Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011



«Τίπποις… και ουσία»: η πρώτη ιπποδρομιακή εκπομπή στο Διαδίκτυο είναι γεγονός!


Οι «Ιπποδρομίες» από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας τους προσπαθούν να ανταποκρίνονται στις δικές σας απαιτήσεις, όλων των φιλίππων δηλαδή που μας περιβάλλατε με αγάπη από την πρώτη στιγμή και μας στηρίζετε σταθερά από το ξεκίνημα. Αντιλαμβανόμενοι τις ανάγκες των καιρών και έχοντας ως βασικό μας στόχο να βελτιώνουμε την αισθητική του ιστοχώρου και να τον εμπλουτίζουμε με νέα θεματολογία και – κυρίως – με πρωτότυπες και «φρέσκιες» ιδέες, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε κάτι που θα λειτουργεί εφεξής ως «δίαυλος επικοινωνίας» μεταξύ μας και που θα προσδώσει μεγαλύτερη «ζωντάνια» και αμεσότητα. Για το λόγο αυτό δημιουργήσαμε το κανάλι των «Ιπποδρομιών»!

Το πρώτο Διαδικτυακό ιπποδρομιακό κανάλι από σήμερα είναι πλέον γεγονός! Οι «Ιπποδρομίες» δημιούργησαν στο YouTube άλλο ένα δικό τους κανάλι (ippodromieschannel) μέσω του οποίου θα προβάλλονται τα ενημερωτικά ιπποδρομιακά δελτία, κάτι επίσης που θα γίνεται και στην επίσημη σελίδα των «Ιπποδρομιών»,τόσο μέσω του video player που προστέθηκε στη δεξιά στήλη της αρχικής σελίδας, όσο και στη νέα θεματική ενότητα με τίτλο: «Το κανάλι των «Ιπποδρομιών»» (αρχικά τουλάχιστον σε εβδομαδιαία βάση και αργότερα ίσως να γίνει δύο φορές την εβδομάδα) τα κυριότερα ιπποδρομιακά νέα από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με στόχο τη γρήγορη, ζωντανή και πλήρη ενημέρωσή σας!

«Τίπποις… και ουσία»: εκπομπή της Τετάρτης 10-08-2011

Όπως μπορείτε να διαπιστώσετε, το δελτίο των «Ιπποδρομιών» είναι αυτή τη στιγμή σε μορφή «ραδιοφωνικής εκπομπής» (στηρίζεται στον ήχο) αλλά είναι μάλλον εύκολο να αντιληφθείτε ότι πολύ σύντομα το δελτίο θα έχει ήχο και εικόνα, με άλλα λόγια πολύ σύντομα θα απολαύσετε την πρώτη ιπποδρομιακή τηλεοπτική εκπομπή του Διαδικτύου… «Τίπποις… και ουσία»! (Σημ. «Ιπποδρομιών»: Ο τίτλος «Τίπποις… και ουσία» είναι μία παράφραση, ένα «λογοπαίγνιο» της φράσης «τύποις και ουσία», και χωρίς αμφιβολία η συγκεκριμένη εκπομπή είναι… τύποις και ουσία η πρώτη του είδους της στο Διαδίκτυο και φιλοδοξούμε να γίνει και πρώτη… τύποις και ουσία και στην καρδιά όλων των φιλίππων!)

Τα τεχνικά μέσα που διαθέτουμε είναι πενιχρά κι ως εκ τούτου είναι πιθανό να διαπιστώσετε ορισμένες ατέλειες, για τις οποίες πάντως δουλεύουμε ήδη και προσπαθούμε να τις εξαλείψουμε. Το σίγουρο πάντως είναι πως η εκπομπή «Τίπποις… και ουσία» ξεκίνησε ήδη το «παρθενικό» της ταξίδι και πως με την πάροδο του χρόνου θα γίνεται όλο και καλύτερη!

«Ιπποδρομίες»


Το σχόλιο της ημέρας


Τετάρτη 10 Αυγούστου 2011 σήμερα και το μεσημέρι πρόκειται να διεξαχθεί (αν όλα κυλίσουν απολύτως ομαλά…) η τελευταία ιπποδρομιακή συγκέντρωση της σεζόν πριν από το κλείσιμο των θερινών διακοπών. Ο Ιππόδρομος φέτος θα κλείσει μία εβδομάδα περίπου αργότερα σε σχέση με τις άλλες χρονιές (οι ιπποδρομίες σταματούσαν μέχρι πρότινος την πρώτη Παρασκευή του Αυγούστου) και αναμένεται να ανοίξει – καλώς εχόντων των πραγμάτων – τη Δευτέρα 22 Αυγούστου.

Η πρώτη πολύ σημαντική παρατήρηση που έχουμε να κάνουμε αφορά στην πολύ μικρής διάρκειας παύση της λειτουργίας του Ιπποδρόμου, με τα όποια ερωτηματικά μπορούν να συνοδεύουν μία τέτοια ενέργεια, σε σχέση πάντα με τις προγραμματισμένες εργασίες συντήρησης του στίβου και την κατάσταση στην οποία θα βρίσκεται αυτός κατά την επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης. Ομολογούμε ότι μετά από την οικτρή πρόσφατη απόφαση του ΔΣ του Οργανισμού να παύσει τη λειτουργία του Φαρμακείου της Κτηνιατρικής Κλινικής στο Μαρκόπουλο, δεν μπορούμε πια να είμαστε βέβαιοι για το απόλυτο ενδιαφέρον του ΟΔΙΕ σε ο, τι αφορά στην εξασφάλιση όλων εκείνων των απαραίτητων συνθηκών για την ομαλή διεξαγωγή των ιπποδρομιών, αφού στο «βωμό» της περιστολής των δαπανών συντελέστηκαν ήδη πράξεις που στρέφονται ευθέως κατά της ευζωίας των ίππων. Για το λόγο αυτό εκτιμούμε πως πρέπει να είμαστε άκρως επιφυλακτικοί ως προς το τελικό αποτέλεσμα των φετινών εργασιών συντήρησης του στίβου, ενώ θα έχει ασφαλώς ιδιαίτερη αξία να παρακολουθήσουμε προσεχώς και τα στατιστικά με τις χωλότητες …

Η δεύτερη παρατήρηση έχει να κάνει με τις ευρύτερες δραματικές εξελίξεις που αφορούν στην Ελληνική ιπποδρομιακή πραγματικότητα. Τέτοιες ημέρες άλλοτε (προ των θερινών διακοπών) δεν ήταν λίγες οι φορές κατά το παρελθόν όπου «κυριαρχούσε» η έντονη φημολογία και η διάσπαρτη ανησυχία περί «κλεισίματος του Ιπποδρόμου»… Φέτος τα πράγματα είναι τόσο κρίσιμα, που ειλικρινά είναι δυσδιάκριτα πλέον τα όρια «μεταξύ μύθου και πραγματικότητας»… Με δεδομένη την τραγική σημερινή οικονομική κατάσταση του ΟΔΙΕ, λαμβάνοντας μάλιστα υπόψη πως υπήρξε πρόσφατα εντονότατο πρόβλημα καταβολής των δεδουλευμένων σε κάποιους εργαζομένους (ζήτημα που ίσως να μην έχει διευθετηθεί οριστικά μέχρι στιγμής), προσθέτοντας σε όλα αυτά και την «κόπωση» των επαγγελματιών του χώρου αλλά και την εξάντληση των λιγοστών πλέον μάχιμων ίππων από τις συχνές τους συμμετοχές, το πρόβλημα τείνει να λάβει πλήρως ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Στον αντίποδα πάντως, είχαμε «κινητικότητα» πριν από μερικές ημέρες στην υπόθεση της αποκρατικοποίησης του Ιπποδρόμου, γεγονός που καταδεικνύεται σαφώς από το έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών (που οι «Ιπποδρομίες» έφεραν στη δημοσιότητα και σας ενημέρωσαν άμεσα) σύμφωνα με το οποίο αναζητείται Νομικός Σύμβουλος για την πώληση του ΟΔΙΕ. Η εξέλιξη αυτή «φωτογραφίζει» – αν μη τι άλλο – κάποιου είδους συμφωνίας με τον επίδοξο αγοραστή (ή τουλάχιστον βρισκόμαστε πια πολύ κοντά σε κάτι τέτοιο) ώστε το αμέσως επόμενο «λογικό βήμα» είναι η σύνταξη των απαραίτητων συμφωνητικών και η έγγραφη αποτύπωση των όρων της αγοραπωλησίας (Σημ. «Ιπποδρομιών»: η δική μας εκτίμηση είναι πως «τώρα αρχίζουν τα δύσκολα», διότι όπως διδάσκει και η πείρα τα πιο σημαντικά θέματα για την επίτευξη μιας συμφωνίας συνήθως «κρύβονται στις λεπτομέρειες»…)

Το φετινό καλοκαίρι χωρίς καμία αμφιβολία μπορεί να χαρακτηριστεί ως «ιστορικό» για το άθλημα των Ιπποδρομιών στην Ελλάδα, ενώ κατά τα φαινόμενα θα είναι και το τελευταίο του Οργανισμού υπό τη «σκέπη» του Δημοσίου. Η δική μας επιθυμεία κι ευχή είναι η επανέναρξη της αγωνιστικής σεζόν (που ελπίζουμε να συμβεί ομαλά) να φέρει πολλές και – κυρίως – ευχάριστες ειδήσεις σε όλους τους φιλίππους, όλων εμάς που λατρεύουμε το άλογο και τις Ιπποδρομίες και οραματιζόμαστε καλύτερες – ιπποδρομιακές – ημέρες από δω και πέρα!

Μέχρι τότε πάντως, οι «Ιπποδρομίες» εύχονται σε όλους τους φιλίππους «Καλές Διακοπές», να περάσετε όσο πιο όμορφα γίνεται και να επιστρέψετε όλοι σώοι και ασφαλείς, ενώ για όσους δεν μπορούν να «αποχωριστούν» την «αγαπημένη τους συνήθεια» ούτε στις καλοκαιρινές τους διακοπές, να σας θυμίσουμε πως οι «Ιπποδρομίες» θα συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους με όλα τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και το εξωτερικό και με πολλά videos από διεθνείς ιπποδρομίες, ενώ ήδη προετοιμάζουμε τις «εκπλήξεις του φθινοπώρου»!

Να είστε όλοι καλά!
 «Ιπποδρομίες»


Αλλαγές ιδιοκτησίας και προπόνησης


(08-08-2011)
 
- Οι ίπποι ΓΚΡΗΚ ΓΟΥΩΤΕΡΣ (IRE), ΜΠΟΝΤΑΤΖ και ΟΔΥΣΣΕΑΣ αγοράστηκαν από τον κύριο Ευστάθιο Σουρίλο

- Οι ίπποι ΓΚΡΗΚ ΓΟΥΩΤΕΡΣ (IRE) και ΜΠΟΝΤΑΤΖ ανατέθηκαν στην προπόνηση του κυρίου Αλ. Καραμάνογλου.

- Ο ίππος ΤΖΟΥΣΥ ΦΟΡΜ (IRE) ανατέθηκε στην προπόνηση του κυρίου Μιχ. Ιωαννίδη.

- Στον ίππο ΑΝΚΟNΦΕΣΤ ΓΟΥΕΪ έγινε εκτόμηση.

- Οι ίπποι ΓΟΥΕΣΤ ΛΗΚ ΜΠΡΙΤΖ (IRE) και ΠΑΛΙΑΤΖΗΣ (GB) απομακρύνθηκαν οριστικά από τον Ιππόδρομο.

«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»