Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Δευτέρα 7 Μαρτίου 2011



Διαβάστε τηv Τρίτη 08-03-2011 στις «Ιπποδρομίες»:


Το σχόλιο της ημέρας

Οι προτάσεις των «Ιπποδρομιών» για τις Ελληνικές ιπποδρομίες 
της Τρίτης 08-03-2011

Προ-ιπποδρομιακές αποδόσεις στο γκανιάν και αποδόσεις 
για τις Γαλλικές ιπποδρομίες της Τρίτης 08-03-2011

Πίνακας των συμμετεχόντων ίππων σε σχέση με το λασπώδη στίβο 
(για τις Ελληνικές ιπποδρομίες της Τρίτης 08-03-2011)

Πρόγραμμα των Ελληνικών ιπποδρομιών της Τρίτης 08-03-2011

Πρόγραμμα των Γαλλικών ιπποδρομιών της Τρίτης 08-03-2011


Συνεχής ενημέρωση για θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας


«Ιπποδρομίες» - ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών


Το σχόλιο της ημέρας

Αγαπητοί αναγνώστες των «Ιπποδρομιών»,

Χρόνια Πολλά και Καλή Σαρακοστή!

Σήμερα ξεκινά η Μεγάλη Σαρακοστή του Πάσχα και όλοι μας λίγο - πολύ κινούμαστε σε κάπως διαφορετικούς ρυθμούς. Ξεχνώντας λοιπόν για λίγο τα αγωνιστικά θέματα και όλα τα προβλήματα που μας απασχόλησαν έντονα το τελευταίο διάστημα, ας πάρουμε μια ανάσα και ας αναφερθούμε στην πολύ καλή ενέργεια της ΕΙΔΙΕ (η οποία συνεχίζει την προσπάθεια που είχε ξεκινήσει άλλοτε ο ΕΛΣΙΙΠ) να μεταφορτώνει στο Διαδίκτυο τα videos των Ελληνικών ιπποδρομιών,  κάτι που μας δίνει τη δυνατότητα να σας τα προσφέρουμε κι εμείς με τη σειρά μας, αφού μπορούμε πλέον να τα ενσωματώνουμε στο video player των Ελληνικών ιπποδρομιών (που βρίσκεται στη θεματική ενότητα «Videos ιπποδρομιών» μαζί με το video player των διεθνών ιπποδρομιών). Οι τακτικοί αναγνώστες των «Ιπποδρομιών» θα θυμούνται την επιστολή μας προς τον ΟΔΙΕ προ μηνός περίπου ακριβώς για αυτό το ζήτημα (το σχετικό κείμενο μπορείτε να το αναζητήσετε στα δημοσιεύματα της 31ης-01-2011). Θα πρέπει να αναφέρουμε επίσης ότι χθες προστέθηκαν (εκτός από τις ιπποδρομίες στο Meydan του Dubai) άλλες επτά διεθνείς κούρσες από όλον τον κόσμο και μπορείτε όλοι να τις απολαύσετε, ενώ όπως είναι γνωστό σήμερα δεν έχουμε ιπποδρομιακή στοιχηματική δράση (στην Ελλάδα).

Σήμερα εγκαινιάζουμε και την αναμορφωμένη θεματική ενότητα «Εισαγωγή στις Ιπποδρομίες» όπου σε αυτήν πλέον βρίσκονται οι αναλύσεις και τα δημοσιεύματα για όλα τα ιπποδρομιακά είδη στοιχήματος μαζί με κάποια επιλεγμένα κείμενα που θα ενσωματώνονται κατά καιρούς. Στο σημείο αυτό θα πρέπει να αναφέρουμε πως επιλέξαμε να μεταθέσουμε κάποια θέματα για τις επόμενες ημέρες προκειμένου να επανέλθουμε όλοι στους κανονικούς ρυθμούς μας. Για το λόγο αυτό, η ανάλυση των ιπποδρομιών της Παρασκευής 04-03-2011 θα δημοσιευθεί την προσεχή Τετάρτη (δεδομένου ότι η Τρίτη είναι «αγωνιστική ημέρα» και η θεματολογία της είναι ως εκ τούτου προκαθορισμένη). Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι οι «Ιπποδρομίες» αποφάσισαν να μη δημοσιεύσουν καθόλου κείμενα τη Μεγάλη Εβδομάδα, ανεξάρτητα αν θα διεξάγονται ιπποδρομίες ή όχι, ενώ το πρόγραμμα, οι αποδόσεις και τα Δελτία αποτελεσμάτων θα αναρτώνται κανονικά (οι αναλύσεις, τα σχόλια και τα θέματα της επικαιρότητας θα ξεκινήσουν να δημοσιεύονται από την Τρίτη του Πάσχα). Παρότι είναι νωρίς ακόμα, θέλουμε να σας έχουμε πλήρως ενημερωμένους για τις μελλοντικές κινήσεις μας.

Σήμερα στις «Ιπποδρομίες» μπορείτε να βρείτε εκτός από κάποια ενδιαφέροντα κείμενα, τους ανανεωμένους πίνακες με τα στατιστικά και πολλά «φρέσκα» videos ιπποδρομιών, ενώ από αύριο επανερχόμαστε σε πλήρη δράση με τη διεξαγωγή ενός μικτού προγράμματος (Ελληνο-Γαλλικού). Θα κλείσουμε με την επισήμανση πως ο Μάρτιος αναμένεται να αποβεί καθοριστικός μήνας για τον Ιππόδρομο, αφού πολλά διακυβεύονται από τις αποφάσεις που θα ληφθούν στο εγγύς μέλλον. Χωρίς υπερβολή αυτός ο μήνας θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «ο μήνας των παθών» για τον ΟΔΙΕ και φυσικά η ευχή όλων μας είναι οι επικείμενες εξελίξεις να αποβούν υπέρ των «πολύπαθων» Ελληνικών ιπποδρομιών.

«Ιπποδρομίες»

Αμοιβαία εγκατάσταση μηχανών ιπποδρόμου μεταξύ Κύπρου-Ελλάδας

Να εγκατασταθούν μηχανές του Κυπριακού ιπποδρόμου στην Ελλάδα και Ελλαδικών στην Κύπρο για τη διενέργεια στοιχημάτων από τους φιλίππους των δύο χωρών. Την εισήγηση αυτή έκανε ο μεγαλοϊδιοκτήτης κ. Πέτρος Παντελίδης σε δηλώσεις στον «ΤΖΟΚΕΫ» με θέμα την αύξηση του τζίρου του κυπριακού ιπποδρόμου.

Στη δήλωση του ο κ. Πετρος Παντελίδης ανέφερε:

«Εφόσον και οι δύο χώρες στοχεύουν στην αύξηση του τζίρου, με στόχο να ξεπεράσουν τα οικονομικά προβλήματα τους, η καλύτερη λύση είναι να γίνει αμοιβαία εγκατάσταση μηχανών στις δυο χώρες. Δηλαδή η Κύπρος να εγκαταστήσει μηχανές του κυπριακού ιπποδρόμουστην Ελλάδα και η Ελλάδα στην Κύπρο».

Αναφερόμενος στην προοπτική που διανοίγεται με ένα τέτοιο εγχείρημα ανέφερε:

«Οι Κύπριοι φίλιπποι είναι πιο προσιτό να στοιχηματίζουν στις ελληνικές ιπποδρομίες λόγω και της γλώσσας, αλλά και γιατί γνωρίζουν και πολλά από τα διαγωνιζόμενα άλογα στον ιππόδρομο του Μαρκόπουλου. Επίσης θα μπορούν να ενημερώνονται λεπτομερώς για τα διαγωνιζόμενα άλογα και τις ιπποδρομίες από τα ελληνικά περιοδικά, που θα φτάνουν εδώ. Το αντίστοιχο ισχύει και για τους Έλληνες φιλίππους, οι οποίοι θα δείξουν μεγάλο ενδιαφέρον για τις κυπριακές ιπποδρομίες, σε αντίθεση με τις γαλλικές όπου τα άγνωστα ονόματα, η γλώσσα, οι ιπποδρομίες με καροτσάκια και άλλα έπαιξαν όλα τον αρνητικό τους ρόλο».

Συνεχίζοντας ο κ. Π. Παντελίδης είπε:

«Σε κατ΄ιδίαν επαφές έχω ενημερώσει για την εισήγηση μου αρκετούς αρμόδιους τόσο στην Κύπρο, όσο και στην Ελλάδα που το είδαν θετικά. Θετικά επίσης το αντίκρυσαν και πολλοί φίλιπποι στις δυο χώρες, καθώς και προπονητές, αναβάτες και ιδιοκτήτες. Ελπίζω και εύχομαι οι αρμόδιοι να προωθήσουν την εισήγηση αυτή, η οποία έχει τη δυναμική να οδηγήσει σε αμοιβαία αύξηση του τζίρου και στις δυο χώρες, με όλα τα θετικά επακόλουθα».

Πηγή: site ΕΙΔΙΕ

Σημ. «Ιπποδρομιών»: Η ιδέα μας βρίσκει σύμφωνους και μάλιστα η από κοινού σύνταξη του ετήσιου αγωνιστικού προγράμματος μεταξύ των δύο Οργανισμών Διεξαγωγής Ιπποδρομιών (Ελλάδας και Κύπρου) μπορεί να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη καθημερινή ροή αγωνιστικού προγράμματος (αμιγούς ή μικτού). 
Άλλωστε η ίδια ιδέα είχε διατυπωθεί και από τον υπεύθυνο λειτουργίας των «Ιπποδρομιών» από το 2009 (…) κατά τη διεξαγωγή συζήτησης στο forum της ιπποδρομιακής ιστοσελίδας balaton.

«Ιπποδρομίες»


Διαταραχές συμπεριφοράς αλόγου

Μερικές φορές τα άλογα αντιδρούν απρόσμενα ή συμπεριφέρονται με τρόπο ξένο και ακατανόητο για μας.
Σε γενικές γραμμές, αυτοί οι ανώμαλοι τρόποι συμπεριφοράς τις περισσότερες φορές προκαλούνται από εμάς τους ίδιους ή από εξωτερικές συνθήκες ξένες προς το ζώο. Αν σχετιζόμαστε με άλογα, δεν πρέπει ποτέ να ξεχνάμε ποια είναι τα φυσικά τους ένστικτα: φυγή, κοινωνικότητα, κλπ.
Πρέπει επίσης να έχουμε συνεχώς υπόψη την ψυχολογία, την ευαισθησία και τις αισθήσεις τους. Αν τα ξεχάσουμε όλα αυτά και συμπεριφερθούμε στο άλογο όπως στους άλλους ανθρώπους, θα αποτύχουμε στο χειρισμό του.
Συνήθως, οι αιτίες για τις οποίες ένα άλογο δε συμπεριφέρεται όπως περιμένουμε είναι η ανία, ο φόβος και η σωματική του δυσκολία. Ένα νεαρό άλογο που εκπαιδεύεται έχει τόση ενέργεια που σε μια δεδομένη στιγμή μπορεί να κάνει κάτι έξω από τα συνηθισμένα απλά και μόνο για να βγει από τη ρουτίνα.
Σε αυτή την περίπτωση, η αιτία της συμπεριφοράς του είναι η ανία. Αντιθέτως, ένα άλογο που δεν εμπιστεύεται τον εκπαιδευτή του και δεν είναι συνηθισμένο να κάνει κάτι – που δεν έχει μπει σε τρέιλερ, για παράδειγμα – θα αντιδράσει από φόβο.
Όταν βλέπουμε ξεκάθαρα ότι ένα άλογο συμπεριφέρεται με έναν τρόπο που δε μας βολεύει, πρέπει να μελετήσουμε την αιτία αυτής της συμπεριφοράς, ώστε να τη διορθώσουμε εγκαίρως.
Ένας βασικός κανόνας για να λύσουμε ένα εμφανές πρόβλημα είναι να προβλέψουμε τις αντιδράσεις του αλόγου. Για παράδειγμα, αν ένα ανυπόμονο άλογο κλωτσάει την πόρτα του στάβλου του κάθε φορά που πάμε να το ταΐσουμε, πρέπει να ενεργήσουμε με ακρίβεια και να μη του δώσουμε να φάει, αν δε σταματήσει να κλωτσάει. Αν δούμε μετά από λίγο ότι ηρεμεί, τότε θα το ταΐσουμε. Έτσι, το άλογο θα συνδέσει το φαγητό με μια κατάσταση ηρεμίας. Όταν ένα στερεότυπο δε διορθώνεται έγκαιρα, μπορεί να μετατραπεί σε μια ''διαστροφή'' που ίσως διαρκέσει για πάντα.
Στην περίπτωση που το άλογο λαμβάνει μπερδεμένα μηνύματα από τον εκπαιδευτή του ή από τον αναβάτη του, ''κακοποιείται'' ή βιώνει συγκρούσεις σε μόνιμη βάση, μπορεί να αναπτύξει κάποια νεύρωση της οποίας η σοβαρότητα εξαρτάται από την αιτία που την προκάλεσε.

Πηγή: e-horse
«Ιπποδρομίες»


Κακές συνήθειες και διαστροφές του στάβλου

Οι κακές συνήθειες είναι ανεπιθύμητες συμπεριφορές που αποκτά το άλογο και συνήθως οφείλονται σε μια γρήγορη και λανθασμένη διαδικασία εξημέρωσης, αβεβαιότητα, σύγχυση, ανία, υπερβολική ζωτικότητα και εχθρότητα.
Ένα εχθρικό άλογο συνήθως δε συνεργάζεται με τον εκπαιδευτή του. Ανάμεσα στις ενοχλητικές, ίσως και επικίνδυνες συνήθειες που αναπτύσσουν ορισμένα άλογα, οι πιο συνηθισμένες είναι το δάγκωμα, το σταμάτημα, το κλώτσημα, η φυγή, η επίθεση κλπ.
Οι διαστροφές του στάβλου ονομάζονται έτσι επειδή συνήθως εκδηλώνονται όταν το άλογο βρίσκεται σε ένα στάβλο και προκαλούνται από τον εγκλεισμό του ζώου, κατά τον οποίο δε γίνονται όλες οι κινήσεις και πράξεις που είναι συνήθεις στο άγριο περιβάλλον .
Επίσης το άγχος και το υπερβολικό φαγητό είναι άλλες αιτίες .
Οι πιο συνηθισμένες διαστροφές είναι η επίθεση με το κεφάλι ή το σπασμωδικό του κούνημα, το κλώτσημα και το δάγκωμα της πόρτας του στάβλου ή του παχνιού, η κατάποση του αέρα και το βάδισμα μέσα στο στάβλο με περίλυπο ύφος.
Υπάρχουν άνθρωποι που θεωρούν ηλίθια τα ζώα με αυτές τις επαναλαμβανόμενες και παράξενες συνήθειες, ενώ θα έπρεπε να τα λυπούνται, μια και δεν είναι το φταίξιμο δικό τους, αλλά του ανώμαλου τρόπου με τον οποίον τα μεταχειρίστηκαν και των εντάσεων που δημιουργήθηκαν.
Η πλειοψηφία των διαστροφών και των κακών συνηθειών μπορούν να αποφευχθούν με την σωστή αντιμετώπιση του ζώου. Γι' αυτό, η πρόληψη είναι η καλύτερη λύση, γιατί, όταν ένα άλογο αποκτήσει μανίες, είναι μετά δύσκολο να απαλλαγεί ολοκληρωτικά από αυτές.

Πηγή: e-horse
«Ιπποδρομίες»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΦΕΕ (04-03-2011)

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΙΩΝ

4/3/2011
Η ώρα έναρξης των ιπποδρομιών της Παρασκευής  4.3.11 είναι η 16:00 και της Τρίτης 8.3.11 είναι η 17:00.

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»