣΗ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ
128 νίκες
ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ ΑΝΑΒΑΤΗΣ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΣΑΝΗΣ
129 νίκες
ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΤΕΥΟΜΕΝΟΣ ΑΝΑΒΑΤΗΣ
ΦΑΤΛΑΛΑ ΧΑΜΝΤΙ
10 νίκες

ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ ΙΠΠΟΣ
ΘΩΡΑΞ (GB)  ιδιοκτησίας  ΚΩΝ/ΝΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΑΡΗ
12 νίκες
ΚΥΠΕΛΛΟ ΗΘΟΥΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ 2010
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΘΕΟΛΟΓΟΥ
ΚΥΠΕΛΛΟ ΗΘΟΥΣ ΑΝΑΒΑΤΗ 2010
ΚΑΜΟΥΤΣΗ ΝΤΙΝΑ
ΣΥΝΕΠΕΣΤΕΡΟΣ ΙΠΠΟΚΟΜΟΣ 2010
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ




















Θα ακολουθήσει τελετή απονομής των πτυχίων στους αποφοιτήσαντες από την Σχολή Προπονητών.
                                          Από τη Φίλιππο Ένωση της Ελλάδος        

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΦΕΕ (26-01-2011)


ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ

26/1/2011
Η ώρα έναρξης των ελληνικών ιπποδρομιών της Παρασκευής της 28.1.11 είναι η 16:00.


οι «Ιπποδρομίες» αποκαλύπτουν

Στο χθεσινό μας δημοσίευμα με τίτλο: «Τι είδαμε στην εκπομπή του HIGH TV (2ο μέρος)» εστιάσαμε ιδιαίτερα σε ένα σχόλιο που έκανε ο κύριος Π. Δημητρίου στην τηλεοπτική ιπποδρομιακή εκπομπή «Ιππόδρομος» του HIGH TV και στην (εύλογη) απορία που εξέφρασε γιατί μέχρι σήμερα το Ελληνικό ιπποδρομιακό στοίχημα που αφορά στις Γαλλικές ιπποδρομίες δεν έχει ενσωματωθεί στο ιπποδρομιακό στοίχημα της Γαλλίας. Η εξήγηση που έδωσε (σύμφωνα πάντα με τις απαντήσεις που έλαβε ο ίδιος ερευνώντας την υπόθεση) είναι πως υπάρχουν τεχνικά προβλήματα τα οποία είναι αξεπέραστα.  
Σήμερα λοιπόν θα αποκαλύψουμε πως η Intralot διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία για κάτι τέτοιο.  Ιδού η απόδειξη:

1. Η Εταιρία Στοιχημάτων (θυγατρική της Intralot) πιστοποιήθηκε πρόσφατα με το πρότυπο ISO 9001:2008 και το αντικείμενο της πιστοποίησής της καλύπτει το σχεδιασμό, την οργάνωση, τη λειτουργία, τη διαχείριση κινδύνου, την επιχειρησιακή υποστήριξη, τη συμβουλευτική και την προβολή παιχνιδιών στοιχημάτων προκαθορισμένης ή μη απόδοσης που αφορούν σε αθλητικό ή μη αθλητικό στοίχημα, κυνοδρομιακό και ιπποδρομιακό στοίχημα και στοίχημα μέσω εναλλακτικών δικτύων.

2. Η Intralot Interactive (μέλος του ομίλου Intralot) παρουσιάζει τα νέα προϊόντα και τις υπηρεσίες της στην διεθνή έκθεση ICE 2011 (η διεξαγωγή της οποίας ξεκίνησε από χθες και ολοκληρώνεται αύριο) στο Λονδίνο, ενώ έχει δώσει έμφαση στην πλατφόρμα αθλητικού στοιχήματος «ATHLOS». Οι επισκέπτες της έκθεσης μάλιστα θα έχουν την ευκαιρία να μάθουν περισσότερες πληροφορίες για το σύστημα iGEM (integrated Gaming Enchanced Management System) της Intralot, το ολοκληρωμένο σύστημα επίβλεψης, ελέγχου και διαχείρισης τερματικών μηχανών.

3. Η Intralot υπέγραψε νέο συμβόλαιο συνεργασίας με την κρατική Λοταρία της Κροατίας, Hrvatska Lutrija d.o.o, σε συνέχεια του αρχικού μονοετούς συμβολαίου που υπέγραψαν τα δύο μέρη τον Απρίλιο του 2009 για την προμήθεια, τη συντήρηση και την υποστήριξη ενός συστήματος διαδικτυακών παιχνιδιών, καθώς και την παροχή τρισδιάστατων διαδικτυακών παιχνιδιών νέας γενιάς. Σύμφωνα με το νέο συμβόλαιο η Intralot, μέσω της θυγατρικής της Intralot Interactive, θα παρέχει ένα πιστοποιημένο λογισμικό για το παιχνίδι ΚΙΝΟ (KENO RNG) το οποίο θα χρησιμοποιηθεί τόσο στο παραδοσιακό παιχνίδι που προσφέρεται στα σημεία πώλησης, όσο και στο διαδίκτυο. Ακόμα η Intralot θα σχεδιάσει και θα εισάγει στην αγορά τρία (3) νέα ηλεκτρονικά ξυστά λαχεία και θα πραγματοποιήσει μερικές βελτιώσεις και αλλαγές στην υφιστάμενη ιστοσελίδα της Λοταρίας (www.lutrija.hr). Τέλος θα παρέχει στη Hrvatska Lutrija d.o.o και άλλες τεχνικές υπηρεσίες, όπως την ενοποίηση με άλλα συστήματα.

4. Η Intralot France (θυγατρική του Ομίλου Intralot) έλαβε άδεια για τη διεξαγωγή διαδικτυακού αθλητικού στοιχήματος από τη γαλλική Ρυθμιστική Αρχή Τυχερών Παιχνιδιών, την ARJEL. Η άδεια έχει διάρκεια 5 έτη με δυνατότητα ανανέωσης. Η Intralot France θα εστιάσει σε ευκαιρίες για διαδικτυακό αθλητικό στοίχημα, αξιοποιώντας τις πρωτοποριακές λύσεις που διαθέτει όσον αφορά στο αθλητικό στοίχημα. Η εταιρεία επίσης στοχεύει να αιτηθεί στην ARJEL για επιπρόσθετες άδειες διαδικτυακού ιπποδρομιακού στοιχήματος και διαδικτυακού πόκερ.

Υπάρχει κάποιος που να πιστεύει πλέον πως η Intralot δε διαθέτει την απαραίτητη τεχνογνωσία για την ενοποίηση των δύο συστημάτων ιπποδρομιακού στοιχήματος Ελλάδας – Γαλλίας; 

Το ερώτημα που προκύπτει από τα παραπάνω στοιχεία και ζητά επιτακτικά απάντηση, είναι για ποιο λόγο σημειώνεται τόση καθυστέρηση για ένα θέμα που έπρεπε να είχε λυθεί πολύ γρήγορα (λαμβάνοντας υπόψη πως δεν υφίσταται θέμα έλλειψης τεχνογνωσίας); Επειδή στο δημοσίευμα των «Ιπποδρομιών» με τίτλο: «Πληθαίνουν οι μνηστήρες;» πιθανολογείται και η ανάμιξη της Intralot στη διεκδίκηση του Ελληνικού Ιπποδρόμου (στο ενδεχόμενο πώλησής του) μήπως η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί περαιτέρω προκειμένου να εξεταστεί αν υπάρχουν σκοπιμότητες που «φρενάρουν» την είσοδο του Ελληνικού ιπποδρομιακού στοιχήματος στο Γαλλικό κουμπαρά;


Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το πλήρες άρθρο της εφημερίδας «Το Βήμα on-line» (που αναφέρεται στη διεξαγωγή της έκθεσης ICE 2011 και στη συμμετοχή της Intralot Intreactive)
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το πλήρες άρθρο της εφημερίδας «Ημερησία» (το οποίο αναφέρεται επίσης στη διεξαγωγή της έκθεσης ICE 2011 και στη συμμετοχή της Intralot Intreactive)
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το πλήρες άρθρο της εφημερίδας «Ισοτιμία» (που αναφέρεται στην πιστοποίηση της Εταιρίας Στοιχημάτων – θυγατρικής της Intralot – για υπηρεσίες που σχετίζονται με τη διαχείριση και διοργάνωση τυχερών παιχνιδιών)
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το πλήρες άρθρο της εφημερίδας «Καθημερινή» (που αναφέρεται επίσης στην πιστοποίηση της Εταιρίας Στοιχημάτων – θυγατρικής της Intralot – για υπηρεσίες που σχετίζονται με τη διαχείριση και διοργάνωση τυχερών παιχνιδιών)
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το πλήρες άρθρο της εφημερίδας «Ημερησία» (που αναφέρεται στις δραστηριότητες της Intralot France, θυγατρικής της Intralot στο χώρο των τυχερών παιχνιδιών στη Γαλλία)
Πατήστε εδώ για να διαβάσετε το πλήρες άρθρο της εφημερίδας «Ημερησία» (που αναφέρεται στην πρόσφατη συμφωνία της Intralot με την Κρατική Λοταρία της Κροατίας και στις εξειδικευμένες υπηρεσίες που δεσμεύθηκε να παρέχει)

«Ιπποδρομίες»

Οι συμβάσεις της Intralot στο «μικροσκόπιο» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Το φάκελο των συμβάσεων μεταξύ ΟΠΑΠ και Intralot δηλώνει έτοιμη να ανοίξει εκ νέου η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Αυτό προκύπτει από την απάντηση σε σχετική ερώτηση του Έλληνα ευρωβουλευτή, Θεόδωρου Σκυλακάκη που έδωσε χθες, για λογαριασμό της Κομισιόν, ο Ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα εσωτερικής αγοράς και υπηρεσιών, Μισέλ Μπαρνιέ. Ο κ. Σκυλακάκης είχε απευθύνει μία σειρά από ερωτήματα προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με αφορμή την ανανέωση της σύμβασης μεταξύ ΟΠΑΠ και Intralot το περασμένο καλοκαίρι, υποστηρίζοντας ότι η πρακτική των διαρκών απευθείας αναθέσεων, ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ με τη διαρκή παράταση συμβάσεων αποτελεί πρωτοφανή παραβίαση των αρχών του κοινοτικού δικαίου.
Στην απάντηση του, ο κ. Μπαρνιέ επισημαίνει ότι η Επιτροπή είχε κινήσει διαδικασία κατά της Ελλάδας σε σχέση με την εν λόγω συμφωνία μεταξύ ΟΠΑΠ Α.Ε. και Intralot. «Για το λόγο αυτόν, το Φεβρουάριο του 2009 απεστάλη προειδοποιητική επιστολή στο εμπλεκόμενο κράτος-μέλος. Μετά την αξιολόγηση των απαντήσεων των ελληνικών αρχών και τη δέσμευση του ΟΠΑΠ για συμμόρφωση με τις αρχές της διαφάνειας και της ίσης μεταχείρισης σε όλους τους μελλοντικούς διαγωνισμούς, η Επιτροπή έκλεισε την προαναφερόμενη υπόθεση τον Οκτώβριο του 2009.
Εν όψει όμως των νέων στοιχείων που τα αξιότιμα μέλη του Κοινοβουλίου έθεσαν υπόψη της, η Επιτροπή προτίθεται να ζητήσει από το εμπλεκόμενο κράτος-μέλος πληροφορίες σχετικά με τα θέματα που έθιξαν και θα ενημερώσει τα αξιότιμα μέλη για τα πορίσματά της». Κάτι που σημαίνει ότι η Κομισιόν δηλώνει αποφασισμένη να προχωρήσει σε νέα έρευνα αναφορικά με τις συμβάσεις μεταξύ του ΟΠΑΠ και της Intralot, η συνολική αξία των οποίων ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Τα παραπάνω στοιχεία αναφέρονται στο πολύ αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της «Ημερησίας» (πατήστε εδώ για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο). Αυτό που έχουμε να παρατηρήσουμε είναι πως κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον ΟΔΙΕ, ο οποίος δεν έχει προκηρύξει κανένα διαγωνισμό τα τελευταία χρόνια σε ο, τι αφορά στα θέματα εγκατάστασης, διαχείρισης και αναβάθμισης του λογισμικού του ιπποδρομιακού στοιχήματος, όπως επίσης και στα θέματα διάθεσης και τεχνικής υποστήριξης των τερματικών μηχανών του ιπποδρομιακού παιχνιδιού και απλώς αναθέτει απευθείας τα πάντα στην Intralot με διαρκείς παρατάσεις συμβάσεων (πρακτική δηλαδή που ακολουθήθηκε και στον ΟΠΑΠ και η οποία εξετάζεται τώρα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή).

Μήπως κάποιος θα πρέπει να ελέγξει τι γίνεται και με τις συμβάσεις Intralot – ΟΔΙΕ;


«Ιπποδρομίες»
Όλα τα βλέμματα στραμμένα στον Presvis την Πέμπτη στο Meydan's Carnival meeting


Presvis
Ο 7ετής τρόφιμος του ζεύγους Μαρινόπουλου και προπόνησης Luca Cumani, ο περίφημος Presvis είναι έτοιμος για να διαγωνιστεί (μετά από αγωνιστική απραξία επτά μηνών) αύριο στο Prince Of Wales's Stakes (απόσταση: 1.800 μέτρα) στην καλύτερη κούρσα turf της δεύτερης ημέρας του προγράμματος του 3ου Meydan's Carnival meeting (ιπποδρομία Group 2). Να θυμίσουμε πως ο Presvis έχει κατακτήσει δύο νίκες στα δύο πρώτα Carnival meetings (συμπεριλαμβανομένης και της εντυπωσιακής νίκης του στο περσινό Jebel Hatta (ιπποδρομία Group 2) στο ίδιο ιπποδρόμιο και στην ίδια απόσταση με αυτήν που θα συμμετάσχει την Πέμπτη, ενώ στο ενεργητικό του (ανάμεσα στις πολλές διακρίσεις του) έχει και μία εξαιρετική εμφάνιση (2η θέση) στο Dubai Duty Free (στο ιπποδρόμιο Nad Al Sheba) το 2009 (ιπποδρομία Group 1). Θεωρείται «σπεσιαλίστας» στα 2.000 μέτρα, πάντως εκτιμούμε πως δε θα αποτελέσει ιδιαίτερο πρόβλημα η κατά τι μικρότερη απόσταση, αρκεί να μην τον «χτυπήσει η ατυχία» που τον κατατρέχει, αφού έχει χάσει άδικα αρκετές σημαντικές ιπποδρομίες!
Σοβαρός του αντίπαλος προβάλλει ο ίππος Steele Tango (που έχει ήδη σημειώσει νίκη φέτος στην ίδια απόσταση σε αυτό το ιπποδρόμιο), παρόλα αυτά υπάρχει διάχυτη η αισιοδοξία για την επάνοδό του στις νίκες.
Στα δύο βίντεο που ακολουθούν, μπορείτε να παρακολουθήσετε την επικράτηση του Presvis στο περσινό 2010 Jebel Hatta, τη συμμετοχή του στο 2010 Dubai Duty Free (όπου ατύχησε έντονα και δεν μπόρεσε να διακριθεί) και ακολούθως δημοσιεύουμε την κάρτα με τα στοιχεία όλων των διαγωνιζομένων ίππων:

2010 Jebel Hatta



2010 Dubai Duty Free

  
Κάντε κλικ πάνω στην κάρτα για μεγέθυνση

 

Εμείς να του ευχηθούμε ολόψυχα «Καλή επιτυχία» και να αποτελεί πάντα τον καλύτερο «Πρέσβη» της Ελλάδας ανά την υφήλιο!


«Ιπποδρομίες»

ΔΕΛΤΙΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ 25-01-2011

 
Κατάσταση στίβου: Λασπώδης
Ελλανοδίκες της ημέρας:  
α) Χ. ΜΕΛΙΣΣΑΚΗΣ β) Π. ΣΠΑΣΣΩΦ γ) Κ. ΤΖΑΜΑΡΑΣ


ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 8 (1η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Ο ίππος ΜΠΟΥΤΛΕΓΚ διεγράφη λόγω αιμοραγούντος τραύματος προσθίου αριστερού άκρου που προήλθε απο την ανατροπή του στο χώρο του ΠΑΝΤΟΚ. Αποχή ένας (1) μήνας. Κτην: Αντωνίου, Εμίρη.
-Ο ίππος ΤΑΡΤΑΝ ΤΟΥΡΜΠΑΝ επέστρεψε με τραύμα οπισθίου δεξιού άκρου. Αποχή ένας (1) μήνας. Κτην: Αντωνίου, Εμίρη.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 9 (2η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης ο ίππος ΙΛΑΣ ΝΤΙΛΑΪΖ έκλινε στην εσωτερική και δυσχέρανε την ανάπτυξη του ίππου ΚΑΡΝΙΒΑΛ ΤΑΙΜ. Στη συνέχεια και υπό την ελαφρά χρήση αριστερού μαστιγίου, συνέχισε να κινείται στην εσωτερική και παρενόχλησε τους εσωτερικά του αναπτυσσόμενους ίππους ΜΕΓΑΛΟΣ ΚΛΑΥΔΙΟΣ και ΤΖΙΝΓΚΛ ΜΠΕΛ με συνέπεια, ο πρώτος εξ αυτών να δυσχερανθεί και να ανακόψει και ο δεύτερος να σκοντάψει επικίνδυνα. Για τα ανωτέρω τιμωρείται με αποκλεισμό τεσσάρων (4) ιπποδρομιακών ημερών ο αναβάτης Κεράτσας, που ίππευε τον ίππο ΙΛΑΣ ΝΤΙΛΑΪΖ.
-Oλοκληρώθηκε η εξέταση της ίππευσης του αναβάτη Βαγγέλη με τον ίππο ΧΟΝΤΙΝΓΚ ΜΕΛΟΝΤΙ που διαγωνίσθηκε στην 6η ιπποδρομία της 21/1/2011. Εξεταζόμενος ο αναβάτης ανέφερε ότι ο ίππος του στο ύψος των 450μ. εκδήλωσε έντονη τάση προς την εξωτερική, με συνέπεια να δυσχερανθεί η ίππευσή του και να μην μπορέσει να πιέσει τον ίππο του έγκαιρα και ικανοποιητικά. Ο δε προπονητής Χ. Θεοδωράκης δήλωσε, ότι δεν έμεινε πλήρως ικανοποιημένος από την επίδοση του αναβάτη του, διότι ολιγώρησε να πιέσει τον ίππο του. Οι ελλανοδίκες απορρίπτουν τις αιτιάσεις του αναβάτη, διαπιστώνοντας ότι ολιγώρησε να αναπτύξει τον ίππο του στην τελική ευθεία και επιπλέον στα τελευταία μέτρα της διαδρομής και ενώ ο ίππος του πιεζόμενος από τον αναβάτη αναπτυσσόταν, εκείνος χαλάρωσε τις προσπάθειες του στερώντας τη δυνατότητα στον ίππο του να διεκδικήσει αμειβόμενη θέση. Για τα ανωτέρω τιμωρούν τον αναβάτη Βαγγέλη με ποινή αποκλεισμού δέκα (10) ιπποδρομιακών ημερών και επιβάλλουν πρόστιμο τριακοσίων ευρώ (€300) στον προπονητή του ίππου Χ. Θεοδωράκη διότι δεν προσήλθε αυτοβούλως ως όφειλε για να εκφράσει παράπονα για την ίππευση του αναβάτη του.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 10 (3η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Ο ίππος ΜΠΛΟΥ ΜΠΟΟΥΤΜΑΝ διεγράφη.
-O ίππος ΕΞΤΜΑΝ ρινορράγησε. Αποχή ένας (1) μήνας. Κτην: Εμίρη, Βελιανίτη.
-Βγαίνοντας απο το μηχάνημα εκκίνησης ο ίππος ΜΑΓΟΥΑΣΕΜ έκλινε στην εσωτερική και ήλθε σε επαφή με τον ίππο ΝΤΑΚΟΤΑ ΧΙΛΣ.
-Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης ο ίππος ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ έκλινε στην εσωτερική και ήλθε σε επαφή με τον ίππο ΜΕΡΚΟΥΡΙΟΣ.
-Ο ίππος ΦΡΑΝΣΙΣ ΓΟΥΟΛΣΙΝΧΑΜ εστάλη προς κτηνιατρική εξέταση και μετά από ενδοσκόπηση διαπιστώθηκε πνευμονορραγία (αίμα στην τραχεία). Αποχή ένας (1) μήνας. Κτην.: Αλειφερόπουλος, Αντωνίου.
-Ο ίππος ΧΙΕΡ ΚΑΜΣ ΝΤΑΝΥ εστάλη προς κτηνιατρική εξέταση και μετά από ενδοσκόπηση διαπιστώθηκε πνευμονορραγία (αίμα στην τραχεία). Αποχή ένας (1) μήνας . Κτην.: Αλειφερόπουλος, Αντωνίου.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 11 (4η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Ο ίππος ΤΕΤΖΙΜ διαγράφεται μετά από κτηνιατρική γνωμάτευση.
-Ο ίππος ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ ξεκίνησε και αναπτύχθηκε διστακτικά.
-Μετά τη μη ικανοποιητική επίδοση του ίππου ΠΑΤΡΙΚΙΟΣ ο προπονητής X. Σταύρου δεσμεύτηκε να επανεγγράψει τον παραπάνω ίππο μετά από εύλογο χρονικό διάστημα.
-Κατά τη στιγμή της εκκίνησης ο αναβάτης Χάμντι καθυστέρησε να αφαιρέσει την κουκούλα από τον ίππο ΑΘΥΜΟΣ με συνέπεια, ο παραπάνω ίππος να ξεκινήσει με μικρή καθυστέρηση. Γίνεται αυστηρή παρατήρηση στον παραπάνω αναβάτη να είναι προσεκτικός στις εκκινήσεις του.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 12 (5η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Επιβάλλεται πρόστιμο πενήντα ευρώ (€ 50) στον προπονητή Φ. Μπαριάμογλου διότι παρέλειψε να προσκομίσει τα χρώματα του ιδιοκτήτη και ο ίππος ΡΑΤΑΤΟΥΛΗΣ διαγωνίσθηκε με χρώματα λευκά.
-Ο ίππος ΡΑΤΑΤΟΥΛΗΣ επέστρεψε με χωλότητα προσθίου αριστερού άκρου. Αποχή ένας (1) μήνας. Κτην: Ζαφείρης, Βελιανίτη.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 13 (6η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Ο ίππος ΕΤΖΜΠΑΣΤΟΝ διεγράφη.
-Ο ίππος ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ ξεκίνησε διστακτικά.
-Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης ο ίππος ΦΑΝΚΟ έκλινε στην εσωτερική και δυσχέρανε την ανάπτυξη του ίππου ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ.
-Ο ίππος ΠΟΪΝΤ ΑΠ επέστρεψε με κάκωση αριστερής οπλής. Κτην: Ζαφείρης, Αντωνίου.
-Μετά τη μη ικανοποιητική επίδοση του ίππου ΕΞΠΕΝΣΙΒ ΝΤΕΤΟΥΡ ο προπονητής X. Θεοδωράκης δεσμεύτηκε να επανεγγράψει τον παραπάνω ίππο μετά από εύλογο χρονικό διάστημα.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 14 (7η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Ο ίππος ΤΑΧΝΤΗΝΤ αρνήθηκε να εξέλθει από το μηχάνημα εκκίνησης και του αφαιρείται το «ΕΧΕΙΝ ΚΑΛΩΣ» από τον Αφέτη. Προϋπόθεση για να επαναχορηγηθεί το «ΕΧΕΙΝ ΚΑΛΩΣ» είναι ο ίππος να εκπαιδευτεί εκ νέου στο μηχάνημα εκκίνησης.
-Στους παρακάτω αναβάτες και μαθητευόμενους αναβάτες έγινε αλκοτέστ που απέβη αρνητικό: Χαλιάσος, Δημητσάνης, Γ. Μερσινιάς, Μπέντεν, Κουμπαράκος, Χάμντι και Βγαγκές.

ΑΡΙΘΜ. ΙΠΠΟΔΡ. : 15 (8η)
ΣΥΜΒΑΝΤΑ :
-Μετά την τοποθέτησή του στο μηχάνημα εκκίνησης και λίγο πριν δοθεί η εκκίνηση, ο ίππος ΣΤΗΛ ΜΑΪ ΦΑΪΑΡ παραβίασε τις πόρτες του μηχανήματος εκκίνησης, εξήλθε, συγκρατήθηκε από τον αναβάτη του, κατόπιν εξετάσθηκε από τους κτηνιάτρους και κρίθηκε ικανός να διαγωνισθεί.
-Βγαίνοντας από το μηχάνημα εκκίνησης οι ίπποι ΟΡΙΕΝΤΑΛΙΣΤ ΑΡΤ και ΙΝΔΟΣ συνέκλιναν και δυσχέραναν την ανάπτυξη του ίππου ΘΗΡΑΪΚΟΣ ΟΙΝΟΣ ο οποίος έχασε έδαφος.
-Κατόπιν δηλώσεως της κτηνιατρικής υπηρεσίας της ΦΕΕ όλοι οι ίπποι των σημερινών ιπποδρομιών έφεραν κανονικά πέταλα, ελέγχθηκαν πριν από κάθε ιπποδρομία και διαπιστώθηκε ότι ήταν αυτοί που αναφέρονται στο Επίσημο Πρόγραμμα της Φ.Ε.Ε.
-Μεταζυγίσθηκαν όλοι οι αναβάτες των σημερινών ιπποδρομιών.

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα βραβεία Sovereign Awards

Τα βραβεία Sovereign Awards αποτελούν τον ετήσιο θεσμό απονομής τιμητικών διακρίσεων σε όλους τους καθαρόαιμους ίππους που διακρίθηκαν στη χρονιά που πέρασε στον Καναδά (σε ο, τι αφορά στις ιπποδρομίες και στην ιπποπαραγωγή) και φέτος θα παρουσιαστούν στο Woodline την 1η Απριλίου. Ο συγκεντρωτικός πίνακας όλων των υποψηφιοτήτων σε κάθε κατηγορία ανακοινώθηκε από την Ιπποδρομιακή Αρχή του Καναδά (Jockey Club of Canada) την περασμένη εβδμάδα.
Οι υποψήφιοι για το κάθε βραβείο είναι τρεις ανά κατηγορία και η ψηφοφορία των εκλεκτόρων (οι οποίοι είναι 38 στο σύνολό τους από όλη τη χώρα) θα διεξαχθεί με το σύστημα βαθμολόγησης 4 – 2 – 1 και με τη μέθοδο της μυστικής ψηφοφορίας. Βασική προϋπόθεση προκειμένου να μπορέσει κάποιος ίππος να θέσει υποψηφιότητα για κάποιο βραβείο είναι να έχει πραγματοποιήσει τουλάχιστον τρεις συμμετοχές στον Καναδά κατά τη διάρκεια της περασμένης ιπποδρομιακής σεζόν. Το διαφορετικό (σε σχέση με ο, τι έχουμε συνηθίσει σε ανάλογα ιπποδρομιακά βραβεία) είναι το γεγονός πως οι υποψηφιότητες της κατηγορίας «Canadian Horse of the Year award» θα ανακοινωθούν κατά τη διάρκεια της τελετής μαζί με τους νικητές όλων των κατηγοριών, καθώς επίσης και οι υποψηφιότητες για τέσσερις κατηγορίες βραβείων που αφορούν στα μέσα ενημέρωσης (οι υποψηφιότητες αυτές θα καθοριστούν από ανεξάρτητη ψηφοφορία ομάδας κριτών).
Οι υποψηφιότητες - για όσες από τις κατηγορίες των βραβείων ήδη ανακοινώθηκαν - παρουσιάζονται στον πίνακα που ακολουθεί:

 

Κατηγορία

Υποψηφιότητες
2-Year-Old Filly

Delightful Mary
Roxy Gap
Wyomia
2-Year-Old Male

Blue Laser
Madman Diaries
Rockin Heat
3-Year-Old Filly

Biofuel
Free Fee Lady
Roan Inish
3-Year-Old Male

Big Red Mike
Hotep
No Hesitation
Older Female

Hooh Why
Impossible Time
Simply Splendid
Older Male

Sand Cove
Southdale
Stunning Stag
Turf Female

Mekong Melody
Miss Keller
Perfect Shirl
Turf Male

Grand Adventure
Rahy’s Attorney
Windward Islands
Female Sprinter

Hooh Why
Indian Apple Is
Sugar Again
Male Sprinter

Essence Hit Man
Hollywood Hit
Smokey Fire
Broodmare

Destroy
Enchanted Spell
Eye of the Sphynx
Breeder

Adena Springs
Eugene Melnyk
Sam-Son Farm
Owner

Bear Stables Ltd.
Melnyk Racing Stables Inc.
Sam-Son Farms
Trainer

Roger Attfield
Reade Baker
Mark Casse
Apprentice Jockey

Brian Cheyne
Omar Moreno
Ryan Pacheco
Jockey

Eurico Rosa Da Silva
Patrick Husbands
Chantal Sutherland
Newspaper Story

Perry Lefko, Down The Stretch Newspaper
Jennifer Morrison, Toronto Star
Beverley Smith, The Globe and Mail
Feature Story

Perry Lefko, Down The Stretch
Keith McCalmont, Down The Stretch
Jennifer Morrison, The Blood Horse
Photograph

Terence Dulay, Canadian Thoroughbred
Tod Marks, Canadian Thoroughbred
Cindy Pierson Dulay, Canadian Thoroughbred
Film/Video/Broadcast

CBC Television Network Sports, 2010 Queen’s Plate
ESPN Inc., 2010 Breeders’ Cup Challenge Series
Horse Racing Alberta and Whiteiron Productions,TSN

Οι «Ιπποδρομίες» θα επανέλθουν με ρεπορτάζ αμέσως μόλις γίνουν γνωστοί οι νικητές των βραβείων Sovereign Awards.

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»