Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Κυριακή 28 Νοεμβρίου 2010

Τα «highlights» της εβδομάδας που πέρασε
σχολιάζει ο Σεραφείμ Π. Παναγιωτάκης

Αναμφίβολα η εβδομάδα που διανύσαμε ήταν έντονη, παρουσίασε αρκετή «δράση» και υπήρξαν ζητήματα (αγωνιστικά και εξω-αγωνιστικά) που αξίζουν τον κόπο να κάνουμε αναφορά.
Στα αγωνιστικά πρώτα, ξεχώρισε η νίκη του ίππου ΜΑΝΤΖΑΜ στο έπαθλο Μακεδονίας που απευθυνόταν σε ίππους 3 ετών και άνω και διεξήχθη στην απόσταση των 2400 μέτρων.
Μαντζάμ
Ο ΜΑΝΤΖΑΜ από την προηγούμενη συμμετοχή του έπεισε πως βρίσκεται σε καταπληκτική αγωνιστική και φυσική κατάσταση, σημειώνοντας μία εύκολη νίκη (αξίζει εδώ να αναφέρουμε τις δηλώσεις του προπονητή του αμέσως μετά την προηγούμενη νίκη του στο έπαθλο Έβρου, όπου μεταξύ των άλλων προανήγγειλε την εγγραφή του ίππου του και στην κούρσα του επάθλου Μακεδονίας, εκφράζοντας με αυτόν τον τρόπο την ιδιαίτερη αισιοδοξία για την τύχη του, κάτι για το οποίο δικαιώθηκε απόλυτα).
Στην χθεσινή ιπποδρομία, ο τρόφιμος του Χρ. Πέτρου και των Στάβλων Κωνσταντινουπόλεως ακολούθησε εύκολα στην δεύτερη θέση τον προπορευθέντα στην διαδρομή ΓΚΟΟΥ ΟΝ ΓΚΡΗΝ που οδήγησε την ιπποδρομία σε μαλακό τέμπο, όμως έδειξε να μην έχει τις απαραίτητες δυνάμεις για να ανταπεξέλθει στην μεγάλη – και ομολογουμένως επίπονη – απόσταση, τερματίζοντας ο ίδιος 25 μήκη και πλέον πίσω από τον νικητή. Ακολουθώντας «γλυκά» λοιπόν ο ΜΑΝΤΖΑΜ στην δεύτερη θέση, δεν βιάστηκε από τον αναβάτη του Μάριο Χριστοφή σε κανένα σημείο της διαδρομής και από το ύψος περίπου των 600μ. ξεκίνησε την σταδιακή προώθησή του για να ξεφύγει με την είσοδό του στην ευθεία και να μην απειληθεί πουθενά και από κανέναν, νικώντας και πάλι εύκολα και αφήνοντας 3 μήκη πίσω του στην 2η θέση τον ΛΕΝΟΝ, ο οποίος επέλεξε σωστά να πραγματοποιήσει διαδρομή καθαρά αναμονής και με το δυνατό φίνις που εξαπέλυσε στο ίσωμα «ξεκαθάρισε» με την σειρά του την υπόθεση του διδύμου, αφήνοντας τον ομόσταβλό του (και πρώτο φαβορί της κούρσας) ΠΟΠ ΣΤΑΡ περί τα 9 μήκη πίσω του στην 3η θέση. Η εμφάνιση του τελευταίου προβλημάτισε και η μεγάλη διαφορά στην άφιξη μεταξύ των δύο ομοστάβλων (κυρίως) αλλά και υστέρησή του σε σχέση με τον νικητή της ιπποδρομίας (τερμάτισε περί τα 12 μήκη πίσω από τον ΜΑΝΤΖΑΜ) δεν μπορεί να δικαιολογηθεί πλήρως από την βιαστική και μόνιμα ελαφρά εκ της εξωτερικής διαδρομή στην οποία τον υπέβαλλε ο αναβάτης του Μιχάλης Ξυνός. Σημειώνοντας πως ήταν η δεύτερη κούρσα που «τράβηξε» ο ΠΟΠ ΣΤΑΡ μετά από τρίμηνο ρεπό (ενδεχομένως να επηρεάστηκε) σε διάστημα δύο εβδομάδων, δεν ανακοινώθηκε κάτι στο Φύλλο αγώνος που να δικαιολογεί την σημαντική υστέρησή του σε μία διαδρομή όπου αναμενόταν υπό φυσιολογικές συνθήκες να πρωταγωνιστήσει. 
Ντάργουϊτς Ντράγκον
Θα πρέπει να επισημάνουμε πως η εκκίνηση της συγκεκριμένης ιπποδρομίας καθυστέρησε υπερβολικά να δοθεί λόγω της απαράδεκτης χρονοτριβής για την απομάκρυνση του ίππου ΝΑΤΡΓΟΥΪΤΣ ΝΤΡΑΓΚΟΝ (ο οποίος παραμένει υπό κτηνιατρική παρακολούθηση σύμφωνα με το Φύλλο αγώνος) που ανέτρεψε τον αναβάτη του Αντώνη Μελισσουργό κατά την διεξαγωγή της 3ης ιπποδρομίας, 150μ περίπου προ του τερματισμού, σε ένα περιστατικό όπου ως εκ θαύματος απεφεύχθησαν τα χειρότερα για τον συμπαθή αναβάτη.
Στα εξω-αγωνιστικά της εβδομάδας που πέρασε κορυφαίο θέμα αναδείχθηκε η παρ’ ολίγον αποχή διαρκείας των προπονητών από όλες τις υποχρεώσεις τους και το κλείσιμο του στίβου επ’ αόριστον. Το περασμένο Σάββατο είχε εκδοθεί σχετική ανακοίνωση που προανήγγελλε κάτι τέτοιο, τελικά μάλλον επικράτησαν σκέψεις ψυχραιμίας και σύνεσης και απεφεύχθησαν τα χειρότερα για τον Ιππόδρομο Μαρκόπουλου. Αναμένουμε φυσικά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις απόψεις του ΔΣ της ΕΠΔΙ, που σύμφωνα με προαναγγελία του κυρίου Περικλή Δημητρίου (μέσω της εκπομπής του την περασμένη Κυριακή) πρόκειται να εμφανιστούν στην σημερινή ιπποδρομιακή εκπομπή του HIGH TV για να «φωτίσουν» την κατάσταση και να απαντήσουν στα ερωτήματα των φιλίππων. Να σημειώσουμε πάντως πως μετά την έκδοση της «ομόφωνης» (όπως χαρακτηριστικά αναφερόταν) ανακοίνωσης της ΕΠΔΙ για κλείσιμο του στίβου, είχαμε πληθώρα εγγραφών για τις ιπποδρομίες της Παρασκευής, με αποτέλεσμα να συμπληρωθούν τελικά 11 ιπποδρομίες (!), δημιουργώντας την υποψία «ρήγματος» μεταξύ των προπονητών (κάτι που ελπίζουμε να διευκρινιστεί στην αποψινή εκπομπή). Αν κάτι τέτοιο συμβαίνει, τότε ενδεχομένως θα υπάρξουν και άλλες εξελίξεις που αφορούν στην ΕΠΔΙ και μάλιστα σύντομα.
 Οι «Ιπποδρομίες» παρακολουθούν με προσοχή το θέμα (όπως και όλα τα ζητήματα της τρέχουσας επικαιρότητας) και θα επανέλθουν με ο, τι νεότερα στοιχεία διαθέτουν.

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»