Ιπποδρομιακές ειδήσεις σε τίτλους:

«Ιπποδρομίες», ο Ελληνικός ιστοχώρος των ιπποδρομιών, http://ippodromiaka-nea.blogspot.gr/ - email επικοινωνίας: ippodromies@yahoo.gr

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2012

Ιππόδρομος: Πρόταση – σοκ για τις Ιπποδρομίες στο Ελληνικό Κοινοβούλιο


 
Κατατέθηκε τροπολογία που προβλέπει φόρο από το πρώτο ευρώ στα κέρδη από τυχερά παιχνίδια(!) - Ενιαίος συντελεστής 10,00% από το πρώτο ευρώ για όλα τα παιχνίδια του ΟΔΙΕ από το 2014



Νέο ισχυρό πλήγμα αναμένεται για τον ιπποδρομιακό τζίρο και τις τσέπες των φιλίππων - Μπορεί αυτή η απόφαση να αποτελέσει την «χαριστική βολή» για τον ΟΔΙΕ;


Μόνο αυτό έλειπε τώρα…

Με τον ενιαίο συντελεστή 10,00% από το πρώτο ευρώ(!) θα φορολογούνται από το 2013 (και για τον ΟΔΙΕ από το 2014) τα κέρδη από τα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ και του ΟΔΙΕ, σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στο πολυνομοσχέδιο το βράδυ της Τρίτης στο Κοινοβούλιο.

Με την ίδια τροπολογία προτείνεται επίσης η σταδιακή αύξηση από το 30,00% - που ισχύει σήμερα - στο 35,00% της συμμετοχής του Δημοσίου στα μικτά κέρδη των 35000 παιγνιομηχανημάτων προκειμένου να αυξηθούν τα Κρατικά έσοδα.

Σε ό, τι αφορά τώρα στη φορολογία των κερδών από τυχερά παιχνίδια, σήμερα ισχύει το αφορολόγητο για τα πρώτα 100,00 ευρώ είσπραξης ανά στήλη, συντελεστής 10,00% για τα ποσά πάνω από τα 100,00 ευρώ και έως τα 1000,00 ευρώ και φόρος 15,00% για κέρδη πάνω από τα 1000,00 ευρώ αντίστοιχα.

Σύμφωνα με τα οικονομικά συμπεράσματα που περιλαμβάνονται στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, από την αλλαγή του τρόπου φορολόγησης των κερδισμένων δελτίων από τα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ καθώς επίσης και του αμοιβαίου ιπποδρομιακού στοιχήματος (ΟΔΙΕ) προβλέπεται ετήσια αύξηση εσόδων της τάξης των 138 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι άμεσες «παρενέργειες» των νέων μέτρων και μία εξαιρετικά σημαντική «απόφαση ευθύνης» από τις «Ιπποδρομίες»

Είναι γνωστό σε όλους όσους διαθέτουν στοιχειώδη λογική πως σε τυχερά παιχνίδια υψηλής ανακύκλωσης η άνοδος της γκανιότας λειτουργεί αρνητικά στον συνολικό τζίρο του παιχνιδιού. Με τον όρο «γκανιότα» θεωρούμε οποιοδήποτε ποσό αφαιρείται από τα επιστρεφόμενα προς τους παίκτες ποσά, επομένως είναι μάλλον περισσότερο από προφανές ότι μέτρα τέτοιας μορφής «βουλιάζουν» με σιγουριά τους τζίρους των παιχνιδιών που εφαρμόζονται. Πρόσφατο ανάλογο παράδειγμα είχε παρατηρηθεί και με τον ΟΔΙΕ, με εκείνη την ανεκδιήγητη – και άκρως καταστροφική για τον Οργανισμό - απόφαση της Ηγεσίας του να διπλασιάσει την τιμή μονάδας της στήλης, γεγονός που συνετέλεσε τότε αποφασιστικά στην μαζική φυγή φιλίππων από το άθλημα, εξαιτίας δύο πολύ βασικών λόγων: ο πρώτος αφορούσε στο γεγονός ότι το παιχνίδι «ακρίβυνε» εξαιρετικά για τις δυνάμεις του μέσου παίκτη και ο δεύτερος ότι εξαιτίας της φορολόγησης ακόμα περισσότερων δελτίων (κάτι που δυστυχώς θα ισχύσει πλέον για όλα τα κερδισμένα δελτία στο άμεσο μέλλον) το παιχνίδι έγινε - εκτός των άλλων - και «ασύμφορο» οικονομικά. Εξαιτίας λοιπόν της επερχόμενης φορολόγησης, ο ήδη πολύ χαμηλός ιπποδρομιακός τζίρος που πραγματοποιείται σήμερα (και καθιστά εν πολλοίς «απαγορευτικό» το παιχνίδι εξαιτίας των πενιχρών του αποδόσεων) θα καταβαραθρωθεί εντελώς, με αποτέλεσμα το σύνολο του τζίρου του ιπποδρομιακού παιχνιδιού μετά την εφαρμογή της τροπολογίας να φαντάζει ως «κακόγουστο αστείο».

Οι «Ιπποδρομίες», στα πλαίσια της προσηλωμένης προσπάθειας για την διαρκή εξυπηρέτηση και την κάλυψη των αναγκών των φίλων – φιλίππων, προβαίνουν εδώ και καιρό στην δημοσίευση προτάσεων για ιπποδρομιακό στοίχημα, τόσο για τις Ελληνικές Ιπποδρομίες όσο και για μερικές επιλεγμένες αλλοδαπές. Μετά και από αυτές τις τελευταίες εξαιρετικά δυσάρεστες εξελίξεις, εκτιμούμε πως το ιπποδρομιακό στοίχημα με τα δεδομένα που διαμορφώνονται δεν προσφέρεται πια σε καμία περίπτωση για αποκόμιση οποιουδήποτε οικονομικού οφέλους και επομένως η ενασχόληση κάποιου παίκτη με αυτό εφεξής πιθανώς θα πρέπει να περιορίζεται καθαρά στο επίπεδο της ψυχαγωγίας και της ενασχόλησης ως χόμπι. Για όλους αυτούς τους λόγους λοιπόν και επειδή οι δικές μας οικονομικές αναλύσεις δείχνουν με σχετική βεβαιότητα ότι η καθίζηση του ιπποδρομιακού τζίρου θα είναι καταλυτική, αποφασίσαμε – με γνώμονα πάντοτε την προστασία των φίλων των «Ιπποδρομιών» που μας τιμούν και μας εμπιστεύονται καθημερινά – να σταματήσουμε - μέχρι νεοτέρας - την δημοσίευση προτάσεων για στοίχημα και έως ότου αυτό καταστεί ελκυστικό (από πλευράς αποδόσεων τουλάχιστον) για τον μέσο φίλιππο.

Φυσικά, τα πράγματα μπορούν να γίνουν ακόμα χειρότερα, στην περίπτωση που αποφασίσει ο ΟΔΙΕ από την πλευρά του – βλέποντας την αισθητή μείωση των εσόδων του μετά την εφαρμογή της γενικής φορολόγησης – να ανεβάσει τις γκανιότες των παιχνιδιών του. Σε αυτήν την περίπτωση, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα – και «μετά λόγου γνώσεως» - ότι θα έχει «σφραγίσει» οριστικά η ταφόπλακα του Ελληνικού Ιπποδρόμου…

«Ιπποδρομίες»

Επιλογές TV: « Dreamer: Inspired by a True Story » (the movie)




Αγαπητοί φίλοι των «Ιπποδρομιών»,

Η ταινία που προστίθεται σήμερα στο Video Club των «Ιπποδρομιών» έχει τίτλο: «Dreamer: Inspired by a True Story» και πρόκειται για μία ταινία ιπποδρομιακού περιεχομένου, βασισμένη και αυτή σε αληθινά γεγονότα, και πιο συγκεκριμένα, στην ιστορία του εξαιρετικά σοβαρού τραυματισμού ενός καθαρόαιμου δρόμωνα ίππου, της Mariahs Storm.  


Λίγα λόγια για το έργο:

Η ταινία «Dreamer: Inspired by a True Story» είναι ένα δραματικό έργο του 2005 σε σενάριο και σκηνοθεσία John Gatins και αφηγείται την ιστορία ενός πατέρα, ο οποίος λόγω της μεγάλης αγάπης που τρέφει για την κόρη του, αποφασίζει να «θυσιάσει» σχεδόν τα πάντα προκειμένου να σώσει την ζωή ενός πολύ σοβαρά τραυματισμένου αλόγου και να προσπαθήσει να επαναφέρει αυτήν την «προικισμένη» - αγωνιστικά – φοράδα στην πρότερη ένδοξη καριέρα της…

Με τους:Kurt Russell, Dakota Fanning, Kris Kristofferson, Elizabeth Shue, David Morse, Freddy Rodriguez.

Σκηνοθεσία: John Gatins.


Μερικά στοιχεία για την πραγματική ιστορία του ίππου Mariahs Storm:

Mariah's Storm
Η Mariahs Storm, μία Αμερικάνικη καθαρόαιμη φοράδα, γεννήθηκε το 1991 στο Kentucky και υπέστη έναν εξαιρετικά σοβαρό τραυματισμό σε μία αναμέτρηση, τον οποίον μπόρεσε τελικά να ξεπεράσει πλήρως και να συνεχίσει την καριέρα της. Από το ξεκίνημά της φαινόταν «πολλά υποσχόμενη» και η γενεαλογία της συνηγορούσε σε κάτι τέτοιο ούτως ή άλλως. Το έτος 1993, η Mariahs Storm που προσπαθούσε να εξασφαλίσει την συμμετοχή της στο BreedersCup εκείνης της χρονιάς, υπέστη ένα πολύ σοβαρό κάταγμα στο μπροστινό αριστερό πόδι (στον κανόνα) κατά την συμμετοχή της στην ιπποδρομία 1993 Alcibiades Stakes στο Ιπποδρόμιο Keenland. Όταν τραυματίζεται ίππος σε αυτό το σημείο του ποδιού που τραυματίστηκε η Mariahs Storm, συνήθως τερματίζεται αυτόματα - και οριστικά - η αγωνιστική του πορεία. Ο κύκλος της φοράδας πάντως (Ιδιοκτησία και προπονητές) αρνήθηκε να «εγκαταλείψει την ελπίδα» και με την αρωγή πλήθους εξειδικευμένων κτηνιάτρων κατάφεραν τελικά να αποκαταστήσουν πλήρως το κάταγμά της. Το ερώτημα πάντως που τέθηκε εκείνη την εποχή ήταν αν η Mariahs Storm θα ξανάτρεχε ποτέ στις ιπποδρομίες και αν θα μπορούσε φυσικά να κρατήσει την ευστάθειά της πάνω στον δυνατό ρυθμό της κούρσας.

Τον Σεπτέμβριο του 1993, λίγο πριν να τραυματιστεί σοβαρά, η Mariahs Storm κατέκτησε το 1993 ArlingtonWashington Lassie Stakes (Ιπποδρομία Grade 3 που προορίζεται αποκλειστικά για διετείς φοράδες), ενώ μετά την πλήρη ανάρρωσή της και την επάνοδό της στους στίβους το 1994 απέσπασε την νίκη στο 1994 Arlington Oaks και λίγο καιρό αργότερα το 1995 Arlington Matron Stakes. Επειδή μάλιστα το επίτευγμα της Mariahs Storm ήταν ιδιαίτερα σπάνιο (να κατακτήσει δηλαδή ένας ίππος και τις τρεις ιπποδρομίες Stakes που διεξάγονται στο Arlington Park) οι υπεύθυνοι του Ιπποδρομίου Arlington Park αποφάσισαν να δώσουν προς τιμήν της το όνομά της σε μία αναμέτρηση, και σήμερα πλέον διεξάγεται η ιπποδρομία Mariahs Storm Stakes!

Σε σχέση τώρα με την ταινία «Dreamer: Inspired by a True Story», η «πρωταγωνίστρια» του φιλμ, η φοράδα Sonador (που υποδύεται την Marias Storm) φέρεται να συμμετέχει στο BreedersCup Classic ως η πέμπτη φοράδα στην ιστορία του θεσμού και να κατακτά την νίκη, ενώ στην πραγματικότητα η Mariahs Storm συμμετείχε στο 1995 BreedersCup Distaff – που αποτέλεσε και το «κύκνειο άσμα» της αγωνιστικής της καριέρας - όπου όμως δεν μπόρεσε να διακριθεί και τερμάτισε ένατη σε όμιλο δέκα ίππων.

1995 BreedersCup Distaff

Οι Ελληνικοί υπότιτλοι για την ταινία: «Dreamer: Inspired by a True Story» έχουν ενσωματωθεί και αυτοί με την σειρά τους στην σχετική ενότητα του Video Club και είναι διαθέσιμοι για όλους τους φίλους των «Ιπποδρομιών»!

Περισσότερες πληροφορίες για την ταινία «Dreamer: Inspired by a True Story»  μπορείτε να βρείτε εδώ (κάντε κλικ στον τίτλο):





Καλή διασκέδαση σε όλους!


Κάντε κλικ στην φωτογραφία για να παρακολουθήσετε την ταινία :
«Ιπποδρομίες»

Ιπποδρομίες Α.Ε. - επίσημη ιστοσελίδα

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Ο καιρός ΤΩΡΑ (Μαρκόπουλο)

Οι «Ιπποδρομίες» στο YouTube

ImagesTime.com - Free Images Hosting

Οι «Ιπποδρομίες» στο Facebook

Αρχείο δημοσιευμάτων «Ιπποδρομιών»