Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Επιστολή των «Ιπποδρομιών» προς τον Υπουργό Πολιτισμού

Κορυδαλλός, 07-01-2011


Προς: Τον Υπουργό Πολιτισμού
Κοιν. : Οργανισμό Διεξαγωγής Ιπποδρομιών
          Ελλάδος (ΟΔΙΕ)
          Φίλιππο Ένωση της Ελλάδος (ΦΕΕ)
          Ιπποδρομιακό Τύπο
          Ιπποδρομιακές ιστοσελίδες


Θέμα: Ενημέρωση γύρω από τα τελευταία δραματικά γεγονότα στον Ελληνικό Ιππόδρομο

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Με αφορμή τα τελευταία δραματικά (και οπωσδήποτε θλιβερά) γεγονότα που εξελίσσονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στον Ελληνικό Ιππόδρομο, ο ιπποδρομιακός ιστοχώρος «Ιπποδρομίες»(http://www.ippodromiaka-nea.blogspot.com/) του οποίου τυγχάνω υπεύθυνος λειτουργίας θεωρεί χρέος του να σας ενημερώσει για την κατάσταση η οποία δείχνει να έχει ξεφύγει πλέον από κάθε έλεγχο.
Ο Ιππόδρομος Μαρκόπουλου κατά κοινή παραδοχή διανύει τις πιο «γκρίζες» σελίδες της μακρόχρονης ιστορίας και λειτουργίας του. Όπως κι εσείς γνωρίζετε καλά, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει (κυρίως σε ο, τι αφορά στα οικονομικά του) είναι μεγάλα και σημαντικά. Αυτό που προστέθηκε τις τελευταίες ημέρες είναι η διακοπή της τέλεσης των Ελληνικών ιπποδρομιών, κάτι που δεν έχει να κάνει αμιγώς με το στοίχημα αποκλειστικά  αλλά και με το ίδιο το άθλημα των ιπποδρομιών.
Το ζήτημα που δημιουργήθηκε πρόσφατα και τείνει πλέον να λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις οφείλεται κατά κύριο λόγο στις πρόσφατες αποφάσεις (23-12-2010) της Φιλίππου Ενώσεως της Ελλάδος (ΦΕΕ) που χωρίς ουσιαστική διαβούλευση και (το κυριότερο) χωρίς συναίνεση προχώρησε στη λήψη «εξοντωτικών» μέτρων οικονομικού χαρακτήρα που πλήττουν βάναυσα τα – ήδη – συρρικνωμένα εισοδήματα των προπονητών δρομώνων ίππων, οι οποίοι με τις (πρόσφατες επίσης) αποφάσεις του ΟΔΙΕ και της ΦΕΕ για μείωση των Ελληνικών συγκεντρώσεων κατά μία (1) εβδομαδιαίως είδαν τα εισοδήματά τους να μειώνονται κατά 33,33% στο σύνολό τους και τις συντάξεις τους να απειλούνται σοβαρά εξαιτίας αυτού του γεγονότος.
Όπως είναι φυσικό οι προπονητές αντέδρασαν έντονα και με ομοθυμία, πραγματοποιώντας προειδοποιητική στάση εργασίας κατά τη διεξαγωγή της ιπποδρομιακής συγκέντρωσης της Τρίτης 28-12-2010 και εκδίδοντας επιστολή διαμαρτυρίας για τα όσα αναίτια και (κυρίως) ερήμην τους συμβαίνουν. Στη συνέχεια, υπήρξε προσωρινή ανάκληση των μέτρων από τη ΦΕΕ, γεγονός πάντως που δε στάθηκε αρκετό για να πειστούν οι προπονητές προκειμένου να επανέλθουν στα καθήκοντά τους και έτσι φθάσαμε στο πρωτοφανές συμβάν να μη διεξαχθεί ιπποδρομιακή συγκέντρωση την Πρωτοχρονιά (κορυφαία ιπποδρομιακή φιέστα για τους φιλίππους ) και ακόμα χειρότερα, οι ιπποδρομίες να έχουν παύσει να διεξάγονται παντελώς από τις 28-12-2010 χωρίς πλέον να υπάρχει καμία έγκυρη πρόβλεψη για ομαλή επάνοδο.
Στα ήδη οξυμένα «χρόνια» προβλήματα του Ελληνικού Ιπποδρόμου ήρθε να προστεθεί και η τεράστια αναταραχή που δημιουργήθηκε με τις πρόσφατες αποφάσεις της Ανώτατης Ιπποδρομιακής Αρχής. Η εργασιακή ειρήνη διαταράχθηκε στο Μαρκόπουλο και πλέον με την παραμικρή αφορμή μπορεί να παρακολουθήσουμε φαινόμενα «αναζωπύρωσης» της έντασης. Ως φίλιππος που παρακολουθεί με θλίψη και αγωνία τα τελευταία λυπηρά γεγονότα αλλά και ως υπεύθυνος λειτουργίας του ιπποδρομιακού ιστοχώρου «Ιπποδρομίες»(http://www.ippodromiaka-nea.blogspot.com/) θεώρησα χρέος μου να σας εκθέσω όσο πιο συνοπτικά γίνεται την κατάσταση που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στον Ελληνικό Ιππόδρομο, πιστεύοντας πως η παρέμβασή σας για την εκτόνωση της έντασης και την εξεύρεση ικανοποιητικής λύσης είναι εκτός από επιβεβλημένη και απαραίτητη.
Μαζί με την ευχή να δοθεί οριστικά τέλος στις αντιπαραθέσεις και οι Ελληνικές ιπποδρομίες να «βρουν το δρόμο τους» και πάλι, παρακαλώ να δεχθείτε και τις ευχές τόσο εμού προσωπικά όσο και των συνεργατών του ιστοχώρου των «Ιπποδρομιών» για Καλή Χρονιά και καλή δύναμη στο δύσκολο έργο σας.

Παραμένω στη διάθεσή σας για κάθε πρόσθετη διευκρίνιση ή απορία σας.

Με εξαιρετική τιμή,

Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης
(υπεύθυνος λειτουργίας ιστοχώρου «Ιπποδρομιών»)
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»