Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Το σχόλιο της ημέρας

Στο αντίστοιχο άρθρο προ δύο ημερών είχαμε διατυπώσει τις επιφυλάξεις μας για τη στάση που επρόκειτο να κρατούσαν οι προπονητές στις εγγραφές της περασμένης Πέμπτης. Τελικά από ο, τι φαίνεται «ο κόμπος έφτασε στο χτένι» για τους προπονητές του Ιπποδρόμου και οι αντιδράσεις τους από δω και μπρος θα είναι όχι μόνο δυναμικές αλλά και συντονισμένες. Τα ρήγματα του παρελθόντος, οι προσωπικές στρατηγικές και οι εσωτερικές διαμάχες τους ανήκουν πλέον στην ιστορία. Προ το ορατού κινδύνου της συρρίκνωσης των ποσοστών τους από τα έπαθλα (που τονίζουμε πως αφορά όλους ανεξαιρέτως και όχι ορισμένους) οι προπονητές διεκδικούν το αυτονόητο, την εξασφάλιση δηλαδή της επιβίωσής τους. Βρέθηκαν σε τόσο δύσκολη θέση το τελευταίο διάστημα που αντί να πιέζουν για αύξηση των ποσοστών τους προκειμένου να αναπληρώσουν τις απώλεις από τη μία χαμένη ιπποδρομιακή συγκέντρωση την εβδομάδα, τώρα μάχονται απλώς γα να αποτρέψουν και νέα μείωση του εισοδήματός τους.
Είναι προφανές πως το δίκιο είναι με το μέρος τους, για αυτό και οι «Ιπποδρομίες» ήδη από τις 30 Δεκεμβρίου απέστειλαν προς τη ΦΕΕ και τον ΟΔΙΕ δέσμη προτάσεων για τη στήριξη των εσόδων όλων των επαγγελματιών του Μαρκόπουλου. Αυτό που μένει να σημειώσουμε είναι πως με τις πρόσφατες αποφάσεις της η ΦΕΕ πέρασε «κόκκινες γραμμές» και αυτό φάνηκε στην πράξη. Πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους πως η επιβίωση είναι ζήτημα αδιαπραγμάτευτο, και πως εδώ που έφθασαν τα εισοδήματα των επαγγελματιών του Ιπποδρόμου τίθεται ευθέως θέμα επιβίωσης για αυτούς.
Η προσπάθεια και των δύο Ιπποδρομιακών Αρχών στο μέλλον πρέπει κατά τη γνώμη μας να εστιάσει πρώτα στην επικράτηση της ηρεμίας σε όλους τους επαγγελματικούς ιπποδρομιακούς κλάδους και ταυτόχρονα, χωρίς στιγμή χρονοτριβής, να επεξεργαστούν τις καλύτερες δυνατές λύσεις για την οικονομική τόνωσή τους. Η σταθεροποίηση (αρχικά) και η άνοδος (στη συνέχεια) των Ελληνικών Ιπποδρομιών περνά οπωσδήποτε από το δρόμο της εργασιακής ειρήνης. Αυτή είναι η βασική προϋπόθεση για να αλλάξει το σκηνικό την επόμενη εβδομάδα (κάτι που «δείχνει» πάντως πιθανό να συμβεί, μιας και υπήρξαν οι πληροφορίες για διαβουλεύσεις της ΦΕΕ με τους προπονητές).
Οι «Ιπποδρομίες» κάνουν έκκληση στον ΟΔΙΕ και στη ΦΕΕ να πράξουν ο, τι χρειάζεται προκειμένου να επανέλθουμε σε κανονικούς αγωνιστικούς ρυθμούς. Αν αυτό δεν κατορθωθεί έγκαιρα οι συνέπειες θα είναι απρόβλεπτες. Οι «Ιπποδρομίες», πάντως, εκτιμώντας πως μετά από τα πρόσφατα γεγονότα η κατάσταση πλέον ξεφεύγει από κάθε έλεγχο, αποφάσισαν να αποστείλουν επιστολή προς τον Υπουργό Πολιτισμού και να τον ενημερώσουν για όσα συμβαίνουν στον Ελληνικό Ιππόδρομο (διαβάστε σήμερα τη δημοσιευμένη επιστολή).

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»