Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2015

Επιλογές TV: «50 to 1» (the movie)


Αγαπητοί φίλοι των «Ιπποδρομιών»,
Η ταινία που προστίθεται σήμερα στο Video Club των «Ιπποδρομιών» έχει τίτλο: «50 to 1» (τίτλος στα Ελληνικά: «Πενήντα προς ένα»).

Η ταινία «50 to 1» αποτελεί ένα δραματικό φιλμ Αμερικανικής παραγωγής του 2014, βασισμένο στην αληθινή ιστορία του ίππου Mine That Bird, ενός μικρόσωμου αλόγου που κατόρθωσε να κερδίσει στην ιπποδρομία του Kentucky Derby το 2009, πραγματοποιώντας μία από τις συγκλονιστικότερες εκπλήξεις στην ιστορία του θεσμού (για όσους πιθανώς να μην γνωρίζουν, η κούρσα του Kentucky Derby αποτελεί το ένα εκ των τριών σκελών του περίφημου Triple Crown, δηλαδή της τριάδας των σπουδαίων ιπποδρομιών, του Preakness Stakes, του Belmont Stakes και του Kentucky Derby, όπου ελάχιστοι είναι εκείνοι οι ίπποι που κατάφεραν να στεφθούν νικητές και στις τρεις αυτές αναμετρήσεις και να γράψουν με «χρυσά γράμματα» το όνομά τους στην Ιστορία των Αμερικανικών
ιπποδρομιών). 

Το σενάριο του έργου έγραψαν η Faith Conroy μαζί με τον Jim Wilson, ο οποίος ανέλαβε και την σκηνοθεσία.

Το «50 to 1» είναι δίχως άλλο μία απόλυτα «καθαρόαιμη» ιπποδρομιακή ταινία και σας την προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Λίγα λόγια για το έργο:
Μία απροσάρμοστη ομάδα καουμπόηδων από το Νέο Μεξικό πραγματοποιεί το «ταξίδι της ζωής της», όταν το μικρόσωμο άλογό τους προκρίνεται για να συμμετάσχει στην μεγάλη ιπποδρομία του Kentucky Derby. Η ομάδα έρχεται αντιμέτωπη με μία σειρά από κακοτυχίες στο δρόμο για το Ιπποδρόμιο Churchill Downs, εκεί όπου η συμμετοχή του ίππου της, του Mine That Bird, αποτελεί το απόλυτο αουτσάιντερ, στην αναμέτρησή του με την παγκόσμια ελίτ των καθαρόαιμων…

Με τους: Skeet Ulrich, Christian Kane, William Devane, Madelyn Deutch, Calvin Borel, Bruce Wayne Eckelman.

Σκηνοθεσία: Jim Wilson.

Παρακολουθείστε σε αυτό το σημείο το διαφημιστικό trailer του «50 to 1»:

α
«50 to 1» (official trailer)

Μερικά πρόσθετα στοιχεία για την ταινία:
- Ο ένας εκ των σεναριογράφων, και σκηνοθέτης της ταινίας, Jim Wilson – που μεταξύ των άλλων έχει σκηνοθετήσει μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές όπως το «Χορεύοντας με τους λύκους», «Ο Σωματοφύλακας» – αφιερώθηκε στη δημιουργία αυτού του φιλμ από το 2010, ενώ τα πρώτα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2012 στις ερήμους του Νέου Μεξικού.

- Ο τίτλος της ταινίας «50 to 1» προέκυψε όπως όλοι αντιλαμβάνεστε από την απόδοση (στο παιχνίδι του γκανιάν) της νίκης του ίππου Mine that Bird στο Kentucky Derby.


- Κατά τη διάρκεια της ταινίας προβάλλονται ορισμένες πραγματικές σκηνές από το 2009
Kentucky Derby, ενώ στο φιλμ πρωταγωνιστεί και ο εξαιρετικός αναβάτης Calvin Borel που ίππευσε τον Mine that Bird σε εκείνη την απίστευτη κούρσα το 2009 (είχε μείνει μακράν τελευταίος με τον ίππο του και φαινόταν να είναι ήδη «εκτός κούρσας» από τα πρώτα κιόλας μέτρα) υποδυόμενος – φυσικά – τον εαυτό του!

 



Mine that Bird: Το μικρόσωμο άτι που… «τρέλανε τον ιπποδρομιακό κόσμο» το 2009
 

Mine that Bird
Ο ίππος Mine that Bird γεννήθηκε το 2006 και προέρχεται από τον Birdstone και την Mining My Own. Η σταδιοδρομία του ως καθαρόαιμου ίππου πραγματοποιήθηκε στα Ιπποδρόμια του Καναδά και των Ηνωμένων Πολιτειών από το 2008 έως το 2010. Κορυφαία στιγμή της καριέρας του ασφαλώς ήταν η συγκλονιστική επικράτησή του στην κούρσα του Kentucky Derby το 2009 (συγκλονιστική όχι μόνο λόγω των υψηλότατων αποδόσεών του στο γκανιάν – απέδωσε 50 στο 1 – αλλά και εξαιτίας της απίστευτης διαδρομής που έκανε και έφτασε στην νίκη).


Παρακολουθείστε σε video την ιπποδρομία 2009 Kentucky Derby:


α
2009 Kentucky Derby

Με την επιτυχία του αυτή έγινε ο ένατος μόλις εκτομίας στην Ιστορία του Kentucky Derby
Ιπποδρόμιο Churchill Downs
που καταλαμβάνει την πρώτη θέση και ο δεύτερος εκτομίας ίππος που το επιτυγχάνει από το 1929 κι έπειτα. Παρότι δεν κατόρθωσε στην συνέχεια να κατακτήσει το περίφημο Triple Crown, εν τούτοις ο Mine that Bird πρωταγωνίστησε έντονα και στα άλλα δύο σκέλη του – σημειώθηκε δεύτερος στο Preakness Stakes και τρίτος στο Belmont Stakes της ίδιας χρονιάς –. Στις 6 Νοεμβρίου 2010, ο Mine That Bird αποσύρθηκε οριστικά από την ενεργό δράση, ύστερα από εννέα ανεπιτυχείς εμφανίσεις του μετά το νικηφόρο Kentucky Derby του 2009, έχοντας συγκεντρώσει ποσό 2.228.637 δολαρίων ΗΠΑ από έπαθλα, ενώ σημείωσε συνολικά πέντε νίκες επί συνόλου δεκαοκτώ συμμετοχών στην τρίχρονη αγωνιστική καριέρα του.

Κάντε κλικ στην φωτογραφία για να παρακολουθήσετε την ταινία :

«50 to 1» (the movie)

Καλή διασκέδαση!

Διαβάστε επίσης για περισσότερες πληροφορίες: (κάντε κλικ στον τίτλο)

- 50 to 1 (official site)
- 50 to 1 @ Facebook (official site)
- Mine that Bird @ Facebook (official site) Ναι, καλά διαβάσατε! Ο ίππος Mine that Bird διαθέτει τη δική του σελίδα στο Facebook η οποία απαριθμεί σήμερα περισσότερους από δέκα χιλιάδες φίλους!
 
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»