Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011


Διαβάστε το Σάββατο 08-01-2011 στις «Ιπποδρομίες»:



Η προσφορά των «Ιπποδρομιών» προς τους νέους φιλίππους συνεχίζεται: άρθρο με θέμα: «Παρουσίαση του παιχνιδιού πλασέ και των παραγώγων του»

Κούρσα «All - stars»: «Η ιπποδρομία των φιλίππων»

Οι ανακοινώσεις των υποψηφίων για τα βραβεία Eclipse Awards

Σύγκρουση τριών αλόγων και πολλαπλές ανατροπές στις πρωινές προπονήσεις

Προ-ιπποδρομιακές αποδόσεις στο γκανιάν και προτάσεις για τις Γαλλικές ιπποδρομίες του Σαββάτου 08-01-2011

Πρόγραμμα των Γαλλικών ιπποδρομιών του Σαββάτου 08-01-2011

Αποτελέσματα και αποδόσεις των Γαλλικών ιπποδρομιών του της Παρασκευής 07-01-2011

Συνεχής ενημέρωση για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας

«Ιπποδρομίες» - ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών

Το σχόλιο της ημέρας

Στο αντίστοιχο άρθρο προ δύο ημερών είχαμε διατυπώσει τις επιφυλάξεις μας για τη στάση που επρόκειτο να κρατούσαν οι προπονητές στις εγγραφές της περασμένης Πέμπτης. Τελικά από ο, τι φαίνεται «ο κόμπος έφτασε στο χτένι» για τους προπονητές του Ιπποδρόμου και οι αντιδράσεις τους από δω και μπρος θα είναι όχι μόνο δυναμικές αλλά και συντονισμένες. Τα ρήγματα του παρελθόντος, οι προσωπικές στρατηγικές και οι εσωτερικές διαμάχες τους ανήκουν πλέον στην ιστορία. Προ το ορατού κινδύνου της συρρίκνωσης των ποσοστών τους από τα έπαθλα (που τονίζουμε πως αφορά όλους ανεξαιρέτως και όχι ορισμένους) οι προπονητές διεκδικούν το αυτονόητο, την εξασφάλιση δηλαδή της επιβίωσής τους. Βρέθηκαν σε τόσο δύσκολη θέση το τελευταίο διάστημα που αντί να πιέζουν για αύξηση των ποσοστών τους προκειμένου να αναπληρώσουν τις απώλεις από τη μία χαμένη ιπποδρομιακή συγκέντρωση την εβδομάδα, τώρα μάχονται απλώς γα να αποτρέψουν και νέα μείωση του εισοδήματός τους.
Είναι προφανές πως το δίκιο είναι με το μέρος τους, για αυτό και οι «Ιπποδρομίες» ήδη από τις 30 Δεκεμβρίου απέστειλαν προς τη ΦΕΕ και τον ΟΔΙΕ δέσμη προτάσεων για τη στήριξη των εσόδων όλων των επαγγελματιών του Μαρκόπουλου. Αυτό που μένει να σημειώσουμε είναι πως με τις πρόσφατες αποφάσεις της η ΦΕΕ πέρασε «κόκκινες γραμμές» και αυτό φάνηκε στην πράξη. Πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους πως η επιβίωση είναι ζήτημα αδιαπραγμάτευτο, και πως εδώ που έφθασαν τα εισοδήματα των επαγγελματιών του Ιπποδρόμου τίθεται ευθέως θέμα επιβίωσης για αυτούς.
Η προσπάθεια και των δύο Ιπποδρομιακών Αρχών στο μέλλον πρέπει κατά τη γνώμη μας να εστιάσει πρώτα στην επικράτηση της ηρεμίας σε όλους τους επαγγελματικούς ιπποδρομιακούς κλάδους και ταυτόχρονα, χωρίς στιγμή χρονοτριβής, να επεξεργαστούν τις καλύτερες δυνατές λύσεις για την οικονομική τόνωσή τους. Η σταθεροποίηση (αρχικά) και η άνοδος (στη συνέχεια) των Ελληνικών Ιπποδρομιών περνά οπωσδήποτε από το δρόμο της εργασιακής ειρήνης. Αυτή είναι η βασική προϋπόθεση για να αλλάξει το σκηνικό την επόμενη εβδομάδα (κάτι που «δείχνει» πάντως πιθανό να συμβεί, μιας και υπήρξαν οι πληροφορίες για διαβουλεύσεις της ΦΕΕ με τους προπονητές).
Οι «Ιπποδρομίες» κάνουν έκκληση στον ΟΔΙΕ και στη ΦΕΕ να πράξουν ο, τι χρειάζεται προκειμένου να επανέλθουμε σε κανονικούς αγωνιστικούς ρυθμούς. Αν αυτό δεν κατορθωθεί έγκαιρα οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες. Οι «Ιπποδρομίες», πάντως, εκτιμώντας πως μετά από τα πρόσφατα γεγονότα η κατάσταση πλέον ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, αποφάσισαν να αποστείλουν επιστολή προς τον Υπουργό Πολιτισμού και να τον ενημερώσουν για όσα συμβαίνουν στον Ελληνικό Ιππόδρομο (διαβάστε σήμερα τη δημοσιευμένη επιστολή).

«Ιπποδρομίες»
Επιστολή των «Ιπποδρομιών» προς τον Υπουργό Πολιτισμού

Κορυδαλλός, 07-01-2011


Προς: Τον Υπουργό Πολιτισμού
Κοιν. : Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών
          Ελλάδος (ΟΔΙΕ)
          Φίλιππο Ένωση της Ελλάδος (ΦΕΕ)
          Ιπποδρομιακό Τύπο
          Ιπποδρομιακές ιστοσελίδες


Θέμα: Ενημέρωση γύρω από τα τελευταία δραματικά γεγονότα στον Ελληνικό Ιππόδρομο

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή τα τελευταία δραματικά (και οπωσδήποτε θλιβερά) γεγονότα που εξελίσσονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στον Ελληνικό Ιππόδρομο, ο ιπποδρομιακός ιστοχώρος «Ιπποδρομίες»(http://www.ippodromiaka-nea.blogspot.com/) του οποίου τυγχάνω υπεύθυνος λειτουργίας θεωρεί χρέος του να σας ενημερώσει για την κατάσταση η οποία δείχνει να έχει ξεφύγει πλέον από κάθε έλεγχο.
Ο Ιππόδρομος Μαρκόπουλου κατά κοινή παραδοχή διανύει τις πιο «γκρίζες» σελίδες της μακρόχρονης ιστορίας και λειτουργίας του. Όπως κι εσείς γνωρίζετε καλά, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει (κυρίως σε ο, τι αφορά στα οικονομικά του) είναι μεγάλα και σημαντικά. Αυτό που προστέθηκε τις τελευταίες ημέρες είναι η διακοπή της τέλεσης των Ελληνικών ιπποδρομιών, κάτι που δεν έχει να κάνει αμιγώς με το στοίχημα αποκλειστικά  αλλά και με το ίδιο το άθλημα των ιπποδρομιών.
Το ζήτημα που δημιουργήθηκε πρόσφατα και τείνει πλέον να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις οφείλεται κατά κύριο λόγο στις πρόσφατες αποφάσεις (23-12-2010) της Φιλίππου Ενώσεως της Ελλάδος (ΦΕΕ) που χωρίς ουσιαστική διαβούλευση και (το κυριότερο) χωρίς συναίνεση προχώρησε στη λήψη «εξοντωτικών» μέτρων οικονομικού χαρακτήρα που πλήττουν βάναυσα τα – ήδη – συρρικνωμένα εισοδήματα των προπονητών δρομώνων ίππων, οι οποίοι με τις (πρόσφατες επίσης) αποφάσεις του ΟΔΙΕ και της ΦΕΕ για μείωση των Ελληνικών συγκεντρώσεων κατά μία (1) εβδομαδιαίως είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται κατά 33,33% στο σύνολό τους και τις συντάξεις τους να απειλούνται σοβαρά εξαιτίας αυτού του γεγονότος.
Όπως είναι φυσικό οι προπονητές αντέδρασαν έντονα και με ομοθυμία, πραγματοποιώντας προειδοποιητική στάση εργασίας κατά τη διεξαγωγή της ιπποδρομιακής συγκέντρωσης της Τρίτης 28-12-2010 και εκδίδοντας επιστολή διαμαρτυρίας για τα όσα αναίτια και (κυρίως) ερήμην τους συμβαίνουν. Στη συνέχεια, υπήρξε προσωρινή ανάκληση των μέτρων από τη ΦΕΕ, γεγονός πάντως που δε στάθηκε αρκετό για να πειστούν οι προπονητές προκειμένου να επανέλθουν στα καθήκοντά τους και έτσι φθάσαμε στο πρωτοφανές συμβάν να μη διεξαχθεί ιπποδρομιακή συγκέντρωση την Πρωτοχρονιά (κορυφαία ιπποδρομιακή φιέστα για τους φιλίππους ) και ακόμα χειρότερα, οι ιπποδρομίες να έχουν παύσει να διεξάγονται παντελώς από τις 28-12-2010 χωρίς πλέον να υπάρχει καμία έγκυρη πρόβλεψη για ομαλή επάνοδο.
Στα ήδη οξυμένα «χρόνια» προβλήματα του Ελληνικού Ιπποδρόμου ήρθε να προστεθεί και η τεράστια αναταραχή που δημιουργήθηκε με τις πρόσφατες αποφάσεις της Ανώτατης Ιπποδρομιακής Αρχής. Η εργασιακή ειρήνη διαταράχθηκε στο Μαρκόπουλο και πλέον με την παραμικρή αφορμή μπορεί να παρακολουθήσουμε φαινόμενα «αναζωπύρωσης» της έντασης. Ως φίλιππος που παρακολουθεί με θλίψη και αγωνία τα τελευταία λυπηρά γεγονότα αλλά και ως υπεύθυνος λειτουργίας του ιπποδρομιακού ιστοχώρου «Ιπποδρομίες»(http://www.ippodromiaka-nea.blogspot.com/) θεώρησα χρέος μου να σας εκθέσω όσο πιο συνοπτικά γίνεται την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στον Ελληνικό Ιππόδρομο, πιστεύοντας πως η παρέμβασή σας για την εκτόνωση της έντασης και την εξεύρεση ικανοποιητικής λύσης είναι εκτός από επιβεβλημένη και απαραίτητη.
Μαζί με την ευχή να δοθεί οριστικά τέλος στις αντιπαραθέσεις και οι Ελληνικές ιπποδρομίες να «βρουν το δρόμο τους» και πάλι, παρακαλώ να δεχθείτε και τις ευχές τόσο εμού προσωπικά όσο και των συνεργατών του ιστοχώρου των «Ιπποδρομιών» για Καλή Χρονιά και καλή δύναμη στο δύσκολο έργο σας.

Παραμένω στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη διευκρίνιση ή απορία σας.

Με εξαιρετική τιμή,

Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης
(υπεύθυνος λειτουργίας ιστοχώρου «Ιπποδρομιών»)
«Ιπποδρομίες»

Η Ιπποδρομιακή Αρχή εξήγγειλε πακέτο οικονομικής βοήθειας για τους επαγγελματίες που επλήγησαν


Ιπποδρόμιο Callaghan Park
Η Ιπποδρομιακή Αρχή στην Πολιτεία Queensland αποφάσισε να στηρίξει οικονομικά όλους τους επαγγελματίες (προπονητές, αναβάτες και το ιππικό προσωπικό των στάβλων) οι οποίοι επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες στα κεντρικά της Πολιτείας (γεγονότα τα οποία όλοι μας παρακολουθήσαμε επί αρκετές ημέρες στα δελτία ειδήσεων).
Σε ο, τι έχει να κάνει τώρα με τις ιπποδρομιακές εγκαταστάσεις στο Quennsland, με τα περισσότερα από τα ιπποδρόμια στην περιοχή του Rockhampton να εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τα νερά, η Ιπποδρομιακή Αρχή ανακοίνωσε την επιχορήγηση 1,55 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας για τους μετόχους τους προκειμένου να προβούν σε αποκατάσταση των ζημιών. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε το ιπποδρόμιο Callaghan Park (που είχε επαναλειτουργήσει πριν από ένα έτος μετά από ανακατασκευές που κόστισαν συνολικά περί τα 6 εκατομμύρια δολάρια Αυστραλίας) έκλεισε και πάλι εξαιτίας του υπερχειλισμένου ποταμού Fitzroy, ενώ οι προπονητικές εγκαταστάσεις του (που φιλοξενούσαν μέχρι πρότινος περισσότερους από 200 ίππους) εκτιμάται πως θα παραμείνουν βυθισμένες κάτω από τα νερά τουλάχιστον για δύο εβδομάδες.
Η Ιπποδρομιακή Αρχή του Queensland σκοπεύει επίσης να παράσχει 1 εκατομμύριο δολάρια Αυστραλίας προκειμένου να αποκατασταθούν όλες οι υποδομές (αγωνιστικές και προπονητικές) των ιπποδρομίων της περιοχής Rockhampton καθώς και των υπόλοιπων εγκαταστάσεων των τοπικών ιππικών κέντρων που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Στο πακέτο στήριξης περιλαμβάνεται επίσης και μία εφάπαξ επιχορήγηση προς όλους τους επαγγελματίες των ιπποδρομιών.
Να πούμε τέλος πως σε κάποια από τα ιπποδρόμια που υπάρχει η δυνατότητα να τελούνται ιπποδρομίες προστέθηκαν στο πρόγραμμά τους κάποιες εμβόλιμες συγκεντρώσεις προκειμένου να αναπληρωθούν αυτές που χάθηκαν (και πρόκειται να χαθούν) στο Rockhampton.

«Ιπποδρομίες»

Με ειδικό βραβείο θα τιμηθεί η ομάδα της Zenyatta

Οι τρεις Οργανισμοί που είναι και χορηγοί των βραβείων Eclipse Awards (οι Daily Racing Form, National Thoroughbred Racing Association και National Turf Writers And Broadcasters) μετά από σύσκεψη αποφάσισαν να τιμήσουν την ομάδα της «Μεγάλης Κυρίας», της Zenyatta με ένα ειδικό βραβείο με το οποίο τιμώνται οι εντυπωσιακές υπηρεσίες τους, τα προσωπικά τους επιτεύγματα και η συνεισφορά τους στο άθλημα των ιπποδρομιών, σε ένδειξη αναγνώρισης της πολύ καλής προσπάθειας που κατέβαλαν ως μέλη της ομάδας της επί τέσσερις συνεχείς χρονιές πρωταθλήτριας φοράδας. Να αναφέρουμε εδώ πως την ομάδα της Zenyatta απαρτίζουν οι ιδιοκτήτες της Jerry και Ann Moss, ο προπονητής της John Shirreffs, ο (σχεδόν) μόνιμος αναβάτης της Mike Smith, η αγωνιστική διευθύντρια του στάβλου της (και σύζυγος του προπονητή) Dotie Ingordo-Shirreffs, ο αναβάτης προπονήσεων Steve Willard, ο σταβλίτης της Mario Espinoza, η βοηθός σταβλίτη Carmen Zamona και η βοηθός προπονητή Michelle Jensen.
Άλλοι μεγάλοι «πρωταγωνιστές» που τιμήθηκαν στο παρελθόν με κάποιο από τα ειδικά βραβεία Special Eclipse Award είναι – μεταξύ άλλων – ο ίππος Team Barbaro (το 2006) και ο αναβάτης Laffit Pincay Jr. (to 1999, τη χρονιά μάλιστα που πέρασε πρώτος αναβάτης στις νίκες όλων των εποχών). Η απονομή των 40ων ετήσιων βραβείων Eclipse Awards θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου στο Μαϊάμι. Οι υποψήφιοι όλων των κατηγοριών που αφορούν σε ίππους και αναβάτες πρόκειται να ανακοινωθούν την ερχόμενη Πέμπτη, ενώ να προσθέσουμε πως η Zenyatta αναμένεται (με σιγουριά) να είναι υποψήφια για το βραβείο Horse of the Year καθώς επίσης κατά πάσα πιθανότητα θα πρέπει να κερδίσει ομόφωνα το φετινό βραβείο στην κατηγορία champion older female.
Θα πρέπει να αναφέρουμε και κάποιες από τις ιδιαίτερες διακρίσεις της εξαετούς Zenyatta στο περασμένο έτος οι οποίες δε σχετίζονται άμεσα με το καθαρά αγωνιστικό σκέλος των ιπποδρομιών: Ήρθε δεύτερη στην ψηφοφορία για το βραβείο «Associated Press’ 2010 Female Athlete of the Year» για 2η μάλιστα συνεχή χρονιά (στα οποία εκλήθη να συναγωνιστεί κανονικές αθλήτριες!), συγκαταλέχθηκε στην περίφημη λίστα της Oprah Winfrey, την «O' Power List» με τις 20 πιο ισχυρές γυναίκες της χρονιάς (!), πρωταγωνίστησε σε φωτογραφικό αφιέρωμα του περιοδικού W Magazine, ενώ εμφανίστηκε και στο τηλεοπτικό σόου του CBS με τίτλο «60 Minutes», εκπομπή που παρακολούθησαν περισσότεροι από… 10 εκατομμύρια τηλεθεατές. Να σημειώσουμε επίσης πως η συμμετοχή της στην κούρσα 2010 BreedersCup Classic (πατήστε εδώ για να δείτε την κούρσα) ήταν η κυριότερη αιτία που το τηλεοπτικό δίκτυο ESPN είδε τα νούμερα τηλεθέασης (που αφορούσαν στην ιπποδρομιακή συγκέντρωση) να τριπλασιάζονται σε σχέση με το 2009, σημειώνοντας τα καλύτερά τους νούμερα από το 1992 και έπειτα!

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»